Quantcast
Channel: Ελλάδα
Viewing all articles
Browse latest Browse all 831

[Armageddon] Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα

$
0
0

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα


Αρωματοθεραπεία για την ψυχή ΑΓΑΜΗΤΗ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΟΡΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Δείτε πού πονάει περισσότερο το τμίμπημα μέλισσας! H χοληστερίνη ανεβαίνει περισσότερο το χειμώνα Αιθερικά αρχέτυπα Ο θυμός και η «μιζέρια» ως αίτημα στις σχέσεις: ερμηνεία & προτάσεις Απλοί τρόποι να διώχνεις την αρνητική ενέργεια Spring clean: καινούργιο σώμα σε μία εβδομάδα 5 τρόποι για να αλλάξετε την ενέργεια της ζωής σας χωρίς να αλλάξετε έπιπλα 10 απλά βήματα για καλύτερο Wi-Fi στο σπίτι ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: H Eλλάδα ως εφιάλτης για τους Ουκρανούς… Ο θάνατος υπάρχει. Για το θάνατο τραβάς κι εσύ. Όπου κι αν τον παραχώσεις, δεν υπάρχει διαφορά. Εκεί θα φτάσεις. Είσαι ήδη στο δρόμο. Δύο ρεύματα Ξυπνώντας σε μία νέα δύναμη Πόρνοι Και Πόρνες Γιατί τιναζόμαστε πριν μας πάρει ο ύπνος; Όμορφος Δυαδικός Κόσμος Οι φιλικοί δεσμοί είναι πιο ισχυροί και από τους ερωτικούς, ισχυρίζεται βρετανική έρευνα Τί μας κάνει ευτυχισμένους; Τα κινητά τηλέφωνα και η γονιμότητα των ανδρών Μίσος ή αγάπη ; ΜΙΣΟΣ…ΕΓΙΝΕ…Η ΑΓΑΠΗ… Χόρεψε στη βροχή και μην περιμένεις να κοπάσει η καταιγίδα Αισιοδοξία: Οδηγίες χρήσεις για να την κατακτήσετε

Αρωματοθεραπεία για την ψυχή

Posted: 07 Apr 2014 09:20 AM PDT

Τα αιθέρια έλαια είναι η ψυχή των φυτών και η "δόνηση" που εκπέμπουν μας "συντονίζει" σε όλα μας τα επίπεδα.
Η ομορφιά μας δεν εξαρτάται μόνο από την εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά από το πόσο όμορφες αισθανόμαστε μέσα μας. Αυτή είναι η πραγματική πηγή της ομορφιάς και της λάμψης μας. Αν αισθανθούμε πραγματικά συνδεμένες με αυτήν την εσωτερική πηγή θα λάμψουμε και θα έλξουμε σίγουρα την προσοχή και τον θαυμασμό των άλλων.
Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να συνδυάσουμε την εξωτερική ομορφιά με την εσωτερική, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Για να το πετύχουμε αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε τους μαγικούς βοηθούς της φύσης, που είναι τα αιθέρια έλαια, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να δρουν αποτελεσματικά σε όλα μας τα επίπεδα.
Γεράνι (penargonioum roseun asperum): νότα μεσαία
Για το δέρμα: είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και είναι ιδανικό για τα τα ξηρά και ώριμα δέρματα με ρυτίδες.
Σε ψυχολογικό επίπεδο: βοηθά να διώξουμε την κατάθλιψη και το άγχος.
Σε ενεργειακό επίπεδο: Πλανήτης Αφροδίτη, στοιχείο νερό. Φέρνει αγάπη και ξυπνά τη θηλυκή ενέργεια.
Τριαντάφυλλο (rosa centifolia): νότα χαμηλή
Για το δέρμα: Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και ιδιαίτερα για τα ξηρά δέρματα. Βοηθά επίσης τα ερεθισμένα και ευαίσθητα δέρματα και είναι εξαίρετο για τα γερασμένα.
Σε ψυχολογικό επίπεδο: Καταπραΰνει τις τάσεις κατάθλιψης, τη νευρική υπερένταση και το στρες, όπως επίσης και τις διαταραχές στον ύπνο έως και την αϋπνία.
Σε ενεργειακό επίπεδο: Πλανήτης Αφροδίτη, στοιχείο νερό. Φέρνει αγάπη και τύχη στη ζωή μας, εδραιώνει τη γενική υγεία και ξυπνά την πνευματική μας υπόσταση.
Μύρο (commifora myrrha): νότα χαμηλή
Για το δέρμα: είναι ένα αιθέριο έλαιο εξαιρετικά αναζωογονητικό για το δέρμα, δρα όμως και ως αντιφλεγμονώδες.
Σε ψυχολογικό επίπεδο: βοηθά να οραματιστούμε τον καινούριο μας εαυτό και να πάρουμε ώθηση να τον κάνουμε πράξη.
Σε ενεργειακό επίπεδο: ξυπνά το πιο βαθύ μας ενεργειακό κομμάτι. Φέρνει υγεία και προστασία. 
Αρωματοθεραπευτική συνταγή για αναζωογόνηση και θρέψη του δέρματος του προσώπου:
30 ml λάδι βάσης, που αποτελείται από τα εξής:
10 ml λάδι νυχτολούλουδο,
10 ml λάδι jojoba,
10 ml λάδι argan και
1 κάψουλα φυτικής βιταμίνης Ε
Και από τα εξής αιθέρια έλαια:
6 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο,
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι και
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο.
Είναι πολύ βασικό όταν χρησιμοποιείτε το λάδι σας πριν από το βραδινό ύπνο, να το απλώνετε στο πρόσωπό σας με αγάπη και να μένετε λίγα λεπτά μπροστά στον καθρέπτη, λέγοντάς σας ότι σας αγαπάτε και ότι τώρα η ομορφιά σας εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδά σας.
Αμέσως μετά τη χρήση του λαδιού το οποίο έχετε απλώσει στο πρόσωπό σας, μπορείτε να αραιώσετε σε μία πολύ μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου (ένα κουταλάκι του γλυκού) 1 σταγόνα γεράνι και 1 σταγόνα τριαντάφυλλο και να το απλώσετε στο ενεργειακό κέντρο της καρδιάς σας (που βρίσκεται στο κέντρο του στήθους) κάνοντας δεξιόστροφες κινήσεις, έτσι ώστε να ανοίξετε, να γλυκάνετε και να ζεστάνετε την καρδιά σας.
Αυτό θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα πιο όμορφη.
Προσοχή:
1.Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι επιμελώς καθαρισμένο πριν απλώσετε το λάδι.
2.Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια (τουλάχιστον έως και τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης, μετά μπορείτε να ζητήσετε τη συμβουλή του αρωματοθεραπευτή σας.)
3.Τα αιθέρια έλαια που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι βιολογικά.
shakila
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΑΓΑΜΗΤΗ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Posted: 07 Apr 2014 09:15 AM PDT

Λουκρητία Βοργία. Μάλιστα, κύριε. Γι' αυτήν την κυρία, τη σεμνότατη και εναρετότατη το σημερινό σεντόνι… Το οποίον αποδυτηριάκειον σενδόνιον, αμαρτωλότατον και χυδαιότατον, δεν έχει καμμία σχέση με τα πεντακάθαρα και αγνότατα σεντόνια της εν λόγω αριστοκράτισσας, που η γαμημένη Ιστορία την έχει παρεξηγήσει, την έχει αδικήσει…, διότι την έχει καταγράψει την καημενούλα σαν τη μεγαλύτερη αρχιγαμιόλα της αιωνιότητος, τη μέγιστη στην πινακοθήκη των κορυφαίων διεστραμμένων γυναικών όλων των εποχών.
Ο αποδυτηριάκιας επιθυμεί σήμερα να κάνει το μεγάλο πήδημα. Και δεν γίνεται μεγάλο πήδημα, αξέχαστο και μαγικό, αν δεν πέσει πρώτα ξεβράκωμα. Και η ιεροτελεστία του γαμησιού να  λάβει χώρα σε σεντόνι…, όχι στο όρθιο, ούτε κάτω στο χώμα. Και την τελευταία που θα ξεβρακώσω θα 'ναι η αθώα Λουκρητία Βοργία από την οποία έχουν αρπάξει τη τιμή της κι ενώ ήταν μια πιστή σύζυγος την έχουν σταυρώσει οι πάντες, ιστορικοί και καλλιτέχνες, σαν την πιο κολασμένη.
Πριν από 530 χρόνια γεννήθηκε η Λουκρητία Βοργία. Έχει τεράστια σημασία η εποχή της και, κυρίως, το όνομά της. Όταν σε λένε Βοργία, όταν ανήκεις στην οικογένεια Βοργία τότε δεν είναι είδηση ότι είσαι ένα κάθαρμα του κερατά. Πριν, όμως, φθάσουμε σ' αυτήν την πανίσχυρη και εξαιρετικά σκοτεινή οικογένεια, τους Βοργίες, και επειδή είπαμε να πιάσουμε τα πράγματα με μια σειρά, ας ξεκινήσουμε από τη γέννηση του κοριτσιού…
Δεν θα αγνοήσουμε τα γεγονότα, τα οποία άλλωστε δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Η Λουκρητία έρχεται στον κόσμο τρεις μόλις δεκαετίες μετά το τέλος του μεσαίωνα… Νόθα θυγατέρα ενός καριόλη που έγινε μέχρι και πάπας της Ρώμης…, κι ίσως λόγω του υψηλού αξιώματός του εμποδίστηκε η πλήρης καταμέτρηση όλων των μπαστάρδικων που έσπειρε. Η Λουκρητία αναγνωρίστηκε σαν κανονική κόρη του Αλέξανδρου ΣΤ΄, αυτό είναι το παπικό όνομα του πατέρα της…, όπως επίσης αυτός ο πάπαρος με το γαμηστερό παπάρι αναγνώρισε κι είχε στο πλάι του τον γιο του Καίσαρα Βοργία. Άλλο απίστευτο και τεράστιας κλάσης καθήκι.
Το ότι πηδούσανε τη Λουκρητία ο πατέρας της και ο αδελφός της δεν μας αφορά. Δεν είναι το θέμα μας αυτό. Αποδυτηριάκια διαβάζεις. Είναι δυνατόν να ασχολείται κοτζάμ σεντόνι μ' αυτά τα ζητηματάκια; Συμβαίνουν κι αυτά… Ένας πατέρας να πηδάει την κόρη του. Ένας αδελφός να πηδάει τον αδελφό του. Είπαμε. Δεν είπαμε; Γνωστά πράγματα αυτά και δεν αξίζουν για σεντόνι. Να κάτσουν κοινωνιολόγοι και άλλοι σχετικοί να βρουν πόσοι ομοφυλόφιλοι άνδρες πρωτοπηδηχθήκανε από τον μεγαλύτερο αδελφό τους. Το ένα τα εκατό ή, το 17%. Μ' αυτά θα ασχοληθούμε; Δεν είναι αυτή η δουλειά μας.
Από τη Ισπανία, συγκεκριμένα την Αραγωνία, κρατάει η περιβόητη οικογένεια Βοργία, της οποίας ο ρόλος στην Ιταλία αναγνωρίζεται σημαντικός. Είπαμε. Πριν ακουμπήσουμε την Λουκρητία είναι απαραίτητο να δούμε τη φάρα της, αυτό το διαβολικό σόι που είχε το ταλέντο να παράγει αδίστακτους ευπατρίδες… Ο Ροδρίγκο, ο πατέρας της Λουκρητίας, ανηψιός πάπα, πάπας κι αυτός μετά, ήταν ο πραγματικός αλλά και ο… «πνευματικός» πατέρας του, κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερου της Λουκρητίας, Καίσαρα. Μιλάμε και γαμώ τα καθάρματα. Μόνο να πούμε ότι ο Μακιαβέλι έγραψε το φοβερό έργο «Ηγεμόνας» διότι το εμπνεύστηκε από αυτόν τον αληταρά, τον τυχοδιώκτη Καίσαρα Βοργία, που πράγματι ήταν ένας τυραννικός ηγεμών και εκτός όλων των άλλων χρημάτισε και καρδινάλιος.
Η γαμημένη εξουσία. Εντάξει, δεν την ξεχάσαμε την Λουκρητία…, θα έρθει η σειρά της. Ο Καίσαρ Βοργίας είναι ο μαίτρ της δολοπλοκίας. Μιλάμε για τον αδελφό της Λουκρητίας. Άπαικτος στην ίντριγκα. Έφαγε πολύ κόσμο πισώπλατα και με δηλητήρια. Είναι ο γκουρού στις δηλητηριάσεις. Επιστήμων στο αντικείμενο. Και λέμε ότι ο άνθρωπος, ο αιώνιος άνθρωπος δείχνει το αληθινό του πρόσωπο μέσα από τους Βοργίες όλων των εποχών διότι μιλάει η γαμημένη εξουσία. Γι' αυτήν, για την εξουσία, γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα.
…Και ακριβώς για την εξουσία, ας το πούμε για το πολιτικό συμφέρον, ο παληόπουστας αυτός ο Ροδρίγκο, ο μετέπειτα πάπας, «έδωσε» την πανέμορφη κόρη του νύφη σ' ένα εξουσιαστή γαμπρό. Κι όταν βρήκε καλύτερο γαμπρό για την κόρη του, μάλλον για τον εαυτό του, για την προσωπική του εξουσιαστική, ο Ροδρίγκο προσπάθησε να βγάλει παράνομο το πρώτο γάμο της Λουκρητίας, να τον ακυρώσει, για να την καλοπαντρέψει πάλι.
Επανερχόμεθα στην Λουκρητία… Δεν είναι Μακιαβέλι ο αποδυτηριάκιας, ούτε Βίκτωρ Ουγκώ, που έγραψε βιβλίο για το πώς ο Καίσαρ Βοργίας δηλητηρίαζε αντιπάλους, ούτε Ντονιτσέτι, που κι αυτός, για το ίδιο θέμα έγραψε όπερα. Όταν το τεντώσουμε το σεντόνι θα φωτιστούν άλλα πραγματάκια… Λοιπόν.
Η Λουκρητία είναι ξανθομάλλα. Κρατούμενο κι αυτό. Είπαμε. Ένα το κρατούμενο η εποχή της, δηλαδή ότι γεννήθηκε στα πρώτα χρόνια της Αναγέννησης. Δυο, ότι μεγάλωσε σε μια φημισμένη αριστοκρατική οικογένεια και σαν κορίτσι από σπίτι έχει την προσωπική της αυλή, όχι μόνον υπηρέτες αλλά και προστατευόμενους απ' αυτήν, καλλιτέχνες και ποιητές. Τρία, ότι είναι Βοργία. Και τέσσερα, ότι είναι ξανθειά. Σκέτη Αφροδίτη, δηλαδή. Ποιος μπορεί να φανταστεί την θεά του έρωτα να είναι μελαχροινή; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η θεά, για να είναι θεά, πρέπει να 'ναι ντυμένη στο λευκό δέρμα. Και για να έχει ανοικτόχρωμη επιδερμίδα δεν μπορεί παρά να είναι ξανθειά. Έτσι πάει. Δεν είναι μαλάκας ο Μποτιτσέλι που την ζωγράφισε με ξανθά μαλλιά την Αφροδίτη.
…Από την εποχή της Λουκρητίας μέχρι σήμερα οι άνδρες γουστάρουν τις ξανθειές. Γιατί; Και διότι τους καυλώνουν περισσότερο, αλλά κυρίως διότι το ξανθό μαλλί παραπέμπει στην πιο ηθική γυναίκα, στην αμόλυντη, στην παρθένα. Μαλακίες, θα πεις. Λέμε τι ισχυρίζονται οι ερευνητές, οι επιστήμονες που την έχουν ψάξει τη δουλειά. Από τη μια οι γυναίκες επιθυμούν περισσότερο τους μελαχρινούς άνδρες διότι, κατά τους ειδικούς, οι ξανθοί άνδρες δεν είναι τόσο αρρενωποί, τόσο δυνατοί, τόσο σεξουαλικοί. Και από την άλλη οι μαλάκες οι άνδρες, που την θέλουν αγάμητη και μαζεμένη τη γυναίκα, νομίζουν ότι έτσι είναι οι ξανθειές. Γι' αυτό και έχει περάσει ο μύθος ότι η ξανθειά είναι ανόητη, μαλακισμένη, δυσκίνητη στο μυαλό.
Αγγελική μορφή η ξανθειά Λουκρητία. Κι όμως έβλεπε πούτσο και έλοιωνε. Τι να λέμε τώρα. Λέμε Λουκρητία Βοργία και μιλάμε για την γυναίκα που τον έπαιρνε και από τα αυτιά. Αχαλίνωτη. Πανλάγνα. Καμμία σκέψη από το πρωί μέχρι το βράδυ εκτός από το γαμήσι. Κι αυτή την γυναίκα, την μεγαλύτερη ρουφήκτρα σε αμέτρητα πέη, ο πατέρας της, επειδή απουσίαζε από τη Ρώμη το καλοκαίρι του 1501, την έβαλε αντ' αυτού κουμάντο στην Αγία Εδρα. Φοβερά πράγματα. Η πρώτη πιπόβια γυναίκα της Ιστορίας σε ηλικία 21 ετών αντικαθιστούσε ένα καλοκαίρι τον πάπα της Ρώμης.
…Κι έρχονται σήμερα κάποιοι νεόκοποι μελετητές της Ιστορίας και θέλουν να πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή. Ότι η Λουκρητία δεν ήταν ψωλού, αλλά κορίτσι του κατηχητικού. Φοβερά πράγματα. Εδώ είμαστε. Πρέπει, σου λένε, να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη της Λουκρητίας Βοργία. Σιγά, ρε μάγκες. Δεν κατάλαβα. Τι ζόρι τραβάτε με την ανώμαλη την Λουκρητία;
Μεγάλη υπόθεση να λες Στ' αρχίδια μου. Λάθος. Το πιο σωστό να λες Στις πατούσες των παπουτσιών μου. Στις ιδρωμένες κάλτσες μου. Όχι παραπάνω από τους αστραγάλους. Όχι για τις κακές κουβέντες να φθάνεις μέχρι την ιερότητα των αρχιδιών. Λοιπόν.
…Η κυρία Λουκρητία ήταν ακόρεστη στο κρεββάτι. Στις πατούσες μου. Τι μ' ενδιαφέρει εμένα του εκλεκτικού και σκεπτόμενου και ισορροπημένου αν μια κυρία, δούλα ή, αφέντισσα, γαμιέται σαν πουτάνα ή, δεν το κάνει ούτε με τον άνδρα της; Καμμιά, μα καμμιά σημασία έχει ποια ήταν και τι ήθελε πραγματικά η κάθε κυρία, ο κάθε κύριος. Σημασία έχει ότι η Ιστορία, για να κάνει τη δουλειά της, πρέπει να λειτουργήσει σαν πάνθεον. Στη θέα τα πάντα. Το σώου να τα έχει όλα στη μόστρα. Από το καλό μέχρι το κακό και ενδιάμεσα όλες τις αποχρώσεις.
Αυτός είναι ο Δον Ζουάν, σου λέει η Ιστορία. Αυτός είναι ο Νέρων. Αυτή είναι η Λουκρητία Βοργία. Αυτή είναι η Μητέρα Τερέζα. Αυτός είναι ο ιεροεξεταστής Τορκεμάδα. Τι θα γίνει, δηλαδή; Θα έρθετε κάποιοι πονηροί και θα μας πείτε ότι η Κλεοπάτρα δεν ήταν καριόλα και ο Στάλιν δεν ήταν δολοφόνος; Τίποτα δεν βγαίνει μ' αυτό. Είπε ο Ιησούς Χριστός αυτό που είπε. Λοιπόν; Δεν βγαίνει τίποτα αν εσύ μου πεις ότι Δεν το είπε αυτό ο Χριστός. Όπως δεν βγαίνει τίποτα αν σου πω εγώ ότι κάνεις λάθος, ότι πράγματι το είπε ο Χριστός. Πλάκα κάνουμε; Όχι. Τι κάνουμε; Μπαίνουμε σε λούκι. Δεν θα προσκυνήσω τον Χριστό επειδή είπε αυτό που είπε. Ακόμα κι αν πράγματι είπε αυτό που τον έχει πιστώσει η Ιστορία, η θρησκεία. Πρόσεξε τι διαβάζεις.
…Αν, δηλαδή, το ίδιο που είπε ο Χριστός το είχε πει προηγουμένως κάποιος άλλος τότε θα έπρεπε να δοξολογήσω τον άλλον; Σε παρακαλώ.
Ο Χριστός είπε μια κουβέντα. Έστω ότι την είπε. Έστω ότι δεν την είπε ο ίδιος, αλλά είπαν ότι την είπε. Λοιπόν. ΄Εστω ότι σου είπε μια αλήθεια. Μάλλον σου έδειξε ένα δρόμο. Και λοιπόν;
Είπε ο Χριστός, με μια κουβέντα, με δυο λέξεις Αγαπάτε αλλήλους. Ας αφήσουμε όλα όσα είπαν ότι είπε ο Ναζωραίος. Όλη του τη διδασκαλία με τις εντολές του, τις παραβολές του. Η κεντρική ατάκα του είναι Μαλάκες άνθρωποι, δεν έχετε άλλη επιλογή παρά να αγαπάτε τον πλησίον σας. Είναι δυνατόν αυτό; Ποτέ των ποτών. Όταν μπαίνει μέσα στην κοινωνική ζωή των καταραμένων ανθρώπων το συμφέρον, η εξουσία, τότε πάει περίπατο η διδαχή του Χριστού. Και επειδή το παλληκάρι ήταν φωτισμένο το ήξερε ότι αυτό που έλεγε δεν γίνεται. Όπως ήξερε ότι παρ' ό,τι υιός Θεού δεν μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα των ανθρώπων. Ήξερε ότι ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος. Τι λέμε;
…Στη Λουκρητία Βοργία είμαστε. Αφήστε ήσυχη την κοπέλλα, ρε. Κι αν δεν είστε νούμερα πέστε μας ποιο συμφέρον εξυπηρετείτε μ' αυτήν τη εκστρατεία να αγιοποιήσετε την κυρά της Φεράρα. Για λόγους τουριστικούς; Πιθανόν. Να τραβήξετε κόσμο στην περιοχή στήνοντας ένα νέο παραμύθι, προκαλώντας το ενδιαφέρον γύρω από το θρυλικό όνομα της Λουκρητίας, της δούκισσας της Φεράρα.
Έρχεσαι και μου λες κάτι πολύ σπουδαίο για τον ήλιο, για τη φύση, για την ιατρική, τον αθλητισμό, τα αστέρια, τη βροχή, την αρχιτεκτονική, για τον Θεό, για τη μουσική, για οτιδήποτε. Κι εγώ γιατί πρέπει να σε φτύσω ή, να σε χειροκροτήσω; Γιατί πρέπει να σε κυνηγήσω ή, να σε προσκυνήσω; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Το είπες; Σύμφωνοι. Άστο στο τραπέζι, θα το σκεφθώ καμμιά εικοσαριά χρόνια, πιθανόν και 87 χρόνια, και μετά θα καταλήξω αν ήταν μια παπαριά ή, κάτι το ανεπανάληπτα σοφό αυτό που μας είπες…
Κατ' αρχήν δεν μου αρέσει να μου πεις. Πές ό,τι έχεις να πεις, όμως μην απευθύνεσαι σε κανέναν… Ό,τι έχει κατέβει μέσα στο κεφάλι σου, ό,τι βλέπεις υψηλά και θες να φθάσεις σε εμένα ρίξτο στους ουρανούς…, πές το στα βουνά, στα δάση, στη θάλασσα… Δεν γίνεται, αν είναι σπουδαίο και αναγκαίο αυτό που είπες να μη φθάσει στα αυτιά μου… Δεν θα μου το δώσεις εσύ, όχι αυτό…, εγώ θα το πάρω…, θα μου το στείλουν οι άνεμοι και η δροσιά των εποχών.
Ο καθένας λέει το παραμύθι του. Παραμύθι είναι ότι η Λουκρητία ήταν ψωλαρπάκτρα. Ακόμα κι αν πράγματι η γυναίκα γαμιότανε κάθε βράδυ από τρεις διαφορετικούς άνδρες, ξεχωριστά και κουαρτέτο στη συνέχεια, είναι παραμύθι ο θρύλος και ο μύθος της διεφθαρμένης Λουκρητίας. Όπως επίσης παραμύθι είναι ότι η Λουκρητία δεν έχει καμμιά σχέση με… μοιχεία. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Ό,τι δεν έχει σημασία, ακόμα κι αν είναι…  αληθινό, πραγματικό, πρέπει να αντιμετωπίζεται στους αιώνες των αιώνων σαν παραμύθι. Τελειώσαμε. Είναι η απόλυτη μαλακία, η απόλυτη γελοιοποίηση κάθε έννοιας Ιστορίας να μας πει οποιοσδήποτε ότι η Λουκρητία είχε παντρευτεί δυο φορές κι όχι τρεις, ότι είχε γνωρίσει 17.514 εραστές ή, ότι πέθανε αγάμητη σ' ένα μοναστήρι.
Ποια Λουκρητία Βοργία; Μόνον γι' αυτήν δεν αφιέρωσα το σεντόνι. Κι αν θαρρείτε πώς σκοτίστηκα για την εν λόγω κυρία τότε τζάμπα χάσατε την ώρα σας διαβάζοντας το κατεβατό.
…Ξεχάστε όλους τους άλλους. Παρατήστε τους. Πρώτα αναγνωρίστε τον εαυτό σας. Δες, δηλαδή, τον γίγαντα που έχεις μέσα σου. Νοιώσε τον Θεό σου. Εσύ είσαι ο Θεός του σύμπαντος. Του δικού σου σύμπαντος που είναι απλωμένο μέσα σου. Ναι, μαλάκα. Έχεις και εσύ τον ήλιο σου, τους πλανήτες σου. Κι αν θα σε πλησιάσουν κάποιοι μασώνοι να σε προσκυνήσουν πες μια κουβέντα…, Στις πατούσες μου. Μην ασχολήσαι με κανέναν, με τον Πούτιν και τον Ομπάμα, την παγκοσμιοποίηση και την κρίση…, αφού είσαι ο υπεράνω, ο ιδιοκτήτης του σύμπαντός σου. Ο κηδεμόνας του εαυτού σου. Και άσε τους άλλους να έχουν τον ηγεμόνα τους.
apodytiriakias
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΠΟΡΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Posted: 07 Apr 2014 09:15 AM PDT

