Quantcast
Channel: Ελλάδα
Viewing all articles
Browse latest Browse all 831

[Armageddon]

$
0
0

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα


Σ’ εσένα υπέροχε τρελέ! Λάδι «εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο» H Φυσιογνωμική Τέχνη Πλαστικές σακούλες: 8 διαφορετικές χρήσεις. Απλά βήματα για να βάλετε την άσκηση στην ζωή σας. Η εξαντλητική άσκηση είναι επικίνδυνη για την υγεία » Να ζεις χάνοντας « «Δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του κόσμου τούτου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό»...(Έφεσ. 6,12).... (Βίντεο) Οι Ευρωπαίοι ΣΗΚΩΝΟΥΝ το τσεκούρι κατά του Ισλάμ!!! (Μέρος Δεύτερο) Αποκαταστήστε Φυσικά Τα Επίπεδα Μαγνησίου Σας Φυτικές πρωτείνες για χορτοφάγους Ανακαλύψτε πώς ο καφές επιδρά στο αίσθημα της όρεξης Απωθημένα συναισθήματα Η ζημιά στον εγκέφαλο του Νεύτωνα από την πτώση του μήλου. Νοιώθω μόνος... και μαζί με τους άλλους! Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Αντιμετωπίστε τους φόβους σας! Το σιρόπι του βιασμού… Έτσι εξηγούνται όλα! Το Τορόντο του Καναδά Κάτω Από Το Νερό!!! (Βίντεο Και Φωτογραφίες) Φοβάστε την κριτική απ’ άλλους; ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΑΙ Η ΚΡΕΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ! Πόνος στο γόνατο: Πώς αντιμετωπίζεται; Η οικογένεια Μητσοτάκη μας κοστίζει 1.000.000€ τον χρόνο Φτιάχ’ το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές! Οι ανώτεροι Εαυτοι μας ειναι οι γεννήτορες μας , και ο σύνδεσμος μας με τον πνευματικο κόσμο . ~ Η Α-ΛΗΘΕΙΑ ~

Σ’ εσένα υπέροχε τρελέ!

Posted: 10 Jul 2013 10:08 AM PDT

Σ' εσένα υπέροχε τρελέ!
Που δεν σπατάλησες τα νιάτα σου υπηρετώντας τη λογική.
Που γέμισες με όνειρα το νου και την καρδιά σου και τα άκουσες και τ' αγάπησεςκαι γι' αυτά πολέμησες και έκλαψες και γέλασες και μαζί τους μεγάλωσες.
Σ' εσένα τον υπέροχο τρελό, που είπες τόσες καλημέρες στις τρεις το μεσημέρικαι τόσες καληνύχτες όταν ξημέρωνε ο ήλιος.
Που γλέντησες έτσι όπως οι λίγοι ξέρουνκαι δούλεψες τόσο πολύ, όσο λίγοι μπορούν.
Που σεβάστηκες, κι άκουσες, κι έμαθες,κι έπειτα τόλμησες να γίνεις διαφορετικός. Να μη γίνεις οπαδός.
Σ' εσένα που δεν μέτρησες ποτέ με το γραμμάριο και το υποδεκάμετρο,ούτε τα συναισθήματα ούτε τα υπάρχοντά σου,αλλά γενναιόδωρα τα πρόσφερες χωρίς να κρατάς σημειώσεις για χρωστούμενα.
Σ' εσένα που ξέρεις πως η ζωή, πότε σου χαμογελάει,και πότε δοκιμάζει τις αντοχές σου.
Κι αυτό είναι το παιχνίδι.
Σ' εσένα μοναδικέ τρελέ που δε διστάζεις, παρόλο που φοβάσαι,να παίζεις με πάθος το παιχνίδι, γιατί έμαθες πια πως έτσι, εσύ, ο ταξιδευτής αυτού του χρόνου, γίνεσαι θαυματοποιός και μάγος της ζωής σου.
Σ' εσένα ο θαυμασμόςκαι η αγάπη μου.
Βένα Καλογήρου
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Λάδι «εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο»