alt
Μη μου πει κανείς ότι ρίχνω λάσπη στο έντιμο και ευπρεπές επάγγελμα της τραγουδίστριας, αν πω ότι κάποιες, λίγες, αρκετές, κάνουν βύζητες. Το ίδιο και κορίτσια από το χώρο της μόδας. Μοντέλες, μανεκέν.
Τα κορίτσια έχουν τις ανάγκες τους. Τα έξοδά τους. Να ντυθούν με επώνυμα ρούχα. Να κυκλοφορούν τη νύχτα, να πηγαίνουν Μύκονο. Η «δουλειά» τους δεν μπορεί να τις συντηρήσει. Ο γκόμενος, για να του τα παίρνουν, όπως και κάποια ραντεβού με αγνώστους είναι στο πρόγραμμα.
Τα τελευταία 30 χρόνια η show-biz στην Ελλάδα άνοιξε τα φτερά της. Κι αγκάλιασε κορίτσια και Β' και Γ' εθνικής. Κανονικό μπουρδέλο. Και κάποιοι γκόμενοι, άλλος ιδιοκτήτης δύο βουλκανιζατέρ, άλλος τρεις πιτσαρίες, άλλος δικηγόρος, τηλεπαρουσιαστής, ψιλοεφοπλιστής, ήθελε να κυκλοφορεί με μία άγνωστη «επώνυμη».
Τσακώσανε στην Κρήτη τραγουδίστρια της παραλιακής που δούλευε σε κύκλωμα πορνείας. Είσαι πόρνη; Όχι. Τότε είσαι παράνομη. Νόμιμη είναι αυτή που έχει άδεια, όπως και βιβλιάριο υγείας.
apodytiriakias
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δείτε πού πονάει περισσότερο το τμίμπημα μέλισσας!

Posted: 07 Apr 2014 08:04 AM PDT

Δείτε πού πονάει περισσότερο το τμίμπημα μέλισσας!
Ένας ιδιαίτερα θαρραλέος, όπως αποδείχθηκε, Αμερικανός φοιτητής του Πανεπιστημίου Κορνέλ, άφησε μέλισσες να τσιμπήσουν το γυμνό σώμα του σε διάφορα σημεία, προκειμένου να καταλήξει σε ποιο σημείο το τσίμπημα είναι πιο οδυνηρό.
Η ετυμηγορία;
Μετά από πέντε τσιμπήματα καθημερινά, επί 38 συνεχόμενες ημέρες(!), σε 25 διαφορετικά σημεία του σώματός του, ο Μάικλ Σμιθ κατέληξε ότι πιο οδυνηρό από όλα είναι το τσίμπημα στα ρουθούνια της μύτης, βαθμολογώντας το με 9 (σε μία κλίμακα πόνου 0-9).
Όπως δημοσιεύεται στο βιολογίας «PeerJ» ακολουθούν τα τσιμπήματα στο πάνω χείλος (8,7), στο πέος (μόλις 7,3 για όσους περίμεναν κάτι χειρότερο…) και στους όρχεις (7).
Το τσίμπημα στον βραχίονα βαθμολογήθηκε με 5, ενώ τα λιγότερο επώδυνα τσιμπήματα ήταν στο κρανίο, στην άκρη του μεσαίου δαχτύλου και στο μπράτσο (όλα με 2,3).
«Περίμενα ότι θα πονούσε πολύ το τσίμπημα στα γεννητικά όργανα. Όταν όμως συνέβη, δεν πόνεσε, όσο περίμενα», ανέφερε.
Όσον αφορά το τσίμπημα στα ρουθούνια, εξήγησε ότι όλο το σώμα αντιδρά, φταρνίζεσαι, κοντανασαίνεις, τα μάτια σου τρέχουν και γενικά δεν είναι καθόλου ευχάριστο.
Ο νεαρός ερευνητής δεν απέκλεισε ότι παρεμφερή συγκριτικά συμπεράσματα θα μπορούσαν να εξαχθούν επίσης για άλλα τσιμπήματα και γενικότερα για τους πόνους, πέρα από τα κεντριά των μελισσών
«Αν μια μέλισσα», τόνισε, «τριγυρίζει γύρω σου και σου φαίνεται ενοχλητική, εφόσον ηρεμήσεις, δεν αναπνέεις πολύ (οι μέλισσες έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα της εκπνοής) και αργά απομακρυνθείς, θα είσαι μια χαρά. Τα περισσότερα τσιμπήματα, άλλωστε, προέρχονται μάλλον από σφήκες».
onmedΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

H χοληστερίνη ανεβαίνει περισσότερο το χειμώνα

Posted: 07 Apr 2014 08:00 AM PDT

Μια σωστή διατροφή για να ελέγχουμε τη χοληστερίνη μας είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα ωστόσο με μια νέα μελέτη του κέντρου Έρευνας για την Πρόληψη των καρδιακών παθήσεων Johns Hopkins Ciccarone, τα επίπεδα χοληστερίνης επηρεάζονται και από την εποχικότητα!Ερευνητές του εν λόγω κέντρου ανέλυσαν τα επίπεδα της χοληστερόλης σε περισσότερους από 2,8 εκατομμύρια Αμερικανούς μεταξύ 2006 και 2013 και κατηγοριοποίησαν κάθε δείγμα με βάση την εποχή του χρόνου που ελήφθη, τις ισημερίες, και στη συνέχεια συνέκριναν δείγματα από όλη την σεζόν. Όπως διαπιστώθηκε τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης LDL ήταν 3,5 τοις εκατό υψηλότερα στους άνδρες και 1,7 τοις εκατό υψηλότερα στις γυναίκες κατά τη διάρκεια των πιο κρύων μηνών. Από την άλλη πλευρά, τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης HDL δεν φαίνεται να διαφέρουν ανάλογα με την εποχή.Το γεγονός αυτό αποδίδεται, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, στο ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες αποθαρρύνουν πολλούς από το να γυμνάζονται, ενώ αυξάνουν και την τάση και επιθυμία για κατανάλωση λιπαρών φαγητών. Ακόμη, εκτίθενται λιγότερο στον ήλιο, με αποτέλεσμα χαμηλότερη ενδογενή σύνθεση βιταμίνης D, μιας βιταμίνης που έχει συσχετιστεί με μείωση της κακής χοληστερόλης.Είναι λοιπόν σημαντικό να κρατάμε σταθερές τις σωστές διατροφικές μας συνήθειες αλλά και τη φυσική μας δραστηριότητα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με περιορισμό στα γλυκά, στο κόκκινο κρέας, στα παχιά τυριά και πλήρη γαλακτοκομικά, στο βούτυρο και αντί αυτών επιλογή άφθονων φρούτων και λαχανικών, ελαιολάδου, φυτικών μαργαρινών (και επιλογή λειτουργικών αν έχουμε υψηλή χοληστερίνη), ξηρών καρπών και οσπρίων, ψαριού και πουλερικών. Αν σε αυτά προστεθεί και μια συστηματική φυσική δραστηριότητα, τότε οι προοπτικές είναι ευοίωνες παντός καιρού και χρόνου.neadiatrofisΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Αιθερικά αρχέτυπα