Posted: 10 Jul 2013 08:17 AM PDT

Bread and olive oil (1)
Μύθοι και αλήθειες για το λάδι: Βασικό συστατικό της διατροφής μας, το ελαιόλαδο συχνά πρωταγωνιστεί σε διατροφικούς μύθους.  Όσο ελκυστικά κι αν είναι, τα διάφανα μπουκάλια είναι ακατάλληλα για το λάδι γιατί το φως το οξειδώνει. «Θέλουμε να αγοράζουμε λάδι, όχι κολόνια!»
«Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο» θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μπροστά σε ένα μπουκάλι με «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο», τώρα μάλιστα που μερικοί παραγωγοί αποφάσισαν να πουλήσουν πιο πολύ μπουκάλι παρά περιεχόμενο. Διαβάστε στις εσωτερικές σελίδες αλήθειες για ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της διατροφής μας. Σκούρα ή διάφανη συσκευασία; Ελαιοτριβείο με μυλόπετρες ή μεταλλικούς κυλίνδρους; Τι ακριβώς είναι το άθερμο λάδι; Πόσο ωφέλιμο; Οξύτητα και οξείδωση είναι το ίδιο πράγμα; Ποιοι παράγουν το περισσότερο ελαιόλαδο και ποιοι το χειρότερο στην Ευρώπη; Ποιος ο ρόλος του ελληνικού λαδιού σε σχέση με το ιταλικό;
Με τη θέλησή μου και όχι για επαγγελματικούς λόγους θέλησα να μάθω περισσότερα για το ελαιόλαδο, όχι μόνο για το πώς αναγνωρίζεις με κάπως αντικειμενικά κριτήρια ένα καλύτερο από ένα χειρότερο αλλά και γιατί με έτρωγε πάντα η αμφιβολία όταν άκουγα τα γνωστά σε όλους: «Εχουμε το καλύτερο λάδι στον κόσμο», «Αυτό αν το πουλήσουμε καλά στους ξένους μπορεί να μας ξελασπώσει», «Είμαστε, γενικά, μαγαζί γωνία». Παρακολούθησα λοιπόν το «Σεμινάριο για το Ελαιόλαδο», που απαίτησε σχεδόν μια ολόκληρη και πολύτιμη ημέρα μου. Βγαίνοντας, απόγευμα πια, είχα μετανιώσει.
Ενας άνθρωπος επί επτά ώρες μας μιλούσε, κυριολεκτικά ασταμάτητα και με πάθος για το ελαιόλαδο. Ξεκίνησε ως πολιτικός μηχανικός αλλά έκανε στη συνέχεια σπουδές και για Food Policy ενώ πλέον ένα μεγάλο τμήμα του χρόνου του καταναλώνεται σε επισκέψεις σε διάφορα μέρη στη Μεσόγειο, αρκεί να βγάζουν εκεί, έστω και λίγο, λάδι με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Συμμετέχει σε γευσιγνωσίες (ναι, υπάρχει και κάτι τέτοιο, «γευσιγνωσία ελαιολάδου») ενώ πραγματοποιεί επισκέψεις σε ελαιώνες ή κάνει συναντήσεις με μηχανικούς και κατασκευαστές υπερσύγχρονων ελαιοτριβείων.
Τα όσα έχουν δει τα μάτια του τον έχουν κάνει πλέον να αισθάνεται πιο πολύ σαν μουτζαχεντίν του λαδιού, όπως παραδέχεται τουλάχιστον ο ίδιος. Ο κ. Β. Φραντζολάς μιλάει πραγματικά με πολύ πάθος για το λάδι. Και απλώνει μπροστά μας προς χρήση φωτογραφίες, πίνακες, στατιστικές. Γι' αυτό και εγώ γράφω πως μετάνιωσα προχθές, γιατί σκέφθηκα πως από αρκετά χρόνια πιο πριν έπρεπε να είχα φροντίσει να μάθω τουλάχιστον τα απαραίτητα για ένα σημαντικό προϊόν της Ελλάδας και το πιο βασικό συστατικό της διατροφής μου.
Τι γίνεται στην Ευρώπη: Στο χρηματιστήριο του ελαιολάδου δεν χωρούν μεγάλα λόγια ούτε η ρητορική των πολιτικών. Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω ακόμη, άσχετα αν κατά καιρούς διάφορα άρθρα προσπαθούν να δώσουν μιαν άλλη εικόνα. Ο μεγαλύτερος παραγωγός ελαιολάδου είναι η Ισπανία. Κάθε χρόνο κατά μέσον όρο παράγει 1.200.000 τόνους. Πέρυσι, έχοντας μια σούπερ χρονιά έφθασε τους 1.600.000 τόνους. Τα λάδια των Ισπανών όμως, πλην εξαιρέσεων, είναι κατώτερης ποιότητας και από της Ελλάδας και από της Ιταλίας. Κατακλύζουν ωστόσο τον κόσμο.
Οι Ιταλοί παράγουν εξαιρετικό λάδι αλλά κάνουν τεράστιες εξαγωγές διότι ακόμη ο ξένος καταναλωτής αυτούς ταυτίζει με το ελαιόλαδο και επειδή τους λείπουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι κάθε χρόνο, κάνουν μεταξύ άλλων εισαγωγές και από την Ελλάδα που παράγει περίπου 350.000 τόνους τον χρόνο. Εμείς έχουμε προς το παρόν ένα περίσσευμα 100.000-120.000 τόνων και υπάρχει ανάγκη να τους πουλάμε αυτή την ποσότητα κάθε χρόνο διότι το ελαιόλαδο μετά τους 18 μήνες στα δοχεία χάνει πολύ σε ποιότητα. Δυστυχώς οι Ιταλοί είναι οι μόνοι που αγοράζουν το λάδι μας, κανένας άλλος. Είναι μύθος το ότι οι γείτονες δεν έχουν καλά λάδια και τα κάνουν καλύτερα μόνο χάρη στα δικά μας. Οι αριθμοί τον καταρρίπτουν.
Ποιο είναι το «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» Η κουβέντα βέβαια γίνεται πάντα για το χαρακτηριζόμενο ως «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο», αυτό που πωλείται καλά στο εξωτερικό. Για να πάρει όμως τέτοια ταμπέλα ένα ελαιόλαδο πρέπει να είναι όπως βγαίνει από το ελαιοτριβείο, χωρίς επεξεργασία και με οξύτητα κάτω από 0,8%. Αν η οξύτητα είναι πάνω από 0,8% αλλά δεν υπερβαίνει το 2% τότε χαρακτηρίζεται απλά «παρθένο» και πάνω από 2% έχει τον χαρακτηρισμό «βιομηχανικό», που αντικατέστησε τα παλαιότερα «λαμπάντε», «κουπέ» και σε τελευταίο στάδιο το «ραφινέ».
Για να χαρακτηριστεί ως άθερμο ένα λάδι πρέπει να έχει βγει από το ελαιοτριβείο χωρίς η θερμοκρασία του να περάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Σε αρκετά ελαιοτριβεία ανεβάζουν τη θερμοκρασία ακόμη και στους 60 βαθμούς για να αυξήσουν ελάχιστα ίσως την παραγωγή, σε βάρος βέβαια της ποιότητας. Διότι οι πολυφαινόλες πάνω από τους 28 βαθμούς γίνονται πιο υδατοδιαλυτές και φεύγουν με τα υδατικά απόβλητα του ελαιοτριβείου. Ειδικά μάλιστα όταν κάποιοι αφήνουν τον ελαιοπολτό στον μαλακτήρα για μιάμιση ώρα στους 40 ή και 50 βαθμούς Κελσίου.
Ενα άλλο αρνητικό για τον καταναλωτή θέμα είναι η ημερομηνία λήξης σε μια φιάλη. Διότι δυστυχώς επιτρέπεται να εκτείνεται ως και 18 μήνες μετά την εμφιάλωση(!) και όχι 18 από την παραγωγή. Αρα μπορείς να εμφιαλώνεις παραγωγή του 2010 το 2011 με λήξη το 2012! Σε εμάς μένει μόνο να κοιτάξουμε στη συσκευασία και να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος χρόνος ως τη λήξη. Επίσης να αναγράφεται τουλάχιστον ότι πρόκειται για «ελληνικό προϊόν» και όχι να υπάρχει η άκρως ύποπτη ένδειξη «ελληνικής κατασκευής».
Αλλο οξύτητα, άλλο oξείδωση: Η οξείδωση, που παλαιότερα λεγόταν τάγκισμα, είναι μια χημική αλλοίωση και συμβαίνει όταν το ελαιόλαδο έρχεται σε παρατεταμένη επαφή με το φως και με το οξυγόνο, οπότε αποκτά μια δυσάρεστη γεύση, κάτι σαν χωματίλα. Ο βαθμός ελεύθερης οξύτητας, όπως είναι το ακριβές, ορίζεται ως το ποσό των ελεύθερων λιπαρών οξέων στο ελαιόλαδο και εκφράζεται ως ποσοστό (%) του ελαϊκού οξέος. Οξείδωση και οξύτητα είναι δυο διαφορετικές έννοιες. Να μην τις μπερδεύουμε.
Ενα από τα βασικά πράγματα που μαθαίνεις όταν ασχοληθείς σοβαρά με το θέμα «ελαιόλαδο» είναι πως το αγουρέλαιο δεν έπρεπε να θεωρείται μια πολυτέλεια, μια ξεχωριστή κατηγορία λαδιού, αλλά κάτι το αυτονόητο. Διότι για καλής ποιότητας λάδι πρέπει η ελιά να μαζεύεται όταν ακόμη είναι σκληρή, μισοπράσινη ως μισομώβ. Και σε όλες τις εκθέσεις και διεθνείς γευσιγνωσίες τέτοια ελαιόλαδα βραβεύονται κυρίως. Είναι το ελαιόλαδο που έχει πικράδα, δυνατό άρωμα και σε κάνει να βήχεις όταν έχει περάσει από το στόμα στον λαιμό.
Και εξετάζουν τρία χαρακτηριστικά που κωδικοποιούνται σε τρεις λέξεις ακριβώς: ΠΙΚΡΟ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ με βαθμολογία από το 1 ως το 10 για το καθένα (σε κάποιες γευσιγνωσίες μάλιστα χρησιμοποιούν μπλε ποτήρια για να μην επηρεάζονται από το χρώμα). Και πρέπει το λάδι που τρώμε να είναι αγουρέλαιο διότι τότε οι τόσο ωφέλιμες πολυφαινόλες υπάρχουν στη μέγιστη ποσότητα. Οταν δηλαδή είναι οι ελιές άγουρες. Και αυτές οι ουσίες μάλιστα βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη φλούδα τους.
Υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες σε ένα λάδι σημαίνει επίσης και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο οξειδωτικό στρες από τον αέρα, το φως και τη θερμοκρασία. Στοιχείο σημαντικό για τη διατηρησιμότητα ενός ελαιολάδου. Ενα καλό ελαιόλαδο  πρέπει να περιέχει περίπου 200-250 mgr/kgr ενώ 250-350 mgr/kgr θεωρείται εξαιρετική επίδοση. Οι πιο βασικές ποικιλίες που δίνουν λάδι εδώ στην Ελλάδα είναι η κορωνέικη (λίγο-πολύ παντού), η Χαλκιδικής, η Αμφίσσης (κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα), η Μαρώνειας (στην Ανατολική Θράκη), η κολοβή και η αδραμυτινή (στη Μυτιλήνη) και το γνωστό παντού στην Πελοπόννησο Μανάκι. Λίγη Αθηνολιά και επίσης στην Αττική αρκετές ελιές μεγαρίτικες.
Ελαιοτριβεία της καταστροφής: Εκεί όμως όπου ο συνομιλητής μας συννεφιάζει και γίνεται καταιγιστικά καταγγελτικός είναι στο θέμα των ελαιοτριβείων. Κατ' αρχάς θεωρεί ότι είναι εντελώς λάθος αυτό που ακόμη υπάρχει στην Ελλάδα, τα ελαιοτριβεία να πληρώνονται σε είδος, δηλαδή να κρατούν ένα μέρος από το λάδι που βγάζουν οι ελιές σου. Διότι έτσι πιέζουν συνέχεια για μεγαλύτερη ποσότητα, ρίχνοντας έτσι την ποιότητα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, τα πιο πολλά νερά και με το να παροτρύνουν τους παραγωγούς να μαζεύουν τις ελιές όταν είναι πιο ώριμες. Επίσης έτσι, όταν εμφανίζονται οι ιταλοί αγοραστές με μετρητά στην τσέπη αγοράζουν ό,τι θέλουν, όσο χαμηλά θέλουν.
«Μπορεί να έχεις πολύ καλής ποιότητας ελιές και το ελαιοτριβείο να σου καταστρέψει το ελαιόλαδο»μου λέει. Σε ένα ελαιοτριβείο που πήγε μαζί με ξένους ενδιαφερομένους δεν υπήρχαν κυπελλάκια να δοκιμάσουν το λάδι και οι άνθρωποι τον ρώτησαν απορημένοι: «Μα, καλά, εδώ δεν δοκιμάζουν τι λάδι βγάζουν;». Αναφέρει επίσης κάτι που του είπε ένας ιταλός αρχισχεδιαστής μηχανημάτων ελαιοποίησης πριν από λίγες ημέρες: «Εσείς οι Ελληνες δύσκολα αλλάζετε». Σήμερα σε χώρες όπως η Ιταλία κυρίως ο εξοπλισμός των ελαιοτριβείων έχει φθάσει σε επίπεδα που εδώ πολλοί δεν τα έχουν φανταστεί καν.
Δεξαμενές όπου πάνω από το ελαιόλαδο διοχετεύεται πλέον αέριο άζωτο για την αποφυγή της επαφής με το οξυγόνο του αέρα που οξειδώνει το προϊόν, διαφορετικές γραμμές παραγωγής για ελιές με διαφορετικό βαθμό ωρίμανσης ώστε να μην μπλέκουν τα λάδια των πιο ώριμων με τα πιο άγουρα, η ελαιοποίηση να γίνεται μέσα σε 24 ώρες από την άφιξη στο ελαιοτριβείο και να μην περιμένει η ελιά πιεσμένη για ημέρες σε σακιά στοιβαγμένα το ένα επάνω στο άλλο (που τώρα πλέον έπρεπε να μην χρησιμοποιούνται και να έχουν αντικατασταθεί με πλαστικές κλούβες). Η μάλαξη του πολτού να μη διαρκεί περισσότερο από 40 λεπτά και οι ελιές να μαζεύονται προτού μπει ο Δεκέμβριος. Ολα αυτά τα κάνουν οι άλλοι, που δεν διαθέτουν «μαγαζί γωνία». Ισως γι' αυτό.
Τι καθορίζει την τιμή. Το χρηατιστήριο του ελαιολάδου: Τα υπεροξείδια έχουν να κάνουν ε την κατάσταση οξείδωσης του ελαιολάδου. Η λεγόενη «τιή υπεροξειδίου» προσδιορίζει τη συγκέντρωση των υπεροξειδίων στο δείγα. Τα υπεροξείδια είναι κύριες ενώσεις οξείδωσης, που εφανίζονται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και αποθήκευσης του ελαιολάδου, ως συνέπεια της παρουσίας οξυγόνου. Σε ένα δεύτερο στάδιο της διαδικασίας οξείδωσης, τα υπεροξείδια διασπώνται σε διαφορετικά τελικά προϊόντα οξείδωσης. Για να ταξινοηθεί ένα ελαιόλαδο ως εξαιρετικό παρθένο η έγιστη τιή υπεροξειδίου δεν πρέπει να υπερβεί τα 20 χιλιοστοϊσοδύναα οξυγόνου ανά κιλό ελαιολάδου.
Αλλος δείκτης χρήσιος για τον καθορισό της ποιότητας του ελαιολάδου είναι η απορρόφηση στο υπεριώδες φάσα. Αυτή η έτρηση δίνει πληροφορίες για την ποιοτική κατάσταση του ελαιολάδου και ειδικότερα για τον προσδιορισό του βαθού της οξειδωτικής του αλλοίωσης. Η έτρηση γίνεται σε δύο ήκη κύατος, 232 και 270 nm. Στο πρώτο ήκος κύατος απορροφούν τα πρωτογενή προϊόντα οξείδωσης (συζυγή υπεροξείδια), ενώ στο δεύτερο τα δευτερογενή προϊόντα οξείδωσης (αλδεΰδες, κετόνες).
Η διαφορά (ΔΚ) της απορρόφησης δίνει πληροφορίες για την κατάσταση οξείδωσης του ελαιολάδου. Οσο ικρότερη είναι η τιή, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα του ελαιολάδου και δεν πρέπει να περνάει το 0,01 για το «εξαιρετικό παρθένο» ελαιόλαδο. Αλλοι ποιοτικοί δείκτες είναι ο Κ232 που δεν πρέπει να περνάει το 2,5 και ο Κ270 που πρέπει να είναι ικρότερος από 0,22. Από τις τιές τους πορεί να γίνει αντιληπτό αν υπάρχουν πολλές οξειδωτικές ουσίες και αν έχει γίνει νόθευση.
Ενα πολύ καλό ελαιόλαδο καλό πρέπει, κατά τη γνώη του κ. Φραντζολά, να πληροί τουλάχιστον 4 από τα παρακάτω 6 κριτήρια:
1. Οξύτητα < 0,3,2. Αριθός Υπεροξειδίων < 8,3. Πολυφαινόλες > 200 mgr/Kgr,4. Στην κλίακα της γευσιγνωσίας να παίρνει για το Φρουτώδες > 3,0,5. Για το Πικάντικο >2,0,6. Για το Πικρό >2,0.
Αν δοθούν σε ποσοστά οι παράγοντες που διαορφώνουν την ποιότητα θα είναι: 60% το ελαιοτριβείο, 20% ο βαθός ωρίανσης, 15% η ποικιλία, οι διάφορες ασθένειες και ιδιαίτερα ο δάκος, 5% οι τοπικές συνθήκες.
Τί πρέπει να γνωρίζουμε Ο δεκάλογος του καταναλωτή
1.Αλλο οξύτητα άλλο οξείδωση. Η τιμή της οξύτητας έχει να κάνει με την κατάσταση του καρπού και το πώς διακινείται έως ότου φθάσει στο ελαιοτριβείο. Η οξείδωση πάλι με το πόσο έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο το προϊόν αφού ο καρπός πολτοποιηθεί και μεταβληθεί σε ελαιόμαζα.
2.Τα ελαιόλαδα που δεν θα μπορέσουν να πάρουν τον τίτλο «εξαιρετικό παρθένο» ή έστω «παρθένο» λόγω κάποιων σοβαρών ελαττωμάτων, τα παραλαμβάνουν κάποιες βιομηχανίες που κατεβάζουν την οξύτητα με χρήση χημικών και την οσμή με τη χρήση φίλτρων. Ανεβάζουν τη θερμοκρασία ως και 220 βαθμούς και βγαίνει ένα ουδέτερο προϊόν. Το αναμειγνύουν με 5%-10% εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και στη συσκευασία γράφουν πρώτο αυτό, αν και βρίσκεται σε πολύ μικρότερη ποσότητα.
3.Τηγανίζουμε όσο χρειάζεται, με ελαιόλαδο και όχι με σπορέλαια (που τα χρησιμοποιούν στις ξένες κουζίνες επειδή εκεί δεν είχαν ελαιόλαδο), όπως προπαγανδίζουν διάφοροι σεφ, φυλαγμένα άλλωστε σε διάφανα δοχεία και συχνά νοθευμένα.
4.Ενα ελαιόλαδο καλής ποιότητας αντέχει να χρησιμοποιηθεί στο τηγάνισμα ως και πέντε φορές κατά τον κ. Φραντζολά. Δεν θέλει να ακούει καν για τα διάφορα σπορέλαια, που όπως λέει δεν διαθέτουν καθόλου αντιοξειδωτικά, όπως είναι οι πολυφαινόλες και έτσι ταγκίζουν αμέσως μόλις θερμανθούν.
5.Επίσης δεν προτείνει να μαγειρεύουμε με πυρηνέλαιο αλλά το προτιμά σε κάθε περίπτωση από τα σπορέλαια.
6.Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στα λάδια που διατίθενται σε διαφανείς συσκευασίες, όσο καλοσχεδιασμένα και αν είναι. Οπως παρατηρεί ο κ. Φραντζολάς: «Η χλωροφύλλη στο φως δρα οξειδωτικά για το ελαιόλαδο και σε λίγο χρόνο το οξειδώνει. Και εμείς θέλουμε να αγοράζουμε λάδι, όχι κολόνια».
7.Οι παλιές μυλόπετρες, που καθαρίζονται πιο δύσκολα και πιο σπάνια, δεν δίνουν καλύτερο λάδι από ό,τι μπορούμε να πάρουμε στα σύγχρονα ελαιοτριβεία. Το ελαιόλαδο που εξάγεται σε σύγχρονα ελαιοτριβεία τριών ή δύο φάσεων είναι πικρότερο από εκείνο των πέτρινων μύλων και το προτιμούμε ακριβώς γι' αυτό τον λόγο. Επίσης η μακρόχρονη μάλαξη και οι υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν την πικράδα διότι το ζεστό νερό αυξάνει τη διαλυτότητα των γλυκοζιτών. Το διφασικό φυγοκεντρικό σύστημα είναι προτιμότερο διότι παράγει ελαιόλαδα με εντονότερη πικρή γεύση αφού στο τριφασικό έχουμε επίσης διοχέτευση νερού κατά τη διαδικασία. Και εμείς θέλουμε όσο γίνεται περισσότερη πικράδα και κάψιμο στον λαιμό.
8. Η ελαιοποίηση θα πρέπει να ξεκινάει γύρω στις 20 25 Οκτωβρίου και όχι ακόμη και μετά τον Νοέμβριο, επειδή έχει επικρατήσει η άποψη πως όσο πιο πολύ ωριμάσουν οι ελιές τόσο θα είναι αυξημένη η απόδοσή τους σε λάδι. Στην Ιταλία οι περισσότεροι παραγωγοί  αρχίζουν από τα μέσα Οκτωβρίου ή ακόμη και από την 1η Οκτωβρίου.
9. Οσο μένει το λάδι χάνει τα ωφέλιμα συστατικά του, όπως κατέδειξε μελέτη που έγινε πριν από τέσσερα χρόνια: π.χ. στις 22.10, οι πολυφαινόλες ήταν 440 mgr/Kgr και μέσα σε 40 ημέρες, στις 3.12, είχαν πέσει στα 209 mgr/Kgr.
10.Υπάρχουν ακόμη και στο ράφι του υπερμπακάλικου καλά, φθηνά «εξαιρετικά παρθένα» ελαιόλαδα, ενώ τα ξένα πωλούνται σε τιμές που αυτό τον καιρό δίκαια μας φαίνονται δυσβάστακτες.
Τελετή γευσιγνωσίας Βαθμολογώντας ένα λάδι: Για πρώτη φορά συμμετέχω σε αυτή τη σεμνή αλλά πολύ χρήσιμη τελετή. Oλοι σιωπηλοί περιμένουμε το σύνθημα για να ανοίξουμε τα πώματα των αριθμημένων δειγμάτων με διάφορα λάδια. Μερικά από αυτά μάλιστα τα βρίσκεις σε προσιτή τιμή και σε ράφια σουπερμάρκετ. Ανάμεσα στα δείγματα πάντως είναι και το πιο ακριβό ελληνικό αλλά και το πιο βραβευμένο αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
Ο «παλιός» σε αυτή την περίπτωση, που είναι και ο σκηνοθέτης του όλου έργου, μας έχει εξηγήσει ότι οργανοληπτική ανάλυση (και όχι γευσιγνωσία) είναι η μέτρηση του αρώματος και άλλων χαρακτηριστικών ενός τροφίμου χρησιμοποιώντας τις πέντε αισθήσεις μας (αν και όταν χρησιμοποιούν μπλε ποτήρια για το λάδι αποκλείουν σκόπιμα τα μάτια). Με τη δικαιολογία ότι ο δοκιμαστής μπορεί να παρασυρθεί από το χρώμα. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορείς να ψάξεις στο λάδι.
Εμείς περιοριζόμαστε στα τρία πιο σημαντικά: το φρουτώδες, που εξαρτάται από την ποικιλία των ελιών και γίνεται αισθητό απευθείας από τη μύτη ή από την οπισθορινική οδό, το πικρό, που έχει να κάνει με το πόσο άγουρες ήταν οι ελιές, και το πικάντικο, χαρακτηριστικό λαδιών που παράγονται στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου. Το τελευταίο προκαλείται από τη δράση των φαινολικών ουσιών, απλώνεται σε ολόκληρη τη στοματική κοιλότητα και εξαλείφεται λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δοκιμή.
Η ένταση του πικάντικου μειώνεται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης του ελαιολάδου. Οι εξασκημένοι μπορούν να καταλάβουν αν οι ελιές έμειναν για πολύ χρόνο στα σακιά, αν υπέστησαν ζύμωση, αν έμειναν παραπάνω από όσο έπρεπε στη μάλαξη, αν το λάδι θερμάνθηκε πάνω από τους 28 βαθμούς, αν προήλθε από ξερές ελιές, αν χρησιμοποιήθηκε αλάτι ή αν ήλθε σε επαφή με το νερό. Υπάρχει μάλιστα στο Διαδίκτυο και μία μελέτη των ΤΕΙ Κρήτης Σχολή Τεχνολογίας-Γεωπονίας (υπεύθυνος Δ. Λυδάκης) για το χρώμα, τη γεύση και το άρωμα του λαδιού με πολλά στοιχεία που αξίζει να έχουμε υπόψη μας. 
Αυτό που χτυπάει πρώτο και από μακριά είναι το χρώμα. «Είναι ένα από τα σημαντικότερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι σχετίζεται και με άλλες ποιοτικές πτυχές του ελαιολάδου» αναφέρεται στη μελέτη αυτή. Το χρώμα το καθορίζουν κυρίως οι χλωροφύλλες (πράσινο) και τα καροτένια (κίτρινο κόκκινο). Γενετικοί παράγοντες, τρόπος παραγωγής και βαθμός ωρίμανσης παίζουν τον ρόλο τους και όσο το λάδι μένει, το χρώμα αλλοιώνεται. Πάντως οι δοκιμαστές δεν εστιάζουν πολύ την προσοχή τους στο χρώμα. Προχωρούν στη γεύση και στο άρωμα.
Για τη γεύση αναφέρεται: «Οι πέντε βασικές γεύσεις είναι το γλυκό, το αλμυρό, το ξινό, το πικρό και το ουμάμι. Το παρθένο ελαιόλαδο δεν περιέχει σάκχαρα ή αλάτι και η αίσθηση του ξινού, που οφείλεται στα ελεύθερα λιπαρά οξέα, δεν γίνεται αντιληπτή, επειδή αυτά δεν είναι διαλυτά στη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος. Το πικρό στο παρθένο ελαιόλαδο οφείλεται σε ενώσεις που υπάρχουν στον ελαιόκαρπο, τους γλυκοζίτες. Περιλαμβάνουν ουσίες όπως η τυροσόλη και η υδροξυτυροσόλη, υπεύθυνες για την πικρή γεύση».
Το ελαιόλαδο που εξάγεται με τους μεταλλικούς κυλίνδρους είναι πικρότερο από εκείνο που βγάζουν οι μυλόπετρες. Η μακρόχρονη μάλαξη και οι υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν την πικράδα, αλλά αυτό δεν θεωρείται προσόν για το λάδι μας. Επίσης η εξαγωγή με πίεση και το διφασικό φυγοκεντρικό σύστημα δίνουν ελαιόλαδο με πιο έντονη πικράδα. Οι γλυκοζίτες είναι οι ουσίες που ευθύνονται για τη στυπτική γεύση (astringency) ορισμένων παρθένων ελαιολάδων.
Η παρουσία τους δημιουργεί μια αίσθηση ξηρότητας και αγουρίλας στο στόμα, μια στυφάδα δηλαδή που θυμίζει κρασιά ή κυδώνια, και μια αίσθηση καψίματος. Τέλος, ως προς το άρωμα, για το ελαιόλαδο θεωρείται ότι παράγεται από πτητικές ενώσεις χαμηλού μοριακού βάρους. Το ερέθισμα μπορεί να γίνει αντιληπτό άμεσα (nasal), όταν το άρωμα φθάνει στο οσφραντικό επιθήλιο μέσω της μύτης, και έμμεσα (retro nasal), όταν το άρωμα, που γίνεται πτητικό στη θερμοκρασία του σώματος, περνά διά μέσου του στόματος στο οσφραντικό επιθήλιο.
Πάνω από εκατό πτητικές ενώσεις έχουν προσδιοριστεί στο παρθένο ελαιόλαδο που συμβάλλουν στο ξεχωριστό άρωμά του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται C6 αλκοόλες, αλδεΰδες και εστέρες. Καμία από αυτές τις ενώσεις μόνη της δεν μπορεί να εξηγήσει τη συνολική αίσθηση του αρώματος.
Σύμφωνα με τη μελέτη των ΤΕΙ Κρήτης: «Το στάδιο ωρίμανσης των καρπών κατά τη συγκομιδή επηρεάζει το άρωμα του ελαιολάδου. Η μέγιστη ένταση αρώματος αντιστοιχεί στη μέγιστη περιεκτικότητα σε πτητικές ουσίες στο βέλτιστο στάδιο ωρίμανσης». Ακριβώς όπως γίνεται και με τη γεύση, το σύστημα έκθλιψης του ελαιολάδου και οι συνθήκες κατά την επεξεργασία ιδίως κατά την άλεση και τη μάλαξη του καρπού επηρεάζουν το είδος και την ένταση του αρώματος.
Εντονη άλεση και παρατεταμένη μάλαξη σε υψηλές θερμοκρασίες επιδρούν αρνητικά. Η πίεση ή το διφασικό φυγοκεντρικό σύστημα παράγουν ελαιόλαδα με εντονότερο άρωμα. Σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των δοκιμών μας, το ακριβότερο δεν ήταν και το καλύτερο, ένα φθηνό λάδι που βρίσκεις και στο ράφι του σουπερμάρκετ στη γειτονιά σου δεν ήταν και τόσο κακό, ένα ιταλικό ήταν υπέροχα έντονο και το παγκόσμια βραβευμένο υπερασπίστηκε τη φήμη του. *Γαλδαδάς Αλκης
Η ελιά και το λάδι στην αρχαία Ελλάδα: H εξέταση των αρχαιολογικών στοιχείων που αφορούν τη χρήση και τη σημασία της ελιάς στην αρχαιότητα επιβεβαιώνει ότι αυτή αποτελούσε ένα από τα χρησιμότερα και πιο αγαπητά δένδρα των Ελλήνων, λόγω της ιερότητός της, της οικονομικής σημασίας της και των ποικίλων χρήσεων των προϊόντων της στην καθημερινή και στη θρησκευτική ζωή.
Παλαιότερα είχε υποστηριχθεί εσφαλμένα ότι η καλλιέργειά της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από την Παλαιστίνη. Νεότερα στοιχεία που προέκυψαν από ανάλυση γύρης μαρτυρούν την παρουσία της στον ελλαδικά χώρο από τη νεολιθική εποχή. Συστηματική καλλιέργειά της πιστοποιήθηκε και στη μυκηναϊκή περίοδο σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Αλλά και οι πινακίδες της Γραμμικής Β΄ από τα αρχεία των ανακτόρων Κνωσού, Πύλου και Μυκηνών μαρτυρούν την οικονομική σημασία της κατά τον 14ο και τον 13ο αι. π.κ.ε.
Στην Κνωσό και στις Αρχάνες βρέθηκαν μέσα σε αγγεία κουκούτσια από ελιές, ενώ στη Ζάκρο βρέθηκαν ολόκληρες ελιές με τη σάρκα τους, που χρονολογούνται περi το 1450 π.κ.ε. Επίσης κουκούτσια ελιάς βρέθηκαν σε τάφους της Μεσαράς, ενώ σε άλλα σημεία της Κρήτης βρέθηκαν ελαιοπιεστήρια υστερομυκηναϊκής ΙΙ και ΙΙΙ περιόδου (1450 1200 π.κ.ε.). Ελιές απεικονίζονται και σε έργα τέχνης της εποχής αυτής. Μια τοιχογραφία του ανακτόρου της Κνωσού του l6ου αι. π.κ.ε. αποτελεί θαυμάσια απεικόνιση ελαιώνα, ενώ τα χρυσά ποτήρια από τον μυκηναϊκό τάφο του Βαφειού Λακωνίας (l6ος αι. π.κ.ε.) κοσμούνται με παράσταση ελαιοδένδρων.
Τι αναφέρει η μυθολογία: Σύμφωνα με τη μυθολογία την ελιά έφερε στους Έλληνες η Αθηνά, η οποία δίδαξε και την καλλιέργειά της. Είναι χαρακτηριστικό το γνωστό επεισόδιο της φιλονικίας της Αθηνάς με τον Ποσειδώνα για το όνομα της Αθήνας. Στην Ακρόπολη υπήρχε η ιερή ελιά της Αθηνάς, η πρώτη ελιά που η Θεά χάρισε στους Έλληνες, και στην Ακαδημία οι 12 ιερές ελιές, οι μορίαι, και ο ιερός ελαιώνας από τον οποίο προερχόταν το λάδι που δινόταν ως έπαθλο στους νικητές των Παναθηναίων. Ενδεικτικό της σημασίας της ελιάς για την Αθήνα είναι ότι οι Αθηναίοι στα νομίσματά τους απεικόνιζαν την Αθηνά με στεφάνι ελιάς στο κράνος της και έναν αμφορέα με λάδι ή κλαδί ελιάς.
Μια άλλη παράδοση αναφέρει ότι ο Ηρακλής (του οποίου το ρόπαλο ήταν από αγριελιά) έφερε βλαστάρι ελιάς από τη χώρα των Υπερβορείων (μυθικός λαός που οι Έλληνες πίστευαν ότι κατοικούσε πέρα από τον Βορρά ή κατά άλλη ερμηνεία στον ουρανό) και το φύτεψε στην Ολυμπία. Με τα κλαδιά του κοτίνου, της αγριελιάς αυτής, στεφανώνονταν οι ολυμπιονίκες. Με κλάδους ελιάς ήταν στεφανωμένο και το χρυσελεφάντινο άγαλμα τού Διός στην Ολυμπία, έργο του Φειδία, ένα από τα επτά θαύματα τού αρχαίου κόσμου.
Το λάδι ως αιτία πολέμου: Το λάδι αποτελούσε σημαντικότατο παράγοντα της αρχαίας ελληνικής οικονομίας. Οι Σπαρτιάτες εισβάλλοντας στην Αττική κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο κατέστρεψαν τους ελαιώνες της, αλλά και οι Αθηναίοι με τον Περικλή έκοψαν τα ελαιόδενδρα των πεδιάδων της Κυνουρίας και της Αργολίδος.
Οι αρχαίες πηγές αναφέρουν αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο εχθρικός Στράτος με την καταστροφή των ελαιοδένδρων έπληττε την οικονομία του τόπου για πολλά χρόνια έως ότου ξανααναπτυχθεί ο ελαιώνας. Κάποιες φορές η μεγάλη παραγωγή λαδιού δεν ήταν ευλογία για τον τόπο. Στην περίπτωση της Θυρεάτιδος ο πλούτος της πεδιάδας στο λάδι φαίνεται ότι αποτέλεσε μία από τις αιτίες συγκρούσεων μεταξύ Σπάρτης και Άργους επί εννέα αιώνες.
Το πλεόνασμα της παραγωγής αποθηκευόταν σε μεγάλους πήλινους πίθους ή διακινούνταν μέσω χερσαίου και θαλασσίου εμπορικού δικτύου, με κύριο πρoορισμό την αγορά του Ευξείνου Πόντου. Για τη χερσαία μεταφορά του, χρησιμοποιούσαν ασκούς φορτωμένους σε υποζύγια, ενώ για τη θαλάσσια το συσκεύαζαν σε οξυπύθμενους αμφορείς. Φημισμένο ήταν το ανοιχτόχρωμο λάδι της Σάμου και των Θουρίων της Μεγάλης Ελλάδας.
Σε κακές χρονιές όμως οι περιοχές που παρήγαν λάδι όχι μόνο δεν είχαν πλεόνασμα να εμπορευτούν, αλλά υπήρχε τόση έλλειψη, ώστε θεωρούσαν ευτυχές το να βρουν λάδι στην αγορά για την κάλυψη των αναγκών τους. Σε ψήφισμα του 2ου αι. π.κ.ε. οι Αθηναίοι τίμησαν έναν έμπορο λαδιού που είχε σταθμεύσει στον Πειραιά, γιατί δέχθηκε να πουλήσει σ' αυτούς το φορτίο των 56.000 λiτρων λαδιού που προόριζε αρχικά για τον Βόσπορο.
Διατροφή και υγιεινή: Το λάδι αποτελούσε από την αρχαιότητα βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφής. Τρεις ήταν οι ποιότητες λαδιού. Ωμοτριβές ή ομφάκινον ονομαζόταν το αρίστης ποιότητας και εξαγόταν από ελιές αγουρωπές, χωρίς ξεθέρμισμα. Το δεύτερον γεύματος ήταν το καλής ποιότητας λάδι. Χυδαίον έλαιον χαρακτήριζαν το κατώτερης ποιότητας λάδι από ελιές υπερώριμες ή χτυπημένες.
Το λάδι εκτός από βασική τροφή αποτελούσε απαραίτητη καύσιμη ύλη για φωτισμό, αφού με λάδι έκαιγαν οι λύχνοι. Αυτή η χρήση του επιβιώνει σήμερα στα καντήλια.
Διαδεδομένη επίσης ήταν η χρήση του στη σωματική υγιεινή. Επάλειψη του σώματος με λάδι προστάτευε από τον ήλιο ή το ψύχος. Μετά το λουτρά γινόταν επάλειψη του σώματος και της κόμης με αρωματικό λάδι, καθώς αυτό ήταν το βασικό συστατικό πολλών αρωμάτων. Η παραγωγή αρωματικού λαδιού στην Ελλάδα μαρτυρείται στη μυκηναϊκή εποχή από τις πινακίδες Γραμμικής Β΄ της Πύλου. Επίσης ο Θεόφραστος στο έργο του Περί Οσμών και ο Διοσκουρίδης σώζουν πληροφορίες για τα υλικά και τις συνταγές παραγωγής αρωματικού λαδιού.
Θεραπευτικές ιδιότητες: Το λάδι χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα και για τις θεραπευτικές ιδιότητές του. Στον Ιπποκράτειο Κώδικα αναφέρονται περισσότερες από 60 φαρμακευτικές χρήσεις του. Ήταν κατάλληλο για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων, ως επουλωτικό και αντισηπτικό σε τραύματα, εγκαύματα και γυναικολογικές ασθένειες. Πιθανόν χρησίμευε και ως μέσον αντισύλληψης. Επίσης το χρησιμοποιούσαν ως εμετικό αλλά και για προβλήματα των αφτιών. Ως τροφή βοηθούσε την αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων.
Εκτός από το λάδι, για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες χρησιμοποιούσαν και τα φύλλα και άνθη της ελιάς από τα οποία παρασκεύαζαν αφέψημα πού το χρησιμοποιούσαν ως κολλύριο, για την αντιμετώπιση της φλόγωσης των ούλων και τού έλκους του στομάχου.
Το λάδι χρησιμοποιούνταν επίσης και ως λιπαντικό, π.χ. σε μετάλλινους μηχανισμούς ή ξύλινα εξαρτήματα. Για τη συντήρηση του ελεφαντοστού, του δέρματος και του μετάλλού χρησιμοποιούσαν αλοιφή με βάση το λάδι. Η συντήρηση του. χρυσελεφάντινου αγάλματος του Διός στην Ολυμπία, σύμφωνα με πληροφορίες των πηγών, γινόταν με λάδι.
Οι ποικιλίες της ελιάς: Ποικίλες ήταν οι χρήσεις του λαδιού για θρησκευτικούς σκοπούς. Με λάδι έκαναν σπονδές σrους βωμούς, άλειφαν επιτύμβιες στήλες ή έσπενδαν πάνω σε ιερές πέτρες. H αρχαία χρήση του λαδιού και του κρασιού στην ταφική τελετουργία έχει διατηρηθεί και στη χριστιανική θρησκεία.
Οι βρώσιμες ελιές αποτελούσαν βασικά στοιχείο της διατροφής, κυρίως όσων γευμάτιζαν εκτός σπιτιού εργαζόμενοι στην ύπαιθρο, σε ταξίδια, ή σε εκστρατείες. Οι ελιές προσφέρονται για τέτοια χρήση αφού μεταφέρονται εύκολα, δεν αλλοιώνονται και έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Σε διάφορες ανασκαφές έχουν βρεθεί κουκούτσια από ελιές που αποτελούν τροφικά κατάλοιπα. Οι αρχαίοι συγγραφείς σώζουν πληροφορίες για τη μεγάλη ποικιλία βρώσιμων ελιών.
Θλασταί ελαίαι ήταν πιθανόν οι τσακιστές μαύρες ελιές, οι οποίες αναφέρεται ότι ήταν εύπεπτες. Κολυμβάδες ονομάζονταν οι ελιές που έπλεαν σε άλμη. Η κατανάλωσή τους ήταν διαδεδομένη. Οι αλμάδες ήταν παραπλήσια ποικιλία με τις προηγούμενες. Ίσως πρόκειται για κολυμβάδες στο πρώτο στάδιο της επεξεργασίας τους με αλάτι. Γογγύλαι ονομάζονταν oι σφαιρικές ελιές, πιθανόν οι σημερινές καρυδοελιές. Δρυπετείς ήταν οι υπερώριμες ζαρωμένες ελιές, οι οποίες καταναλώνονταν χωρίς επεξεργασία.
Οι μέλαιναι αναφέρεται από τον Αθήναιο ότι ήταν δύσπεπτες. Οι πιτυρίδαι ήταν μικρές, είχαν το χρώμα του πίτουρου και συλλέγονταν προτού ωριμάσουν. Οι στεμφυλίδες ήταν μαύρες ελιές από τις οποίες γινόταν το στέμφυλον, πολτός από τριμμένες ελιές, ο οποίος μαζί με μυρωδικά, λάδι και ξίδι έκανε το επίτυρον, το οποίο προφανώς καταναλωνόταν με τυρί.
Η επεξεργασία μερικών ειδών ελιών για κατανάλωση δεν διέφερε από τη σημερινή. Μετά το ξεπίκρισμα με νερό και αλάτι παρέμεναν μερικές ώρες στο ξίδι και τελικά αποθηκεύονταν μέσα σε λάδι. Για αλλά είδη, αντίθετα, χρησιμοποιούσαν υλικά που είναι ασυνήθιστα για τη σημερινή πρακτική, δηλαδή μετά το ξεπίκρισμα αναφέρεται ότι τις έβαζαν σε ξίδι, βρασμένο κρασί και μέλι, προσθέτοντας διάφορα μυρωδικά, μάραθο, κύμινο, απήγανο, μέντα, κορίανδρο.
Το ξύλο και τα κλαδιά του ελαιόδεντρου: Εκτός από το λάδι και τις ελιές, το ξύλο της ελιάς χρησιμοποιούνταν ως καύσιμη ύλη, για ξυλοδεσιές στην αρχιτεκτονική, για εμπόλια στη σύνδεση κιόνων, για στειλεούς αγροτικών και άλλων εργαλείων, αλλά και για την κατασκευή ξοάνων θεών και άλλων ξύλινων αγαλμάτων.
Τα φύλλα και οι κλάδοι της ελιάς χρησιμοποιούνταν για στρώματα. Σε τέσσερις τάφους των Φερών του τέλους του 5ου αι. π.Χ., στους οποίους σώθηκαν πολλά οργανικά αντικείμενα, οι νεκροί είχαν τοποθετηθεί σε παχύ στρώμα από κλώνους ελιάς. Προφανώς αυτά συνέβαινε και σε άλλους τάφους στους οποίους τα οργανικά υλικά δεν διατηρήθηκαν. Στις Συρακούσες, σε περιπτώσεις ψηφοφορίας για εξοστρακισμό, το όνομα αυτού που ήθελαν να εξοριστεί γραφόταν με μελάνι πάνω σε φύλλα ελιάς (πεταλισμός). Σε κάποιες περιπτώσεις οστρακισμού, με φύλλα ελιάς ψήφιζαν και στη Βουλή των Αθηνών (εκφυλλοφορία).
Είναι επομένως σαφές ότι η ελιά για το λάδι, τις βρώσιμες ελιές, το ξύλο ακόμη και τα φύλλα της είχε κυρίαρχη παρουσία στην ιδιωτική και δημόσια ζωή των Ελλήνων. Αλλά και η ελληνική ύπαιθρος στην οποία κυριαρχούσαν τα ελαιόδεντρα αποτελούσε το θαυμάσιο σκηνικό της ζωής τους, το οποίο αναμφισβήτητα επέδρασε στην απέριττη και αρμονική αισθητική που ανέπτυξαν.
Όταν είναι η εποχή συγκομιδής τού καρπού, κατά την οποία ο πληθυσμός της ελληνικής υπαίθρου εργάζεται σκληρά στους ελαιώνες, όπως και οι πρόγονοί του από την αρχαιότητα ως σήμερα, θερμαίνοντας τις ψυχρές ημέρες με τις φωνές τους, τους ήχους των ραβδιών και των πριονιών και την ασταμάτητη μουσική του πολύτιμου καρπού που πέφτει στα πανιά.
Η χριστιανική μυθολογία του ελαιόλαδου: Το λάδι που ήταν πιο γνωστό στους Εβραίους ήταν το ελαιόλαδο. Οι εντελώς ώριμες μαύρες ελιές έδιναν το περισσότερο λάδι, αλλά το εκλεκτότερο προερχόταν από όσες ήταν ακόμη πράσινες και το χρώμα τους μόλις άρχιζε να αλλάζει. Αφού μάζευαν προσεκτικά τον καρπό από τα δέντρα και τον ξεχώριζαν από τα κλαδιά και τα φύλλα, τον μετέφεραν στο ελαιοπιεστήριο.
Ο πολτός που προκύπτει από τον ώριμο ελαιόκαρπο είναι σχεδόν κατά το ήμισυ λάδι, η ποιότητα του οποίου ποικίλλει ανάλογα με τη μέθοδο επεξεργασίας του πολτού. Το καλύτερο λάδι, το λεγόμενο «αγνό λάδι από κοπανισμένες ελιές», παραγόταν μέσω μιας απλής επεξεργασίας, προτού περάσουν οι ελιές από το ελαιοπιεστήριο. (Λευ 24:2) Πρώτα έβαζαν τις ελιές σε ένα γουδί και τις κοπάνιζαν ή, σε κάποιες περιπτώσεις, τις πατούσαν με τα πόδια. (Μιχ 6:15) Έπειτα έβαζαν τον κοπανισμένο καρπό σε καλάθια από όπου έσταζε το λάδι μέχρι να εξαχθεί το «παρθένο» λάδι. Το αγνό αυτό λάδι που εξαγόταν από τις κοπανισμένες ελιές αποθηκευόταν σε πήλινα αγγεία, ενώ τον πολτό τον μετέφεραν στο ελαιοπιεστήριο.
Μια συνηθισμένη ποιότητα ελαιόλαδου παραγόταν από την πλήρη έκθλιψη των ελαιόκαρπων σε γουδί ή χειρόμυλο. Όταν ολοκληρωνόταν η εξαγωγή λαδιού από τον πολτό, έβαζαν το λάδι σε πήλινα αγγεία ή πιθάρια, όπου το άφηναν να κατακαθήσει.
Η κατώτερη ποιότητα ελαιόλαδου ήταν το λάδι που εξαγόταν στο ελαιοπιεστήριο από τη σύνθλιψη του ελαιοπολτού που είχε απομείνει μετά τη διαδικασία έκθλιψης του καρπού. Ο ελαιοπολτός τοποθετούνταν σε καλάθια τα οποία στοιβάζονταν ανάμεσα στους δύο κάθετους στύλους του ελαιοπιεστηρίου. Ένας μοχλός που έφερε βάρος πίεζε τη στοίβα με τα καλάθια για την εκροή του λαδιού, το οποίο διοχετευόταν κατόπιν σε μεγάλες λεκάνες για να καθαριστεί. Εκεί, τα υπολείμματα του πολτού και το νερό κατακάθονταν, ενώ το λάδι ανέβαινε στην επιφάνεια και στη συνέχεια αντλούνταν και αποθηκευόταν σε μεγάλα πήλινα αγγεία ή σε ειδικές δεξαμενές.Παράβαλε 2Χρ 32:27, 28·
Σύμβολο Ευημερίας. Η έκφραση "τα πατητήρια ξεχειλίζουν από λάδι" σήμαινε μεγάλη ευημερία. (Ιωλ 2:24) Ενόσω ο Ιώβ υπέφερε, λαχταρούσε τις περασμένες ημέρες αφθονίας, όταν "ο βράχος έβγαζε ρυάκια λάδι" για χάρη του. (Ιωβ 29:1, 2, 6) Ο Ιεχωβά έκανε τον «Ιακώβ», δηλαδή τους Ισραηλίτες, να θηλάσει με μεταφορική έννοια «λάδι από τον πυρολιθικό βράχο», προφανώς από ελαιόδεντρα που φύονταν σε βραχώδες έδαφος. (Δευ 32:9, 13) Ο Μωυσής είπε ότι ο Ασήρ θα "βουτούσε το πόδι του στο λάδι", υποδηλώνοντας ότι αυτή η φυλή θα είχε υλικές ευλογίες.Δευ 33:24.
Σημαντικό Εμπορικό και Διατροφικό Αγαθό. Το ελαιόλαδο έγινε σημαντικό εμπορικό αγαθό στην Παλαιστίνη λόγω της αφθονίας του. Κάθε χρόνο ο Σολομών έδινε στον Βασιλιά Χιράμ της Τύρου «είκοσι κορ [4.400 λίτρα] λάδι από κοπανισμένες ελιές», ως μέρος της πληρωμής για τα υλικά ανέγερσης του ναού. (1Βα 5:10, 11) Ο Ιούδας και ο Ισραήλ ήταν κάποτε «έμποροι» της Τύρου που της προμήθευαν λάδι. (Ιεζ 27:2, 17) Το αρωματικό λάδι και το ελαιόλαδο συγκαταλέγονται επίσης στα υλικά που αγοράζει η μυστηριακή Βαβυλώνα η Μεγάλη από τους "περιοδεύοντες εμπόρους" της γης.Απ 18:1113.
Το ελαιόλαδο, τροφή υψηλής ενεργειακής αξίας και ένα από τα πιο εύπεπτα λίπη, ήταν βασικό είδος στη διατροφή των Ισραηλιτών, και πιθανότατα υποκαθιστούσε το βούτυρο σε πολλές περιπτώσεις, τόσο στην επιτραπέζια όσο και στη μαγειρική χρήση του. (Δευ 7:13· Ιερ 41:8· Ιεζ 16:13) Αποτελούσε κοινό φωτιστικό καύσιμο. (Ματ 25:19)
Τα λυχνάρια του χρυσού λυχνοστάτη στη σκηνή της συνάντησης έκαιγαν «αγνό λάδι από κοπανισμένες ελιές». (Εξ 27:20, 21· 25:31, 37) Λάδι χρησιμοποιούσαν επίσης στις προσφορές σιτηρών που έφερναν στον Ιεχωβά. (Λευ 2:17) Ως καλλυντικό χρησιμοποιούνταν για την επάλειψη του σώματος μετά το λούσιμο. (Ρθ 3:3· 2Σα 12:20) Το να αλείψει κάποιος το κεφάλι του φιλοξενούμενου με λάδι θεωρούνταν ένδειξη φιλοξενίας. (Λου 7:4446) Το λάδι το χρησιμοποιούσαν επίσης για να απαλύνουν και να καταπραΰνουν τραύματα και πληγές (Ησ 1:6), μερικές φορές σε συνδυασμό με το κρασί.Λου 10:33, 34.
Ο Ιεχωβά διέταξε τον Μωυσή να παρασκευάσει «λάδι αγίου χρίσματος» το οποίο περιείχε ελαιόλαδο και άλλα συστατικά. Με αυτό ο Μωυσής έχρισε τη σκηνή της μαρτυρίας, την κιβωτό της διαθήκης, τα διάφορα σκεύη του αγιαστηρίου και τα έπιπλά του. Ο Μωυσής έχρισε επίσης με αυτό τον Ααρών και τους γιους του για να τους αγιάσει ως ιερείς του Ιεχωβά. (Εξ 30:2233· Λευ 8:1012) Οι βασιλιάδες χρίονταν με λάδι, όπως ο Σαούλ τον οποίο έχρισε ο Σαμουήλ όταν «πήρε τη φιάλη με το λάδι και το έχυσε πάνω στο κεφάλι του». (1Σα 10:1) Όταν χρίστηκε ο Σολομών χρησιμοποιήθηκε κέρας με λάδι.1Βα 1:39.
Προφητική της χαροποιάς επίδρασης που θα είχε η επίγεια διακονία του Ιησού Χριστού ήταν η δήλωση ότι ο Ιησούς θα έδινε σε «εκείνους που πενθούν για τη Σιών . . . το λάδι της αγαλλίασης αντί για πένθος». (Ησ 61:13· Λου 4:1621) Επίσης, είχε προφητευτεί ότι ο Ιησούς θα χριόταν προσωπικά από τον Ιεχωβά με το «λάδι της αγαλλίασης» πιο πολύ από ό,τι οι εταίροι του, κάτι που υποδήλωνε ότι θα γευόταν μεγαλύτερη χαρά από ό,τι οι προκάτοχοί του στη Δαβιδική δυναστεία.Ψλ 45:7· Εβρ 1:8, 9· βλέπε ΧΡΙΣΜΑ, ΧΡΙΣΜΕΝΟΣ.
Όπως το κατά γράμμα λάδι στο κεφάλι κάποιου είναι καταπραϋντικό και αναζωογονητικό, έτσι και ο λόγος του θεού καταπραΰνει, διορθώνει, παρηγορεί και θεραπεύει όταν χρησιμοποιείται στην περίπτωση κάποιου που ασθενεί πνευματικά. Γι' αυτό και οι πρεσβύτεροι της χριστιανικής εκκλησίας νουθετούνται να προσεύχονται για έναν τέτοιον άνθρωπο, αλείβοντάς τον συμβολικά «με λάδι στο όνομα του Ιεχωβά»ένα μέτρο απαραίτητο για την πνευματική του ανάρρωση.Ιακ 5:1315· παράβαλε Ψλ 141:5.
Επίλογος: Η ιστορία της ελιάς ανάγεται σε χρόνια προ της οργανωμένης ζωής του ανθρώπου στη γη. Αυτό συμπεραίνεται από διάφορες πηγές. Ο De Candole στη μελέτη του «Origin des plantes cultivees» , αναφέρει ότι η καλλιέργεια της ελιάς ήταν γνωστή 4000 έτη π.κ.ε. και ότι το δέντρο κατάγεται από τα παράλια της Μ. Ασίας βασιζόμενος στην ύπαρξη αυτοφυούς βλάστησης άγριας ελιάς καθώς και στα κείμενα αρχαίων συγγραφέων και σε ευρήματα ανασκαφών. Ο Αναγνωστόπουλος (1951) υποστήριξε, βάσει των ευρημάτων των ανασκαφών της Κνωσού, ότι η πατρίδα της ελιάς είναι η Κρήτη. Την υπόθεση αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι, το όνομα της ελιάς είναι ελληνικό και διατηρήθηκε σε όλες τις γλώσσες.
Σήμερα σε όλη την υδρόγειο υπάρχουν περίπου 800 εκατομμύρια ελαιόδενδρα από τα οποία το 95% περίπου καλλιεργούνται στη λεκάνη της Μεσογείου η οποία διαθέτει άριστες εδαφοκλιματικές συνθήκες για την ανάπτυξη της ελιάς. Στην Ελλάδα η ελιά είναι καλλιέργεια με πολύ μεγάλη διάδοση. Η εξάπλωση της ελαιοκαλλιέργειας είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλο είδος καρποφόρου δέντρου και καταλαμβάνει έκταση που αναλογεί στο 15% περίπου της καλλιεργούμενης γεωργικής γης και στο 75% των εκτάσεων των δενδρωδών καλλιεργειών.
Το λάδι ελιάς ή το «χρυσό υγρό», σύμφωνα με τον Ομηρο, κατά την αρχαιότητα δεν ήταν απλά μία τροφή, αλλά αποτελούσε σύμβολο υγείας και δύναμης, φάρμακο, καθώς επίσης πηγή μαγείας και θαυμασμού. Συγκεκριμένα, στην αρχαία Ελλάδα, οι αθλητές το έτριβαν σε όλο τους το σώμα, γιατί πίστευαν ότι θα τους χαρίσει δύναμη και τύχη και οι πολεμιστές μύρωναν με αυτό τα κεφάλια των ευγενών και έριχναν σταγόνες στα κόκαλα των νεκρών αγίων και των μαρτύρων, καθώς ήταν έμβλημα καθαγιασμού και αγνότητας.
Η καλλιέργεια του ελαιολάδου χάνεται στα βάθη των αιώνων. Απολιθώματα ελιάς έχουν βρεθεί στο Λιβόρνο της Ιταλίας που χρονολογούνται 20 εκατομμύρια χρόνια πριν, ενώ η καλλιέργεια της ελιάς υπολογίζεται ότι ξεκίνησε στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, πριν από περίπου 7.000 χρόνια. Οσον αφορά στην Ελλάδα, οι πρώτες μαρτυρίες για την καλλιέργειά της στον ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, ξεκίνησε στην Κρήτη, πριν από 3.500 χρόνια.
Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το λάδι:
    Πλούσιο και αρωματικό, το λάδι ελιάς παράγεται μόνον από τις πράσινες ελιές.
    Οσο για το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση του, ποικίλουν και εξαρτώνται από τους παρακάτω παράγοντες:
    Την ποικιλία της ελιάς.
    Την τοποθεσία και το είδος του χώματος, όπου καλλιεργείται.
    Τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες κάτω από τις οποίες καλλιεργείται και αναπτύσσεται η ελιά.
    Την ωριμότητα της ελιάς.
    Την εποχή και τον τρόπο της συγκομιδής της ελιάς.
    Το διάστημα που ακολουθεί από τη συγκομιδή της ελιάς μέχρι την παραγωγή του λαδιού.
    Τον τρόπο της παραγωγής του ελαιολάδου.
    Τις τεχνικές της αποθήκευσης, τον τρόπο της συσκευασίας του λαδιού, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται οι ελιές στα ελαιοτριβεία.
 «Φάε λάδι κι έλα βράδυ» Το ελαιόλαδο χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχει, έχει θετική επίδραση στην αύξηση της λίμπιντο, καθώς και στη γονιμότητα, πράγμα που είχαν διαπιστώσει πολύ γρήγορα οι αρχαίοι Έλληνες και αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που θεωρούσαν τις ελιές ιερά δέντρα. Στη λαϊκή μας παράδοση οι νεόνυμνφοι έπρεπε να φάνε ψωμί βουτηγμένο στο πρώτο λάδι της σοδειάς (αγουρόλαδο) πριν την πρώτη τους νύχτα. Η πίστη σ αυτήν την αξία του ελαιόλαδου έμεινε ακλόνητη ως τις μέρες μας μέσα από την πολλά υποσχόμενη παροιμία: «Φάε λάδι κι έλα βράδυ»
Λάδι ελιάς και υγεία: Η θρεπτική, διατροφική και βιολογική αξία του ελαιολάδου για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι εξαιρετικά σημαντική και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, συγκαταλέγεται στη λίστα των 10 ωφελιμότερων ειδών διατροφής. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η Μεσογειακή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει κυρίως την κατανάλωση του ελαιολάδου, είναι η πιο υγιεινή, υπεύθυνη για τη μακροβιότητα και την πρόληψη πολλών νοσημάτων.
Τα θεραπευτικά και υγιεινά οφέλη του ελαιόλαδου βέβαια, πρωτοαναφέρθηκαν από τον Ιπποκράτη, τον πατέρα της Ιατρικής. Σύμφωνα λοιπόν με την ιστορία, για αιώνες το λάδι χρησιμοποιούνταν για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, για τη θεραπεία των εκδορών, για εντριβές, καθώς και για να απαλύνει τον πόνο από τα εγκαύματα.
Μέγιστον αγαθόν προς πάσαν του βίου θεραπεία ο της ελαίας καρπός.Σόλων
Εν τέλει ανεξάρτητα από το τι κάνουν και λένε,οι ειδικοί, είτε θρησκευτικοί είτε πολιτικοί, το ελαιόλαδο είναι μια τροφή πανάκεια. Το κλασικό κολατσιό που αποτελείται από ψωμί χωριάτικο (όχι ετοιματζίδικο) τυρί φέτα, (όχι του σουπερ μαρκετ) ντομάτα (όχι συμβατική) ελιές και καλό ελαιόλαδο, (αγουρέλαιο) είναι μοναδικό κι αναντικατάστατο. Ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι ελιάς έχει μόνο 40 θερμίδες και βοηθάει στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών, δηλαδή της βιταμίνης Α, D, Ε και Κ.
Όπως επίσης και το «ψωμί με λάδι και ρίγανη και στάλες λεμόνι, για πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό ή βραδινό.» ή το «ψωμί φρυγανισμένο με λάδι, ελιές, κρεμμύδι, ρίγανη» επίσης μοναδικά, σε γεύση, αρώματα, ενέργεια και διατροφική δύναμη !
Συνταγές ομορφιάς  με λάδι ελιάς
Λάδι ελιάς για θρέψη των μαλλιών: Αναμείξτε 50 ml λάδι ελιάς και 50 ml δαφνέλαιο. Περάστε το στα μαλλιά σας πριν το λούσιμο (αν οι ρίζες σας είναι πολύ λιπαρές, βάλτε το προς τις άκρες των μαλλιών), τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε το λάδι να δράσει για μισή ώρα. Μετά λουστείτε κανονικά. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα σε περιόδους που νιώθετε ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται θρέψη και τόνωση.
Λάδι για σκασμένα χέρια ή ξηρότητα στην επιδερμίδα: Tο λάδι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όσα σημεία του σώματος αντιμετωπίζουν ξηροδερμία ή σκασίματα. Καλύτερα να το χρησιμοποιείτε βράδυ, πριν τον ύπνο. Αναμείξτε 50 ml λάδι ελιάς, 50 ml λάδι καλέντουλας και προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριανταφυλλόξυλο.
Για χείλη που έχουν σκάσει: Ενυδατώστε τα με λίγο ελαιόλαδο, Κάντε πίλινγκ με ελαιόλαδο και άχνη μαύρη ζάχαρη.
Λάδι για την ενδυνάμωση των βλεφαρίδων και για ντεμακιγιάζ: Αναμείξτε ίσες ποσότητες από λάδι αμυγδάλου και λάδι ελιάς και φτιάξτε ένα μείγμα ελαίων για άψογο ντεμακιγιάζ, αλλά και για θρέψη των βλεφαρίδων. Θα σας ενθουσιάσει όταν δείτε πόσο καλά και απαλά καθαρίζει!
Για την περιοχή των ματιών: Μπορείτε, όταν δεν χρησιμοποιείτε κάποια κρέμα, να βάζετε με ένα βαμβάκι λίγο ελαιόλαδο στην περιοχή που κάνει την εμφάνισή του το «πόδι της χήνας», δηλαδή οι πλαϊνές ακτινωτές ρυτίδες έκφρασης κι αν δεν έχετε λιπαρό δέρμα.
Tο λάδι ελιάς που θα χρησιμοποιηθεί στις συνταγές για την επιδερμίδα πρέπει να είναι αγουρέλαιο και βιολογικής καλλιέργειας, ώστε να είναι απολύτως απαλλαγμένο από χημικές και άλλες επιβαρυντικές ουσίες.
Λάδι ελιάς λοιπόν, το ευλογημένο ελαιόλαδο, είναι το μόνο που διαθέτουμε εν αφθονία ακόμη!!!
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

H Φυσιογνωμική Τέχνη

Posted: 10 Jul 2013 08:11 AM PDT

Η φυσιογνωμική είναι μια τεχνική η οποία μας βοηθά να γνωρίσουμε τον άνθρωπο μέσα σε ελάχιστο χρόνο παρατηρώντας μόνο τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Για χιλιάδες χρόνια μεγάλοι δάσκαλοι, φιλόσοφοι, ιατροί, επιστήμονες, ασχολήθηκαν με τη φυσιογνωμική. Η φυσιογνωμική χωρίζεται σε δύο σχολές στη δυτική και στην ανατολική. Η δυτική ξεκίνησε από τον Εμπεδοκλή (μαθητή του Πυθαγόρα) . Tην ίδια εποχή 470-440 πχ ξεκινά η κινεζική γνωστή ως προσωπομαντεία . Με το πέρασμα του χρόνου ο κάθε ερευνητής έβαλε την δική του γνώση και τεχνική έτσι ώστε σήμερα να έχουμε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. 
Ο Ιπποκράτης Ο Αριστοτέλης κινέζοι δάσκαλοι προσωπομαντείας , Ρωμαίοι ,Άραβες και μεταγενέστερα ο Καρντάνο , ο Λάβατερ και ο Λομπρόζο (ιδρυτής της εγκληματολογίας ) έχουν ασχοληθεί με τη φυσιογνωμική. Η τεχνική της φυσιογνωμικής σήμερα βρίσκει εφαρμογή, στην ψυχολογία, στην ψυχιατρική, στην εγκληματολογία, στο μάρκετινγκ, στο μάνατζμεντ, και σε άλλους τομείς. Μπορεί να σας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Κάθε άνθρωπος έχει εκ γενετής το ένστικτο της φυσιογνωμικής. Η καθημερινή μας επαφή με άγνωστα άτομα το επιβεβαιώνει .Γνωρίζουμε τον καλό από τον κακό , τον ειλικρινή από τον ψεύτη , τον αισιόδοξο από τον απαισιόδοξο, τον ευτυχισμένο από τον θυμωμένο και άλλα πολλά ανάλογα με το πόσο έχουμε αναπτύξει το ένστικτο αυτό. Για τη φυσιογνωμική ανάλυση μετράμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου . Το πρόσωπο το βλέπουμε σαν ένα χάρτη όπου πάνω του έχει αποτυπωθεί κάθε τι που αφορά το παρελθόν , το παρόν και το μέλλον . Η συμμετρία παίζει σπουδαίο ρόλο. Οι τρεις ζώνες αλλά και τα δύο προφίλ μπορούν να μας δείξουν τα πάντα για το πρόσωπο που αναλύουμε . Ουλές ,ελιές, διάφορα σημάδια , αλλαγή χρώματος στο δέρμα και άλλα πολλά δηλώνουν κάτι θετικό η αρνητικό Οι αλλαγές στα χαρακτηριστικά του προσώπου μπορεί να είναι καθημερινές .Αυτός είναι και ο λόγος που καθημερινά παρατηρώντας το πρόσωπό μας μπορούμε να προλάβουμε κυρίως ζητήματα σε θέματα πρόληψης .Τα χαρακτηριστικά πρώτα εκδηλώνονται στο πρόσωπο και μετά στον οργανισμό μας. Ας δούμε πως γίνεται η ανάλυση. Αφού χωρίσουμε το πρόσωπο στις τρεις ζώνες 1 στην επάνω ουράνια (νόηση) 2 στη μεσαία ανθρώπινη (συναίσθημα) 3 στην κάτω γήινη (εσωτερική δύναμη) και βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και για το πορτραίτο αλλά και για τα δύο προφίλ μετά βλέπουμε και αναλύουμε μεμονωμένα το κάθε χαρακτηριστικό πχ Αυτό που παρατηρούμε στα μάτια είναι: Το σχήμα Το χρώμα Το μέγεθος Τη λάμψη Την κλίση Θέση της ίριδας (που μένει το λευκό) πάνω ,κάτω ,πάνω κάτω Το κεντράρισμα της ίριδας (αλληθώρισμα) Απόσταση μεταξύ τους Το βάθος τους στο κρανίο Με αυτό τον τρόπο κάνουμε ανάλυση για Το σχήμα του προσώπου ,τη γραμμή των μαλλιών , τα φρύδια , τα βλέφαρα , τη μύτη ,τα αυτιά , τα ζυγωματικά , τα χείλη , το πηγούνι , τα δόντια , το λαιμό ,την τριχοφυΐα τις γραμμές(ανάλογα με το που βρίσκονται)μετώπου , γέλιου κτλ. Με τη συνεχή εκπαίδευση τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά . Παράλληλα επειδή το κάθε σημείο του προσώπου αντιστοιχεί, σε κάποια χρονική περίοδο της ζωής μας , εύκολα μπορούμε να δούμε τις χρονικές περιόδους ,που βιώσαμε κάτι σημαντικό στη ζωή μας .Αναφέρομαι στο παρελθόν γιατί ήδη γνωρίζουμε το τι αλλά και πότε συνέβη το γεγονός και όχι στο μέλλον διότι το δημιουργούμε καθημερινά . Άλλωστε σε τι θα βοηθούσε να ξέρουμε ότι θα βιώσουμε κάτι από τι στιγμή που δεν θα μπορούσαμε να το αλλάξουμε θα μας κυρίευε το άγχος . Η φυσιογνωμική είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τον καθένα μας αλλά και να χρησιμοποιηθεί από όλους μας. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΙΚΑΝΟΣ Καθ Φυσικής Αγωγής Ερευνητής Φυσιογνωμικής Hypnovision master HypnotistΚΑΙ ΚΑΘΩΣ Ο ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑΣ ..ΜΟΊΡΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ = ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΗ = 2111ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ = ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ = 3074
Dimitris Vitsikanos on Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2009 στις 12:44 μ.μ.
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πλαστικές σακούλες: 8 διαφορετικές χρήσεις.