Posted: 07 Apr 2014 04:19 AM PDT

Τα αιθερικά είναι τα εξής : ενήλικος, κριτικός γονέας, πατρικό, μητρικό, παραγωγός, τελειομανής.
Αυτά τα έχουμε όλοι, στην ουσία είναι οι δάσκαλοί μας που θα μας προετοιμάσουν για το ταξίδι μας πάνω στη γη, με σκοπό να αναπτύξουμε το δικό μας άστρο, να βρούμε το δικό μας αποτύπωμα.
Από ότι βλέπουμε οι λέξεις μας είναι γνωστές απόλυτα, όμως τι μπορεί να εννοούν αυτές οι λέξεις, αφού είπαμε ότι δεν θα τις δούμε με την κυριολεξία ?
Τα αρχέτυπα στον καθένα από μας βρίσκονται και τα 12 μέσα μας και μετά την ενηλικίωση μας ενεργοποιούνται ή μεταβάλλονται. Ενεργοποιούνται και τα 12 υπερ της ψυχής μας όπου τα μεν αιθερικά μετατρέπονται σε αστρικά και τα καρμικά- αστικά γίνονται οι φωτεινές μας ασπίδες. Αν όχι μετατρέπονται όλα σε αιθερικά δηλαδή σε δυνάστη. 
Είπαμε ότι και τα 12 ανοίγουν μετά τα 19 μας χρόνια, μέχρι τότε απλώς τα μεν αιθερικά δημιουργούνται ενώ τα αστρικά- καρμικά ανοίγουν δρόμους – περάσματα- οδηγούς σύμφωνα τις εσωτερικές μας «ανησυχίες». Σίγουρα όλοι μας είχαμε ή έχουμε έναν εσωτερικό οδηγό που μας δείχνει απόλυτα τι τραβάει η ψυχή μας!!! 
Ποιος είναι ο τρόπος που μας μπλοκάρουν τα αιθερικά όμως ? Από τη στιγμή που τις λέξεις που υπάρχουν στα αιθερικά τις ξέρουμε πολύ καλά, τις έχουμε βιώσει όλοι. Όλοι μας είχαμε ενήλικους στο πλάι μας που μας έλεγαν τι να κάνουμε ή την να μη κάνουμε. Ποια είναι τα πρέπει και ποια δεν πρέπει για να είμαστε «σωστοί» στην κοινωνία. Όλοι βιώσαμε με κάποιους τρόπους από έναν τουλάχιστον  κριτικό γονέα, ο οποίος μας  έκρινε σύμφωνα με τον ίδιο, με το παιδί του γείτονα, με έναν συμμαθητή μας κλπ. Όλοι μας είχαμε πατρικό και μητρικό πρότυπο, δηλαδή μέσα μας είχαμε πράγματα που θαυμάζαμε στους γονείς μας και σίγουρα ήταν οι ήρωες μας σε κάποιους τομείς και μέχρι κάποια ηλικία. Παραγωγούς γνωρίσαμε μέσα στο σχολείο ήταν οι δάσκαλοί μας και οι καθηγητές μας οι οποίοι μας ωθούσαν στο να παράγουμε για να είμαστε σωστοί στην ζωή μας. Όλοι τους πάντως αλλά κι εμείς οι ίδιοι είχαμε απωθημένο ίσως να είμαστε τελειομανής με σκοπό να παίρνουμε το άριστα από το σχολείο, το μπράβο από τους γονείς και το θαυμασμό των φίλων μας. Αν όλα αυτά που βιώσαμε έτσι κι αλλιώς, είναι δρόμοι που τους περάσαμε όλοι, καταφέρουμε και τα μεταποιήσουμε, τα μετατρέψουμε σε ευλογίες τότε αυτά τα 6 αρχέτυπα θα λειτουργήσουν υπέρ της ψυχής μας. 
Πώς να τα μετατρέψουμε ? Η αυτοβελτίωση είναι ο πιο σίγουρος δρόμος- τρόπος. Αλλά αυτή η μετατροπή πώς θα «πρέπει» να γίνει ?
Να μην επιτρέψουμε σχεδόν ποτέ να εμφανιστεί ο ενήλικος μας εαυτός παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Ο ενήλικός μας εαυτός στην πραγματικότητα είναι ο χαρακτήρας που αποκτήσαμε μέχρι τα 19 μας. Ένα «κατασκεύασμα» το οποίο αν του επιτρέψουμε να μας κάνει κουμάντο τότε θα χαθεί για πάντα το παιδί που έχουμε μέσα μας, αυτό το παιδί είναι δεμένο με την ψυχή μας. Όλοι ζήσαμε όπως είπαμε από έναν κριτικό γονέα, αν εμείς συνεχίσουμε να κρίνουμε- κατηγορούμε τους εαυτούς μας τότε αυτό θα είναι ένας όλεθρος γιατί δεν θα μείνουμε μόνο σε μας αλλά θα κρίνουμε και θα κατηγοριοποιούμε κάθε τι που γίνεται γύρω μας, γιατί το μυαλό έχει μάθει την αυστηρότητα και όχι την αποδοχή. Το μυαλό έχει μάθει τον φόβο, τον εκφοβισμό, τον πανικό και όχι τον σεβασμό. Αν συνεχίσουμε λοιπόν την κριτική η δυστυχία είναι στο τσεπάκι μας. Το  πατρικό και μητρικό ας τα διατηρήσουμε ως ένστικτα και τίποτε περισσότερο και σαφώς να τα αφήσουμε να
ενεργοποιηθούν κατάλληλα όταν χρειαστούν. Αυτά ας τα αφήσουμε να τα οδηγεί η καρδιά μας, γιατί το μητρικό έχει τρυφερότητα και το πατρικό έχει ασφάλεια. Ο παραγωγός μας από τα 19 μας και μετά ας είναι ο Λόγος του Πατέρα και κανένας άλλος και τότε η μανία για τελειότητα δεν χρειάζεται γιατί ως αυθεντικά παιδιά του είμαστε απόλυτα τέλειοι. 
Δωροθέα 
zefira21
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο θυμός και η «μιζέρια» ως αίτημα στις σχέσεις: ερμηνεία & προτάσεις

Posted: 07 Apr 2014 04:04 AM PDT

alt
Όλοι καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανεπίγνωστων «κραυγών» για αγάπη.
Στη οικογένεια, ανάμεσα σε φίλους, σε συντροφικές σχέσεις, σ' αυτές των γονέων με τα παιδιά τους, στην δουλειά, στον δρόμο…
…Όπου βλέπεις δύο, ή περισσότερους να τσακώνονται, ή να επικρίνουν πάντα το ίδιο μοτίβο: Είναι σαν να ακούς να λένε:
«Δεν πήρα –γι'αυτό- δεν έχω μέσα μου αγάπη. Πονάω που ακόμα δεν αγαπήθηκα –καθόλου ή αρκετά- που δεν την ανακάλυψα.
Όμως, δεν θέλω ακόμα να δω πως εγώ φταίω (το μερίδιο της δικής μου ευθύνης). Γι' αυτό θυμώνω μαζί σου: ναι, εσύ δεν μου την έδωσες, αυτή την στιγμή δεν θες να μου την προσφέρεις! Εσύ λοιπόν φταις που εγώ νιώθω σήμερα ελλιπής, «κουτσουρεμένος», και πονάω… Εσύ φταις και για το ότι νιώθω θυμό για σένα…».
Κι εσύ, μπαίνοντας στον καυγά, στο τριπάκι της μομφής, θυμώνοντας μαζί του, είναι σα να του απαντάς: «Αφού δεν νοιάζεσαι για τα συναισθήματά μου, ούτε εμένα με νοιάζει που εσύ δεν έχεις αγαπηθεί! Παρόλα αυτά, ναι, υποψιάζομαι πως κι εγώ φταίω που εσύ νιώθεις αναξιαγάπητος, όμως καθόλου δεν θέλω να το ξέρω…
Εσένα σε νοιάζει που κι εγώ αισθάνομαι μόνος; Χωρίς αγάπη; Δεν βλέπω να σε απασχολεί.. Αν σ' ένοιαζε, δεν θα μου φώναζες…
Λοιπόν, αν θες να ξέρεις, ναι, κι εμένα δεν μ' αγαπάει κανείς! Ναι, υποψιάζομαι πως κι εγώ ευθύνομαι γι' αυτό, αλλά ούτε εγώ –όπως κι εσύ- δεν θέλω να το δω…
Και, ναι, θα συνεχίζω να ουρλιάζω, όπως κι εσύ, μέχρι να βρεθεί κάποιος, να μου προσφέρει αυτό που μου λείπει: αγάπη…»
Ο παραπάνω μυστικός διάλογος είναι συνήθως εσωτερικός. Δεν εξωτερικεύεται ποτέ στο επίπεδο της ανθρώπινης διάδρασης.
Όλες οι πλευρές κραυγάζουν -ανεπίγνωστά τους- για αγάπη. Γίνονται, κυριολεκτικά, ζητιάνοι της αγάπης. Αντί όμως να την ζητήσουν σαν «ζητιάνοι», οι άνθρωποι κλειδώνονται ερμητικά στην μοναξιά της ελλειμματικότητας τους, επειδή αρνούνται της επίγνωσή της. Επειδή δεν θέλουν να μοιραστούν την ευαλοτότητα που απορρέει από την συνειδητοποίηση της ενοχής -αποκύημα της ανθρώπινης ατέλειας-, και της συνυπευθυνότητας τους.
Όσο πιο αδύναμοι κι απροστάτευτοι αισθάνονται, τόσο περισσότερο φοβούνται να σταθούν απέναντι στον άλλον εκθέτοντας με ειλικρίνεια τον πόνο τους.
Κι έτσι, ο πόνος , ο ανεπίγνωστος, μεγαλώνει και βαθαίνει μέσα τους. Και, μαζί του, η διαπροσωπική «κόλαση» διευρύνεται…
Μόνο που, –για σκέψου!- εσύ θα δινες ποτέ φιλοδώρημα σε κάποιον που, αντί να επαιτεί την βοήθειά σου, σε βρίζει, σε κακολογεί, σου θυμώνει και σε επικρίνει…; Φαντάζομαι πως όχι.
Κι αν, -αφού όλοι, ιδία βουλήση, κλειδωμένοι μέσ' τα κλουβιά του φόβου μας- κανείς δεν δίνει στον άλλον την πολυπόθητη ελπίδα της αγάπης, από ποιόν θα την πάρουμε…;
Σου λέω, λοιπόν, πριν απαντήσεις στον καταιγισμό του θυμού του με τον δικό σου θυμό-φόβο, κάνε τον κόπο να σκύψεις μέσα σου μεθοδικά, δες την πανανθρώπινη μοναξιά σου, κι απ' αυτήν την θέση του «μάρτυρα» της μοναξιάς, αγκάλιασε την κραυγή του αδερφού σου για αγάπη. Αγκάλιασε την δική σου κραυγή.
Δώσε με τη σιωπή, το βλέμμα, τα ζεστά σου λόγια, αυτό που νομίζεις ότι, επειδή δεν σου δόθηκε, δεν το χεις.
Δώσε πρόθεση αγάπης.
Και –θα με θυμηθείς!- όσο δίνεις αυτό που ποτέ δεν είχες, ούτε το χεις, τόσο περισσότερο θ' ανακαλύπτεις, πως από πάντα τοχες, πριν ακόμα γεννηθείς…
Θα δεις πως είσαι πλούσιος, επαρκής κι ευγνώμων.
Και οι δικοί σου, μαζί σου, θα πλουτίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους…
aftognosia
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Απλοί τρόποι να διώχνεις την αρνητική ενέργεια

Posted: 07 Apr 2014 09:16 AM PDT

Λίγο new age: απλοί τρόποι να διώχνεις την αρνητική ενέργεια
Ήρθε η ώρα να μας φροντίσουμε έμπρακτα μέσα στην καθημερινότητα μας. Να πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε:
1. Μόλις ξυπνήσετε το πρωί, πιείτε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες λεμόνι. Θα βοηθήσει να καθαρίσει όλο το πεπτικό σύστημα και αυτό σημαίνει  καθαρός οργανισμός από τοξίνες, σημαίνει ενέργεια, σημαίνει αναζωογόνηση. 
2. Επαναλαμβάνετε κάθε ημέρα μπροστά στον καθρέφτη σας πόσο σας αγαπάτε και σας παρακαλώ μην πέσετε στην παγίδα να το θεωρήσετε εγωιστικό γιατί ο μόνος τρόπος να σας αγαπήσουν οι άλλοι είναι να αγαπήσετε εσείς πρώτα το εαυτό σας. Αν εμείς δεν προσφέρουμε απλόχερα αγάπη στον εαυτό μας κανείς δεν θα μας δώσει. 
3. Κάνετε καθημερινά ένα μικρό διαλογισμό χαλάρωσης που θα σας γαληνέψει και θα φορτίσει ξανά τις "μπαταρίες" σας με καθαρή ενέργεια. Φροντίστε τα λίγα λεπτά του διαλογισμού να μην σας ενοχλήσει κανείς. 
4. Για να συγκεντρωθείτε στο διαλογισμό δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα που σας εμπνέει όπως ένα αναμμένο κερί, ένα χαλαρό μουσικό κομμάτι που αγαπάτε. Καθίστε σε μια άνετη στάση πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές νιώθοντας σε κάθε αναπνοή να αποφορτίζεστε από οποιαδήποτε ένταση. Οραματιστείτε έναν ήλιο πάνω από το κεφάλι σας να σας ζεσταίνει γλυκά, αφήστε την θερμή του ενέργεια να διοχετευτεί σταδιακά σε όλο σας το σώμα. Βιώστε όσο μπορείτε πιο πολύ τη θαλπωρή του ήλιου. 
5. Όταν νιώθετε μπλοκαρισμένη από αρνητικές ενεργειακές επιρροές, βάλτε 2 χούφτες χοντρό αλάτι μέσα σε ένα δοχείο και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει μία πάστα. Τρίψτε με αυτό το υλικό το σώμα σας επιμελώς νιώθοντας ότι απορροφά όλες τις αρνητικές επιρροές από το σώμα και την αύρα σας. Ξεπλυθείτε οραματιζόμενη το νερό να παρασέρνει μέχρι και τον τελευταίο κόκκο αρνητικότητας ακόμα και από τα κύτταρά σας. 
6. Πριν κοιμηθείτε κάνετε την ανασκόπηση της ημέρας που πέρασε αναγνωρίζοντας όσο μπορείτε πιο καθαρά τη συμπεριφορά σας στις διάφορες καθημερινές καταστάσεις.
shakila
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Spring clean: καινούργιο σώμα σε μία εβδομάδα

Posted: 07 Apr 2014 03:41 AM PDT

Spring clean: καινούργιο σώμα σε μία εβδομάδα
Σύμφωνα με την Κινέζικη Ιατρική η ενέργεια της άνοιξης ανήκει στο ήπαρ. Ο τρόπος που κινείται η ενέργειά του είναι προς τα πάνω και έξω. Αυτό το κάνει να θεωρείται από τις πιο κατάληλες εποχές για αποτοξίνωση αυτού του οργάνου και γενικά. 
Εφόσον η ίδια η τάση του σώματος είναι να βγάλει προς τα έξω, να αποσυμφωρηθεί. Ας την εκμεταλλευτούμε ώστε να πετάξουμε από πάνω μας την κούραση του χειμώνα και να συναντήσουμε την άνοιξη πλήρως ανανεωμένες. 
Για μία εβδομάδα τηρήστε προσεκτικά αυτή τη διατροφή που σας προτείνω και θα έχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα. 
Πρωινό
Πρέπει να καταναλωθεί από τις 7 έως τις 9 το πρωί
Βράστε κινόα και κεχρί σε νερό ή γάλα σόγιας ή αμυγδάλου. Όταν αρχίσουν να βράζουν μπορείτε να προσθέσετε μία χούφτα κανέλλας και μία  κουταλιά σταφίδες. Όταν τα βγάλετε από τη φωτιά προσθέστε μία κουταλιά μέλι αν θέλετε, αν και οι σταφίδες θα έχουν δώσει γλυκιά γεύση στο πρωινό σας. Εναλλακτικά μπορείτε να καταναλώσετε corn flakes ολικής άλεσης ακριβώς με τα ίδια υλικά.
Ένα μήλο στις 11
Μεσημεριανό
από τις 13:00 έως τις 14:00
Όποια και όσα βραστά λαχανικά θέλετε, σας προτείνω να υπάρχει αρκετό σέλινο.
Μαύρο ρύζι και τέλος μία κουταλιά της σούπας σπασμένο λιναρόσπορο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Ένα μήλο στις 17:00
Το βραδυνό είναι καλό να το έχετε καταναλώσει μέχρι τις 19:00 γιατί το σώμα δεν μπορεί πραγματικά να δουλέψει και να χωνέψει μετά τις 19:00 το απόγευμα την τροφή.
Όπως και το μεσημέρι όσα βραστά λαχανικά θέλετε με μία κουταλιά της σούπας σπασμένο λιναρόσπορο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. 
Απαγορεύονται γαλακτοκομικά, λευκό αλεύρι, αλκόολ, αλάτι, καφές
Επιτρέπονται: πολύ λίγο ορυκτό αλάτι Ιμαλαίων, λεμόνι, όποιο υποκατάστατο καφέ σας αρέσει  (π.χ. μόνο από βότανα), όσα και όποια μπαχαρικά θέλετε όπως: το κάρδαμο, η κανέλλα, το τζίντζερ και το σινάπι (σπόροι μουστάρδας). 
Μπορείτε να τα προσθέσετε στο υποκατάστατο του καφέ ή στο τσάι σας. Βράστε τα μπαχαρικά της επιλογής σας (π.χ. κανέλλα ή τζίντζερ) και αυτό το νερό το ρίχνετε πάνω από τον καφέ ή τα φύλλα του πράσινου τσαγιού (δεν βράζουμε το πράσινο τσάι) ή τριμμένα πάνω από τα λαχανικά και το ρύζι σας. 
Οι σταφίδες σας προτιμήστε να είναι Κορινθιακές επειδή περιέχουν Βόρρειο. Προσπαθήστε ότι χρησιμοποιήσετε αυτή την εβδομάδα να είναι βιολογικό. Επίσης αυτή την εβδομάδα θα  αρχίσετε  κάποια συμπληρώματα που θα σας βοηθήσουν πολύ. 
Ίσως  χρειαστεί να ξυπνήσετε πιο πρωί από ότι συνήθως ώστε να προλάβετε να πάρετε όσα συμπληρώματα χρειάζεται πριν το πρωινό σας. Μόλις ξυπνήσετε πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού. Μετά από 15 με 20 λεπτά πιείτε ένα ποτήρι βιολογικού χυμού μήλου σε θερμοκρασία δωματίου με μία κουταλιά της σούπας ψίλιο. Θα βοηθήσουν αυτά τα δύο μαζί να καθαριστεί το πεπτικό σας σύστημα. 
Αφήνουμε να περάσουν 20 με 30 λεπτά και πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού γύρη ανακατεμένο με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Μετά τις 3 μέρες αυξήσετε τη δοσολογία σε μία κουταλιά της σούπας. Μασήσετε τη γύρη αργά στο στόμα σας όσο μπορείτε περισσότερο. Αν έχετε πρόβλημα αλεργίας στη γύρη δοκιμάστε τα ιχνοστοιχεία από χαλκό, ασήμι, χρυσό που τονώνουν ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό σας σύστημα και την ενέργειά σας. Αν θέλετε μπορείτε να παίρνεται και τα δύο μαζί αλλά με διαφορά 30 λεπτών. Μία ώρα μετά από κάθε γεύμα θα παίρνεται 2 σπιρουλίνες. 
Αν έχετε πρόβλημα θυροειδή υπάρχει και σπιρουλίνα χωρίς ιώδιο. Ανάμεσα στα γεύματα θα καταναλώνεται άφθονη ποσότητα βοτάνων όπως πράσινο τσάι και μία συνταγή από γαιδουράγκαθο, ταραξάκο και τσουκνίδα που βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού. 
Ο τρόπος παρασκευής είναι: βράζεται το γαιδουράγκαθο για πέντε λεπτά και αυτό το νερό το ρίχνετε πάνω από τα φύλλα του ταραξάκου και της τσουκνίδας και σκεπάστε και αφήστε για 10 λεπτά. 
Επίσης κάθε πρωί, οπωσδήποτε πριν τις 8 θα περνάτε όλο σας το σώμα με μία στεγνή, σκληρή, φυσική λούφα με κυκλικές κινήσεις από κάτω (δάχτυλα των ποδιών) προς τα πάνω με κινήσεις προς την καρδιά. Με το ίδιο σκεπτικό δουλεύεται και το πάνω μέρος του σώματός σας. Αυτή η διαδικασία βοηθάει καταπληκτικά την αποτοξίνωση της λέμφου. Μετά μπορείτε να κάνετε το ντους σας όπως σας αρέσει. 
Βασικό είναι το πρωί αλλά και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας να δουλεύεται με κάποιες αναπνοές που θα βοηθήσουν στην συναισθηματική και νοητική αποτοξίνωση της ενέργειάς σας. 
Ιερή Αναπνοή: Εισπνοή από το στόμα στο στήθος σας. Κρατήστε για λίγο την αναπνοή και αφήστε στην συνέχεια τον αέρα να πάει στην κοιλιά σας. Εκπνοή ολοκληρωτικά από το στόμα.
Αναπνοή για Αρμονία: Εισπνέουμε και μετράμε πέντε και εκπνέουμε μετρώντας πέντε.
Αναπνοή για Χαρά: Εισπνοή αργά από τη μύτη την κρατάμε και την ανεβοκατεβάζουμε από την κοιλιά προς στο στήθος για τρεις φορές.Εκπνοή από το στόμα. 
Αν σας φαίνονται δύσκολες απλά για λίγα λεπτά παρακολουθήστε την εισπνοή και την εκπνοή σας αφήνοντας το μυαλό σας να ησυχάσει. Αν δεν έχετε ξανασχοληθεί πριν με αναπνοές τις πρώτες τρεις μέρες μην ξεπεράσετε τα πέντε λεπτά. Μετά μπορείτε σταδιακά καθώς εξικοιώνεστε να τις ανεβάσετε έως και 10 λεπτά. 
Μία αποτοξίνωση που πραγματικά θα σας χαρίσει θεαματικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα δίνοντάς σας τη δυνατότητα ανανέωσης και δυνατότητα για μία καινούρια αρχή.
shakila
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