Posted: 10 Jul 2013 08:04 AM PDT

Καθημερινά πράγματα που δεν σκεπτόμαστε και όμως βρίσκονται γύρω μας και μπορούν να κάνουν πιο εύκολη την ζωή μας. Έχουμε γεμίσει πλαστικές σακούλες,μικρές μεγάλες, όπου κι αν ψωνίσεις πάντα μια πλαστική σακούλα θα σε συνοδεύει μέχρι το σπίτι. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να τις αξιοποιήσετε πριν τις πετάξετε. 
Δείτε μερικές χρήσεις για σακούλες που μπορούν να παίξουν διαφορετικό ρόλο στην καθημερινότητα μας.
Πόσες από σας έχετε σκεφτεί να τρίψετε το τυρί σε μια μικρή σακούλα , έτσι ώστε να μην γεμίσετε τον τόπο και να την αποθηκεύσετε κατευθείαν; εγώ προσωπικά ούτε μου περνούσε από το μυαλό μέχρι που το είδα.
 Το ίδιο και με τα μικρά σακουλάκια που κλείνουν και ανοίγουν  για να αποθηκεύσετε κρεμμύδι, ή μυρωδικά για μεγαλύτερη διευκόλυνση δική σας.Δεν κολλάνε μεταξύ τους και αποθηκεύονται ιδανικά στην κατάψυξη.
 Γιατί να λερώνετε την κουζίνα ή τον νεροχύτη όταν καθαρίζετε καρότα.;..αφού μπορείτε να ξεδιπλώσετε μια πλαστική σακούλα και να την πετάξετε μαζί με τα φλούδια. Τάξη και καθαριότητα χωρίς κόπο.
 Διατηρήστε τα πινέλα σε καλή κατάσταση....χωρίς να ξεραίνονται κάθε φορά που βάφεται. Τυλίξτε με μια πλαστική σακούλα και θα είναι πάντα έτοιμα για χρήση.
΄Οταν δεν βρέχει είναι μια χαρά η ομπρέλα στην τσάντα μας. Όταν όμως βρέχει τι γίνεται μετά; προσπαθούμε να διώξουμε τα νερά και συνήθως δεν την ξαναβάζουμε στην τσάντα μας. Μια πλαστική σακούλα στην τσάντα μας θα μας φανεί χρήσιμη και αποτελεσματική για να κλείσουμε την τσάντα μας  χωρίς πρόβλημα.
 Θέλετε να τρίψετε τα μπισκότα, γιατί πρέπει να ταλαιπωρήστε. Απλώς τοποθετήστε τα σε ένα πλαστικό σακουλάκι και με την βοήθεια του πλάστη διαλύστε τα....
 Ένα πλαστικό σακουλάκι μπορεί να παίζει τον ρόλο μιας εντυπωσιακής σακούλα ζαχαροπλαστικής για να απλώσετε όμορφα και πετυχημένα την σαντυγί στα γλυκά σας....
 Αποθηκεύστε σωστά τις σακούλες του super market χωρίς να τις πετάτε κάτω από τον νεροχύτη, χύμα και να τις κάνετε μπαλίτσες στο συρτάρι της κουζίνας. Μια θήκη από χαρτομάντηλα διπλώστε τες σαν να ήταν καινούργιες και τοποθετήστε  τες για να βγαίνουν μια-μια.
ΠΗΓΗΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Απλά βήματα για να βάλετε την άσκηση στην ζωή σας. Η εξαντλητική άσκηση είναι επικίνδυνη για την υγεία

Posted: 10 Jul 2013 08:00 AM PDT

Επιμέλεια Ξενοφών Τσούκαλης, M.D.
Η τακτική άσκηση που αυξάνει την καρδιακή συχνότητα στο 60%-80% της μέγιστης τιμής της, όλες ή τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των επιπέδων της HDL χοληστερόλης έως και 30% και να συμβάλλει στην πρόληψη ή τη βελτίωση της υπέρτασης, της αντίστασης στην ινσουλίνη και του σακχαρώδη διαβήτητης παχυσαρκίαςτου άγχους και της κατάθλιψης. Η τακτική άσκηση μπορεί, επίσης, να βοηθήσει τους καπνιστές να διακόψουν και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος ή αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 50% ή περισσότερο, να ελαττώσει τον κίνδυνο μετεμφραγματικής θνητότητας κατά 25% και να βελτιώσει τα συμπτώματα σε ασθενείς με διαλείπουσα χωλότητα εξαιτίας περιφερικής αρτηριοπάθειας. Στα μη καρδιακά οφέλη περιλαμβάνονται η μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου (παχέος εντέρου, προστάτη, μαστού) και η ευεργετικά επίδραση στην οστεοπόρωση, την αρθρίτιδα, τη δυσκοιλιότητα, την αϋπνίακαι τα μετεμμηνοπαυσιακά συμπτώματα.
Ποσότητα της άσκησης
Παραδοσιακά τα προγράμματα άσκησης εστιάζονται αποκλειστικά αερόβιες δραστηριότητες, όπως το βάδισμα, το τρέξιμο, η ποδηλασία και η κολύμβηση. Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι ένα πρόγραμμα δυναμικής προπόνησης (με βάρη) είναι σημαντικό συμπλήρωμα της αερόβιας άσκησης, αυξάνει τη μυϊκή μάζα (με συνοδό αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού), βελτιώνει την ευαισθησία των περιφερικών ιστών στη δράση της ινσουλίνης και βοηθά στην διατήρηση της οστικής μάζας και της μυϊκής ισχύος, ώστε να προλαμβάνονται κακώσεις ή αναπηρίες. Mελέτες έδειξαν ότι η σωματική άσκηση δεν χρειάζεται να γίνεται με ένα παραδοσιακά δομημένο πρόγραμμα, και ότι η ενσωμάτωση της σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινή ζωή βελτιώνει αποτελεσματικά τους παράγοντες κινδύνου, το βάρος και τη μακροχρόνια πρόγνωση της καρδιαγγειακής νόσου. Αυτό μπορεί να γίνει με την ενθάρρυνση των ασθενών να χρησιμοποιούν τις σκάλες, να περπατούν όταν έχουν τη δυνατότητα, να ασχολούνται με την κηπουρική, να παίζουν με τα παιδιά κ.τ.λ.
Παραδείγματα μέτριας σωματικής δραστηριότητας:
   Το πλύσιμο του αυτοκινήτου ή το πλύσιμο των παραθύρων ή του πατώματος για 45 λεπτά
   Την κηπουρική, το χορό (σε κοινωνικές εκδηλώσεις), τη χρήση φτυαριού στον κήπο για 30 λεπτά
   Το βάδισμα 2,5 χλμ. για 35 λεπτά
   Το σπρώξιμο στο καροτσάκι του μωρού για 2,5 χλμ. ή η την ποδηλασία για 8 χλμ. για 30 λεπτά
   Τη χρησιμοποίηση της σκάλας, το φτυάρισμα του χιονιού ή το σχοινάκι για 15 λεπτά
Η άσκηση δεν πρέπει να είναι εξαντλητική αλλά αναζωογονητική και να αυξάνει την καρδιακή συχνότητα. Τα άτομα γυμνάζονται στο σωστό επίπεδο έντασης για να μπορούν να μιλήσουν χωρίς να λαχανιάζουν αλλά η αναπνοή τους δεν επαρκή για να τραγουδήσουν (ζωηρό βάδισμα για 4-5 χλμ./ώρα, όπως όταν προσπαθούμε να προλάβουμε το λεωφορείο). Για τους ασθενείς που μπορούν και είναι πρόθυμοι να παίρνουν το σφυγμό τους, ένας λογικός στόχος είναι να ασκούνται μέχρι να φτάσουν στο 60-80% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας (220 - ηλικία σε χρόνια). Επιπρόσθετα, η άσκηση δεν χρειάζεται να γίνεται όλη μια φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποκομίσουμε οφέλη για την υγεία. Είναι σημαντικό η σωματική δραστηριότητα να γίνεται σε μέτρια επίπεδα για 30 λεπτά την ημέρα, όλες ή τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας (και μπορεί σε 3 δεκάλεπτα). Τα οφέλη για την υγεία μεγιστοποιούνται με την κατανάλωση 3500 Kcal/εβδομάδα, που είναι το ισοδύναμο μέτριας έντασης τρεξίματος ή ποδηλασίας για 1 ώρα την ημέρα.
Πρακτικά βήματα για να γίνουμε περισσότερο δραστήριοι
Είναι σημαντικό, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, να δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον, που θα ενθαρρύνει τη σωματική δραστηριότητα και σε ατομικό, όμως, επίπεδο είναι αναγκαίο να ληφθεί η απαραίτητη δράση. Για εκείνους που δεν έχουν συνηθίσει έως τώρα να είναι σωματικά δραστήριοι, το βασικό μήνυμα είναι να κάνουν σταδιακά βήματα μέχρι να φτάσουν σε ένα κατάλληλο επίπεδο, το οποίο θα μπορεί να διατηρηθεί σε μακροχρόνια βάση.
Ένας εργαζόμενος μπορεί να αρχίσει με κάτι τόσο απλό όσο είναι το να αποβιβάζεται από το λεωφορείο μία στάση νωρίτερα από την καθιερωμένη και να περπατά την πρόσθετη αυτή απόσταση. Σταδιακά μπορεί να αυξάνει την απόσταση και να χρησιμοποιεί έναν βηματομετρητή για να ελέγχει την πρόοδο που επιτυγχάνει. Μια νοικοκυρά θα μπορούσε να επιλέξει να παρκάρει το αυτοκίνητό της μακριά από το μπακάλικο που θα ψωνίσει και να μεταφέρει τις σακούλες στην απόσταση αυτή. Ένας διευθυντής μπορεί να είναι σε θέση να βελτιώσει τις εργασιακές σχέσεις, προτείνοντας μια συνάντηση με έναν συνάδελφό του μετά από ένα παιχνίδι σκουός ή μπορεί να συζητά νέες ιδέες και προτάσεις κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου μακριά από το γραφείο. Για όλους τους ανθρώπους, ο καθορισμός στόχων, ίσως με τη βοήθεια ενός επαγγελματία υγείας που μπορεί να παρέχει συμβουλές σχετικά με το τι είναι κατάλληλο για τον ίδιο, είναι ένα χρήσιμο πρώτο βήμα.
 Αμερικάνικες και ευρωπαϊκές συστάσεις για τη σωματική δραστηριότητα για ενήλικες
Αμερικάνικες συστάσεις
Ευρωπαϊκές συστάσεις
(βασισμένες στις συστάσεις του WHO)
Τουλάχιστον 150 λεπτά/εβδομάδα σωματικής δραστηριότητας μέτριας έντασης
ή
75 λεπτά/εβδομάδα έντονης αερόβιας δραστηριότητας
30 λεπτά, κατ'ελάχιστον, σωματικής δραστηριότητας μετρίας έντασης 5 ημέρες την εβδομάδα
ή
τουλάχιστον 20 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητα 3 ημέρες την εβδομάδα
Η δραστηριότητα θα πρέπει να γίνεται σε διαστήματα διάρκειας 10 λεπτών, τουλάχιστον, και να είναι μοιρασμένη κατά μήκος ολόκληρης της εβδομάδας
Η συνολικά επιθυμητή διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας μπορεί να επιτυγχάνεται και από διαστήματα σωματικής δραστηριότητας διάρκειας τουλάχιστον 10 λεπτών
Για να έχουν πρόσθετο όφελος οι ενήλικες θα πρέπει να αυξήσουν την αερόβια σωματική δραστηριότητα σε 300 λεπτά/εβδομάδα μέτριας έντασης ή σε 150 λεπτά/εβδομάδα έντονης δραστηριότητας
Οι ενήλικες θα πρέπει ακόμα να εφαρμόζουν δραστηριότητες μυϊκής ενδυνάμωσης, μέτριας ή υψηλής έντασης, στις οποίες θα συμμετέχουν όλες οι κύριες μυϊκές ομάδες, 2 ή περισσότερες μέρες της εβδομάδας
Δραστηριότητες που αυξάνουν τη μυϊκή δύναμη και αντοχή θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω συστάσεις 2 έως 3 ημέρες την εβδομάδα
Δοκιμασία Κόπωσης
Στους ασθενείς με καρδιαγγειακά ή αναπνευστικά προβλήματα ή ασθενείς που διάγουν έναν καθιστικό τρόπο ζωής με πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου και που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα έντονης άσκησης πρέπει να διενεργείται δοκιμασία κόπωσης.
Η απότομη έντονη σωματική δραστηριότητα, ίσως αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος ή άλλου μοιραίου καρδιακού επεισοδίου, ιδίως για τους ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή και δεν ασκούνται τακτικά. 
Πηγή: 
eufic.org
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

» Να ζεις χάνοντας «

Posted: 10 Jul 2013 07:38 AM PDT

Μας έχει συνηθίσει ο κόσμος αυτός που ήλθαμε μη γνωρίζοντας τίποτα, πως ζούμε για να κερδίζουμε. Να κερδίζουμε σε πείρα, σε γνώση, σε σοφία, να κερδίζουμε υλικά αγαθά,  ανέσεις, ηδονές, απολαύσεις, να κερδίζουμε οπωσδήποτε κι ας περνούν τα χρόνια του βίου μας. Και δεν έχουμε νιώσει πως την ίδια στιγμή που πιστεύουμε πως κερδίζουμε, την ίδια ακριβώς στιγμή χάνουμε. Χάνουμε σε χρόνο, χάνουμε σε νιάτα, χάνουμε σε δυνάμεις, και χάνουμε συγγενείς, φίλους και γνώριμους  Κι ωστόσο δεν αποτολμούμε να συμπεράνουμε, σε κάποια κρίσιμη στροφή του βίου μας, πως ενόσω ζούμε κερδίζοντας, περνώντας ο καιρός, όλο και περισσότερα χάνουμε. Για να φτάσουμε σε μια βαθμιαία απογύμνωση που λέγεται «ωριμότητα» και είναι «γήρας», που σημαίνει έναν κλιμακωτό αποχαιρετισμό του κόσμου.
Νομίζω πως δεν θα αποτολμούσε κανένας να εισηγηθεί, η παιδεία που προσφέρεται στους ανθρώπους πλάσματα διαβατικά και κατά κόσμον θνητά- να επικεντρώνεται, από τη μία όψη σε όσα ο άνθρωπος ζώντας κερδίζει και σε όσα ζώντας χάνει. Διότι μια τέτοια διπλή όψη της ζωντανής ύπαρξης στον κόσμο αυτό, θα έθετε πρωτ' απ' όλα, το ερώτημα περί της υπαρξιακής ελευθερίας του ανθρώπου: ζει ο άνθρωπος εξανθρωπιζόμενος συνεχώς χάνοντας ή κερδίζοντας; Και κατόπι το άλλο ερώτημα: μήπως η πείρα της ζωής του καθενός συναρθρώνεται σε όσα ζώντας κέρδισε ή σε όσα έχασε;
Η σημερινή κοινωνία, με λυσσαλέα οργανωμένους και αδίσταχτα λειτουργώντας τρόπους, μας βεβαιώνει πως η ευτυχία του ανθρώπου βρίσκεται σε όσα ζώντας κερδίζει, σε όσα συσσωρεύει, υλικά και μη αγαθά, σε όσα απολαμβάνει και σε όσα του εγγυώνται ένα μέλλον άνετο απολαύσεων. Και του αποκρύπτει πως αυτός ο τρόπος του βίου δεν παράγει και δεν εγγυάται την ελευθερία του ανθρώπου. Διότι, αφού ο άνθρωπος είναι αναπόφευκτα ένας διαβάτης του κόσμου αυτού, είναι απαραίτητο και υπαρκτικά κρίσιμο να μην επιζητεί ούτε ν' αποδέχεται δεσμά τέτοια που θα τον εμποδίσουν με μια ενδόμυχη, ιερή ωριμότητα να οδηγηθεί όταν έλθει η στιγμή προς την έξοδό του από τον κόσμο αυτό.
Δεν είναι εγκατεστημένος εδώ, είναι περαστικός. Και η ελευθερία του συνίσταται στο να χάνει όλα εκείνα, σταδιακά που τον εμποδίζουν  να την απολαύσει, να τη βιώσει με την ιερή εκείνη χαρά που ευλογεί ο Θεός, την χαρά του ελεύθερου πλάσματος, του αδέσμευτου, του αξιοπρεπούς και υπερήφανου που κατανίκησε την εκφοβιστική τυραννία του χρόνου και πως είδε φως ελευθερίας χάνοντας όλα τα περιττά, τα σκιώδη, όσα τον εμποδίζουν να υψωθεί προς το μυστήριο του υπάρχειν πάνω από τον χρόνο. Προς τον Θεό.
 Κώστας Τσιρόπουλος, περιοδικό Ευθύνη, Σεπτέμβριος 2009
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

«Δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του κόσμου τούτου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό»...(Έφεσ. 6,12).... (Βίντεο)

Posted: 10 Jul 2013 07:35 AM PDT

Η όλη αυτή η κατάσταση την οποία βιώνουμε εδώ και πολλά πολλά χρόνια, ταιριάζει απόλυτα μ'αυτά που μας αναφέρει το βίντεο. Ζούμε στο πιο πηχτό σκοτάδι και η η καθημερινότητά μας σε παγκόσμιο επίπεδο επιβεβαιώνει τα προαναφερθέντα. Το θέμα είναι ότι η ανθρωπότητα δέχεται εδώ και πολλούς αιώνες έναν μη αντιληπτό και αόρατο πόλεμο από έναν εχθρό ασώματο, ο οποίος μισεί αφάνταστα τον άνθρωπο... «Δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του κόσμου τούτου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό»...(Έφεσ. 6,12).... 
Και αυτοί που κυβερνούν πραγματικά τον κόσμο βασίζονται στο γεγονός ότι ο κόσμος όλα αυτά τα θεωρεί τόσο απίστευτα και τα παραβλέπει σαν απλά σενάρια επιστημονικής φαντασίας και άκρατης συνωμοσιολογίας. Τα πράγματα έχουν επιταχυνθεί και κάποιοι κινούνται πάρα πολύ γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση του να μπορέσουν, μέσα από μεθόδους κοινωνικής μηχανικής, δηλαδή μεθόδους ψυχολογικού πολέμου, αλλά και επιστράτευσης της μοντέρνας τεχνολογίας, να οδηγήσουν εκεί τα πράγματα, ώστε να κάμψουν οποιαδήποτε αντίσταση ψυχική έχουν οι πολίτες, προκειμένου να γίνουν στην πορεία υποχείρια αυτών των κέντρων εξουσίας.
 Όταν θέλεις να ξεμπερδεύεις μια και καλή με τη φωτιά  κοιτάς να εξοντώσεις τον εμπρηστή, όχι να αγοράζεις και άλλα πυροσβεστικά οχήματαΠΗΓΗΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Οι Ευρωπαίοι ΣΗΚΩΝΟΥΝ το τσεκούρι κατά του Ισλάμ!!! (Μέρος Δεύτερο)