5 τρόποι για να αλλάξετε την ενέργεια της ζωής σας χωρίς να αλλάξετε έπιπλα

Posted: 07 Apr 2014 03:41 AM PDT

Ήρθε η ώρα να γεμίσουμε εμάς και το σπίτι μας με φρέσκια αναζωογονητική ενέργεια. Το πρώτο και πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία είναι να κατανοήσουμε ότι όπως εμείς κάνουμε αποτοξίνωση στο σώμα μας ώστε να μπορούμε να αφομοιώσουμε τα ευεργετικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας, έτσι και το σπίτι μας πριν δεχτεί τις νέες ποιότητες, πρέπει να έχει καθαριστεί πραγματικά καλά σε φυσικό κι ενεργειακό επίπεδο. 
Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι ένα βρώμικο σπίτι είναι αδύνατον να έλξει και να συντηρήσει την θετική ενέργεια. 
Κι ας πάμε να δούμε μερικούς τρόπους αναζωογόνησης: 
1. Ενέργεια από τα λουλούδια: Μαζέψτε μερικά άνθη που αγαπάτε από την εξοχή, αν όμως η εξόρμηση στην εξοχή δεν είναι εφικτό για εσάς, απλά αγοράστε τα λουλούδια που αγαπάτε. Τοποθετήστε τα άνθη σε ένα σκεύος πυρέξ και γεμίστε το με νερό φίλτρου ή εμφιαλωμένο. Αφήστε το μπολ στο μπαλκόνι σας για ένα 24ώρο αλλά φροντίστε το φεγγάρι να είναι σε γέμιση. Το επόμενο πρωί ρίξτε αυτό το ενεργοποιημένο νερό σε βαποριζατέρ, προσθέτοντας τα εξής φυσικά αιθέρια έλαια : 5 σταγόνες πορτοκάλι, 7 μανταρίνι, 6 δενδρολίβανο και ψεκάστε επιμελώς όλο σας το σπίτι. Θα ανεβάσει την ενέργεια του, θα το αναζωογονήσει και πραγματικά θα το νιώσετε φρέσκο σαν ένα κάμπο με βότανα κι εσπεριδοειδή δέντρα. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτεόποτε όσο συχνά θέλετε. 
2. Ενέργεια από τα ορυκτά: Σε ένα ποτήρι νερό φίλτρου ή εμφιαλωμένο, από το βράδυ, τοποθετείστε από ένα μικρό κομμάτι από τα εξής ορυκτά : διαμάντι hergimer, αυτοκρατορικό τοπάζι και γρανάδα. Το πρωί μόλις ξυπνήσετε πιείτε αυτό το νερό. Σίγουρα θα σας τονώσει (οπωσδήποτε τα ορυκτά να είναι ενεργειακά καθαρισμένα). Μετά από 15 λεπτά πάρτε μια κουταλιά από γύρη και μέλι και μετά από 20 λεπτά συνεχίστε με τον εξής δυναμωτικό χυμό : Βάλτε στο μπλέντερ 2 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, 2-3 καρύδια, 2-3 αμύγδαλα, 1 μήλο, 1 κουταλάκι του γλυκού  υποφαές, 1 κουταλάκι του γλυκού  goji berry, μια φετούλα φρέσκο τζίντζερ, 1 καρότο και 1 πρέζα κανέλα. Αλέστε τα, στύψτε στη συνέχεια 2-3 γκρέιπφρουτ κι ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Αν δεν σας αρέσουν τα γκρέιπφρουτ, δοκιμάστε το χυμό αυτό με πορτοκάλια. Μετά από λίγο μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας και να αρχίσετε την ημέρα σας δυναμικά. 
3. Ενεργειακό μπάνιο: Γυρίζοντας σπίτι από τη δουλειά, ένα αναζωογονητικό μπάνιο θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε την ημέρα σας. Γεμίστε την μπανιέρα σας με νερό, ρίξτε ένα κουτί από γάλα καρύδας, ένα κουτάλι της σούπας μέλι, 3 κουταλιές της σούπας άλατα epsom και σε 10 ml λάδι τζοτζόμπας, προσθέστε τα εξής φυσικά αιθέρια έλαια : 6 σταγόνες πορτοκάλι, 6 βασιλικό ή μέντα, 2 γκρέιπφρουτ, 5 λεμόνι. Αν θέλετε να το κάνετε πρωί, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αιθέρια έλαια με τα εξής : 7 σταγόνες περγαμόντο χωρίς περγαμπτένιο , 5 βασιλικό, 6 δενδρολίβανο διότι τα εσπεριδοειδή αν βγείτε στον ήλιο δημιουργούν κηλίδες στο δέρμα. 
4. Ενέργεια από τα βότανα: Αν δεν έχετε χρόνο για να μπείτε στη μπανιέρα, φροντίστε να έχετε στο ψυγείο βρασμένα βότανα όπως δενδρολίβανο, πορτοκαλόφλουδες, θυμάρι. Αραιώστε με λίγο ζεστό νερό και ρίξτε επάνω σας στο τέλος του ντουζ. Απλά ταμπονάρετε το σώμα σας κι αφήστε τα βότανα να δράσουν. Για να συντηρήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι μπορείτε στον αρωματολύχνο σας να καίτε αιθέρια έλαια που έχουν αυτή τη δράση. Όπως έχετε καταλάβει, αυτή την ποιότητα την κατέχουν πολύ καλά τα εσπεριδοειδή. Σας δίνω μερικούς συνδυασμούς για να πειραματιστείτε πιο σας ταιριάζει καλλίτερα. Λεμόνι με μέντα ή νερολί, πορτοκάλι με κανέλα ή δενδρολίβανο, βασιλικός με περγαμόντο, λεμονόχορτο με γιασεμί, φασκόμηλο με λεμόνι ή δενδρολίβανο. γεράνι με οποιοδήποτε αιθέριο θέλουμε να το συνδυάσουμε. 
5. Προστασία από την αρνητική ενέργεια: Ο χώρος μας είναι ένα κομμάτι της ζωή μας. Αναγνωρίζω ότι η καθημερινότητα όλων μας έχει ιδιαιτερότητες, αλλά εμείς είμαστε που φτιάχνουμε τη ζωή μας εν τέλει με τις επιλογές μας. Το σημαντικό είναι να μην παραδοθούμε στην αρνητική ενέργεια. Να συνεχίσουμε να δρούμε συνειδητά και να βρίσκουμε τρόπους έστω και απλούς ώστε να φέρνουμε το φώς στην κάθε μέρα μας.
shakila
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

10 απλά βήματα για καλύτερο Wi-Fi στο σπίτι

Posted: 07 Apr 2014 03:21 AM PDT

Δώστε στο οικιακό Wi-Fi σήμα "καμπάνα", ακολουθώντας 10 απλές συμβουλές :10 απλά βήματα για καλύτερο Wi-Fi στο σπίτιΤο οικιακό Wi-Fi έχει εξελιχθεί ώστε να είναι σχεόν το ίδιο σημαντικό με την παροχή νερού ή ηλεκτρικού. Εάν το δικό σας ασύρματο δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα στη λήψη ή δέχεται παρεμβολές και αναζητάτε λύσεις για ... σήμα καμπάνα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, συνεχίστε να διαβάζετε.   Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα του πολυμήχανου lifehacker, θα δείτε πως θα βελτιώσετε τη λήψη και θα ενισχύσετε το σήμα του οικιακού σας Wi-Fi.   10. Χρησιμοποιήστε τα πιο πρόσφατα μηχανήματα ασύρματης σύνδεσης Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για ταχύ και αξιόπιστο Wi-Fi στο σπίτι είναι η χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας που εκμεταλλέυονται στο έπακρο τη σύνδεση που (ακριβο)πληρώνετε. Χρησιμοποιήστε Router, που θα παρέχει τύπο ασύρματης σύνδεσης N. (Οι πωλητές γνωρίζουν).   9. Βρείτε το ιδανικό σημείο για το Router σας Οκ, μπορεί το Router να μην είναι το ιδανικό διακοσμητικό για ένα σπίτι, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα κρύβετε πίσω από τηλεοράσεις, κάτω από το... σκρίνιο ή μέσα σε ντουλάπια. Εκθέστε το Router σε κάποιο εμφανές εξωτερικό σημείο του σπιτιού. Ιδανικά στο κέντρο του, ώστε να πετύχετε ευρύτερη κάλυψη που θα φτάνει σε κάθε γωνιά.   8. Εντοπίστε το κατάλληλο κανάλι ασύρματης σύνδεσης Το σήμα του Router σας είναι πολύ πιθανό να επηρεάζεται από τα γειτονικά ασύρματα δίκτυα, ιδιαίτερα αν μένετε σε πολυκατοικία ή πυκνοκατοικημένη περιοχή. Χρησιμοποιήστε ένα online εργαλείο όπως το WiFi Stumbler, που παρέχει έναν εύκολο τρόπο να τσεκάρετε ποια "κανάλια" είναι τα πιο πολυσύχναστα από τα Wi-Fi των γειτόνων και επιλέξτε ένα κανάλι που δεν έχει ιδιαίτερο "συνωστισμό". (Τα περισσότερα Router λειτουργούν στο κανάλι 6).   7. Εκμηδενίστε τις παρεμβολές από άλλες συσκευές Ασύρματα τηλέφωνα, φούρνοι μικροκυμάτων και άλλες συσκευές μπορεί επίσης να δημιουργούν παρεμβολές στο Wi-Fi, οπότε εάν ψωνίζετε καινούριο Router, φροντίστε να είναι Dual Band, και χρησιμοποιήστε τη ραδιοσυχνότητα των 5Ghz, αντί αυτής των 2.4Ghz όπου συγκεντρώνει πολλών ειδών διαφορετικά ασύρματα σήματα (bluetooth κλπ.)   6. Προασπίστε το δίκτυό σας από τους "τσαμπατζήδες" γείτονες Αλλάζετε συχνά password, και φυσικά αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το "μαμίσιο" password που παρέχει by default η συσκευή Router, γιατί είναι εύκολο να χακευτεί. Η καλύτερη μέθοδος είναι η χρήση συνθηματικών τύπου WPA. Μια "μπακαλίστικη" μέθοδος για να εντοπίσετε εάν σας κλέβουν Wi-Fi είναι να κλείσετε κάθε συσκευή που το χρησιμοποιεί και να παρατηρήσετε τα φωτάκια του Router. Αν αναβοσβήνουν ακόμα, αλλάξτε άμεσα password.   5. Περιορίστε εφαρμογές και προγράμματα που "τρώνε" Bandwidth Torrents, υπηρεσίες streaming, video chat, online βιντεοπαιχνίδια κλπ. είναι ορισμένα από τα πιο "πεινασμένα" για bandwidth προγράμματα κι εφαρμογές. Προγράμματα όπως το Qos (Quality of Service), μπορούν να βάλουν σε τάξη τις εφαρμογές αυτές, δίνοντας προτεραιότητα στις πιο αναγκαίες.   4. Αυξήστε την ακτίνα δράσης του Wi-Fi με αυτοσχέδια τρικ Μπορεί να μη δείτε δραματικές αλλαγές, αλλά ακόμα και μια αυτοσχέδια κατασκευή όπως η παρκάτω, με το ανοιγμένο αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού, μπορεί να χαρίσει μερικά μέτρα ακόμα εμβέλεια στο παλιό (ή και το καινούριο) Router.   Ένα ανοιγμένο κουτάκι μπίρας στην αντένα του Router μπορεί να κάνει τη διαφορά   3. "Χακέψτε" το Router σας για καλύτερο σήμα (Προχωρήστε με δική σας ευθύνη στο παρακάτω βήμα) Αντικαθιστώντας το Firmware του Router σας με το DD-WRT (το link παρέχει συμβουλές για το πως), μπορείτε να μεταμορφώσετε ένα απλό Rοuter, σε "πύραυλο", αφού εκτός από αυξημένες δυνατότητες ασφαλείας, μπορείτε να ενισχύσετε εσωτερικά το σήμα εκπομπής της κεραίας του Router σας (με τη ρέγουλα - 70 mW είναι υπερ-αρκετά). Έτσι θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Wi-Fi του σπιτιού σας από πολύ μεγαλύτερη απόσταση!   2. Μετατρέψτε ένα παλιό Router σε ενισχυτή σήματος Κι όμως γίνεται. Η αγορά και εγκατάσταση ενός ενισχυτή σήματος είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά ενός ακόμα hardware, το προηγούμενο βήμα, δηλ. η αντικατάσταση του Firmware με το DD-WRT, θα σας επιτρέψει να κάνετε ένα παλιό Router σε Φρανκενστάιν - ενισχυτή σήματος. Μπορεί να μην αυξήσει την ταχύτητα, αλλά σίγουρα θα επεκτείνει την ακτίνα δράσης του.   1. Προγραμματίστε το Router για τακτικά Reboot Απλή κι αποτελεσματική λύση που μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα -από το κουμπί on/off του Router- σε τακτά χρονικά διαστήματα ή μέσω ενός απλού χρονοδιακόπτη πρίζας, σε περίπτωση που έχετε εγκαταστήσει το Router σε κάποια... δύσβατη περιοχή του σπιτιού. Πολλές φορές ένα απλό restart, μπορεί να λύσει τα πιο πολύπλοκα προβλήματα.   Φυσικά, τα σχόλια είναι στη διάθεσή σας για τις δικές σας ιδέες και μεθόδους. Καλή επιτυχία! lifoΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: H Eλλάδα ως εφιάλτης για τους Ουκρανούς…

Posted: 07 Apr 2014 12:51 AM PDT

gothdeathangelΣε άρθρο Αραβικής εφημερίδας…

 Σε μετάφραση του Μ. Σ.

«Να δούν την Ελλάδα, με τους γονείς που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τά θρέψουν», συνιστά στους Ουκρανούς εφημερίδα της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να πάρουν μιαν ιδέα για το τι τους περιμένει -υπό την Τυμοσένκο ή τον Ποροσένκο και το Δ.Ν.Τ.

Το άρθρο, της Λίντα Χέρντ, στην εφημερίδα ΄Αραβικά Νέα –τρανή πιστοποίηση ότι το έπος τού ευρω-ελλαδικού σαξές-στόρυ αρμενίζει και στην Αραβική θάλασσα, χωρίς καν τη βοήθεια των κ.κ. Ντάϊσσενμπλουμ και ΄Ολυ Ρεν- αξιολογεί την κατάσταση και τις προοπτικές στην Ουκρανία, η οποία –υπογραμμίζει στον τίτλο- δεν έχει βγεί από τον λαβύρινθο.

Γράφει: (Μετάφραση Μ.Σ.)

«Οι ευρωπαϊστές διαδηλωτές τοτυ Κιέβου πέτυχαν να εξωπετάξουν ένα πρόεδρο, αλλά πληρώνοντας ένα απροσδόκητο τίμημα. Η χερσόνησος της Κριμαίας

τους έφυγε ίσως για πάντα, οι περισσότεροι στρατιωτικοί που βρίσκονταν εκεί επέρασαν στους Ρώσσους και ισως ακολουθουν κι' άλλα χειρότερα.Αποτελεί μιαν άβολη αλήθεια πως η λαϊκή εξουσία, οσοδήποτε καλοπροαίρετη, είναι τις περισσότερες φορές καταστρεπτική. Ορμάται κυρίως από τα συναισθήματα ανθρώπων που δεν μπορούν να συλλάβουν τη συνολικήν εικόνα.Τα πλήθη του Κιέβου μπορεί να πέτυχαν αυτό πού ήθελαν,αλλά θα θέλουν αυτό που θα εισπράξουν;

Τα ελεγχόμενα δυτικά ΜΜΕ ζωγραφίζουν ένα φωτεινό μέλλον για την Ουκρανία, εφ' όσον ο «κακοποιός» Πούτιν δεν αποφασίσει να εισβάλει στις ρωσσόφωνες επαρχίες. Αλλά ακόμη κι' αν δεν κουνήσει από την δική του πλευρά των συνόρων- όπως το υποσχέθηκε, υπό τον όρο ότι οι Ρώσσοι κάτοικοι δεν γίνουν θύματα διωγμού- όλα στον κήπο δεν θα είναι ρόδινα.

Πρώτα, ο πληθυσμός είναι διαιρεμένος. Φιλορωσικές διαδηλώσεις στο Ντονέτς το Σάββατο ζητούσαν αυτονομία και ανήγγελαν την αποχή από τις εκλογές. Αρκετοί από τους διαδηλωτές εφώναζαν πως οι «φασίστες του Κιέβου» δεν τους αντιπροσωπεύουν.Μία γυναίκα είπε πως βλέπει τους Ρώσσους όχι σαν εισβολείς αλλά μάλλον σαν προστάτες. Τα ίδια και στο Χάρκοβο, κοντά στα ρωσικά σύνορα, όπου σημειώνονται συχνές συγκρούσεις μεταξύ ευρωπαϊστών και φιλορώσσων διαδηλωτών.

Η εφημερίδα USAToday παραθέτει δηλώσεις ενός δημοτικού συμβούλου που διεκτραγωδεί τις συνέπειες της ρήξης Κιέβου και Μόσχας. «Τώρα τα περισσότερα εργοστάσια δουλεύουν δυο μέρες την εβδομάδα. Ο Ρώσσοι δεν παραγέλνουν γιατί δεν θέλουν να ενισχύσουν τους εχθρούς τους. Αλλά η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση θέλει να μας κάνει Μπανανία». Μερικοι ρωσσικής εθνότητας τραυματίες ή νεκροί από αδέσποτες σφαίρες των ΜΑΤ του Κιέβου θα μπορούσαν να γίνουν πρόσκληση πρός τα ρωσσικά τάνκς.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα απέρριψε την καταγγελία της Μόσχας ότι ρωσσικής εθνότητος πολίτες είναι στόχος απειλών. Αλλά ένα βίντεο που σάρρωσε το διαδίκτυο δείχνει ουκρανούς μασκοφόρους πολιτοφύλακες να κυνηγούν «ρωσσικά καθάρματα» στο Ντιπροπετρόφσκ, να βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό ενός από τά θύματά τους και να γρονθοκοπούν ένα άλλο στο πρόσωπο.

΄Επειτα, δεν είναι όλοι οι κάτοικοι του Κιέβου που χειροκροτούν την προσωρινή κυβέρνηση. Μια αστυνομική επιδρομή εναντίον ακροδεξιών στο Ρόβνο που κατέληξε στον θάνατο του αρχηγού τους, Αλεξάντ Μιουζύσκο, εξαγρίωσε τον «Δεξιό Τομέα» που κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών πως οργάνωσε την προμελετημένη δολοφονία του. Χιλιάδες οπαδοί, που ζητούσαν την παραίτησή του υπουργού,απέκλεισαν την είσοδο της βουλής για να αποτρέψουν τους βουλευτές από την βεβιασμένη αυτόματη επιψήφιση των μέτρων λιτότητας του ΔΝΤ.

Τρίτον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέτρα που αλλάζουν για δεκαετίες τη ζωή του μέσου πολίτη τέθηκαν βιαστικά σε εφαρμογή από μη εκλεγμένους πρόεδρο, πρωθυπουργό και κυβέρνηση, που δεν έχουν εντολή να μιλούν εξ ονόματος οποιουδήποτε. Προεδρικές εκλογές έχουν αναγγελθεί για τις 25 Μαίου αλλά μέχρι τώρα οι υποφήφιοι μοιάζουν απογοητευτικοί. Τώρα που ο λαϊκιστής τέως μποξέρ Βιτάλυ Κλίτσκο αποσύρθηκε από υποψήφιος, μένουν στην Ουκρανία δύο: Το σημερινό φαβορί, ο δισεκατομμυριούχος Πέτρο Ποροσένκο, γνωστός και ως «Βασιληάς της Σοκολάτας» και η περιβόητη χρυσόμαλλη εικόνα της Πορτοκαλί Επανάστασης, Γιούλια Τυμοσένκτο, τέως πρωθυπουργός καταδικασμένη για καταχρήσεις εξουσίας.

Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Ποροσένκο να κερδίζει, εάν καπρίτσιο της τύχης φέρει την Γιούλια πρώτη, η ανατολική Ουκρανία σίγουρα θα τυλιχτεί στις φλόγες. Μπορεί να μοιάζει αγγελική, αλλά κάτω από την χρακτηριστική κοτσίδα της κρύβεται ένας εγκέφαλος χωρίς αναστολές. Ειναι γραμμένη σε μαγνητοταινία να θέλει «το ξεπάστρεμμα των Ρώσσων» (από την Ουκρανία), να θέλει μια σφαίρα στο κεφάλι του Πούτιν, να κινητοποιήσει τις σχέσεις της για «να μη μείνει στη Ρωσσία ούτε στάχτη από την καμμένη γή». Ακούγεται να δηλώνει πως θέλει πυρηνικό βομβαρδισμό των οκτώ εκατομμυρίων ρωσσο-ουκρανών. Αυτό είναι τό άτομο στο οποίο ο Λευκός Οίκος πίεζε τον τέως πρόεδρο (Γιανούκοβιτς) να δώσει άφεση αμαρτιών (αποφυλάκιση). Δεν έχω μαντικές ικανότητες, αλλά αν αυτή γίνει ο επόμενος πρόεδρος, τότε θα ξεσπάσει αιματηρός εμφύλιος πόλεμος.

Τέλος, η οικονομία πτωχευμένης χώρας έχει ανάγκη ανόρθωσης. Η μεταβατική κυβέρνηση λέει ότι η Ουκρανία χρειάζεται 35 δις δολλάρια μόνο για να πληρώσει τά χρέη της σε δύο χρόνια. Το νόμισμά της έχει χάσει το ένα πέμπτο της αξίας του σε λίγο περισσότερο του μηνός και τα συναλλαγματικά της αποθέματα εξατμίζονται. Ενδημική διαφθορά από την κορυφή μέχρι τη βάση έχει αδειάσει τα ταμεία της. Εδώ,πιεζόμενη από Ουάσιγκτων και Βρυξέλλες, δέχεται την άφιξη του ΔΝΤ. Που προσφέρει δάνεια έως 18 δις, με ουρά από οδυνηρούς όρους. Τούς μέσους Ουκρανούς περιμένουν σκληρό σφίξιμο της ζώνης, ανεργία και αύξηση των τιμών ενέργειας κατά 50% με την κατάργηση των επιδοτήσεων, ακόμη και με το υπεσχημένο πακέτο Ευρω-αμερικανικής βοήθειας 10 δις δολλαρίων.

Θα πρέπει να κοιτάξουν στην Ελλάδα, όπου γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους γιατί δεν μπορούν να τα ταίσουν, για να πάρουν μιαν ιδέα για το τι τους περιμένει. Δεν θα είναι ωραίο.»

olympia
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο θάνατος υπάρχει. Για το θάνατο τραβάς κι εσύ. Όπου κι αν τον παραχώσεις, δεν υπάρχει διαφορά. Εκεί θα φτάσεις. Είσαι ήδη στο δρόμο.

Posted: 06 Apr 2014 03:08 PM PDT

Osho βιβλία: Κρυμμένη αρμονία, η
Η ζωή και ο θάνατος δεν είναι δύο διαφορετικά φαινόμενα, μα είναι πλευρές του ίδιου νομίσματος. Αν διεισδύσεις σε βάθος, θα δεις πως η ζωή είναι θάνατος κι ο θάνατος είναι ζωή. Τη στιγμή που γεννιέσαι έχεις αρχίσει κιόλας να πεθαίνεις. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε κι όταν πεθάνεις, αρχίζεις ξανά να ζεις. Αν η ζωή συνεπάγεται το θάνατο, τότε κι ο θάνατος συνεπάγεται τη ζωή. Ανήκουν το ένα στο άλλο. Είναι συμπληρωματικά.Ζωή και θάνατος είναι σαν δυο φτερούγες ή σαν δυο πόδια. Δεν μπορείς να κινηθείς μόνο με το δεξί ή μόνο με το αριστερό πόδι. Στη ζωή δεν μπορείς να είσαι μόνο δεξιός ή μόνο αριστερός. Είσαι αναγκαστικά και τα δύο. Δογματικά, μπορείς να είσαι δεξιός ή αριστερός, αλλά τα δόγματα είναι έξω από την αλήθεια της ζωής γιατί, αναγκαστικά, τα δόγματα είναι τακτοποιημένα και ξεκάθαρα, ενώ η ζωή δεν είναι. Η ζωή είναι απεριόριστη.Ο Ουίτμαν, ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές στον κόσμο, λέει: "Αντιφάσκω με τον εαυτό μου γιατί είμαι απεριόριστος".Με τη λογική γίνεσαι στενόμυαλος. Δεν μπορείς να είσαι απεριόριστος. Αν φοβάσαι την αντίφαση, ποτέ δεν θα πλατύνει ο νους σου. Θα είσαι υποχρεωμένος να διαλέγεις, να συμπιέζεσαι, να αποφεύγεις την αντίφαση, να την κρύβεις. Αλλά, μήπως αν την κρύψεις, θα χαθεί; Μήπως, αν πάρεις το βλέμμα σου από το θάνατο, θα τον αποφύγεις;Μπορείς να παρακάμψεις το θάνατο, να του γυρίσεις τις πλάτες, να τον ξεχάσεις τελείως...Γι'αυτό δεν μιλούν οι άνθρωποι για το θάνατο. Είναι ένδειξη κακών τρόπων όταν το κάνουν. Δεν μιλάμε για τον θάνατο, τον αποφεύγουμε. Ο θάνατος υπάρχει παντού, κάθε στιγμή, αλλά εμείς τον αποφεύγουμε.Από τη στιγμή που θα πεθάνει κάποιος, βιαζόμαστε να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα μαζί του. Φτιάχνουμε τα νεκροταφεία μας έξω από τις πόλεις. Φτιάχνουμε μαρμάρινους τάφους, τους χαράζουμε με όμορφους στίχους, τους στολίζουμε με λουλούδια. Τι κάνουμε λοιπόν; Προσπαθούμε να καλλωπίσουμε λιγάκι το θάνατο.Στη Δύση, η απόκρυψη του θανάτου έχει γίνει επάγγελμα. Υπάρχουν επαγγελματίες που σας βοηθούν να ξεχάσετε το θάνατο, που κάνουν το πτώμα να δείχνει όμορφο, σαν ζωντανό. Μπορεί να βοηθήσει αυτό καθόλου; Ο θάνατος υπάρχει. Για το θάνατο τραβάς κι εσύ. Όπου κι αν τον παραχώσεις, δεν υπάρχει διαφορά. Εκεί θα φτάσεις. Είσαι ήδη στο δρόμο. Στέκεσαι στην ουρά περιμένοντας να'ρθει η ώρα σου. Που μπορείς να κρυφτείς για να αποφύγεις το θάνατο;OSHO - Η Κρυμμένη ΑρμονίαΟμιλίες πάνω σε αποσπάσματα από τον ΗράκλειτοdorieasΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δύο ρεύματα

Posted: 06 Apr 2014 02:28 PM PDT

Αυτό που είμαστε στην ουσία μας - οι υψηλότερες δυνατότητες μας - δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που είμαστε στην προσωπικότητά μας - ο αδυσώπητος καθορισμός που μας ορίζει - επίσης δεν το γνωρίζουμε. Ταυτιζόμαστε με το πρόσωπο μας, αγνοώντας τη σχέση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ αυτού και της ουσίας μας. Ωστόσο, η εσωτερική ανάπτυξη αρχίζει με την ικανότητα να γνωρίζω τον Εαυτό μου, να κατανοώ ολόκληρο τον Εαυτό μου. Πρέπει να γνωρίζω ότι έχω μια διπλή φύση, ότι υπάρχουν μέσα μου δύο δυνάμεις: η κατερχόμενη δύναμη της εκδήλωσης και η ανερχόμενη δύναμη που επιστρέφει στην πηγή. Πρέπει τις βιώνω εδώ την ίδια στιγμή, προκειμένου να γνωρίζω τον Εαυτό μου ως ένα σύνολο. Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο είμαι εδώ, κάτι που είναι απαραίτητο για μια σχέση μεταξύ των δύο. Αυτό είναι το νόημα της Παρουσίας μου. Σε κάθε γεγονός στη ζωή - είτε οικογενειακό είτε της επαγγελματικής ή της εσωτερικής ζωής - υπάρχει μια διπλή κίνηση ενέλιξης και εξέλιξης. Η δράση κατευθύνεται προς ένα στόχο, προς την εκδήλωση, αλλά πίσω από αυτό, είναι κάτι που δεν έχει στόχο, που δεν προβάλλεται το ίδιο, αλλά επιστρέφει στην πηγή. Τα δύο αυτά ρεύματα είναι απαραίτητα το ένα στο άλλο. Γνωρίζουμε στη θεωρία ότι τα δύο ρεύματα υπάρχουν, αλλά δεν είμαστε πραγματικά συνειδητοί αυτών. Δεν γνωρίζω αρκετά για το ανερχόμενο ρεύμα. Δεν έχω μέσα μου, τη στιγμή που το επιθυμώ, τα στοιχεία που θα μου επέτρεπαν να νιώθω τη ζωή του, να νιώθω τη ζωή μου. Ούτε το άλλο ρεύμα το γνωρίζω, επειδή είμαι τυφλά βυθισμένη σε αυτό. Ωστόσο, χωρίς να βλέπω τα δύο ρεύματα, η επιθυμία να είμαι Παρούσα σε ένα συγκεκριμένο τόπο και μια δεδομένη στιγμή δεν έχει κανένα νόημα. Χρειάζομαι μια σταθερή όραση αυτών για να βλέπω το σημείο εφαρμογής της προσοχής και της θέλησης, της θέλησης να μην χάνω τον Εαυτό μου. Με την προσοχή μου σήμερα, δεν μπορώ να έχω επίγνωση ταυτόχρονα δύο κινήσεων, που πηγαίνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Ταυτίζομαι από τη μία κίνηση και αγνοώ ή αντιτάσσομαι στην άλλη. Παρόλα αυτά, πρέπει να αποδέχομαι ότι τα δύο ρεύματα καθορίζουν τη ζωή μου και ότι έχω δύο φύσεις μέσα μου. Πρέπει να μάθω να βλέπω την κατώτερη φύση και την ίδια στιγμή να θυμάμαι την ανώτερη. Η πάλη είναι να ζω και τις δύο μαζί. Χρειάζομαι να έχω μια συνειδητή εντύπωση των δύο αυτών πλευρών του εαυτού μου, αρχικά ανεξάρτητα της μίας από την άλλη, στη συνέχεια ταυτόχρονα. Η μία φύση πρέπει να υπηρετεί την άλλη. Αλλά τι σημαίνει να υπηρετεί; Πρέπει να βρω την πραγματική μου θέση και να την αποδεχτώ. Εγώ είμαι αυτή που καλείται να είναι εδώ. Πρέπει να βλέπω ότι αν δεν είμαι Παρούσα, υπηρετώ μόνο τον συνηθισμένο μου εαυτό και τείνω να καταστρέφω αυτό που είμαι αληθινά. Έτσι τότε, μεταξύ των δύο αυτών ρευμάτων, δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει κανείς. Είναι σημαντικό τα δύο ρεύματα να υλοποιηθούν μέσα μου, έχοντας μια σαφή σχέση που διατηρείται. Μέχρι τώρα μόνο το κατερχόμενο ρεύμα ήταν το κυρίαρχο στην Παρουσία μου, χωρίς να αντιμετωπίζεται. Το ανερχόμενο ρεύμα έχει την πηγή του στη Βούληση να είμαι – όχι στη "βούληση" με τη συνήθη έννοια του όρου - αλλά με την έννοια του "εύχομαι να είμαι ". Είναι αναγκαίο πάνω από όλα να απεμπλακεί αυτή η θέληση, να δημιουργηθεί χώρος για αυτή. Πρέπει να αποδέχομαι να είμαι παθητική, πραγματικά παθητική ώστε μία ενεργητική δόνηση να προσληφθεί από το αίσθημά μου. Η προσπάθεια που μπορώ να κάνω με τα συνήθη μέσα μου, η μόνη προσπάθεια που είναι στο χέρι μου, είναι μία προσπάθεια θεληματικής παθητικότητας - μία συνειδητή προσπάθεια.Jeanne de Salzmann «Η πραγματικότητα της ύπαρξης»Δημητρης ΛεοντσινηςΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ξυπνώντας σε μία νέα δύναμη