Posted: 10 Jul 2013 06:02 AM PDT

Από τον Geert Wilders
Ο νόμος της Σαρία επηρεάζει επίσης τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας, όπως η ελευθερία του λόγου. Η Σαρία απαγορεύει την κριτική απέναντι στο Ισλάμ. Αυτό θεωρείται βλασφημία. Η ποινή είναι θάνατος.
Αυτός είναι ο λόγος που έχω στοχοποιηθεί με θάνατο. Γι 'αυτό οι άνθρωποι σαν εμένα και τον Lars Hedegaard αποτελούν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Γι' αυτό πριν από τρία χρόνια ένας άνθρωπος με ένα τσεκούρι προσπάθησε να κατακρεουργήσει τον σκιτσογράφο Kurt Westergaard. Γι 'αυτό εμείς, ο Salman Rushdie και άλλοι  κρυβόμαστε . Γιατί αν επικρίνεις το Ισλάμ, θα πληρώσεις ένα πολύ υψηλό τίμημα.
Αυτό με φέρνει στο δεύτερο μεγάλο θέμα του άρθρου μου. Η φύση του Ισλάμ.
Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι εμείς, που δεν είμαστε μουσουλμάνοι, τιμωρούμαστε από το Ισλάμ για μη τήρηση των ισλαμικών κανόνων; Οι Θρησκευτικοί κανόνες δεν ισχύουν για τους ανθρώπους που δεν ανήκουν σε μια συγκεκριμένη θρησκεία, έτσι δεν είναι; Πράγματι, μια θρησκεία - κάθε θρησκεία- θα πρέπει να είναι σε εθελοντική βάση. Ωστόσο, το Ισλάμ επιβάλλει κανόνες σε όλους.
Γιατί η ο νόμος της σαρία μεταβάλλει τον Δυτική κοσμικό νομικό μας σύστημα με ένα τέτοιο δραματικό τρόπο; Η απάντηση είναι ότι δεν είναι μόνο μια θρησκεία, το Ισλάμ είναι μια ολοκληρωτική πολιτική ιδεολογία που έχει ως στόχο να επιβάλει νομικό της σύστημα σε ολόκληρη την κοινωνία.
Το Ισλάμ είναι μια ιδεολογία επειδή είναι πολιτικό και όχι θρησκευτικό: Το Ισλάμ είναι μια ιδεολογία, επειδή στοχεύει σε ένα ισλαμικό κράτος και θέλει να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο της Σαρία σε όλους μας.
Το Ισλάμ είναι ολοκληρωτικό, διότι δεν είναι εθελοντικό. Διατάσσει ότι οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το Ισλάμ πρέπει να θανατώνονται.
Σε αντίθεση με όλες τις άλλες θρησκείες - πραγματικές θρησκείες - Ισλάμ καθορίζει επίσης τις υποχρεώσεις για τα μη μέλη.
Ο Αυστραλιανός θεολόγος Mark Durie είπε: «Το Ισλάμ απαιτεί μια κλασική πολιτική συνειδητοποίηση, και συγκεκριμένα μία κατά την οποία το Ισλάμ κυβερνά όλες τις άλλες θρησκείες, ιδεολογίες και ανταγωνιστικά πολιτικά οράματα. 
Το Ισλάμ δεν είναι μοναδικό επειδή έχει ένα πολιτικό όραμα ή μιλάει στους πολιτικούς, αλλά είναι μοναδικό επειδή έχει την απαίτηση ότι μόνο αυτό πρέπει να κυβερνάει την πολιτική σκηνή. "
Μπορούμε να δούμε τι το Ισλάμ μας επιφυλάσσει  αν παρακολουθήσουμε την τύχη των χριστιανών στον ισλαμικό κόσμο, όπως των Κοπτών στην Αίγυπτο, των Μαρωνίτων του Λιβάνου, των Ασσυρίων στο Ιράκ, και των Χριστιανών σε όλο τον ισλαμικό και αραβικό κόσμο. Η αιτία του πόνου τους είναι το Ισλάμ. 
Φίλοι μου, κάνω πάντα μια διάκριση μεταξύ Μουσουλμάνων και του Ισλάμ. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι δεν είναι ακραίοι, αλλά η ιδεολογία του Ισλάμ είναι επικίνδυνη. Οι μετριοπαθείς είναι οι αιχμάλωτοι ενός ολοκληρωτικού συστήματος. Εάν και μόνο  μπορούσαν να απελευθερωθούν από την ισλαμική κουλτούρα της μοιρολατρίας και της απάθειας, τότε αυτό θα ήταν το πιο όμορφο πράγμα που θα μπορούσε να τους συμβεί αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Έχω ταξιδέψει τον ισλαμικό κόσμο σε μεγάλο βαθμό. Έχω επισκεφτεί χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Ινδονησία. 
Ήμουν συγκλονισμένος από την ευγένεια, τη φιλικότητα και την εξυπηρετικότητα  πολλών ανθρώπων εκεί. Συχνά είναι καλοί άνθρωποι, αλλά είναι αιχμάλωτοι του Ισλάμ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ελεύθεροι. Ζουν κάτω από το ζυγό του ισλαμικού νόμου της σαρία. Αν φύγουν από το Ισλάμ, υπογράφουν τη θανατική τους καταδίκη.
Πριν από τριάντα χρόνια, ταξίδεψα από το Ισραήλ στην Αίγυπτο. Αυτό το ταξίδι μου έκανε τεράστια εντύπωση . Ισραήλ και Αίγυπτος είναι γείτονες, με το ίδιο κλίμα, τα ίδια φυσικά πλούτη, παρόμοιους πόρους, το ίδιο δυναμικό. Και όμως, η Αίγυπτος είναι φτωχή, ενώ το Ισραήλ είναι πλούσιο.
Η ελευθερία είναι το κλειδί για την ευημερία Και το Ισλάμ την στερεί από τους ανθρώπους της.
Ωστόσο, εφ 'όσον το Ισλάμ παραμένει κυρίαρχο, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ελευθερία.
Κοιτάξτε τι συμβαίνει στις αραβικές χώρες. Η λεγόμενη Αραβική Άνοιξη γρήγορα υποβιβάζεται σε κατεψυγμένο αραβικό χειμώνα. Η κατάσταση των γυναικών και των μη μουσουλμάνων, όπως των Χριστιανών, επιδεινώθηκε δραματικά.
Στις ισλαμικές χώρες, η δημοκρατία δεν οδηγεί στην ελευθερία. Το Ισλάμ κρατά τους ανθρώπους παγιδευμένους σε μια πνευματική φυλακή. Μια έρευνα από την αμερικανική Pew Center διαπίστωσε ότι ακόμα και αν το 59 τοις εκατό των Αιγυπτίων προτιμούν τη δημοκρατία από κάθε άλλη μορφή διακυβέρνησης, το 84 τοις εκατό θέλουν τη θανατική ποινή για τους αποστάτες.
Παρά την παρουσία πολλών μετριοπαθών μουσουλμάνων, η αυξανόμενη παρουσία των ισλαμιστών στην Ευρώπη προκαλεί τεράστια προβλήματα. Το Ισλαμικό λόμπι της Ευρώπης είναι όλο και πιο δυναμικό.
Οι ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν πιεστεί με επιτυχία προς εφαρμογή φιλο-ισλαμικών πολιτικών, θεσμοθέτησης πρακτικών σαρία,  υιοθέτησης αντι-ισραηλινών θέσεων, καθώς και του περιορισμού της ελευθερίας του λόγου με το πρόσχημα ότι λέει την αλήθεια για το Ισλάμ είναι ένα έγκλημα μίσους.
Στις Κάτω Χώρες, έχουμε φυλακές με τα βέλη στο πάτωμα να έχουν κατεύθυνση προς τη Μέκκα. Φυλακές όπου σερβίρεται μόνο halal φαγητό. Ισλαμιστές δικηγόροι, οι οποίοι δεν σηκώνονται όταν ο δικαστής εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου. Σχολεία που κλείνουν στις ισλαμικές διακοπές. Έργα τέχνης που αφαιρούνται από τα δημόσια κτίρια, διότι μπορεί να προσβάλλουν το Ισλάμ. Διαφορετικές ώρες κολύμπι, ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, ξεχωριστά τμήματα για άνδρες και γυναίκες. Νοσηλεύτριες στα σπίτια για τους ηλικιωμένους οι οποίες απαλλάσσονται από τη φροντίδα απέναντι στους άνδρες ασθενείς, επειδή το Ισλάμ απαγορεύει στις γυναίκες να αγγίζουν τους άνδρες, κ.ά..
Οι Ισλαμικές και φιλο-ισλαμικές ομάδες σύρουν τους ανθρώπους στο δικαστήριο απλώς και μόνο επειδή ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους της ελευθερίας του λόγου. Αυτό ονομάζεται νομική τζιχάντ. Οι άνθρωποι, όπως και εγώ, ο Lars Hedegaard στη Δανία, καθώς και αμέτρητοι άλλα από τον Καναδά και την Αυστρία υπόκεινται σε κατασπατάλιση άπειρου χρόνου, ενέργειας και χρημάτων απέναντι σε δίκες στην προσπάθεια τους να ομιλούν ελεύθερα.
Για να κατανοήσουμε τη φύση του Ισλάμ, πρέπει επίσης να κατανοήσουμε τον ιδρυτή του, τον Μωάμεθ, τον συγγραφέα του Κορανίου. Είναι δυσάρεστο για τους ανθρώπους να μιλήσουν γι 'αυτόν, αλλά πρέπει γιατί είναι το παράδειγμα 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Σύμφωνα με το Ισλάμ, ο Μωάμεθ είναι ο τέλειος άνθρωπος του οποίου η ζωή θα πρέπει να βρει μιμητές. Οι συνέπειες είναι τρομακτικές και μπορεί να παρίστανται σε καθημερινή βάση.
Το Ισλάμ παρουσιάζει τον Μωάμεθ ως το πρότυπο για 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ευτυχώς, η πλειοψηφία τους δεν ακολουθεί αυτό το παράδειγμα. Το γεγονός ότι το Ισλάμ τον παρουσιάζει ως τον άνθρωπο μοντέλο μας υποχρεώνει, ωστόσο, να μιλήσουμε για τον χαρακτήρα του και τα πράγματα που έκανε.
Ισλαμικά κείμενα όπως το Sira, η βιογραφία του Μωάμεθ, και τα Χαντίθ, οι περιγραφές της ζωής του Μωάμεθ από μαρτυρίες των συγχρόνων του, δείχνουν ότι ήταν ο άγριος αρχηγός μιας συμμορίας ληστών από την Medina. Χωρίς ενδοιασμούς λεηλατούσαν, βίαζαν και δολοφονούσαν.
Οι πηγές περιγράφουν όργια βαρβαρότητας όπου εκατοντάδες λαιμοί ανθρώπων κόπηκαν, όπως επίσης χέρια και πόδια ,  μάτια βγήκαν, ολόκληρες φυλές σφαγιάστηκαν. Ένα παράδειγμα είναι η εξόντωση των Εβραίων στη Μεδίνα το 627. Ο Μωάμεθ ο ίδιος συμμετείχε σε αυτήν κόβοντας τα κεφάλια τους. Οι γυναίκες και τα παιδιά πουλήθηκαν ως σκλάβοι. Όπως γνωρίζετε, ο Μωάμεθ παντρεύτηκε το 6χρονο κορίτσι Aisha με το οποίο και έκανε έρωτα όταν ήταν 9 ετών. Στις χώρες μας σήμερα, ένας παιδόφιλος θα πρέπει να σταλεί στη φυλακή για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η Ισλαμική βία δεν πηγάζει από κοινωνικές και πολιτικές αδικίες, όπως υποστηρίζουν πολιτικά ορθές πηγές. Η Ισλαμική βία πηγάζει  απευθείας από το Ισλάμ και το παράδειγμα του Μωάμεθ.
Επειδή ο Μωάμεθ είπε ψέματα και εξαπάτησε προκειμένου να προωθήσει το Ισλάμ, ορισμένοι οπαδοί αισθάνονται το δικαίωμα να κάνουν το ίδιο. Το Ισλάμ έχει ακόμη και μια λέξη για αυτού του είδους τα ψέματα. Λέγεται taqqiya.
Επειδή ο Μωάμεθ εξάπλωσε το Ισλάμ μέσω τρομοκρατικών πράξεων, μερικοί από τους οπαδούς του κάνουν το ίδιο.
Επειδή ο Μωάμεθ δημιούργησε ένα ισλαμικό κράτος, μερικοί από τους οπαδούς του, θεωρούν καθήκον τους να κάνουν το ίδιο.
Επειδή ο Μωάμεθ δολοφονούσε τους επικριτές του και τους κριτικούς του ισλαμικού κράτους του, μερικοί από τους οπαδούς του, θεωρούν καθήκον τους να σκοτώσουν όλους όσους μιλάνε ενάντια στον Μωάμεθ και το Ισλάμ.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ισλαμικές χώρες απαιτούν παγκόσμια να περιοριστεί η ελευθερία του λόγου και η κριτική του Ισλάμ και του προφήτη του να απαγορεύεται. Και όμως, είναι καθήκον μας να μιλήσουμε και να πούμε την αλήθεια.
Όποιος εκφράζει κριτική στο Ισλάμ και τον Μωάμεθ είναι σε σοβαρό προσωπικό κίνδυνο. Και όποιος προσπαθεί να ξεφύγει από την επιρροή του Ισλάμ και του Μωάμεθ κινδυνεύει με θανατική ποινή. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε αυτήν την κατάσταση πραγμάτων. Μια δημόσια συζήτηση 
σχετικά με την πραγματική φύση και τον χαρακτήρα του Μωάμεθ είναι απολύτως αναγκαία όσο δυσάρεστη κι αν είναι σε μερικούς ανθρώπους.
Η Κατανόηση του Ισλάμ και του Μωάμεθ, επίσης, μαθαίνει σε μας σημαντικά μαθήματα για τη σημερινή κατάστασή μας.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι στη σημερινή εποχή μας το Ισλάμ εξαπλώνεται κυρίως με τη μέθοδο της μετανάστευσης από ισλαμικές χώρες. Ο Μωάμεθ ο ίδιος κατέκτησε τηνMedina με τη μέθοδο της μετανάστευσης. Ή Hijra όπως λέγεται στο Ισλάμ. 
Η Hijra είναι ένα όργανο της τζιχάντ. Είναι ένα μέσο που χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να κυριαρχήσει στον ελεύθερο κόσμο.
Έτσι, προκειμένου να σταματήσει ο εξισλαμισμός, θα πρέπει να σταματήσει, όπως προσπαθούμε να κάνουμε στην Ολλανδία, όπου το κόμμα μου, το θεωρεί ως πρώτη προτεραιότητα, να σταματήσει η μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες.Ως Εδώ και μη παρέκει.
Σήμερα, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τα εκατομμύρια των μεταναστών. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς τους μετανάστες δεν ενισχύουν, ούτε εμπλουτίζουν τις κοινωνίες μας, επειδή πολλοί από αυτούς αρνούνται να αφομοιώσουν και να δημιουργήσουν μια παράλληλη κοινωνία, εντός των εθνών μας. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός αυτών των μεταναστών έχουν μετακινηθεί προς την Ευρώπη από ισλαμικές χώρες. Η Ευρώπη είναι στη μέση μιας διαδικασίας εξισλαμισμού, που οδηγείται
 από τη μετανάστευση από τη Βόρεια Αφρική, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και από άλλα μέρη του ισλαμικού κόσμου, όπως η Σομαλία.
Οι ισλαμικές χώρες ανήκουν στον Οργανισμό της Ισλαμικής Διάσκεψης. Είναι το μεγαλύτερο μπλοκ ψήφου και οι μεγαλύτεροι εχθροί του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη. Το 1990, ενέκρινε τη Διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Καΐρου στο Ισλάμ, στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι υποχρεωμένα να περιορίζονται από το νόμο της Σαρία. Διατάζει επίσης την ποινή του θανάτου για τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν το Ισλάμ ή προσβάλλουν το Ισλάμ, τον Μωάμεθ ή το Κοράνι.
Υπάρχει μια δεύτερη προτεραιότητα που έχουμε στην πλατφόρμα του κόμματός μας. Αυτή είναι για την αντιμετώπιση της Σαρία ή του ισλαμικού νόμου στη χώρα μας.
Επιτρέψτε μου να εξηγήσω. Όταν οι άνθρωποι μετακινούνται σε άλλη χώρα, ενσωματώνονται, δένονται, αφομοιώνονται. Αυτή είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων. 
Όταν οι μετανάστες από ισλαμικές χώρες εγκατασταθούν στις δυτικές χώρες, κινούνται από μια ανελεύθερη κοινωνία σε μια ελεύθερη κοινωνία. Οι άνθρωποι προτιμούν πάντα την ελευθερία πάνω από την τυραννία. Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση.
Στην κανονική σειρά των πραγμάτων, η μετανάστευση από τις ισλαμικές χώρες θα αποδυναμώσει το Ισλάμ.
Από beforeitsnews
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Αποκαταστήστε Φυσικά Τα Επίπεδα Μαγνησίου Σας

Posted: 10 Jul 2013 04:32 AM PDT

Πολλοί άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια μαγνησίου. Ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία;

Στις ΗΠΑ, το 75% των ανθρώπων δεν έχουν αρκετό μαγνήσιο στη διατροφή τους.Εδώ είναι μερικά συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου.  -Πονοκέφαλοι -Αϋπνία -κόπωση -υπερβολική μυρωδιά σώματος -μυϊκές κράμπες , δυσκοιλιότητα -Μειωμένη λειτουργία  μνήμης -Επιθετικότητα  -Άγχος
Η Ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να μειώσει σοβαρά την ποιότητα της ζωής σας. Εδώ είναι μερικές φυσικές πηγές μαγνησίου και συμβουλές που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας έτσι ώστε να μπορείτε να φτάσετε την ημερήσια ποσότητα σας και να αποφύγετε τις ενοχλήσεις.
Αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ:  Τα  Αλκοολούχα ποτά και αυτά που περιέχουν καφεΐνη είναι κατασταλτικά της όρεξης και καταστρέφουν τις αποθήκες του οργανισμού σε μαγνήσιο.
Τρώτε οργανικά πράσινα λαχανικά:   η χλωροφύλλη στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχει μαγνήσιο, αλλά να είστε βέβαιοι να επιλέγετε βιολογικά καθώς αυτά τα είδη των λαχανικών έχουν την τάση να είναι  πιο μολυσμένα με χημικά υπολείμματα από τα φυτοφάρμακα.
Πάρτε προβιοτικά:  τα ποτά παρασκευαζόμενα με ζύμωση καθώς και τα τρόφιμα με προβιοτικά βοηθούν στη διατήρηση της σωστής ισορροπίας των ωφέλιμων βακτηρίων στο στομάχι, επιτρέποντας στο σώμα να απορροφήσει καλύτερα το μαγνήσιο.
Απορροφήστε το φως του ήλιου:   Το φως του ήλιου τείνει να είναι η κύρια πηγή της πρόσληψης βιταμίνης D για το σώμα και η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για το σώμα στην απορρόφηση του μαγνήσιου.
Αποφεύγετε τη ζάχαρη:   Η Ζάχαρη  <<ρουφάει>> τα θρεπτικά συστατικά από το σώμα και πρέπει να κοπεί από τη διατροφή για να υπάρξει ανάκαμψη της περιεκτικότητας  μαγνήσιου στο αίμα. Χρειάζονται 54 μόρια μαγνησίου για την επεξεργασία μόνο 1 μορίου σακχάρου.
Από naturalcuresnotmedicine
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Φυτικές πρωτείνες για χορτοφάγους

Posted: 10 Jul 2013 04:13 AM PDT

Κάθε κύτταρο στο σώμα μας χρειάζεται πρωτεΐνη για να μείνουμε ζωντανοί. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την επισκευή των ιστών και για την κατασκευή των νέων ιστών. > Οι μύες σας, τα μαλλιά, τα νύχια, το δέρμα και τα μάτια αποτελούνται από πρωτεΐνες. Έτσι είναι τα κύτταρα που συνθέτουν όλα τα όργανα στο σύστημα του οργανισμού σας - τα νεύρα, τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά, την καρδιά, τον εγκέφαλο και τους σεξουαλικούς αδένες σας. > Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών. Όταν καταναλώνετε πρωτεΐνη, είναι κατανεμημένη σε διάφορα αμινοξέα και μεταφέρεται σε όλο το σώμα σας μέσω του αίματος σας. Τα κύτταρά σας στη συνέχεια συλλέγουν και επιλέγουν τα αμινοξέα που χρειάζονται για την κατασκευή νέων ιστών του σώματος, των κυττάρων του αίματος, των ενζύμων, των ορμονών, κλπ. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα των φυτικών πρωτεϊνών κατάλληλων για χορτοφάγους. Να τα συμπεριλάβετε στους χυμούς και τη διατροφή σας, αντί για πρωτεΐνη κρέατος.Από naturalcuresnotmedicineΑπόδοση Κειμένου dorieasΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ανακαλύψτε πώς ο καφές επιδρά στο αίσθημα της όρεξης

Posted: 10 Jul 2013 03:57 AM PDT

Ο καφές αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια των περισσότερων ατόμων παγκοσμίως και από πολλούς η πρωινή κατανάλωσή του αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αρχή της ημέρας τους.Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα έχουν συσχετίσει την κατανάλωση καφέ με ποικίλα οφέλη για την υγεία του ανθρωπίνου σώματος μεταξύ των οποίων εντάσσεται η προστασία από την εμφάνιση διαφόρων τύπων καρκίνου αλλά και άλλων χρόνιων νοσημάτων φθοράς.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα από το πανεπιστήμιο Griffith της Αυστραλίας που εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο η κατανάλωση καφέ επιδρά στο αίσθημα της όρεξης. Συγκεκριμένα, στους μισούς συμμετέχοντες δόθηκαν δύο φλιτζάνια καφέ, ένα στο πρωινό γεύμα και ένα δύο ώρες αργότερα, ενώ οι υπόλοιποι δεν λάμβαναν καφέ. Στη συνέχεια αξιολογήθηκαν τα αισθήματα κορεσμού, πείνας και επιθυμίας κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κατανάλωση καφέ συσχετίστηκε με μικρότερο αίσθημα πείνας και μια καλύτερη αίσθηση πληρότητας.Η κατανάλωση λοιπόν καφέ θα μπορούσε να παρέχει οφέλη στην καλύτερη διαχείριση του βάρους. Βέβαια, πολλές φορές συνοδεύεται από πρόσθετη ζάχαρη ή από την κατανάλωση γλυκών snack, τα οποία πέρα από την καθαρή αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων μπορούν να επάγουν μια κατάσταση υπερινσουλιναιμίας και να οδηγούν σε αύξηση του αισθήματος της όρεξης, οδηγώντας σε αντίθετες συνέπειες από τις προσδοκώμενες.Έτσι, η κατανάλωση καφέ χωρίς πρόσθετη ζάχαρη ή χωρίς την παράλληλη κατανάλωση άλλων ανθυγιεινών snack φαίνεται να αποτελεί την ιδανική επιλογή για την καλύτερη διαχείριση του αισθήματος της πείνας.
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Απωθημένα συναισθήματα