Posted: 06 Apr 2014 01:48 PM PDT

Επιθυμούμε να γίνουμε συνειδητοί της κατάστασής και της κυκλοφορίας της ενέργειας μέσα μας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο την παρούσα στιγμή. Χρειάζεται να είμαι πιο ενεργητική μέσα μου. Εξασκούμε να προσπαθώ να είμαι Παρούσα, να ξυπνήσω. Όμως κάθε δραστηριότητα, που δεν έχω ακόμη καταφέρει, προκαλεί ένταση. Επιθυμώ, και δεν είμαι ικανή. Γι αυτό είμαι σε ένταση, και με αυτόν τον τρόπο δημιουργώ ένα εμπόδιο στην υλοποίηση του στόχου μου. Έρχομαι αντιμέτωπη με το εμπόδιο αυτό ξανά και ξανά μέχρι να πειστώ για την λανθασμένη αντίληψή μου για την προσπάθεια - δηλαδή σαν μια κίνηση προς ένα αποτέλεσμα. Τότε νιώθω ανακουφισμένη, μια βαθειά χαλάρωση που είναι μία σαφής ένδειξη της Παρουσίας μου. Η άσκηση της παρατήρησης δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί. Συνήθως επιθυμώ να βλέπω και να γνωρίζω τον εαυτό μου ως ένα αντικείμενο. Είμαι διαχωρισμένη από αυτό που παρατηρώ. Προσπαθώ να το γνωρίζω με τα διάφορα κέντρα μου. Βλέπω τον εαυτό μου να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια λειτουργία, μετά μίαν άλλη. Έχω επίγνωση των προσπαθειών τους, της καθεμίας χωριστά, και της αναταραχής τους. Και τότε βλέπω ότι όλες αυτές οι προσπάθειες είναι άκαρπες. Προσπαθώ να γνωρίζω, να βλέπω, με μια παθητική ενέργεια, με μια ποιότητα προσοχής που δεν είναι πιο δραστήρια από αυτό που προσλαμβάνεται. Παρέχει ανεπαρκή ισχύ για να γνωρίζω. Προσπαθώ να γνωρίζω το ένα κέντρο με ένα άλλο κέντρο, αμφότερα της ίδιας ποιότητας. Αυτό φέρνει αναπόφευκτα σύγκρουση. Γι αυτό δεν μπορώ να παρατηρήσω. Δεν βλέπω τίποτα. Έχω την εντύπωση του διασκορπισμού και της αταξίας. Αλλά τότε από πού προέρχεται η γνώση; Πώς μπορώ να βλέπω τον Εαυτό μου; Δεν γνωρίζω. . . . Και αφού δεν γνωρίζω, ηρεμώ. Υπάρχει μία κίνηση διαθεσιμότητας, ένα ξύπνημα μιας νέας δύναμης μέσα μου. Εμφανίζεται μόνο όταν βλέπω ότι όλες οι άλλες παρορμήσεις είναι άχρηστες και δεν με συσχετίζουν με το πραγματικό γεγονός, με αυτό που είμαι. Θέλω να γίνω συνειδητή της πραγματικότητας της ζωής. Υπάρχει μέσα μου κάτι μυστήριο που τίποτα δεν είναι σε θέση να συλλάβει, κάτι που καμία σκέψη ή αίσθημα δεν μπορεί να με βοηθήσει να γνωρίζω. Εμφανίζεται μόνο όταν δεν είμαι πιασμένη στον ιστό των σκέψεων και των συναισθημάτων μου. Είναι το άγνωστο, που δεν μπορεί να συλληφθεί με αυτό που γνωρίζω. Για να φτάνω στην πλήρη ηρεμία, στην οποία θα είμαι ελεύθερη να γνωρίζω, πρέπει να εγκαταλείπω τόσο το πρόσχημα ότι είμαι ικανή όσο και την πίστη μου σε ότι γνωρίζω. Πρέπει να βλέπω τον εαυτό μου να πιστεύει τυφλά, ξανά και ξανά, σε αυτά που μου λένε οι σκέψεις μου και τα συναισθήματά μου. Πρέπει να βλέπω τον εαυτό μου να ξεγελιέται πάντα μέχρι να νιώθω την ματαιότητα όλου αυτού, μέχρι να νιώθω πόσο φτωχή είμαι πραγματικά. Τότε εμφανίζεται μία ηρεμία και ίσως να μάθω κάτι καινούριο. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαν το άνοιγμα μίας πόρτας. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να την αφήσω να ανοίξει. Το τι θα επακολουθήσει δεν μπορώ να το προβλέψω. Η ποιότητα της επίδρασης, που με φτάνει, εξαρτάται από την ποιότητα της Παρουσίας μου. Και η ποιότητα της Παρουσίας μου εξαρτάται από τη σχέση της σκέψης μου, του αισθήματός μου και της αίσθησής μου. Προκειμένου να συντονιστώ με μια πιο ανεπαίσθητη δύναμη, πρέπει να συγκεντρωθεί η προσοχή του κάθε μέρους, να φορτιστεί με ένα νέο νόημα και με την ισχύ να συσχετίζεται θεληματικά. Με αυτόν τον τρόπο η σκέψη αυτό-εξαγνίζεται, καθώς και το αίσθημα και η αίσθηση. Το καθένα παίζει το δικό του ρόλο και λειτουργεί σε συμφωνία με τα άλλα για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή για να εναρμονιστεί με μια πιο ανεπαίσθητη Παρουσία. Αυτή η Παρουσία χρειάζεται να λάμψει, να ζωντανέψει το σώμα μου. Έχει μία νοημοσύνη, μια ενόραση που είναι σαν ένα φως στο σκοτάδι και στο παχύ στρώμα του ύπνου μου. Όπως είμαι σήμερα, κατευθυνόμενη από τον εγωισμό μου, δεν μπορώ να γνωρίζω την ίδια την ουσία της Ύπαρξής μου. Δεν είμαι προετοιμασμένη γι αυτό. Μια μεγαλύτερη παραίτηση, μια μεγαλύτερη μαγνητική έλξη προς το πραγματικό μου "Εγώ", προς τη "θεία" μου φύση,. Νιώθω την ανάγκη γι 'αυτό, και ξυπνώ σε αυτή την επιθυμία, σε αυτή τη ζωή. Νιώθω αυτήν την νοημοσύνη να ξυπνά.Jeanne de Salzmann «Η πραγματικότητα της ύπαρξης»
Δημητρης Λεοντσινης
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πόρνοι Και Πόρνες

Posted: 06 Apr 2014 01:39 PM PDT

Όταν μελετούσαμε το θεσμό του γάμου αναφέραμε ότι κύρια επιδίωξη του συστήματος είναι η δημιουργία πόρνων και πορνών. Οι πόρνοι είναι άντρες, που περιορίζουν την ευφυΐα τους μέσα σε πλαίσια δοσμένα από τη μοιχαλίδα μητέρα τους. Όλα αυτά τα υποσυστήματα στην κορυφή τους ελέγχονται από πρεσβύτερους, ενώ στη βάση προσπαθούν να έλξουν τους νέους. Επειδή είναι αδύνατο να δοθεί υπεραξία στο σύνολο των ανθρώπων, που την επιδιώκουν, τα υποσυστήματα αναζητούν θύματα ανάμεσα στους ανθρώπους, που χωρίς κέρδος θα τα υπηρετήσουν. Στην περίπτωση της εκκλησίας  είδαμε ότι ήταν οι πρεσβύτεροι που, ζηλεύοντας τους νέους κι έχοντας εσφαλμένη άποψη περί Αιωνίου Ζωής, γίνονται πιόνια της και δηλητηριάζουν την κοινωνία με την κριτική τους. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα αλλά υποσυστήματα. Στο στράτευμα εχθρός του στρατιώτη δεν είναι η εξουσία του στρατηγού, αλλά η εξουσία του λοχία. Εντελώς αυθαίρετα μέσα στο στράτευμα δίνεται εξουσία σ' ανθρώπους, που δε διαφέρουν σε τίποτε από τους υπόλοιπους. Ο άνθρωπος, που πάντα γοητεύεται από την εξουσία, τη χρησιμοποιεί πάντα στα όρια. Έτσι ο στρατηγός, που είναι αδύνατο να ελέγξει τους στρατιώτες του, έχει δούλους, που χωρίς καμία σημαντική διαφορά στην αμοιβή τους τρέχουν να εκτελέσουν τις διαταγές του. Ο κομπλεξικός λοχίας υποτάσσεται στον αξιωματικό, για να αναγκάσει τους στρατιώτες να υποταχθούν  σ' αυτόν. Ο στρατηγός βέβαια πληρώνεται την υπεραξία του, ενώ ο ηλίθιος λοχίας εισπράττει συγχαρητήρια και χαμόγελα.  Έτσι λειτουργούν οι στρατοί όλου του κόσμου δημιουργώντας ανθρώπους εχθρούς μεταξύ τους χωρίς το παραμικρό κόστος. Ο λοχίας του συστήματος της παιδείας είναι ο βλάκας μαθητής, που σκουπίζει τους πίνακες ελπίζοντας σε βαθμολογική εύνοια, ενώ στο σύστημα πολιτικής εξουσίας είναι ο αφισοκολλητής, που κι αυτός ελπίζει με τη σειρά του ότι θα γίνει στο μέλλον μεγάλος πολιτικός.Όλοι αυτοί, που είναι απαραίτητοι στο σύστημα, μπορούν να προέλθουν μόνον από τους πόρνους που δημιουργεί η μοιχεία και η αμοιβή τους θα προέλθει από την πορνεία, που δημιουργεί πάλι η μοιχεία. Επειδή όμως το άκαμπτο πλαίσιο του γάμου που προσφέρει τα παραπάνω διασφαλίζεται από την εκκλησία, όλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα τυπικά της, για να μην προκαλούν την κρίση της. Έτσι ο πολιτικός, ο επιστήμονας ή ο στρατιωτικός πρέπει να δείχνουν ευτυχισμένοι οικογενειάρχες, αν θέλουν να διατηρήσουν τα δικαιώματα τους. Αυτοί οι θαυμάσιοι πελάτες των πορνείων έχουν τις πιο όμορφες οικογενειακές φωτογραφίες. Η δύναμη αυτών των υποσυστημάτων βρίσκεται στο γεγονός ότι, μέσω των όρκων, πραγματοποιούν όργιο αυθαιρεσίας. Ό,τι πιο όμορφο σκέφτεται ο άνθρωπος, εντελώς αυθαίρετα το καπηλεύεται το σύστημα. Η άπειρη αγάπη του ανθρώπου προς το Θεό πρέπει να συμβιβαστεί με το σύστημα της εκκλησίας. Η αγάπη για τους συνανθρώπους, που αποτελούν το ιδιαίτερο περιβάλλον του κάθε ανθρώπου, πρέπει να συμβιβαστεί με το στρατιωτικό κατεστημένο. Η αγάπη του ανθρώπου για το πνεύμα πρέπει να συμβιβαστεί με το σύστημα παιδείας και η αγάπη επίσης του ανθρώπου για πρόοδο κι ευημερία με το πολιτικό σύστημα.Έτσι σε μία ερώτηση της οποίας η απάντηση είναι κοινή για όλους, αφού όλοι οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες απόψεις πάνω σ'  αυτά τα θέματα, προκύπτουν άνθρωποι, που υπερέχουν. Ποιος αγαπά το Θεό πιο πολύ; "Εμείς" λένε οι παπάδες εντελώς αυθαίρετα κι υπογραμμίζουν τη θυσία τους, που προκύπτει καθαρά από την παρανόηση και την πνευματική τους φτώχεια. Ποιος αγωνίζεται περισσότερο για την πατρίδα, που περιλαμβάνει ό,τι αγαπά ο άνθρωπος; "Εμείς" λένε οι στρατιωτικοί εντελώς αυθαίρετα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους επαγγελματίες ανθρώπους του πνεύματος και με τους πολιτικούς. Όλη αυτή η αυθαιρεσία προκύπτει από την αρχική αυθαιρεσία των ανθρώπων της εκκλησίας και μεταβιβάζεται μέσω των όρκων. Εκμεταλλεύονται οι άθλιοι πράγματα ιερά για τον άνθρωπο και στήνουν συστήματα στα οποία στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να μπουν όλοι οι άνθρωποι, αλλά απαιτούν τέτοιες θυσίες, που σκοτώνουν τους ανθρώπους. Ο έξυπνος άνθρωπος, που έχει ιδέες για την ευημερία των ανθρώπων, δεν μπορεί να περιμένει να γεράσει, για να έχει δικαίωμα στην έκφραση. Από τη στιγμή που υπάρχει το τεράστιο αυτό κόστος, προκύπτει το τεράστιο δίλημμα μεταξύ της όψιμης δόξας και της απόλαυσης της νεότητας. Ακριβώς επειδή υπάρχει η εξυπνάδα και η νεότητα, ο άνθρωπος εγκαταλείπει τις ιδέες του και αφήνει τους δούλους ανενόχλητους ανεχόμενος αυτά τα υποσυστήματα. Όμως το κύριο μειονέκτημα αυτού του σύνθετου υπερσυστήματος είναι η μεγάλη διασπορά της υπεραξίας, που είναι δυσβάστακτη για τους ανθρώπους. Όταν πάνω στο μόχθο του λαού βασίζονται όλοι αυτοί οι δούλοι, φυσικό είναι οι οικονομικές κρίσεις να οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις. Είναι απαραίτητη η οικονομική άνθηση, για να μη γίνεται οφθαλμοφανής η πρόκληση.Τι γίνεται σε περίπτωση οικονομικής κρίσης; Ποια μέτρα λαμβάνονται, ώστε ν'  αποφευχθεί η κατάρρευση; Από τη μελέτη της ιστορίας των ανθρώπων διαπιστώνει κάποιος ότι η κύρια μάστιγα, που πλήττει το ανθρώπινο είδος, είναι οι πόλεμοι. Εκατομμύρια ανθρώπων έχουν σκοτωθεί σ' αυτούς και πολλαπλάσιοι τους βασανίστηκαν από τις συνέπειες τους. Οι άνθρωποι φαινομενικά δε διδάσκονται από τις τραγωδίες τους και επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια λάθη. Λέμε φαινομενικά, γιατί οι άνθρωποι γνωρίζουν τις συνέπειες κι αυτή η γνώση τους φοβίζει. Όμως το σύστημα είναι απάνθρωπο κι αμετανόητο, αφού μόνο μ' αυτήν την επανάληψη συντηρείται. Στο σύστημα τύπου Βαβυλώνας, εύκολα κατανοεί κάποιος ποιες είναι οι επιδιώξεις και πώς ο πόλεμος τις καλύπτει. Όταν οι άθλιοι, οι αριστοκράτες της γης γίνουν πολλοί κι ο πλούτος της κατεχόμενης γης δεν τους αρκεί, κάνουν επεκτατικό πόλεμο, για να αυξήσουν την κύρια μορφή του κεφαλαίου τους, που είναι η ίδια η γη. Αυτή είναι η αιτία για την οποία, αν παρατηρήσει κάποιος τους χάρτες, θα δει τεράστιες διαφορές μετά τη λήξη των πολέμων.Σ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας  μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση ο χάρτης, που θεωρητικά προσδιορίζει τα όρια των εθνών, άλλαξε άπειρες φορές κι αυτή η αλλαγή ήταν τις περισσότερες φορές θεαματική. Μετά τη Γαλλική Επανάσταση κι ενώ έχουν συμβεί άπειροι πόλεμοι, μεταξύ των οποίων και δύο παγκόσμιοι, βλέπει κάποιος ότι οι αλλαγές είναι ελάχιστες και στις περιπτώσεις των δύο μεγάλων πολέμων οι ηττημένοι δεν υποτάχτηκαν στο σύστημα του νικητή, παρά διατήρησαν όλα τα στοιχεία του κράτους τους προ της ήττας. Οι νικητές σύμμαχοι δε διαμέλισαν τη Γερμανία, ονομάζοντας την κατά το αντίστοιχο ποσοστό Γαλλία, Βρετανία ή Σοβιετική Ένωση. Οι Γερμανοί έχασαν δύο παγκόσμιους πολέμους και κανένας δεν τους υποχρέωσε να γίνουν δούλοι. Αυτή η τεράστια διαφορά προβληματίζει, γιατί δεν εξηγείται μέσα από τη συνηθισμένη λογική. Οι ανθρωπιστικοί λόγοι αποκλείονται, γιατί ο άνθρωπος, που κάνει πόλεμο, είναι κτήνος και τα κτήνη είναι ίδια από την εποχή της Δημιουργίας. Ο Βρετανός στρατηγός δεν είναι λιγότερο βάρβαρος από ένα στρατηγό του Καίσαρα, ώστε απ' αυτό να προκύπτει η νέα αυτή πρακτική. Απλά το σύστημα έχει αλλάξει στόχους κι αυτό που πρέπει ν' αντιληφθούμε είναι το τι επιδιώκει και πώς εξακολουθεί να τρέφεται από την ανθρώπινη σάρκα.Όταν αναφερθήκαμε σε άλλο σημείο για το σύστημα, είπαμε ότι απεχθάνεται το εμπόριο, τον αθλητισμό και την τεχνολογία. Αυτά που απεχθάνεται, όσο ήταν ισχυρό, τα πολεμούσε και μαζί μ' αυτά κι αυτούς, που τα εκφράζουν. Η εκκλησία λατρεύει τη φεουδαρχία κι αυτό γιατί έχει τη δύναμη να προστατεύει δικαιώματα, που στην περίπτωση που είναι κληρονομικά, είναι ευάλωτα στην κριτική των καταπιεσμένων. Με αφετηρία την έκρηξη της επανάστασης, ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων βρήκε χώρο για να λειτουργήσει. Άνθρωποι από το σύνολο των κοινωνικών τάξεων, που έγιναν γιατροί, μηχανικοί κι απέκτησαν οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα άρχισαν να παράγουν έργο. Αυτό το επιστημονικό έργο, που έχει σχέση με την πρόοδο και όχι με την αφαίμαξη των ανθρώπων, άρχισε να γίνεται απειλητικό για τους κατ' εξοχήν ευνοημένους του συστήματος, που είναι οι κύριοι της γης. Πολλές εφευρέσεις είχαν πρακτική σημασία κι αυτό σήμαινε ότι υπήρχε ανάγκη παραγωγής. Η μέχρι τότε παραγωγή αγαθών καλυπτόταν από τη βιοτεχνία, αφού η τάξη, που είχε τη δυνατότητα να καταναλώνει τέτοιου είδους αγαθά, ήταν ολιγάριθμη. Όμως η εκρηκτική ανάπτυξη της μεσαίας τάξης αύξησε τις μέχρι τότε ελάχιστές ανάγκες. Ενώ μέχρι τότε διέθεταν άμαξα μόνον οι αριστοκράτες, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ήταν ανάγκη και για τους γιατρούς, τους δικηγόρους και διάφορους άλλους.Απ' αυτήν τη νέα κατάσταση προέκυψε η βιομηχανική επανάσταση. Το νέο δεδομένο δεν ήταν αυτή καθ' αυτή η εφευρετικότητα των ανθρώπων, αλλά ένα μεγάλο αγοραστικό κοινό. Οι τεράστιες ανάγκες παραγωγής άρχισαν να προσελκύουν τους δουλοπάροικους προς τα αστικά κέντρα, εφόσον οι συνθήκες εργασίας ήταν σαφώς καλύτερες. Αυτό θορύβησε το σύστημα και η ερήμωση της υπαίθρου, εκτός των άλλων, αύξησε το κόστος της γεωργικής παραγωγής λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού. Οι ιδιοκτήτες της γης άρχισαν να χάνουν σταδιακά τη δύναμη τους και στήριξαν τις ελπίδες τους στην εκκλησία που στήριζαν. Έβλεπαν τους εμπόρους να στηρίζουν τους εφευρέτες οικονομικά και να πολλαπλασιάζουν τα χρήματα τους, άρα και τη δύναμη τους, την ώρα που η γη έχανε συνεχώς αξία. Να γίνουν έμποροι; Να γίνουν εφευρέτες; Και τα δύο απαιτούν προσόντα, που δίνονται από το Θεό. Η γη χάνει αξία, αλλά δεν εξαφανίζεται. Μ' αυτό το σκεπτικό έμειναν παγιδευμένοι και ανέμεναν τη λύση από την εκκλησία. Η μεγαλύτερη εφεύρεση όλων των εποχών ανήκει στην εκκλησία. Εφευρέθηκαν τα πνευματικά δικαιώματα πάνω στις εφευρέσεις ή πρωτοτυπίες. Ο βλάκας ο φεουδάρχης μπορούσε πλέον χωρίς φόβο να πουλήσει γη, να εξασφαλίσει κεφάλαιο και να αγοράσει τα δικαιώματα ενός εφευρέτη. Το σύστημα αναλάμβανε τα υπόλοιπα. Για άλλη μία φορά η ηλιθιότητα νίκησε την εξυπνάδα. Ο ηλίθιος ο φεουδάρχης εκμεταλλευόταν εκ του ασφαλούς την  εξυπνάδα των ανθρώπων.Η οικονομία αλλάζει εντελώς μορφή και από  οριζόντια μετατρέπεται σε κάθετη. Ο γαιοκτήμονας γίνεται βιομήχανος κι οι δούλοι γίνονται εργάτες. Στον αντίποδα αυτής της αλλαγής οι φτωχοί πανηγυρίζουν που απέκτησαν την πολυπόθητη γη. Δεν πέρασε βέβαια πολύς καιρός μέχρι ν' αρχίσουν πάλι  να κλαίνε, βλέποντας ότι ο παλιός τους κύριος ήταν αυτός, που θα τους πουλούσε τα τρακτέρ κι ό,τι άλλο ήταν απαραίτητο πίνοντας τους μ' άλλο τρόπο το αίμα. Επειδή οι παλιές συνήθειες δεν ξεχνιούνται, οι εργάτες, που συγκεντρώθηκαν στις πόλεις για μία καλύτερη τύχη, άρχισαν να γίνονται θύματα της χειρότερης εκμετάλλευσης. Άθλιες συνθήκες εργασίας, μισθός ανεπαρκής και μία πρωτόγνωρη κατάσταση.. αυτή της ανεργίας. Ανεργία στη γη δεν υπάρχει. Φτώχεια και δυστυχία μπορεί να υπάρχει, αλλά η δουλειά δε λείπει ποτέ.Η βιομηχανική επανάσταση χρονικά ακολούθησε τη Γαλλική Επανάσταση, άρα τη γέννηση της έννοιας του εθνικισμού. Αυτά τα δύο, αν τα συνδυάσει κάποιος, αρχίζει να ψηλαφίζει τη σύγχρονη κοινωνία. Όσο η κοινωνία βρισκόταν στο στάδιο της Βαβυλώνας, η γη ήταν το πολύτιμο αγαθό κι αυτή φυλασσόταν και μεγάλωνε, όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις από το στρατό. Όμως οι νέες συνθήκες αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα κι έτσι έπρεπε ν'  αλλάξει το σύνολο της στρατηγικής. Τι μπορούν να φυλάξουν οι στρατιώτες; Μία ιδέα; Μία εφεύρεση; Από τη στιγμή που, ενώ αλλάζουν οι ανάγκες, αυτοί παραμένουν, σημαίνει ότι υπηρετούν κάποιο στόχο, που δεν είναι εύκολα ορατός. Ο στρατός σ'αυτήν τη μορφή κοινωνίας έχει ένα διαφορετικό λόγο ύπαρξης, που τον καθιστά άκρως απαραίτητο. Πριν δούμε αυτόν το ρόλο θα πρέπει πρώτα να δούμε τις κοινωνικές μεταβολές που ακολούθησαν την έκρηξη του πνεύματος και τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν.Όπως εύκολα διαπιστώνει κάποιος από την ιστορία, οι χώροι, όπου φιλοξενούνται τα διάφορα έθνη, δε διαφοροποιήθηκαν σημαντικά από τη βιομηχανική επανάσταση και μετά. Αυτό εξηγείται μόνο με τον εθνικισμό, που καλλιεργήθηκε στην Ευρώπη από εκείνη την εποχή κι ύστερα. Αυτό ήταν επίτευγμα της παιδείας, που δόθηκε μέσω του συστήματος και σκοπό είχε να δώσει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά στους λαούς. Όσο η κοινωνία βρίσκεται στο βήμα τύπου Βαβυλώνας, εθνικισμός δεν καλλιεργείται, γιατί είναι επικίνδυνος. Το βήμα αυτό θέλει τους ανθρώπους χωρισμένους  σε κυρίους και δούλους. Το σύστημα έτσι αποκτά την ευχέρεια να διορίζει κυρίους και να λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι αν τη Γαλλική Επανάσταση δεν την ακολουθούσε μία ανάλογη πνευματική, το σύνολο της Γαλλίας θα διαμελιζόταν και θα δινόταν στους νικητές  ως κτήση. Ο εθνικισμός που ανέπτυξαν τότε οι Γάλλοι, ήταν αυτός, που τους έδωσε τη δυνατότητα να υπάρχουν ως κράτος μέσα στα όρια που περίπου είχαν πριν την επανάσταση. Ο εθνικισμός έχει το χαρακτηριστικό να χρωματίζει κι αυτό σημαίνει ότι, όπου έχει καλλιεργηθεί, είναι ασύμφορο για το βήμα τύπου Βαβυλώνας να επεκταθεί. Από τη στιγμή που ο Γάλλος συνειδητοποίησε την ταυτότητα του, είναι ασύμφορος για εκμετάλλευση. Αν η επανάσταση ξεκίνησε από την αγανάκτηση εναντίον ομοεθνών κυρίων, ήταν δυνατό να ανεχθούν αλλοεθνείς; Αυτό το γνώριζε το σύστημα και φοβούμενο τα συνεχή επαναστατικά κινήματα, που μπορεί να επεκτείνονταν στο σύνολο της Ευρώπης, επέτρεψε στη Γαλλία να υπάρχει. Η Γαλλία για το σύστημα τότε, ήταν ένα μεγάλο εργαστήριο στο οποίο δοκιμάζονταν ένα μεγάλο πλήθος εφαρμογών με ζητούμενο τον απόλυτο έλεγχο μίας κοινωνίας, τα μέλη της οποίας είχαν επαναστατικό παρελθόν, αλλά και κάποια γνώση. Το σύστημα έκανε συμμάχους και συνενόχους όλους αυτούς, που θα μπορούσαν να το αμφισβητήσουν και πέτυχε τον έλεγχο.Το κύριο στοιχείο αυτής της εφαρμογής ήταν η νέα συνωμοσία εναντίον της επαρχίας. Όπως στο προηγούμενο βήμα η δύναμη της εξουσίας στηρίζεται στην καθυστερημένη επαρχία, έτσι και στο νέο βήμα δημιουργείται ανάλογη κατάσταση. Με τη δημιουργία αυτού του χάσματος ακόμα και η έννοια της Δημοκρατίας καταστρατηγείται κι ευνουχίζεται. Δημοκρατία σημαίνει ελευθερία έκφρασης κι αυτοδιάθεσης. Όλα αυτά συμβαίνουν βέβαια στα μεγάλα κέντρα, όπου ο έλεγχος των μαζών επιτυγχάνεται με την αστυνόμευση. Η διαφορά όμως που δημιουργείται μεταξύ κέντρου και επαρχίας απαιτεί υποκρισία κι αυτή είναι τελικά, που παγιδεύει τους ανθρώπους. Όλα τα αγαθά της Δημοκρατίας τ' απολαμβάνουν οι "εκλεκτοί", αλλά η συμπεριφορά έναντι της επαρχίας είναι η παλιά, γιατί υπάρχει η εκμετάλλευση. Τη φωνή της επαρχίας, που υποτίθεται αντιπροσωπεύουν οι πολιτικοί οι οποίοι προέρχονται απ' αυτήν, την παγιδεύουν μέσα στα παλάτια, τις υπεραξίες και τη γλυκιά ζωή. Αν ο πολιτικός της επαρχίας είχε κυβερνητικά καθήκοντα στην  περιοχή του, που είναι πιο κοντά στην έννοια της Δημοκρατίας, αργά ή γρήγορα θα ερχόταν σε σύγκρουση με το κεντρικό σύστημα και μ' αυτόν τον τρόπο θα δημιουργούνταν εξελίξεις, που θίγουν την εξουσία. Η κεντρική εξουσία δεν επιθυμεί ο πολιτικός να ζει και να εργάζεται στην περιοχή του, γιατί μ' αυτόν τον τρόπο ο ίδιος ελέγχεται κι αυτό σημαίνει ότι, αν επιθυμεί να διατηρεί το αξίωμα του, θα πρέπει ν'  αγωνίζεται φυσικά εναντίον της κι εναντίον των επιλογών της.Το σύστημα θέλει τον πολιτικό της επαρχίας αργόμισθο, τεμπέλη, υψηλά αμειβόμενο και χωρίς φωνή. Αν ο πολιτικός αποκτήσει αυτά τα χαρακτηριστικά, θα πρέπει για να επιβιώσει να λέει ψέματα και ν' αναπτύσσει διάφορες θεωρίες, που στόχο έχουν ν ' αποπροσανατολίσουν. Αυτές όλες οι θεωρίες των ψευτών έχουν να κάνουν με τον εθνικισμό. Ένας πολιτικός μίας περιοχής, που υποφέρει από τη φτώχεια, όταν δεν κάνει απολύτως τίποτε, πρέπει να πει ψέματα. Πρέπει να πείσει τους ανθρώπους ότι αγωνίζεται για μία μεγάλη Γαλλία, Γερμανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα και ότι, όταν το επιτύχει αυτό, θα λυθούν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα. Επομένως δε φταίει για την έλλειψη λύσεων αυτός, που είναι ηλίθιος και κλέφτης, αλλά φταίνε οι Τούρκοι για τους Έλληνες κι οι Γερμανοί για τους Γάλλους. Βλέπει κάποιος, ότι ο εθνικισμός είναι η φυσική εξέλιξη της φιλοσοφίας ενός συστήματος με κεντρική εξουσία, που δεν έχει τη μονολιθικότητα της βασιλείας. Εξασφαλίζοντας την υποκρισία το σύστημα, που θέλει αδικημένη την επαρχία, δε φοβήθηκε να επιτρέψει και στις άλλες χώρες τις θεωρίες περί δημοκρατίας Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο εκείνη την εποχή πολλοί άνθρωποι της Δύσης είχαν αρχίσει να μελετούν τους μεγάλους Έλληνες φιλοσόφους.Όλα αυτά δοκιμάστηκαν πρώτα στη Γαλλία εκείνης της εποχής κι αυτή η δοκιμή υποβοηθούνταν από τη γνώση που είχε το σύστημα από τη διάλυση της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας.Μετά το θάνατο το Αλεξάνδρου, Μακεδόνες ευγενείς δημιούργησαν κράτη "κατ'  εικόνα και καθ'ομοίωσιν" της αυτοκρατορίας κι αυτό ήταν η απόδειξη της αποτελεσματικότητας της μετέπειτα τακτικής του συστήματος "διαίρει και βασίλευε". Το πόσο καλά λειτουργεί η εξουσία αποδεικνύεται μόνον από τη δυνατότητά της να κάνει πόλεμο. Αυτά τα κράτη είχαν αποδείξει ότι λειτουργούν ελεγχόμενα, παρ' όλες τις ιδιομορφίες τους, πράγμα που τα έκανε πολύτιμες εμπειρίες. Οι ιδιομορφίες αυτές ήταν δύο..