Posted: 10 Jul 2013 03:53 AM PDT

Η ''σιωπηλή'' πρόκλησηΆρθρο της ψυχολόγου Ο. Μουλάκη, περιοδικό Popular MedicineΥπάρχουν συναισθήματα που θέλουμε ν' αποφύγουμε και τις καταστάσεις που μας τα προκάλεσαν. «Δεν θέλω να θυμάμαι..», λέμε, «τη στιγμή που ένοιωσα». Αν συμπληρώνατε εσείς αυτή τη φράση τι θα λέγατε; Τι σας έρχετε στο νου; Μήπως δεν θέλετε να σκεφτείτε κάτι τέτοιο; Στο βάθος της ύπαρξης μας, οι περισσότεροι άνθρωποι κρύβουμε ή κυριολεκτικά θάβουμε αυτά που μας πονάνε όταν τ'αγγίζουμε. Με άλλα λόγια «τ' απωθούμε». Συχνά δεν ξέρουμε και τι άλλο καλύτερο να κάνουμε. Ή δεν μπορούμε, να κάνουμε κάτι άλλο.Αν θέλετε ν' αλλάξετε σελίδα, μείνετε, εσας αφορά το άρθρο ακόμα πιο άμεσα, εδώ και τώρα. Αυτό κάνουμε όταν α πωθούμε τα συναισθήματά μας. Προσπαθούμε να γυρίσουμε τη σελίδα και ν' αφήσουμε πίσω τη δυσάρεστη. Εδώ όμως είναι η πλάνη. Όλες οι σελίδες, αυτή που βρισκόμαστε τώρα όπως και η προηγούμενη, είτε είναι μια σελίδα πίσω, είτε πολλές, είναι μέρη του ίδιου βιβλίου, της ίδιας ιστορίας, της προσωπικής μας, κι έτσι είναι κομμάτια του εαυτού μας. Τα κομμάτια μας που απωθούμε δεν χάνονται, αλλά επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας καθοριστικά, συχνά πολύ ουσιαστικότερα απ' όσο συνειδητοποιούμε, με τρόπους έμμεσους. Θυμηθείτε τη αργοπορεία σας σε κάποιες δουλειές ή ραντεβού, πότε ξεχάσατε κάτι σημαντικό που θέλατε όμως οπωσδήποτε να θυμηθείτε, ένα ξέσπασμα θυμού που βγήκατε εκτός εαυτού ίσως σε ακατάλληλο πρόσωπο ή με τρόπο που ξεπερνούσε τις πραγματικές αιτίες, κάτι που σας ράγισε την καρδιά αλλά δεν καταλαβαίνατε γιατί τόσο πολύ. .. Τα συναισθήαματα που κουκουλώνουμε είναι εκεί κι ας μην τους δίνουμε σημασία και η σταγόνα φτάνει κάποια στιγμή για να ξεχειλίσει το εσωτερικό μας ποτήρι. Είναι η στιγμή που καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα μας αλλά δεν μπορούμε να βρούμε τι ακριβώς μας φταίει. Συνήθως μας φταίνε οι άλλοι ή η πραγματικότητα που ζούμε.Ποια συναισθήματα απωθούμε;Για τον καθένα από μας είναι ένα διαφορετικό συναίσθημα ή ένα σύμπλεγμα συναισθημάτων πιο σημαντικό, πιο βαρύ που θέλουμε να κρύψουμε από τους άλλους, αν όχι και από τον εαυτό μας. Αποτυχίες, απογοητεύσεις, τραυματικές εμπειρίες και συμπεριφορές των άλλων προς εμας, ντροπή, ενοχή, θλίψη, φόβους, σημαντικές απώλειες στη ζωή μας Η λίστα είναι μεγάλη. Δεν έχει σημασία αν τα θεωρούμε σοβαρά ή τα κρίνουμε ως γελοία, ασήμαντα, ή ότι αφορούν στα παλιά. Τα συναισθήματα αυτά είναι καθοριστικά για τη δική μας ύπαρξη, άρα εξαιρετικά σημαντικά για μας. Καμία βαθμολογία δεν μπορεί να δείξει τη σημασία που έχουν μέσα μας, στον ψυχοσυναισθηματικό μας κόσμο. Αντίστροφα, αν ήταν πραγματικά ασήμαντα δεν θα τ'απωθούσαμε, δεν θα μας εξυπηρετούσε σε κάτι αυτό.Γιατί απωθούμε συναισθήματα;Κάποια είναι εξαιρετικά επώδυνα και νοιώθουμε ότι δεν τ' αντέχουμε. Γεγονότα ή καταστάσεις στη ζωή μας που μας τραυμάτισαν ή εξακολουθούν να μας τραυματίζουν, μας κάνουν να νοιώθουμε ντροπή, ενοχή, μας είναι ανυπόφορα. Προσπαθούμε λοιπόν, να τα κρύψουμε κι από εμάς τους ίδιους για ν' αποφύγουμε τον βαθύ ψυχικό πόνο που φέρνουν. Όλοι θέλουμε να έχουμε μια καλή εικόνα για τον εαυτό μας, ωστόσο μπορεί ορισμένα βιώματά μας να μην ταιριάζουν με την εικόνα αυτή. Ή να μην μπορούμε εμείς να βρούμε μια ικανοποιητική εξήγηση γι' αυτά, δηλ. γιατί μου συνέβει ή έκανα εγώ κάτι. Συχνά, σκεφτόμαστε ότι αν μοιραστούμε τις βαθύτερες μας σκέψεις και τις ανησυχίες μας αυτές που μας κάνουν να νοιώθουμε ουσιαστικά πιο ευάλωτοι-, δεν θα βρούμε ανταπόκριση. Οι άλλοι δεν θα μας καταλάβουν πραγματικά, μπορεί να μας κοροϊδέψουν, να τα θεωρήσουν ανοησίες ή ασήμαντα. Μπορεί να προσπαθήσουν να μας δώσουν κάποιες λύσεις που ταιριάζουν σε εκείνους αλλά όχι και σε μας. Φοβόμαστε ότι δεν θα μας ακούσουν ουσιαστικά, δεν θα καταφέρουν να καταλάβουν την σημασία τους για μας, ίσως ότι δεν θα μας συναιστανθούν ή δεν θα καταλάβουν τις βαθύτερες ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Τα βαθύτερα συναισθήματα μας φοβόμαστε ότι μπορεί να πληγώσουν τους άλλους και να φέρουν ρήξεις ή συγκρούσεις στις σχέσεις μας μαζί τους. Συμβαίνει συχνά να μην έχουμε ούτε εμείς οι ίδιοι τα κατ άλληλα λόγια και τους τρόπους για να εκφράσουμε τον βαθύτερο εαυτό μας. Έτσι προτιμούμε καταπίνουμε τα συναισθήματά μας, ελπίζοντας να τα εξαφανίσουμε (κι ορισμένες φορές το καταφέρνουμε σε συνειδητό επίπεδο). Μόνο που δεν αφομοιώνονται από τον οργανισμό μας . Μας κάθονται σαν βάρος στο στομάχι που χωρίς να το συνειδητοποιούμε το κουβαλάμε συνεχώς.Πως ξεσπάει ένας άντρας;Οι άντρες συνειδητοποιούν συνήθως λιγότερο από τις γυναίκες τις συναισθηματικές τους ανάγκες. Προτιμούν -έτσι είναι μεγαλωμένοι οι περισσότεροι- να αποφεύγουν ότι φοβούνται ότι θα τους κάνει να νοιώθουν ή να φαίνονται πιο ευάλωτοι, δηλ. τα πιο συναισθηματικά τους κομμάτια. Τ' απωθημένα συναισθήματα των αντρών εκφράζονται έμμεσα, με τρόπους που χαρακτηρίζονται «δυναμικοί» ή πιο «αντρικοί». Ξεσπάσματα θυμού και προσπάθειες επιβολής στους άλλους, οξυθυμία ή κλείσιμο στον εαυτό (πίσω από μια τηλεόραση, με αποφυγή συζητήσης κάποιων θεμάτων, εργασιομανία, αλκοόλ και ουσίες). Με τις συνέπειες τους μετά στο σώμα: καρδιακά νοσήματα, εμφράγματαΟι γυναίκες..Παρόλο που μπορεί να συναισθάνονται συγκριτικά περισσότερο τα συναισθήματά τους, σε σχέση με τους άντρες, συχνά τα κρατάνε παγιδευμένα μέσα τους, ανέκφραστα να ταλαιπωρούν τις ίδιες, ασυνείδητα (π.χ. με πόνους στο σώμα), ή με μεταπτώσεις στη διάθεση, μελαγχολία κ.άΚρύβουμε τ' ''αρνητικά'' συναισθήματαΑκόμα βαθύτερο πονό νοιώθουμε όταν τα συναισθήματα που γενιούνται σε μια σχέση, ιδίως αυτά που θεωρούνται αρνητικά, αποσιωπούνται ή απωθούνται με την ελπίδα να εξαφανιστούν. Φαινομενικά, η σχέση «σώζεται», ενώ ουσιαστικά από κάτω λοιμνάζει ή ξεραίνεται μένοντας απότιστη συναισθηματικά. Ένας κλειστός συναισθηματικά σύντροφος συχνά τονίζει το κλείσιμο και στον άλλο σύντροφο μπαίνοντας έτσι οι δυο τους σ' έναν φαύλο κύκλο, που όσο περισσότερο καιρό κρατάει τόσο δυσκολότερα λύνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα αθεράπευτος.Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να έρθουμε αντιμέτωποι με τ' απ ωθημένα συναισθήματά μας. Πονάνε. Ωστόσο αγνοούμε το βαθύτερο καθημερινό πόνο που μας προκαλούν, κινώντας πολλές φορές τα νήματα της ζωής μας (χωρίς να το συνειδητοποιούμε) και επηρεάζοντας την ύπαρξη μας , την ψυχική μας υγεια και την ευεξία μας, από το παρασκήνιο. Χρειάζεται θέληση και θάρρος, για να ξεκινήσουμε έναν ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό μας για τα συναισθήματά μας. Συνηθίζουμε να θεωρούμε τ'αρνητικά συναισθήματα απαράδεκτα, μη επιτρεπτά. Ένας τέτοιος διάλογος μπορεί να μας κάνει να νοιώσουμε άσχημα για τον εαυτό μας ή με τον εαυτό μας. Θα έχουμε κάνει όμως την πρώτη γενναία κίνηση. Μετά χρειάζεται να βρούμε τους τρόπους να τα εξωτερικεύσουμε αποτελεσματικά και να δώσουμε νέες λύσεις στα προβλήματα που προκαλούσαν. Μερικές φορές γινόμαστε αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα με έναν τρόπο «παιδικό»: ελπίζουμε πως ότι δεν βλέπουμε θαπάψει να υπάρχει, θα εξαφανιστεί από μόνο του. Η πραγματικότητα είναι όμως αντίστροφη, τα πράγματα αλλάζουν όταν αλλάζουμε εμείς από μέσα μας! Όσο διατηρούμε κουκουλωμένα τα βαθύτερα συναισθήματα μας, τόσο περισσότερο μοιάζουμε με τον άνθρωπο που προσπαθεί να περπατήσει ενώ το ένα του πόδι το σέρνει, είναι τραυματισμένο, πονάει. Προσπαθεί να μην του δίνει σημασία κι όλο αναρωτιέται τι φταίει και δεν μπορεί να προχωρήσει Απλά, χρειάζεται να θεραπεύσει και το άλλο του πόδι. Ομολογουμένως, μια τέτοια θεραπεία μπορεί να είναι δύσκολο να την κάνουμε ολομόναχοι. Μπορεί να χρειαζόμαστε κάποιον συνοδοιπόρο. Κάποιον που να μπορεί να μας ακούσει ειλικρινά, να σταθεί δίπλα μας στα εμπόδια της διαδρομής, να μας υποστηρίξει στην αποκάλυψη των κουκουλωμένων κομματιών μας και στη δημιουργία νέων οριζόντων στη ζωή μας. Η ψυχοθεραπεία μ' έναν ειδικευμένο θεραπευτή, μπορεί να μας προσφέρει την αλλαγή στην μεγάλη πρόκληση της ύπαρξης μας, να ζούμε μια ζωή με πληρότητα και συναισθηματική αρμονία. Το μόνο που απαιτεί είναι θέληση.Μερικές χρήσιμες προτάσεις...Παρατηρήστε συμπεριφορές σας που δεν τις θέλετε ή δεν σας ικανοποιούν. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι συναίσθημα ή συναισθήματα υπάρχουν από πίσω. Πότε θυμάστε να γεννήθηκαν μέσα σας; Με τι συνδέονται (σχέσεις, καταστάσεις). Πως τ' αντιμετωπίσατε;Περάσετε κάποιο χρόνο μόνοι σας σε τακτικά διαστήματα. Ένας περίπατος κοντά στη φύση είναι ιδανικό περιβάλλον. Προσπαθήστε να ξεκινήσετε έναν ειλικρινή με τον εαυτό σας σχετικά με τα συναισθήματα σας και τις καταστάσεις της ζωής σας σήμερα.Κρατήστε ημερολόγιο. Προσπαθήστε να δείτε πως σχετίζονται συναισθήματα με τις συνθήκες στη ζωή σας σήμερα. Παρατηρείστε ιδιαίτερα τα επαναλαμβανόμενα συναισθήματα ή καταστάσεις.Διερευνήστε τι σχέση καταστάσεων-συναισθημάτων-αντιμετώπισης των καταστάσεων (θα σας βοηθήσουν όλα τα παραπάνω). Αν είσασταν καλύτερο φίλος του εαυτού σας, τι θα σας συμβουλεύατε να αλλάξετε ή να διαχειριστείτε διαφορετικά;Μην περιμένε να φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο, μέσα σας, στις σχέσεις σας με τους άλλους στις καταστάσεις στη ζωή σας. Αναζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού (όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα). Η ψυχοθεραπεία δεν είναι ντροπή. Αντίθετα, μπορεί να μας κάνει να ντρεπόμαστε λιγότερο για τον εαυτό μας και να μας προσφέρει συναισθηματική βοήθεια.Σκεφτείτε ότι ένα από τα δυσκολότερα πράγμα είναι να δούμε στον εαυτό μας τα κρυφά μας σημεία. Η πορεία μπορεί να είναι απαιτητική αλλά είναι σίγουρα προκλητική και αξίζει τον κόπο. Τα οφέλη της είναι για όλη μας τη υπόλοιπη ζωή, που μπορεί να είναι πολύ πιο ανάλαφρη απ' το βάρος των απωθημένων και πραγματικά πληρέστερη.
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η ζημιά στον εγκέφαλο του Νεύτωνα από την πτώση του μήλου.

Posted: 10 Jul 2013 03:50 AM PDT

Προφητείες,ένας μαγικός κόσμος,η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο,αποκάλυψη του Ιωάννη,Νοστράδαμος,γέροντες της ορθοδοξίας,να μην ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει.
Το τέλος του κόσμου και η καταστροφολογία έχει γίνει αυτοσκοπός των απανταχού θρησκόληπτων,μόνο που δεν έρχεται ποτέ και μάλλον δεν θα έρθει..Ο Αρμαγεδδών δεν είναι ποτέ πιστός στο ραντεβού του..Πόσα καλοκαίρια πέρασαν και πόσα θα περάσουν με την ελπίδα να συμβεί επιτέλους το ποθούμενο και να ολοκληρωθεί η παράνοια της αποκάλυψης,που ας σημειώσουμε εδώ την εποχή που γράφτηκε πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη,αυτό και μόνο φτάνει για να δείξει το πνευματικό επίπεδο που επικρατούσε την εποχή εκείνη,κάποιοι όμως παρόλο που φτάσαμε στο 2013 εξακολουθούν να έχουν μείνει σε εκείνη την εποχή και αναρωτιέται κανείς τι είναι πιο τραγικό,να γράφεις την αποκάλυψη εκείνη την εποχή ή να υπάρχουν άνθρωποι την σημερινή εποχή που την ασπάζονται ακόμα;Λέτε να πιστεύουν και ότι η γη είναι επίπεδη;Ισαάκ Νεύτων,ο άνθρωπος που ανακάλυψε την βαρύτητα την ώρα που του έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι,προφανώς το μήλο του προξένησε και ζημιά στον εγκέφαλο όπως θα δούμε παρακάτω,ίσως αν υπήρχε την εποχή εκείνη η αξονική τομογραφία να το είχαν προλάβει το κακό.Ο Ισαάκ Νέυτων βασιζόμενος επάνω στην Αγία Γραφή και το βιβλίο του Δανιήλ συγκεκριμένα το οποίο το συνδύασε με μαθηματικά προέβλεψε ότι η καταστροφή του κόσμου θα συμβεί το 2060..Άλλη μια προφητεία η οποία δεν θα μου κάνει εντύπωση αν αρχίσει να παίρνει διαστάσεις καθώς όλες οι υπόλοιπες θρησκευτικές προφητείες απέτυχαν οικτρά,απέτυχαν και οι Μάγιας οι οποίοι όμως μπροστά στην μεγαλειώδη προφητεία του Ισαάκ Νέυτων είναι γατάκια...Ο Νεύτων υποθέτει ότι ο Δανιήλ μιλάει αλληγορικά όταν αναφέρεται σε χρόνους και καιρούς,υποστηρίζει δηλαδή ότι ο χρόνος είναι σε χρονικό διάστημα ένας χρόνος ενώ ο καιρός είναι ένα χρονικό διάστημα δυόμιση χρόνων δίνοντας έτσι ένα χρονικό πλαίσιο τρεισίμιση χρόνων.Δεδομένο επίσης και κατά γενική παραδοχή είναι πως ένα προφητικό έτος έχει 360 μέρες και όχι 365,άλλο ένα παράδοξο προφητολαγνείας και καταστροφολογίας...Άρα με ένα απλό πολλαπλασιασμό 360 x 3,5 = 1260. 360 οι μέρες του προφητικού έτους,και 3,5 τα χρόνια του πλισίου που δίνει ο Νεύτων.Άρα το 1260 είναι τα χρόνια που υπολόγισε ο Νεύτων ότι θα περάσουν πριν συμβεί η συντέλεια του κόσμου...Αλλά για να συμβεί αυτό κάπου θα πρέπει να τοποθετήσει και ένα σημείο εκκίνησης για να στηρίξει ότι το 2060 θα συμβεί το ποθούμενο των θρησκόληπτων καταστροφολόγων και τοποθετεί δίχως όμως να δίνει εξηγήσεις ως αρχικό σημείο το έτος 800 μ.Χ το οποίο τυχαίνει να είναι και η χρονολογία που σαν σκέψη άρχισε να διαφαίνεται η δημιουργία της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.Μπερδευτήκατε; Νεύτων είναι αυτός,μην ξεχνάτε και το χτύπημα στο κεφάλι από ένα μήλο,οπότε δεν χρειάζεται να πάρουμε στα σοβαρά και αυτή την προφητεία.Ηθικό δίδαγμα.μακριά από μηλιές.....
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Νοιώθω μόνος... και μαζί με τους άλλους!

Posted: 10 Jul 2013 03:45 AM PDT

Ανακαλύψτε τις κρυμμένες αιτίες...
Άρθρο της Όλγας Μουλάκη ψυχολόγου, περιοδικό Popular Medicine 2010.
Είμαι αρκετά χρόνια ψυχοθεραπεύτρια, τελευταία παρατηρώ πόσο συχνότερα αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι το θέμα της μοναξιάς. Μπορεί να φαινόμαστε στους άλλους κοινωνικοί, να έχουμε φιλικές συναναστροφές ακόμα και ''συντροφική'' σχέση αλλά μέσα μας να νοιώθουμε μόνοι, διαφορετικοί, χωρίς αληθινή επαφή κι επικοινωνία. «Γιατί νοιώθω έτσι; Τι μου συμβαίνει;», «τι κάνω λάθος;» αναρωτιούνται οι άνθρωποι. Έχουν δίκιο, μιλούν για μια από τις πρωταρχικές μας ανάγκες ως είδος, ν' ανήκουμε, να μοιραζόμαστε, ν' ανταλλάσουμε μεταξύ μας. Οι επιστημονικές έρευνες  πάνω σε θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς στο κοντινότερο μας είδος, τους πιθήκους , έδειξε πόσο απαραίτητη είναι η ουσιαστική κοινωνική επαφή. Εκείνοι οι πίθηκοι που δεν τους αποδεχόταν η ομάδα, ήταν περισσότερο θλιμμένοι, μαζεμένοι και φοβισμένοι ή έγιναν περισσότερο επιθετικοί και ευερέθιστοι.
Η διαφορά μεταξύ μοναξιάς και μοναχικότητας
Κάποιοι θέλουν να ζουν χωρίς πολλές συναναστροφές, έχουν επιλέξει ως  στάση ζωής (παροδικά ή μόνιμα), τη ''μοναχικότητα''. Σ' αυτήν την περίπτωση η μοναξιά δεν είναι τόσο οδυνηρή, μερικές φορές και ευχάριστα, εφόσον είναι μια συνειδητή επιλογή. Τις περισσότερες φορές όμως δεν διαλέγουμε τη μοναξιά, μας συμβαίνει χωρίς να καταλαβαίνουμε πως
Ο "καταπληκτικός καινούργιος κόσμος" της μοναξιάς
Φτιάξαμε ένα πολιτισμό για να ζούμε καλύτερα, και έτσι είναι όσον αφορά στις υλικές ανέσεις, δεν μάθαμε όμως πως να ''δημιουργούμε'' πολιτισμό, πώς να ζούμε καλύτερα μεταξύ μας. Μαθαίνουμε πώς να χειριζόμαστε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια ηλεκτρική σκούπα, πώς να οδηγούμε ένα αυτοκίνητο, μαθαίνουμε πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι υπάλληλοι αλλά δεν μαθαίνουμε πώς μπορούμε να κάνουμε πραγματικές και ικανοποιητικές σχέσεις με τους άλλους. Γιατί κι αυτό είναι μια συναισθηματική δεξιότητα, που μαθαίνεται, εκτός σχολικού προγράμματος...
Οι άνθρωποι, αναπτύσσουμε έναν κοινωνικό κύκλο γύρω μας
Οι συμμαθητές, οι συμφοιτητές,  οι συνεργάτες στη δουλειά, οι γνωστοί μας στη γειτονιά, η παρέα Κι όμως, με ποιους μπορούμε, εκτός από το να γεμίσουμε ευχάριστα το χρόνο μας, να μοιραστούμε αυτά που πραγματικά νοιώθουμε ή σκεφτόμαστε; Με πόσους αισθανόμαστε εμπιστοσύνη και αποδοχή, ότι μας καταλαβαίνουν;
Κι όμως κρυβόμαστε πίσω από ''μάσκες'' και ρόλους
Όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερους ρόλους αναλαμβάνουμε π.χ. ως επαγγελματίες, ως σύζυγοι, ως γονείς. Οι ρόλοι μας συνδέονται με ευθύνες, επιβάλλουν περιορισμούς, συχνά επηρεάζουν τη συμπεριφορά και την έκφρασή μας, αφήνοντας σιγά σιγά μικρό περιθώριο στην αυθεντική, προσωπική μας έκφραση.  Από κομμάτια της ζωής μας καταλαμβάνουν όλο το χρόνο της καθημερινότητάς μας, και τελικά τον ίδιο μας τον εαυτό. Καταλήγει να μας φαίνεται πιο εύκολο να συναναστρεφόμαστε εκείνους με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινούς ρόλους, τώρα - π.χ. επαγγελματικούς συνεργάτες, άλλους γονείς-,  ή μοιραστήκαμε στο παρελθόν, π.χ. παλιοί συμφοιτητές, συνάδελφοι από το στρατό, από το ν' αναζητήσουμε εκείνους με τους οποίους μπορούμε να μοιραστούμε ένα πιο προσωπικό κομμάτι του εαυτού μας. Ένα μέρος της επιτυχίας τηλεοπτικών σειρών όπως «Τα φιλαράκια», το «Sex and the City» οφείλεται στο ότι απολαμβάνουμε αυτό που μας λείπει περισσότερο σήμερα: φίλοι που θα μας ακούσουν και θα τους ακούσουμε, που θα μοιραστούμε μαζί τους τις ανησυχίες μας όσο ανόητες ή προσωπικές κι αν φαίνονται, όπως το σεξ, που θ' ανταλλάξουμε απόψεις με ειλικρίνεια. Δεν θα πούμε αυτό που 'πρέπει',  'θέλει ν' ακούσει ο άλλος' ή αυτό που θα μας κάνει να φαινόμαστε 'εντάξει στα μάτια των άλλων', αλλά αυτό που πραγματικά νοιώθουμε. Στις συμβατικές σχέσεις, στις σχέσεις αναγκαιότητας ή συμφέροντος το τίμημα είναι ο πραγματικός μας εαυτός.
Οι συμβατικές σχέσεις σκοτώνουν τις αληθινή επαφή
Όταν εκφραζόμαστε μέσα από ένα ρόλο, ένα προσωπείο ή μέσα από την εικόνα που θέλουμε να δείξουμε στους άλλους και όχι με τον πραγματικό μας εαυτό, με τις πραγματικές του σκέψεις και τ' αληθινά του συναισθήματα, τότε νοιώθουμε μοναξιά. Όσο λιγότερα κομμάτια του αληθινού εαυτού μας μοιραζόμαστε με τους άλλους τόσο μεγαλύτερη μοναξιά νοιώθουμε. Συχνά το αίσθημα της μοναξιάς δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο: όσο πιο μόνοι νοιώθουμε τόσο περισσότερο φοβόμαστε ν' ανοιχτούμε στους άλλους, παρόλο που βαθιά μέσα μας θέλουμε το αντίθετο. Μοιάζει σαν μια φωνή μέσα μας λέει μην το πεις αυτό θα φανείς γελοίος, χαζός, θα φανείς διαφορετικός, θα φανείς αγενής, οι άλλοι δεν θα σε καταλάβουν, θα σε κοροϊδέψουν, δεν θα σε θέλουν πια. Με δύο λόγια ενδόμυχα φοβόμαστε την απόρριψη και την ντροπή.
Ο φόβος της αρνητικής κριτικής
Οι άνθρωποι που νοιώθουν έντονο αίσθημα μοναξιάς συνήθως κρύβουν στο βάθος ανασφάλεια για τις κοινωνικές τους ικανότητες ή και μια αίσθηση προσωπικής μειονεξίας. Ανησυχούν υπερβολικά για την εικόνα τους στα μάτια των άλλων. Συγκρίνουν τον εαυτό τους και νοιώθουν σαν να είναι «λίγοι», «όχι αρκετά καλοί, ικανοί ή εντάξει» σε σχέση με τους άλλους. Αυτό το αίσθημα μειονεξίας προσπαθούν να καλύψουν και να βρεθούν στην απέναντι όχθη,  δηλ. να νοιώσουν μαζί με τους άλλους, αλλά συχνά καταλήγουν να νοιώθουν ακόμα πιο μόνοι και πιο μόνοι ή διαφορετικοί.
Μάθαμε να ''κλεινόμαστε'' μέσα στα προβλήματά μας
Το αίσθημα της μοναξιάς γίνεται ακόμα εντονότερο, όσο σημαντικότερα θέματα ζωής αντιμετωπίζουμε αλλά μας είναι δύσκολο να τα μοιραστούμε με τους άλλους Αυτό συμβαίνει όταν αντιμετωπίζουμε κάποια σημαντικά προβλήματα π.χ. επαγγελματικά ή οικονομικά, όταν περνάμε κάποια κρίση π.χ. συναισθηματική, μια σημαντική απώλεια, ή όταν ζούμε κάποια ιδιαίτερη εξελικτική φάση ζωής, όπως η αλλαγή ηλικίας ή δεκαετίας. Τότε, μπορεί να είμαστε μαζί με τους άλλους αλλά να νοιώθουμε εξαιρετικά μόνοι.. Σαν να κινούμαστε σε διαφορετικά μήκη κύματος και να μην ξέρουμε πώς να γεφυρώσουμε την απόσταση.
Η γυναικεία μοναξιά γίνεται πιο έντονη
Συχνά οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας των  30 αντιμετωπίζουν μια βαθιά κρίση ζωής. Σε κάποιες λείπει μια μόνιμη ή ικανοποιητική  σχέση ενώ το περιβάλλον τους αλλάζει, οι άλλοι παντρεύονται, οργανώνουν μια πιο ''συντροφική'' ζωή, κάνουν παιδιά. Οι γυναίκες με παιδιά, περνάνε κρίση όταν αισθανθούν ότι  ''μεγαλώνουν'' κι αρχίζουν ν' αναρωτιούνται ''που'' έχουν χάσει τον εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια που ήταν μόνο μητέρες ή εργαζόμενες-μητέρες, που πήγαν τα όνειρα τους, όλα αυτά που ήθελαν κάποτε αλλά
Κι άντρες νοιώθουν μόνοι
Από τα 40 και μετά, που βλέπουν τη φυσική κατάσταση ν' αλλάζει, οι άντρες συνήθως περνούν μια εσωτερική κρίση. Μοιάζει ν' αναρωτιούνται ''και τώρα τι κάνουμε; Νοιώθουν σαν να τους λείπει η ικανοποίηση και η χαρά που αντλούσαν από τη ζωή. Σ' αυτές τις περιόδους μπορεί να συνεχίζουν να συναναστρέφονται τις παλιές τους παρέες, όμως μέσα τους στο βάθος να νοιώθουν ένα ''κενό'',  αποκλεισμένοι μέσα στα τείχη της δικής τους μοναξιάς...
Ας ανακαλύψουμε την ξεχασμένη επαφή με τους άλλους
Όλοι έχουμε ανάγκη μια ζεστή αγκαλιά, έστω ένα πρόσωπο για το οποίο θα είμαστε σημαντικοί, που θα μας ακούσει, θα προσπαθήσει να μας καταλάβει, θ' ανταποκριθεί στις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας, θα υποστηρίξει τις προσπάθειες μας έστω κι μ' ένα εγκάρδιο χαμόγελο, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, που θα διασκεδάσουμε πραγματικά παρέα. Κι όμως αυτή η καλή παρέα συχνά λείπει. Οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν γίνονται  περισσότερο καχύποπτοι και επιφυλακτικοί  στους άλλους, πιο κλειστοί στο να μοιραστούν αυτά που τους αφορούν και τους αγγίζουν πραγματικά. Συχνά δεν ξέρουν πώς να μιλήσουν και ν' ανοιχτούν στους άλλους, πώς να διαλέξουν ή να κάνουν φίλους, έχουν αποκτήσει πάρα πολλά ''πρέπει'' ή έχουν οργανώσει τη ζωή τους ώστε να μην υπάρχει χρόνος και χώρος για τους άλλους. Στις άκρες αυτού του προσωπικού κουβαριού βρίσκονται οι πραγματικές αιτίες της μοναξιάς μας Το θέμα είναι  θέλουμε να ζούμε μόνοι επειδή φοβόμαστε, δεν ξέρουμε ή δεν τολμάμε να τις αντιμετωπίσουμε; Αν δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία μπορεί ν' ανακαλύψουμε αυτό που τώρα  φαίνεται απίστευτο: πόσοι άνθρωποι μπορεί να είναι ''έξω εκεί'' και να περιμένουν κι εκείνοι μια ''επαφή''
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Posted: 10 Jul 2013 03:41 AM PDT

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ 1. Η δύναμη της μαγείας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να επιφέρει βλάβη,να τραυματίσει ή να ελέγχει τους άλλους.Όμως, εάν παραστεί ανάγκη,η ισχύς πρέπει να χρησιμοποιείται για την προστασία της ζωής σας ή της ζωή των άλλων.2. Η δύναμη χρησιμοποιείται μόνο όταν το υπαγορεύει η ανάγκη.3. Η δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπικός σας όφελος,αρκεί με αυτόν τον τρόπο να μην βλάψετε κανέναν.4. Είναι αποτρεπτικό να δέχεται κάποιος χρήματα για τη χρήση της ισχύος,μιας και σύντομα μπορεί να παγιδευτεί σ'αυτό.(Αυτός ο κανόνας δεν είναι απόλυτος,μιας και υπάρχουν αληθινοί εξασκητές της τέχνης που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να βοηθάνε και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθαρά και αληθινά).5. Χρησιμοποιήστε την εξουσία σωστά και όχι για αυξημένο προσωπικό κέρδος,μιας και αυτό μειώνει την μαγεία της τέχνης !!!6. Πάντα να θυμάστε ότι η δύναμη είναι ένα ιερό δώρο και πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά.7. Και αυτό είναι το δίκαιο της ενέργειας.ΠΗΓΗΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Αντιμετωπίστε τους φόβους σας!

Posted: 10 Jul 2013 03:38 AM PDT

Αντιμετωπίστε τους φόβους σας!Με ρεαλιστική αισιοδοξία και δημιουργικότηταΌταν προσπάθησα να οδηγήσω ξανά, μετά από μερικά χρόνια που δεν είχα αυτοκίνητο, κυριεύτηκα από φόβο. Κάθισα στη θέση του οδηγού και τη στιγμή που πήρα το κλειδί της μηχανής στο χέρι κι έκανα να βάλω μπρος, άρχισα να ιδρώνω, να τρέμουν τα γόνατα μου, αισθάνθηκα ταχυπαλμία κι ελαφρά θολούρα. Πήρα μερικές βαθιές ανάσες, προσπάθησα να ηρεμήσω αλλά η ταραχή δεν έφευγε. Ήταν αδύνατο να οδηγήσω, κι όσες φορές κι αν το προσπάθησα τότε, η αντίδραση μου ήταν σχεδόν πάντα η ίδια. Έβλεπα σε νοερές εικόνες κάθε πιθανή σκηνή που θα μπορούσε να μου φύγει ο έλεγχος του αυτοκινήτου, να κάνω ατύχημα ίσως και να σκοτώσω άνθρωπο. Φοβόμουν το χειρότερο Ήταν αδύνατο να φανταστώ πως θα κατάφερνα κάποτε να οδηγήσω ξανά!Οι ίδιες οι σκέψεις μας προκαλούν το φόβοΌλες αυτές οι σωματικές αντιδράσεις είναι μέρος του φυσιολογικού νευροβιολογικού μηχανισμού του άγχους και του φόβου.Έντονη αναπνοή, εφίδρωση, υψηλός καρδιακός παλμός, τρέμουλο, αίσθηση αστάθειας, νευρικότητα, κλείσιμο του στομαχιού, αίσθημα ανασφάλειας και κινδύνου. Όλα αυτά μας τα πιστοποιεί η ιατρική φυσιολογία. Αυτό που οι περισσότεροι δεν αναγνωρίζουμε είναι πως οι σκέψεις μας ενεργοποιούν αντίστοιχα το σώμα μας και προκαλούν τα συναισθήματα μας, δηλαδή σκέφτομαι πως μπορεί να κάνω τροχαίο, αισθάνομαι άγχος και νοιώθω φόβο. Τα εξωτερικά ερεθίσματα και τα γεγονότα είναι μόνον η αφορμή των σκέψεων, ο τρόπος όμως που σκέφτομαι, δηλ. πως επεξεργάζομαι τις πληροφορίες, είναι μια υποκειμενική, προσωπική νοητική διαδικασία η οποία σχετίζεται με τον τρόπο που μεγαλώσαμε, με τις προηγούμενες εμπειρίες της ζωής μας, την άποψη που έχουμε για τον εαυτό μας, αλλά και με τον τρόπο που έχουμε μάθει ν' αξιολογούμε και ν' αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες.Ο φαύλος κύκλος σκέψεων και φόβωνΌταν συμβεί κάτι που μας ανησυχεί, που θέλουμε ν' αποφύγουμε, δημιουργούμε μια νοερή εικόνα της εξέλιξης των πραγμάτων που θέλουμε ν' αποφύγουμε, όπως '' έβλεπα'' εικόνες τροχαίου ατυχήματος, όπως κάποιος άλλος μπορεί να βλέπει ότι πέφτει το αεροπλάνο, καταστρέφεται οικονομικά κ.λπ. σε μια προσπάθεια να τις ''προλάβουμε''. Από τη στιγμή όμως που θα γίνει κεντρικό θέμα μέσα στο μυαλό μας η εικόνα ή οι εικόνες του χειρότερου, τότε γίνεται εντονότερος ο φόβος. Όσο περισσότερο φοβάμαι τόσο εντονότερα βλέπω τις εικόνες που φοβάμαι κι ο φαύλος κύκλος σκέψεις-φόβος έχει ενεργοποιηθεί. Οι φοβικές αυτές εικόνες μας φαίνονται λογικές την ώρα που φοβόμαστε, πρόκειται όμως περισσότερο για πλάνη, επειδή είναι μονοσήμαντες. Μοιάζει σαν να βλέπουμε μια ταινία τρόμου στον κινηματογράφο και εκείνη τη στιγμή νοιώθουμε πως αυτό μου βλέπουμε θα συμβεί σε λίγο στη ζωή μας! Από εκείνη τη στιγμή έχουμε αυτό-παγιδευτεί στον εσωτερικό φαύλο κύκλο των σκέψεων - φόβου κι έχουμε ακινητοποιηθεί.Αντίδοτο στο φόβο: ρεαλιστική αισιοδοξίαΌταν ανησυχούμε για κάτι, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να προβλέψουμε και να προλάβουμε το μέλλον. Ποιο μέλλον; Το χειρότερο! Αυτό σαν διαδικασία μας φαίνεται φυσιολογική, καθώς από παιδιά μαθαίνουμε να οργανώνουμε τη ζωή μας με βάση το μέλλον. Μαθαίνουμε να προσπαθούμε ν' αποφύγουμε το χειρότερο. Αυτό που δεν μαθαίνουμε είναι πως να οραματιστούμε το καλύτερο ή και πως μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα ό,τι μας συμβαίνει στο εδώ και τώρα.Όταν βλέπω έναν εφιάλτη, οι καλύτερες λύσεις είναι: να βρω μια λύση μέσα στο όνειρο ή να καταλάβω πως ονειρεύομαι και να ξυπνήσω. Η παγίδα του φόβου είναι πως ζω σαν να είναι αλήθεια οι εικόνες του χειρότερου σεναρίου που δημιουργεί το μυαλό μου που είναι σε κατάσταση φόβου και γι' αυτό μου φαίνονται φυσιολογικά όλα όσα φοβάμαι. Απλά δημιουργώ έναν εφιάλτη και ζω μέσα σ' αυτόν. Όπως στο όνειρο έτσι και στη συνθήκη του φόβου, πρέπει να ξυπνήσω. Εκείνη τη στιγμή δεν αντιλαμβανόμαστε πως όσο πιθανό είναι το 'χειρότερο σενάριο', άλλο τόσο πιθανό είναι και κάποιο άλλο ή μερικά άλλα πιο αισιόδοξα σενάρια. Παραμένοντας στην νευροβιολογική συνθήκη του φόβου απλώς αποδυναμώνουμε νοητικά και συναισθηματικά τον εαυτό μας οπότε είμαστε και λιγότερο έτοιμοι να διαχειριστούμε τις καταστάσεις.Το αντίδοτο στο φαύλο κύκλο είναι η ρεαλιστική αισιοδοξία. Δεν χρειάζεται να φανταστούμε πως ζούμε σ' έναν υπέροχο κόσμο, αλλά πως είναι εξίσου πιθανή και δυνατή μια διαφορετική εκδοχή των καταστάσεων. Πως ακόμα και στο χειρότερο σενάριο υπάρχουν δημιουργικές λύσεις τις οποίες μπορούμε και χρειάζεται να οραματιστούμε. Να προσφέρουμε στον εαυτό μας νοητική και συναισθηματική ισορροπία, ένα περισσότερο υγιές αντίδοτο, μια ουσιαστική δόση ρεαλιστικής αισιοδοξίας. Άλλωστε στην πραγματικότητα ακόμα και μέσα από τα χειρότερα σενάρια κάτι καινούργιο δημιουργείται πάντα! Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα χειρότερο ή καλύτερο από πριν, αλλά σίγουρα διαφορετικό.Οδηγός αντι-φόβουΑποφύγετε τα ερεθίσματα που δημιουργούν φοβικές σκέψεις και εικόνες, όσο περισσότερο μπορείτε.Μειώστε τις νευροβιολογικές αντιδράσεις του φόβου: κάθε μέρα εκτονωθείτε κινητικά και πηγαίνετε κοντά στη φύση, ακόμα και στην πόλη μια βόλτα σ' ένα κήπο, στη θάλασσα, σ' ένα χώρο με δέντρα και χαλαρώστε.Απεγκλωβιστείτε από το φαύλο κύκλο των σκέψεων/φόβου: κάντε κάθε μία ώρα μια θετική σκέψη-εικόνα.Ελευθερώστε το νου σας: Μάθετε την τεχνική των αναπνοών χαλάρωσης, κάντε γιόγκα ή διαλογισμό. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν στην διαχείριση του άγχους και του φόβου.Απευθυνθείτε σ' έναν κατάλληλο ψυχοθεραπευτή/τρια: Η ψυχοθεραπεία έχει αποδειχθεί ως ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης του άγχους και των φόβων, ενώ παράλληλα μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις βαθύτερες πηγές των δικών σας φόβων και να τους θεραπεύσετε από τη ρίζα τους.ΠΗΓΗΠΗΓΗΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Το σιρόπι του βιασμού… Έτσι εξηγούνται όλα!

Posted: 09 Jul 2013 02:26 PM PDT

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης
Τίποτα σ' αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο. Ειδικά όταν η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ. Συνεχώς όλοι αναρωτιούνται: «μα καλά τι παίρνουν οι Έλληνες;», «πόσο ναρκωμένοι είναι;», «τους ψεκάζουν με κάτι;». ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για να ανακαλύψουμε το μυστικό της κοινωνικής και πολιτικής αφασίας που έχουμε περιέλθει. Το ανακάλυψε μια κοπέλα στη Θεσσαλονίκη που ξύπνησε γυμνή και βιασθείσα, χωρίς να θυμάται τίποτα. Κάπου εκεί ανακάλυψαν ότι νεαροί κατείχαν τις νέες ναρκωτικές ουσίες, γνωστές ως «σιρόπι του βιασμού»
Τι είναι το σιρόπι του βιασμού
Το «σιρόπι του βιασμού» ανήκει στα ναρκωτικά νέας γενιάς που είναι πολύ επικίνδυνα, όπως το sisha το οποίο περιέχει κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και ειναι γνωστό ως «η κόκα των φτωχών».Πρόκειται για μια νέα εξελιγμένη ουσία σε υγρή μορφή, η οποία προκαλεί απώλεια μνήμης, μείωση των αντιστάσεων και όχι μόνο διευκολύνουν το «έργο» των βιαστών, αλλά τους βοηθούν να γλιτώσουν και τη σύλληψη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν μέσω εργαστηριακών εξετάσεων, επειδή αποβάλλονται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό.
Δεν μπορεί να είναι τυχαία η δράση του. Επαναλαμβάνουμε τις επιδράσεις του ναρκωτικού: « προκαλεί απώλεια μνήμης» και «μειώνει τις αντιστάσεις». Αυτό μας δίνουν, αυτό μας ταϊζουν σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες. Το «σιρόπι του βιασμού» έχει πολλές μορφές. Άλλοτε γράφει «success story», άλλοτε «εξορθολογισμός», άλλοτε «ανάπτυξη» και άλλες τέτοιου είδους παπαρδέλες. Λαμβάνει λοιπόν ο νεοραγιάς νεοέλλην το «σιροπάκι» του και ξυπνά τσίτσιδος και ατιμασμένος απ' τους «βιαστές» του. Και μη φανταστείτε στο ρόλο του βιαστή κανέναν «νταβραντισμένο» τύπο. Κάτι στουρναροειδή και βενιζελόμορφα ζόμπι με Αδώνεια συνδρομή.
Το «σιρόπι του βιασμού» εισάγεται από την Ευρώπη, λαμβάνεται ανά εξάωρο μαζί με τα δελτία ειδήσεων των «Τουρκοκάναλων» και χορηγείται με συνταγή της «τρόικας». Χορηγείται σε εκατομμύρια Ελλήνων που εμφανίζουν συμπτώματα εκνευρισμού και νευρικότητας. Η επίδραση του σιροπιού κρατά περίπου τρεις μήνες, όσο χρονικό διάστημα μεσολαβεί για τους τακτικούς ελέγχους των νταβατζήδων της χώρας που οι αξιότιμοι βενιζελοσαμαράδες αποκαλούν «δανειστές» και «τεχνικούς ελεγκτές».
ΥΓ. παρακολουθώ αυτή την ώρα που πληκτρολογώ αυτές τις αράδες τον Φ. Κουβέλη σε συνέντευξη στον Α. Παπαχελά να λέει επισήμως εν ολίγοις ότι η κυβέρνηση που στήριζε μέχρι πριν λίγες μέρες έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια δημοκρατίας και ευνομίας.
Αυτός κι αν είχε πιει το «σιρόπι του βιασμού»
Μαζί με το σιρόπι του βιασμού, μετράτε και το πόσες χιλιάδες απολύονται, πόσα χαράτσια θα πληρώνετε, πόσα σχολεία θα κλείνουν, πόσα νοσοκομεία θα υπολειτουργούν, μπείτε σε κανένα κάδο σκουπιδιών και περιμένετε την «ανάπτυξη».
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Το Τορόντο του Καναδά Κάτω Από Το Νερό!!! (Βίντεο Και Φωτογραφίες)

Posted: 09 Jul 2013 02:20 PM PDT

Τεράστια τμήματα της πόλης του Τορόντο στον Καναδά είναι τώρα κάτω από το νερό,έπειτα από  καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή και μετά τη λήψη 90 χιλιοστών βροχής μέσα στις τελευταίες δύο ώρες. 

Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν τι συμβαίνει στην περιοχή αυτή τη στιγμή.

Ισχυρές καταιγίδες που έχουν προκαλέσει πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στην πόλη Monday πιθανότατα θα υπερβούν τα 100 mm συνολικής βροχόπτωσης πριν τα φαινόμενα υποχωρήσουν σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με επίσημους του Καναδά.

Οι Μετεωρολόγοι του Καναδά παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή το φαινόμενο το οποίο παράγει πλημμύρες.

Οι καταιγίδες είναι πάνω από τις περιοχές Mississauga και Brampton και κινούνται αργά προς τα ανατολικά προς Markham, Richmond Hill και το Τορόντο.

Από beforeitsnewsΑπόδοση Κειμένου dorieasΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Φοβάστε την κριτική απ’ άλλους;

Posted: 09 Jul 2013 02:01 PM PDT

ΚΡΙΤΙΚΗ
Μια επιδέξια κριτική έχει ως στόχο το έργο ή την συμπεριφορά κάποιου, δεν έχει στόχο να στιγματίσει ή να κρίνει το χαρακτήρα του ατόμου. Πως μπορείτε να κάνετε κριτική σε κάποιον χωρίς να τον προσβάλλεται;
Ο στόχος της κριτικής είναι να βοηθήσει το άτομο να βελτιώσει το έργο του ή την συμπεριφορά του. Όταν κάποιος κάνει κριτική χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς ή ταμπέλες, για παράδειγμα «Είσαι ανίκανος ή ανεύθυνος», τότε φέρνει αυτόματα το άτομο που του ασκείται η κριτική σε άμυνα. Επομένως, το άτομο δεν είναι πια δεκτικό στο να ακούσει συμβουλές για να βελτιωθεί.
Μερικές συμβουλές για την τέχνη της κριτικής:
 Εστιάστε σωστά: Να γίνετε συγκεκριμένοι για πιο ακριβώς περιστατικό ή έργο ασκείται κριτική. Εστιάστε την προσοχή σας σε συγκεκριμένα στοιχεία ώστε να αναφέρεται λεπτομερώς τι έκανε σωστά το άτομο, τι έκανε λάθος, πως θα μπορούσε να βελτιωθεί ή διορθωθεί. Είναι πολύ σημαντικό να εξηγούμε στον άλλο τι ακριβώς έκανε λάθος αλλά και τι σωστό. Η έμφαση στο συγκεκριμένο είναι εξίσου σημαντική για τον έπαινο όσο και για την αρνητική κριτική.
 Τι έχετε να προτείνετε: Όταν λέτε σε κάποιον ότι δεν κάνει κάτι σωστά ή δεν συμπεριφέρεται με ωραίο τρόπο τότε πρέπει να του προτείνετε μια λύση. Ο στόχος είναι να δώσετε νέες ιδέες ή να προτείνετε εναλλακτικές προοπτικές που δεν είχε σκεφτεί το άτομο. Μια αρνητική κριτική χωρίς ουσιώδη ανατροφοδότηση μπορεί να αφήσει το άτομο συντετριμμένο, απογοητευμένο και χωρίς κίνητρα.
 Κάντε κριτική από κοντά: Είναι πολύ σημαντικό η κριτική όσο και ο έπαινος να γίνονται κατά πρόσωπο και κατ΄ιδίαν. Αποφύγετε να ασκήσετε κριτική ή ακόμα και να επαινέσετε κάποιον μέσω ενός email ή γράφοντας ένα υπόμνημα διότι του αφαιρείτε το δικαίωμα να απαντήσει ή να ζητήσει διευκρινήσεις.
 Ενσυναίσθηση: Σημαίνει πως μπαίνω στη θέση του άλλου. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο αντίληψης των πραγμάτων και της ζωής. Μπορεί να μην συμφωνούμε με την άποψη του, τις ιδέες του ή τη στάση που έχει επιλέξει να ζει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να κάνουμε μια προσπάθεια να την κατανοήσουμε. Το ότι κατανοούμε κάτι δεν σημαίνει πως συναινούμε γι΄αυτό. Αφού, λοιπόν μπούμε στη θέση του και δούμε μέσα από τη δική του ματιά, τότε μπορούμε να ασκήσουμε κριτική. Κριτική με την έννοια ότι παρουσιάζουμε τη δική μας θέση και άποψη.
Να θυμάστε πως όταν κάνετε κριτική ο στόχος είναι το άτομο να το αντιληφθεί ως μια πολύτιμη συμβουλή για το πώς θα βελτιώσει αυτό που κάνει και όχι ως προσωπική επίθεση.
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΑΙ Η ΚΡΕΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!

Posted: 09 Jul 2013 01:54 PM PDT

Πολλές φορές θα σας έχει συμβεί να έχετε ξεμείνει από σαμπουάν ή κρέμα μαλλιών και να ψάχνετε τελευταία στιγμή παλιά δειγματάκια από ξενοδοχεία (όλοι τα κρατάμε ;) )! Σε περίπτωση που σας ξανασυμβεί, υπάρχουν δύο καταπληκτικές εναλλακτικές με προϊόντα που όλου έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας, τα οποία είναι  και αποτελεσματικά αλλά και ευεργετικά για την υγεία των μαλλιών μας!Αντί για σαμπουάν χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα:Χρησιμοποιήστε σόδα μαζί με λίγο σαμπουάν ή μαζί με πράσινο σαπούνι ή και στην ανάγκη μόνο του και λουστείτε κανονικά. Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στα μαλλιά. Είναι απαλή με τα μαλλιά, είναι το ασθενέστερο αλκαλικό και καθαρίζει τα μαλλιά από τα συσσωρευμένα χημικά χωρίς να τα καταστρέφει. Καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει σκόνες, υπολείμματα λακ και προϊόντων styling και ότι άλλο βαραίνει τα μαλλιά μας, αφήνοντάς τα καθαρά και λαμπερά!Αντί για κοντίσιονερ χρησιμοποιείστε λευκό ξύδι:Ναι κι' όμως.. Όλες οι γιαγιάδες το κάνανε παλιά και κάτι ξέρανε! Αυτή η απλή αλλά αποτελεσματική λύση θα σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε όλα τα συνήθη προβλήματα που συσσωρεύονται στην τρίχα όπως νωθρότητα, θαμπάδα κλπ. Δοκιμάστε το 1-4 φορές τον μήνα και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!Στην ουσία όλα αυτά λειτουργούν σαν αναζωογονητικές μάσκες για τα μαλλιά ενώ παράλληλα καθαρίζονται..ΠΗΓΗΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πόνος στο γόνατο: Πώς αντιμετωπίζεται;

Posted: 09 Jul 2013 01:52 PM PDT

Ο πόνος στο γόνατο είναι ο πιο κοινός μυοσκελετικός πόνος. Ο σημερινός τρόπος ζωής, μάλιστα, κάνει τον αριθμό των προβλημάτων στο γόνατο να αυξάνεται.
Επιπλέον, ο πόνος στο γόνατο παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα αιτιών και θεραπειών. Εμείς, θα γνωρίζουμε τις 3 συνηθέστερες μορφές πόνου στο γόνατο.
Διάστρεμμα χιαστών
Περιγραφή:  Η βλάβη του προσθίου χιαστού συνδέσμου (ΠΧΣ) είναι ένας κοινός τραυματισμός στα σπορ και γενικά προκαλείται από μια σκληρή στάση ή από μια βίαιη στροφή του γόνατου. Ο οπίσθιος χιαστός σύνδεσμος (PCL) είναι δυνατότερος και βλάπτεται σπανιότερα.  Για το διάστρεμμα απαιτείται μεγάλη δύναμη, όπως σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Συμπτώματα: Σε περίπτωση διαστρέμματος των χιαστών, θα ακούσετε το γόνατό σας να κάνει «κρακ». Θα παρατηρήσετε, επίσης, το γόνατό σας να γίνετε ασταθές, θα αισθάνεστε πολύ έντονο  πόνο και θα νιώθετε σαν να θέλετε να κάνετε εμετό. Σχεδόν πάντα, ακολουθεί έντονο οίδημα επειδή ο πρόσθιος χιαστός αιμορραγεί όταν σχίζεται.
Θεραπεία:  Η χειρουργική αποκατάσταση συνιστάται για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.  Επίσης, η συντηρητική θεραπεία με ελαστικούς επιδέσμους στο γόνατο μπορεί να αποδειχθεί επαρκής για όσους δεν καταπονούν πολύ τα γόνατά τους.
Ρήξη τένοντα
Περιγραφή: Τόσο οι τετρακέφαλοι όσο  και οι τένοντες της επιγονατίδας μπορούν να υποστούν ρήξη -μερικώς ή πλήρως. Ρήξη τένοντα του τετρακεφάλου συμβαίνει συνήθως σε ερασιτέχνες αθλητές άνω των 40 ετών, ενώ η ρήξη επιγονατιδικού τένοντα συμβαίνει συνήθως σε νεότερους ανθρώπους που είχαν στο παρελθόν τενοντίτιδα ή έκαναν ενέσεις στεροειδών στο γόνατο.
Συμπτώματα: Η ρήξη τένοντα είτε στον τετρακέφαλο, είτε στον επιγονατιδικό τένοντα προκαλεί πόνο.  Η επιγονατίδα τίθεται, επίσης, συχνά εκτός τόπου, είτε προς τα πάνω (με ρήξη επιγονατιδικού τένοντα)είτε προς τα κάτω (με ρήξη τετρακέφαλου).
Θεραπεία: Οι ρήξεις τενόντων πρέπει να αξιολογούνται άμεσα. Γενικά για την αποκατάστασή τους απαιτούν χειρουργική επέμβαση.
Τραυματισμοί μηνίσκου
Περιγραφή:  Οι τραυματισμοί μηνίσκου είναι συνήθως τραυματικές βλάβες, αλλά μπορούν επίσης να οφείλονται και σε άλλες αιτίες.
Συμπτώματα: Οι τραυματισμοί του μηνίσκου έχουν ως αποτέλεσμα το να κλειδώσει το γόνατο  σε μια συγκεκριμένη θέση, ή να κάνει το χαρακτηριστικό «κρακ». Το οίδημα συνήθως συνοδεύει αυτά τα συμπτώματα.
Θεραπεία: Οι  τραυματισμοί μηνίσκου συχνά απαιτούν αρθροσκοπική χειρουργική αποκατάσταση.
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η οικογένεια Μητσοτάκη μας κοστίζει 1.000.000€ τον χρόνο

Posted: 09 Jul 2013 01:35 PM PDT

Ποιο είναι το άριστο μέγεθος του κράτους; Σελίδες επί σελίδων έχουν γραφτεί για το θέμα, εκατοντάδες μελέτες έχουνε γίνει απ" άκρου εις άκρον της Γης και όλες έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα: Το κράτος πρέπει να είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μπορεί να πληρώνει τρεις μισθούς και τρεις συντάξεις στην Οικογένεια Μητσοτάκη.
Έτσι απλά, έτσι όμορφα. Πάρτε μολύβι και γράψτε.
Ο παππούς Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λαμβάνει, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, τρεις συντάξεις, μία ως πρώην βουλευτής, μία ως πρώην δικηγόρος και μία που δεν ξέρουμε τι είναι.
Η κόρη του Κ. Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη, λαμβάνει μισθό βουλευτού, ο γιός του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνει μισθό υπουργού και ο εγγονός του, ο Κώστας Μπακογιάννης, λαμβάνει μισθό Δημάρχου. Βάλε μισθούς, βάλε συντάξεις, βάλε ασφάλιστρα, βάλε έξοδα γραφείων και ταξιδίων, βάλε τους υπαλλήλους που τους βοηθούν και τους αστυνομικούς που τους φυλάνε, ένα εκατομμύριο τον χρόνο μας στοιχίζει η Οικογένεια, ζωή να έχει.
Που σιγά μη δεν έχει, δηλαδή. Λαϊκισμός, ξεπεσμός, αυριανισμός. Στο κάτω- κάτω, η Ντόρα, ο Κυριάκος και ο εγγονός Κώστας έχουν εκλεγεί από το λαό και ο παππούς Κώστας έχει φτύσει αίμα, για να πάρει τις τρεις συντάξεις. Το δικό μας αίμα, αλλά μην είμεθα και σχολαστικοί. Δεν ξέρω αν είναι λαϊκισμός, αλλά ακόμη κι αν είναι, το τραβάει ο οργανισμός τους.
Το τραβάει ο οργανισμός του υπουργού Κυριάκου, όταν ερωτάται από το πρωινό του ΜΕΓΚΑ «δεν είναι άδικο να πετάς στο δρόμο έναν σχολικό φύλακα των 700 ευρώ;» και απαντάει «όχι δεν είναι άδικο, γιατί το ίδιο συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα». Το τραβάει ο οργανισμός του Κυριάκου, όταν αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ως αριθμούς, όταν τους αποκαλεί «δεξαμενή».
Τι δεξαμενή είναι αυτή, ποιανού χωράφια θα ποτίσει; Του αξίζει το κράξιμο του Κυριάκου, ακόμη κι όταν δηλώνει με ύφος περίλυπο ότι όλα τούτα που συμβαίνουν τον στεναχωρούν και δεν μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος τα βράδια. Αν έχετε αϋπνίες, υπουργέ μου, μπορείτε, αντί για προβατάκια να μετράτε απολυμένους:
Δύο χιλιάδες από την ΕΡΤ, τρεις χιλιάδες από τα σχολεία, τέσσερις χιλιάδες από την Δημοτική Αστυνομία, θα κοιμηθείτε σαν πουλάκι. Μαύρο πουλάκι με νύχια γαμψά.
Υπάρχουν πολλοί αστικοί μύθοι, ο μεγαλύτερος εξ αυτών είναι ότι ο νεοφιλελευθερισμός δεν θέλει το κράτος. Λάθος τρισμέγιστο. Ο νεοφιλελευθερισμός θέλει και παραθέλει το κράτος, αρκεί να είναι στα μέτρα του. Δεν θέλει δασκάλους και γιατρούς, θέλει αστυνομικούς και στρατιωτικούς, για να τον φυλάνε από τους δασκάλους και τους γιατρούς που λιμοκτονούν. Δεν θέλει «Βοήθεια στο σπίτι», θέλει χιλιάδες καλοπληρωμένους τεχνοκράτες να του κρατάνε το δικό του σπίτι καθαρό. Δεν θέλει δημόσια τηλεόραση, θέλει μυστικά κονδύλια για να τα μοιράζει στα ιδιωτικά κανάλια, ώστε να λειτουργούν ως τηλεοράσεις κρατικές.
Οι παλαιότεροι και οι παλαιότερες θα θυμόσαστε τις χαρτοσακούλες του Σαμαρά, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών επί Μητσοτάκη. Ωραίαι εποχαί. Ο νεοφιλελευθερισμός θέλει Μητσοτάκηδες με έξι μισθούς, για να κάνουνε τις βρώμικες δουλειές. 
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Φτιάχ’ το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

Posted: 09 Jul 2013 01:18 PM PDT

Πριν κάνετε εκκαθάριση στην αποθήκη ή πετάξετε όλα αυτά τα άχρηστα -κατά τη γνώμη σας- αντικείμενα, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στις ακόλουθες προτάσεις, που θα σας βοηθήσουν αν μη τι άλλο να φτιάξετε μόνοι σας μερικές περίεργες αλλά απόλυτα χρηστικές κατασκευές. 
Όλοι έχουμε παλιά πράγματα στο σπίτι μας που περιμένουν να πεταχτούν και δεν ξέρω για ποιο λόγο αυτή η διαδικασία της αποβολής τους μας δημιουργεί συνήθως μια μεγάλη αίσθηση απελευθέρωσης! 
Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του σπιτιού σας, δείτε στη συνέχεια τι μπορείτε να κέντε με πλαστικά μπουκάλια, κουταλάκια μιας χρήσης, φέτες ανανά αλλά και κουτιά από κονσέρβες και μανταλάκια! Κι αν ακόμη είστε δύσπιστοι, σας ενημερώνω ότι θα λάβετε τα καλύτερα σχόλια, αφήστε που θα «ξεχειλίσετε» από υπερηφάνεια για τις περίεργες δημιουργίες σας! Γιατί κανείς άλλος δεν το σκέφτηκε μέχρι σήμερα! Μόνο εσείς
1. Μεγάλα πλαστικά μπουκάλια νερού + πλαστικά κουταλάκια = Design φωτιστικό οροφής!
perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!
2. Φρέσκος ανανάς σε φέτες + φόρμα για κέικ = Αποξηραμένα διακοσμητικά λουλούδια!
perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!
3. Κόκκινο μαρούλι + κόκκινο χρώμα = Floral διακοσμητικά για τοίχους και κάρτες!
perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!
4. Πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού + πλαστικό χρώμα = Πίνακες ζωγραφικής!
perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!
5. Πλαστικά κουταλάκι + κερί = Κόσμημα για το λαιμό!
perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!
6. Ξύλο + χωνί + πλαστικός σωλήνας = Ταΐστρα για τα πουλιά!
perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!
7. Μεταλλικές κονσέρβες + ξύλινα μανταλάκια = Κασπό για γλαστράκια!
perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Οι ανώτεροι Εαυτοι μας ειναι οι γεννήτορες μας , και ο σύνδεσμος μας με τον πνευματικο κόσμο .

Posted: 09 Jul 2013 12:20 PM PDT

Πολλοι άνθρωποι στην εποχή μας , ψάχνουν απαντήσεις σε διάφορες φιλοσοφιες και θεωρίες . Ομως όλες οι απαντήσεις βρίσκονται , στα ανώτερα πνευματικά μας κομμάτια , που ονομάζουμε Ανωτ Εαυτό Οι αρχαίοι μας φιλόσοφοι έπαιρναν πληροφορίες απο την οντότητα αυτή , όπως ο Σωκρατης , και μετέπειτα ο Ιησούς ΧριστόςΟι ανώτεροι Εαυτοι μας ειναι οι γεννήτορες μας , και ο σύνδεσμος μας με τον πνευματικο κόσμο .Εκείνοι κρατούν τους κωδικούς αφύπνισης . Εκείνοι γνωρίζουν τις ενσαρκωσεις μας , καθώς και το πλάνο που θα μας βοηθούσε να εξελιχθουμε στην γη .Μας πλησιάζουν όταν ειμαστε ψυχικα έτοιμοι , και όταν τους καλέσουμε συνειδητά η ασυνείδητα .Λέω συνειδητά όταν παίρνει μέρος η προσωπικότητα μας ,Και ασυνείδητα. Οταν η ψυχη μας τους καλέσει .Τότε μας προσεγγίζουν με διάφορους τρόπους .Ο τρόπος που διδάσκω στην σχολη μου , 30 χρονια ειναι συγκεκριμένος , και έχει περαστει και στα βιβλία μου .Ομως αρκετοί άνθρωποι έχουν συνδεθεί μαζι τους , δίνοντας τους μορφή και ιδιότητα που ταιριάζει με την κουλτούρα τους και τα θρησκευτικά τους πιστεύω .Οι Ανωτ Εαυτοι δεν ειναι τοποθετημένοι σε κανένα θρησκευμα , όπως και οι αγγελικες οντότητες .Δεν επεμβαίνουν στα θρησκευτικά πιστεύω των ανθρώπων , αλλά τους καθοδηγούν , ώστε να ανακαλύψουν την πνευματική τους αλήθεια .Ο πιο απλός τρόπος επικοινωνίας ειναι μέσω της σκέψης μας .Οι σκέψεις αυτές έχουν να κάνουν με τον τροπο που χρειάζεται να δούμε το Προσωποικο μας πρόβλημα .Με αυτόν τον τροπο δεν περνάμε επίπονα και σκληρά μαθήματα , γιατί συνειδητοποιούμε εγκαίρως , τι χρειάζεται να διορθώσουμε .Η άγνοια και ο φόβος μας ωθούν να βιώνουμε μαθήματα μέσα απο την άγνοια , την σύγκρουση την ασθένεια την μιζέρια , και πολλά αλλά δεινά .Οι ουρανιοι γεννήτορες μας , μας διδάσκουν ένα μεγάλο μυστικό , που δεν μας έχουν πει τα εκάστοτε Ιερατεια .Οτι έχουμε την δυνατότητα και την επιλογή , να σπάσουμε το κουκούλι της μοίρας και του πεπρωμενου , παίρνοντας το μέλλον μας στα χέρια μας .Ετσι μπορούμε να αλλάξουμε ένα δύσκολο πλάνο που ήταν ενωμένο με τις κατευθύνσεις των πεπτοκοντων σκοτεινών .Αυτήν την ελεύθερη βούλησηΤης επιλογής την έχουμε , μα δεν μπορούμε μόνοι μας να την ξυπνήσουμε , γιατι μας έμαθαν να λειτουργούμε μέσα απο το καρμικο πεπρωμένο , το οποίο το μεταφέρουμε απο ενσάρκωση σε ενσάρκωση .Ειμαστε σε ύπνο και επαναλαμβάνουμε τα ίδια σενάρια , ταιζοντας τους δυναστες μας .Αυτό ειναι λοιπόν το μεγάλο μυστικό , που μας μεταφέρουν οι γεννήτορες Ανωτ Εαυτοι μας , και όχι οι φούσκες του τύπου ζητάτε την αφθονία απο το Σύμπαν .Πως να μας έρθει η Αφθονία όταν εμείς ειμαστε ζωντανοί νεκροί , και μεταφέρουμε τα ίδια και τα ίδια πλάνα χωρίς να τα γνωρίζουμε για να τα απο σβήσουμε ;Η αφθονία έρχεται στην Ζωή μας και έν καιρώ οικονομικής κρίσης γιατι με την Βοηθεια του Ανωτ Εαυτού μας , αλλάζουμε τα πλάνα μας , αφήνοντας πίσω τις αλυσίδες του παρελθόντος που μας δέσμευαν σε μια φούσκα ψευδαισθησης .Οσοι βγήκαν απο αυτήν την φούσκα κατανοησαν και άλλαξαν τα λάθη τους , μέσα απο την Γρηγορη και βαθειά αυτογνωσία του Ανωτ Εαυτού τους .Τώρα όλο και πιο πολλοι συνειδητοποιούν τις παγίδες τους , και ο καθένας με τον τροπο που επιλέγει ορίζει την επιστροφή του στην γενέτειρα ουράνια πατρίδα .Ζούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική περίοδο , καθαρσεων αλλά και ανακαλυψεων.Η σκοτεινη πλευρά προσπαθεί να στηρίξει τα σχέδια της αλλά καταρρέουν συνεχώς , γιατι οι Λαοί ξυπνούν .Μάθετε να βλέπετε την ουσία μέσα απο τα γεγονότα που μας σερβίρουν για να ενισχύσουν τους φόβους μας .Εμείς όλοι , και όλοι αυτοί που έσπασαν η σπάνε τις φούσκες τους αλλάζουν το πεπρωμένο τους , το πεπρωμένο της χώρας τους και ολόκληρου του πλανήτη .Σα εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να πάρετε καινούργια γιαλια , που θα σας χαρίσει ο ανώτεροςΕαυτός σας .Αρκεί να το ζητήσετε .ΜΑΡΙΑ ΖΑΒΟΥΠΗΓΗΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

~ Η Α-ΛΗΘΕΙΑ ~

Posted: 09 Jul 2013 12:15 PM PDT

Έχουμε συνηθισει να λεμε, - Μου σπας τα νευρα - .......η - Γιατι μου κανεις τα νευρα τσαταλια ? - ....Παντα εχουμε τη λανθασμενη αντιληψη οτι ο Θυμος , τα Νευρα ειναι κατι που μας το δημιουργει καποιος αλλος εξω απο εμας..... Ειναι ομως ετσι ???Γιατι αραγε οταν ακουμε κατι που δεν μας αρεσει νιωθουμε θυμο, και γιατι παντα πιστευουμε οτι οι αλλοι δε μας φερονται καλα????Αγαπημενοι φιλοι μου, ποτε τα συναισθηματα μας δεν ειναι αιτια απο καποιον αλλο και ποτε αυτα που νιωθουμε δεν τα προκαλουν οι αλλοι... Οτι βιωνουμε, οτι νιωθουμε σε συναισθημα, ειναι στοιχεια του ιδιου μας του εαυτου, ειναι και ΜΟΝΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ !Οταν ενας ανθρωπος κανει εσωτερικη εργασια και αναζητηση , ανακαλυπτει αυτην την Α-ΛΗΘΕΙΑ !
Πως μπορει να φταιει ο αλλος απενατι μας οταν ο Θυμος κατοικει μεσα μας.....?Η εσω-εργασια θεραπεια της ψυχης μας , η απελευθερωση ολων των αρνητικων χαμηλων δονησεων μας φερνει στην ουσια μας , την ΚΑΡΔΙΑ !Ολα τα εχουμε βαλει εμεις εκει να συμβαινουν για την εξελιξη της ψυχης μας, τιποτα και κανενας ανθρωπος απεναντι μας δεν ειναι τυχαιος, ολα γινοντε σωστα και δεν υπαρχει λαθος στις σχεσεις μας με τους συνανθρωπους μας........Αυτο που πρεπει να δουμε καθαρα ειναι οτι το πανεπιστημιο ΓΗ εχει ακριβως αυτην τον σκοπο, να μας διδαξει μεσα απο το πονο, το θυμο, την ελειψη φωτος, τη πικρα, το δραμα, το φοβο, την ανασφαλεια...........Αυτο που λεμε οτι η εξοδος για τον παραδεισο βρισκεται στο πατο της κολασης ειναι και Η Α-ΛΗΘΕΙΑ !!! Πρεπει να διαβουμε το πανεπιστημιο κολαση να μαθουμε απο αυτο και να ξυπνησουμε στο φως της α-ληθειας μας, και αυτην την επιλογη να βρισκομαστε εδω , την καναμε ΕΜΕΙΣ.... ΑΡΑ , ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!Ας βγουμε απο τις πλανες της προσωπικοτητας και του νου , ας κοιταξουμε μεσα μας να βρουμε το φως μας , ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η Α-ΛΗΘΕΙΑ !!!Κοιμομαστε ως δαιμονες , Ξυπναμε ως ΑΓΓΕΛΟΙ ΦΩΤΟΣ  Σας ευχαριστωμε απολυτο σεβασμογια τον καθε εναν σας ξεχωριστακαι παντα με την ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ Ι.Κ.
Ioanna Kipraki
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
You are subscribed to email updates from Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. Email delivery powered by Google Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610
-- Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Armageddon τη 7/10/2013 11:19:00 μ.μ.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 831

Trending Articles