πρώτον: οι βασιλιάδες ανήκαν σε έθνος διαφορετικό απ ' αυτό που κυβερνούσαν και δεύτερον: μέσα στο κάθε βασίλειο συνυπήρχαν άνθρωποι που ανήκαν σε διαφορετικά επίπεδα όσον αναφορά την παιδεία τους. Όταν δοκιμάστηκε στη Γαλλία αυτό το σύστημα αποδείχτηκε αυτό, που ήταν γνωστό, αλλά δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ στη Δύση: κάτω από συνθήκες σκευωρίας των "εκλεκτών", που κλέβουν, οι λαοί μάχονται και σκοτώνονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Όταν πλέον το πνεύμα άρχισε να πλημμυρίζει την Ευρώπη στο σύνολο της, το σύστημα ήδη είχε την υποδομή ν' αντιμετωπίσει την κατάσταση.Αυτό, που έγινε στη Γαλλία, ήταν η ιδανική κι εφαρμοσμένη λύση. Έτσι έφτασε η Ευρώπη στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο να πολεμά και να θρηνεί θύματα, κατ' αντιστοιχία  απόλυτη με τους πολέμους των διαδόχων του  Αλεξάνδρου. Πολεμούσαν όλοι εναντίον όλων και η τραγική ειρωνεία ήταν ότι οι βασιλιάδες όλων αυτών των εθνών ήταν συγγενείς μεταξύ τους. Αυτό το γραφικό τσίρκο των γαλαζοαίματων, που κάποτε μάτωσαν την Ευρώπη και σήμερα αποτελούν ευνουχισμένες μαριονέτες, το εγκατέστησε η εκκλησία με σκοπό να το ελέγχει απόλυτα και παράλληλα να μη διαφεύγει η εξουσία σε χέρια, που δεν ελέγχονταν. Το έλεγχε απόλυτα, γιατί μόνον αυτή το προστάτευε. Σε μία Ευρώπη, που στήριζε τη δομή της στον εθνικισμό, αρκούσε μία σπίθα, για να ξεσηκωθούν οι Βρετανοί εναντίον των Γερμανών βασιλιάδων τους. Η εκκλησία προστάτευε ανθρώπους, που είχαν απόλυτη ανάγκη αυτής της προστασίας κι αυτό τούς έκανε υποχείρια της. Οι γαλαζοαίματοι της Ευρώπης δημιουργήθηκαν για να σέρνουν τους λαούς σε τέτοιους πολέμους, των οποίων το τέλος δε θ' απειλούσε τις εξουσίες, που ήδη είχαν προσδιορισθεί, ώστε να υπηρετήσει το σύστημα, και οι όποιες διαφορές θα λύνονταν σε συνθήκες οικογενειακού περιβάλλοντος. Πολεμά ο ξάδερφος τον ξάδερφο, αλλά δεν τον αμφισβητεί, ούτε του παίρνει την εξουσία. Αυτή η πρακτική είναι η επιθυμητή, για να λειτουργήσει η κοινωνία αυτού του βήματος. Πρέπει να γίνονται πόλεμοι, αλλά να μην καταστρέφονται τα επιμέρους συστήματα. Από  τη στιγμή που ο φεουδάρχης έγινε βιομήχανος, δεν υπήρχε καμία απολύτως ανάγκη κατάκτησης.Οι πόλεμοι έχουν διαφορετική φιλοσοφία και στόχους. Ο κύριος στόχος των πολέμων αυτού του βήματος, που είναι και το βήμα που ζει η ανθρωπότητα σήμερα, είναι η κλοπή της γνώσεως διά της βίας. Αυτό το "διά της βίας" εξασφαλίζει την επιβίωση του συστήματος. Η ανταλλαγή γνώσεων απαγορεύεται, γιατί μ ' αυτόν τον τρόπο μειώνεται η υπεραξία και χαλούν τα δεδομένα του παιχνιδιού που συντηρεί το σύστημα. Διά της βίας αρπάζει ο νικητής τις γνώσεις του νικημένου και συντηρούνται τα πνευματικά δικαιώματα. Ο νικημένος εξασφαλίζει την ύπαρξη του, αλλά δεν έχει δικαίωμα ν' αντιγράψει  το νικητή, παρά να μπει στο παιχνίδι από μειονεκτικότερη θέση. Για να γίνει αυτό κατανοητό, αλλά και για να αντιληφθεί ο αναγνώστης την ευφυΐα του συστήματος και την απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ φεουδάρχη και βιομηχάνου, θ' αναφέρουμε ένα παράδειγμα. Έστω ότι υπάρχουν δύο φεουδάρχες, οι οποίοι έχουν φέουδα όχι ίσα μεταξύ τους, αλλά χωρίς δυνατότητα επέκτασης σε άλλους χώρους. Ο ένας παράγει πλούτο αξίας 2Χ και ο άλλος Χ. Όσο το αρχικό καθεστώς επιφάνειας της γης είναι σταθερό, εφόσον οι άλλες παράμετροι εργατικό κόστος, κλίμα — είναι επίσης σταθεροί και κοινοί, αυτή η αναλογία είναι επίσης σταθερή. Πρέπει ν' αλλάξει η επιφάνεια για ν ' αλλάξει ο παραγόμενος πλούτος κι αυτό σημαίνει πόλεμο. Μόνο αν ο δεύτερος κατακτήσει μέρος του πρώτου, μπορεί να κάνει τον πλούτο του 2Χ και σε καμία άλλη περίπτωση.Στην περίπτωση των βιομηχάνων έχουμε επίσης συγκεκριμένα όσο κι ανάλογα δεδομένα. Υπάρχουν δύο βιομήχανοι και οι βιομηχανίες τους αποφέρουν πλούτο έστω 2Χ και Χ αντίστοιχα. Έχουν και οι δύο εργοστάσια κι εργάτες, ενώ απευθύνονται στην ίδια αγορά. Εδώ το κεφάλαιο δεν είναι η γη, ούτε και το εργοστάσιο. Εδώ το κεφάλαιο είναι η τεχνογνωσία. Όποιος έχει πιο εξελιγμένη μέθοδο παραγωγής, ανώτερο ποιοτικά προϊόν και καταφέρνει να  είναι περισσότερο ανταγωνιστικός, έχει το μεγαλύτερο κέρδος. Ο πόλεμος κι εδώ γίνεται, αλλά δεν είναι της αυτής φιλοσοφίας. Ο εργοστασιάρχης δεν πολεμά ν' αρπάξει το εργοστάσιο του άλλου, πράγμα ανώφελο κι επικίνδυνο, εφόσον δημιουργεί συνθήκες να χάσει κι αυτός το δικό του, αλλά πολεμά ν' αρπάξει την τεχνογνωσία του αντιπάλου. Αν καταφέρει κι αρπάξει τη γνώση του πρώτου, αυτός θα εισπράττει τα 2Χ, εφόσον ο άλλος είναι υποχρεωμένος ν' αποδεχθεί να δουλεύει με κατώτερη γνώση, αν θέλει να παραμείνει στο παιχνίδι και να μην προκαλεί το σύστημα.Αν αντιληφθεί ο αναγνώστης αυτό το παράδειγμα, αντιλαμβάνεται την έννοια "κεφάλαιο". Κεφάλαιο δεν είναι το χρήμα, ούτε το εργοστάσιο, παρά η γνώση. Με τη γνώση εξασφαλίζει κάποιος και χρήματα κι εργοστάσιο, ενώ το αντίθετο δεν ισχύει πάντα. Τα χρήματα δαπανώνται για να εξασφαλίζουν την ακριβή γνώση και το φθηνό εργοστάσιο, ενώ το εργοστάσιο, όταν υπάρχει, απλά μειώνει τα συνολικά έξοδα επένδυσης. Μ' αυτήν τη λογική τα χρήματα και η υλικοτεχνική υποδομή είναι η έκφραση του κεφαλαίου ως έννοια και ταυτόχρονα είναι και η μορφή του όσον αφορά την ανάγκη να διαμοιραστεί στους δικαιούχους. Αυτό για να γίνει κατανοητό, θα πρέπει να το αναλύσουμε. Αν, για παράδειγμα, υπάρχει ένας εργοστασιάρχης μ' όλη την απαραίτητη υποδομή που τον χαρακτηρίζει,  αλλά χωρίς την απαραίτητη γνώση που απαιτεί το ανταγωνιστικό περιβάλλον για ν' αποκτήσει κέρδος, το σύνολο αυτής της υποδομής είναι άχρηστο. Είναι άχρηστο το εργοστάσιο, είναι άχρηστοι οι εξειδικευμένοι εργάτες, είναι άχρηστες οι αγορασμένες πρώτες ύλες. Από την άλλη πλευρά έχουμε έναν άνθρωπο, που έχει μία γνώση με τη μορφή εφεύρεσης, που είναι σίγουρο ότι έχει θέση στην αγορά, αλλά χωρίς την παραμικρή υλική υποδομή. Αυτοί οι δύο άνθρωποι που μελετούμε, έχουν διαφορά στο κεφάλαιο. Φαινομενικά ο πρώτος υπερτερεί έναντι του δεύτερου, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Ο πρώτος δεν έχει κεφάλαιο κι γι' αυτό δεν μπορεί να δουλέψει, ενώ ο δεύτερος πουλώντας μέρος της αξίας της γνώσης του, μπορεί να εξασφαλίσει το σύνολο όσων διαθέτει ο πρώτος έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να δουλέψει. Αυτό είναι η απόδειξη της γνώσης, που είναι ταυτόσημη με την έννοια "κεφάλαιο".Όμως έννοια κι έκφραση είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό, γιατί ο πλούτος ανήκει στην έκφραση του κεφαλαίου. Σύμφωνα με τα παραπάνω ο πρώτος έχει εργοστάσιο και πρώτες ύλες κι επομένως πλούτο. Μπορεί να τα πουλήσει σε κάποιον και να αποκτήσει τον αντίστοιχο πλούτο. Τα μηχανήματα, οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν συγκεκριμένη αξία και η  κατοχή τους σημαίνει κατοχή συγκεκριμένου πλούτου. Ο δεύτερος, που έχει τη γνώση, αν δεν κινηθεί με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο, δεν έχει τον παραμικρό πλούτο. Η ύπαρξη ορισμένων χαρτιών δεν πιστοποιεί πλούτο, ούτε δίνει τη δυνατότητα χειρισμού μ'  όμοιο τρόπο. Ο πρώτος μπορεί να πουλήσει ένα μηχάνημα, να βγει στην αγορά και ν'  αγοράσει τα αγαθά που θέλει, ενώ ο δεύτερος όχι. Μπορεί να πάει κάποιος στο χασάπη και αντί αμοιβής σε χρήμα να του δώσει δύο σελίδες από τη μελέτη του; Συνεπώς για να μπει στην αγορά το κεφάλαιο-γνώση πρέπει να εκφραστεί σε πλούτο. Πρέπει κάποιοι να την εκτιμήσουν και στη συνέχεια να την αντιστοιχίσουν σε πλούτο κι αυτός ο πλούτος θα είναι, που θα εκφράζει την αξία της ως κεφάλαιο. Ο βιομήχανος που εξετάσαμε εφόσον έχει εργοστάσιο, που δούλευε στο παρελθόν, είχε κεφάλαιο σε γνώση, αλλά αυτό το κεφάλαιο έχασε την αξία του, εφόσον η γνώση του ξεπεράστηκε. Ο πλούτος του είναι προϊόν εκείνης της γνώσης που κάποτε είχε. Ήταν γαιοκτήμονας, πούλησε τη γη κι αγόρασε γνώση. Από τη μία μορφή κεφαλαίου πέρασε στην άλλη, που είναι εντελώς διαφορετικής μορφής. Η μετάβαση από τη μία μορφή κεφαλαίου στην άλλη γίνεται, γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά στην απόδοση του κέρδους, το οποίο κέρδος δεν είναι κεφάλαιο, αλλά το σύστημα μέσω των πνευματικών δικαιωμάτων το μετατρέπει σε κεφάλαιο. Σ' αυτό το σημείο βρίσκεται η αδυναμία του συστήματος κι οποιαδήποτε παρέμβαση το κλονίζει.Ο,τι έχει πει ο Μαρξ είναι σωστό και η θεωρία του αγγίζει την αδυναμία του συστήματος. Αυτό όμως που κάνει το Μαρξ ανεφάρμοστο μέχρι σήμερα, είναι το πρώιμο της εμφάνισής του. Ο Μαρξ γεννήθηκε σε μία εποχή που το κεφάλαιο όπως το γνωρίζουμε σήμερα γεννιόταν και δεν είχε πάρει τα πραγματικά του χαρακτηριστικά. Στην εποχή του, το κεφάλαιο ήταν τα εργοστάσια και τα χρήματα που απαιτούσε η λειτουργία τους. Αυτοί που διαχειρίζονται το λόγο του δεν προσαρμόζουν τη θεωρία του στα πραγματικά δεδομένα, γιατί είναι κι οι ίδιοι εξίσου άθλιοι κεφαλαιοκράτες. Χειρίζονται το λόγο του ως κεφάλαιο, για ν ' αντλούν δικαιώματα υπεραξίας απ ' αυτόν. Ένας δούλος του κομμουνιστικού κόμματος, δεν αναλύει το λόγο του Μαρξ, γιατί απλούστατα αυτό σημαίνει αυτοκατάργηση. Όμως πριν δούμε την άποψη του Μαρξ, επιστρέφουμε σ' αυτό που όπως αναφέραμε αποτελεί το αδύναμο σημείο του συστήματος.Το σύστημα, που θέλει να προστατεύσει τους δούλους του, δίνει σ' αυτούς τη δυνατότητα ν' ανανεώνουν το κεφάλαιο τους μέσα από το κέρδος και μ'  αυτόν τον τρόπο να διαιωνίζεται η κατάσταση. Το κεφάλαιο-γνώση αποδίδει κέρδος μέχρι να ξεπεραστεί κι αυτό σημαίνει ότι σε κάποια στιγμή παύει να υφίσταται. Οι φεουδάρχες που έγιναν εργοστασιάρχες, γνωρίζουν αυτήν την αδυναμία κι αυτός ήταν ένας σημαντικός λόγος που σε πρώτη φάση δεν επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τη θεωρητικά αλλά και πρακτικά άφθαρτη γη, χωρίς ικανοποιητικές εγγυήσεις. Το σύστημα γνωρίζει επαρκώς τι ακριβώς είναι το κεφάλαιο, αφού αυτό μέσω της εκκλησίας έχει στην κατοχή του το μεγαλύτερο κεφάλαιο που εμφανίστηκε ποτέ στη Γη, και είναι ο Λόγος του Θεού. Αυτή η γνώση έδωσε σ' αυτό τη δυνατότητα να δρομολογήσει καταστάσεις περίπλοκες και δυσδιάκριτες. Έντεχνα προκαλεί σύγχυση στους ανθρώπους μεταξύ των εννοιών του κεφαλαίου και του πλούτου. Παραμονές του 21 ου  αιώνα κι οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται από πού προέρχεται το κέρδος και πώς αυτό δημιουργεί συνθήκες αύξησης του. Βλέπει ο άνθρωπος αυτό που δεν πρόφτασε ο Μαρξ, δηλαδή εργοστάσια να κλείνουν και να μένουν άνεργοι οι άνθρωποι και δεν μπορεί να καταλάβει ότι το κεφάλαιο το έχει ο άνθρωπος, που έχει τη γνώση. Σήμερα αυτό είναι πιο προσιτό να το αντιληφθεί κάποιος, γιατί υπάρχει περισσότερη γνώση γύρω από τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Ο Μαρξ υπήρξε σε μία εποχή που οι ανάγκες για αγαθά ήταν τεράστιες, ενώ η προσφορά μέσω της παραγωγής ελάχιστη κι αυτό έδινε αξία στο εργοστάσιο σε βάρος της γνώσης.Η αγγλική βιομηχανία μπορεί να παρήγαγε ένα προϊόν ανώτερης ποιότητας από μία άλλη βιομηχανία, αλλά αυτό ελάχιστα προβλημάτιζε τους άλλους, εφόσον η παραγωγή της δεν ξεπερνούσε τη ζήτηση, ώστε ν' απειλήσει άλλες αγορές. Κεφάλαιο εκείνη την εποχή ήταν το εργοστάσιο. Όμως το κεφάλαιο έχει την τάση να επεκτείνει την ακτίνα δράσης του κι αυτό είναι μία από τις αδυναμίες του. Είναι αδυναμία, γιατί, αν δεν επεκταθεί και δεν καλύψει μία ανάγκη στο σύνολο της αγοράς, δημιουργεί χώρο γι' ανάπτυξη ανεπιθύμητου ανταγωνισμού. Ένας εργοστασιάρχης που κατασκευάζει υφάσματα στο Λονδίνο, έχει συμφέρον να είναι η ζήτηση μεγαλύτερη από την παραγωγή, ώστε να εισπράττει περισσότερη υπεραξία χωρίς μεγαλύτερα έξοδα. Όμως αυτή η διαφορά είναι επικίνδυνη γι' αυτόν, γιατί δίνει χώρο ανάπτυξης και σε κάποιον άλλο, που παράγει το ίδιο προϊόν έστω και κατώτερης ποιότητας. Ακριβώς για να μην υπάρξει χώρος για κάποιον άλλο, που στο μέλλον μπορεί να είναι απειλητικός, πρέπει ο πρώτος βιομήχανος να επεκταθεί. Το ένα εργοστάσιο να γίνουν δύο, τρία και ούτω καθεξής. Αυξάνοντας όμως την παραγωγή, οδηγείται σε μία κατάσταση στην οποία η ανάγκη θα έχει καλυφτεί σε πρώτη φάση και οι περαιτέρω πωλήσεις για να διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο θα επιβάλλουν μείωση των τιμών. Όταν αυτές οι μειώσεις φτάσουν σ' ένα οριακό σημείο, ο κολοσσός πλέον βιομηχανία, θα πρέπει ν' αναζητήσει άλλες αγορές έξω  από εθνικά όρια. Όταν αυτή η επέκταση γίνεται σε κράτος που δεν έχει ανεπτυγμένη εθνική βιομηχανία, δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν υπάρχει. Όταν αγγλικά προϊόντα μπαίνουν στην αγορά  της Γαλλίας, που παράγει τα ίδια, τότε αρχίζουν και δημιουργούνται προβλήματα, που κλονίζουν το σύστημα.Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα, ο εργοστασιάρχης έχει δύο μεγάλα προβλήματα. Ένα σε σχέση με τη διατήρηση της αξίας του αρχικού κεφαλαίου κι ένα σε σχέση με τον ανταγωνισμό κάποιου άλλου, που μπαίνοντας στην αγορά του τείνει να τον εξαφανίσει. Το πρώτο πρόβλημα λύνεται μ' ευκολία, ενώ το δεύτερο είναι δύσκολο όσο κι επικίνδυνο. Το πρώτο λύνεται με τη γνωστή τακτική του συστήματος, που είναι η αδικία. Το σύστημα δεν έχει ευαισθησίες κι αισθήματα. Το σύστημα λατρεύει τους εκλεκτούς του, που το στηρίζουν, πληρώνοντας το εκμεταλλευόμενοι φτωχούς ανθρώπους. Αυτό το πετυχαίνει με τον έλεγχο του πραγματικού κεφαλαίου, που είναι η γνώση. Αν το κεφαλαίο με τη μορφή χρήματος ήταν ανεξάρτητο από την εξουσία και τις επιλογές της, η κατάσταση στην παραγωγή θα ήταν διαφορετική. Αυτός, που είχε το κεφάλαιο-εφεύρεση, θα πήγαινε στην τράπεζα κι αφού εύκολα θα κατάφερνε να πιστοποιήσει την αξία της εφεύρεσής του, αυτόματα θα έπαιρνε το κεφάλαιο-χρήμα για να μπει στην παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εφευρέτης θα γινόταν βιομήχανος και θα παρήγαγε μέχρι να εξαντληθούν οι δυνατότητες του: είτε, γιατί η γνώση του ξεπεράστηκε σε απόλυτα επίπεδα είτε γιατί δεν υπάρχει χώρος έστω και για το κατώτερο προϊόν.Αυτό όμως δε συμβαίνει, γιατί όλος αυτός ο χώρος του κεφαλαίου ελέγχεται. Πάει ο εφευρέτης σε μία τράπεζα για την αναζήτηση της μορφής κεφαλαίου που δε διαθέτει κι αυτή ακολουθεί ύπουλη τακτική. Πρώτον αρνείται προφασιζόμενη το αβέβαιον της επένδυσης και δεύτερον ενημερώνει τον εργοστασιάρχη  του αυτού αντικειμένου για τον κίνδυνο. Από τη στιγμή που ελέγχεται η χρηματοδότηση, το πλέον εύκολο είναι η τεχνητή μείωση της αξίας του πραγματικού κεφαλαίου. Ο εφευρέτης που σ' ένα ελεγχόμενο οικονομικό σύστημα δεν εξασφαλίζει χρηματοδότηση, είναι εύκολο θύμα των αθλίων. Όταν όλες οι πόρτες είναι κλειστές, μένει πάντα ανοιχτή αυτή του αντιπάλου, πράγμα που σημαίνει ελάχιστη διαπραγματευτική ικανότητα. Ο εφευρέτης θα ξεπουλήσει όσο-όσο την εφεύρεση του και θα είναι αναγκασμένος, εισπράττοντας ψίχουλα, να βλέπει τον άλλο να θησαυρίζει χωρίς δυνατότητα αντίδρασης. Εδώ συμβαίνει αυτό που προαναφέραμε, ότι το σύστημα καταφέρνει και μετατρέπει το κέρδος σε κεφάλαιο. Ο εργοστασιάρχης από το κέρδος αγοράζει κεφάλαιο, που σ' άλλη περίπτωση θα εξαφάνιζε και το κεφάλαιό του και το κέρδος του.Μ' αυτόν τον έλεγχο στις χρηματοδοτήσεις, το κεφάλαιο-γνώση εξασφαλίζει σταθερότητα όμοια μ' αυτήν της γης και καθιστά ασφαλή τη μετατροπή του κεφαλαίου. Οι ηλίθιοι φεουδάρχες γίνονται εκ του ασφαλούς ευφυείς βιομήχανοι εκμεταλλευόμενοι τη γνώση, που υπάρχει. Η τραγική ειρωνεία βρίσκεται στο γεγονός ότι τα πνευματικά δικαιώματα για το σύνολο του κόσμου είναι δωρεά του συστήματος και προστασία του φτωχού δημιουργού από τους βιομηχάνους. Όλα αυτά όμως που αφορούν την υπάρχουσα γνώση, εφαρμόζονται μόνο σ' εθνικό επίπεδο. Το κάθε εθνικό σύστημα προστατεύει τους δικούς του κλέφτες. Έτσι όταν θα υπάρξει ο Γερμανός εφευρέτης, από πλευράς Γερμανίας θα υπάρξει άφθονη χρηματοδότηση, όταν δεν υπάρχει βιομηχανικό κατεστημένο  σ' αυτόν τον τομέα παραγωγής και εννοείται ότι δε θα ειδοποιηθεί ο Βρετανός βιομήχανος.Απ' αυτό το σημείο ξεκινά το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα του συστήματος, που είναι και το πιο δύσκολο. Το πρόβλημα γεννιέται από τη δυσλειτουργία, που προκαλείται από την επιθυμία για έλεγχο της γνώσης σε διαφορετικά επίπεδα και την αδυναμία επίτευξης της επιθυμητής ισορροπίας. Αυτά τα επίπεδα είναι δύο: το κάθε εθνικό και το παγκόσμιο. Έτσι, ενώ τα πνευματικά δικαιώματα αφορούν το παγκόσμιο επίπεδο, η προστασία του κεφαλαιοκράτη επιτυγχάνεται μόνο στο κατώτερο επίπεδο, που είναι το εθνικό. Σύμφωνα με το αξίωμα που θέσαμε στην αρχή, όταν υπάρχει εξουσία, υπάρχει και τάση για την κατάκτηση του συνόλου της. Όταν σ' αυτό προσθέσει κάποιος και το αναμφισβήτητο  ότι ο πλούτος δίνει εξουσία και η εξουσία πλούτο, τότε είναι προφανές ότι όλα τα εθνικά συστήματα που αγωνίζονται για την παγκόσμια εξουσία, ακολουθούν την ίδια τακτική. Προσπαθούν να φτιάξουν δομές και να επεκταθούν σ' όλους τους τομείς της παραγωγής, ώστε να εξασφαλίσουν για τον εαυτό τους το σύνολο του πλούτου που διατίθεται στην αγορά. Ενώ στην εθνική αγορά ευνοείται το φαινόμενο του μονοπωλίου, στη διεθνή γίνεται ένας χωρίς προηγούμενο σκληρός  αγώνας για την κατάργηση του από τα έθνη που θίγονται. Η δυσλειτουργία στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, εδώ παρουσιάζεται κι  έχει σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα. Όταν η γνώση που προστατεύεται, είναι απείρως καλύτερη από τις ομοειδείς, οδηγεί πάντα στην κατάσταση του μονοπωλίου. Έτσι, ενώ όλα τα έθνη στηρίζουν τις δομές τους στα πνευματικά δικαιώματα, σ' αυτήν την  περίπτωση είναι αναγκασμένα να πολεμούν έναν αντίπαλο, που αν τον νικήσουν, η νίκη τα καταστρέφει. Όμως, επειδή αυτή η διαφορά γνώσης υπάρχει πολύ σπάνια, και όλες σχεδόν είναι στο ίδιο επίπεδο, αυτή η ανάγκη είναι πολύ σπάνια. Σημασία έχει το ότι κατά τη βιομηχανική επανάσταση τα μεγάλα έθνη εκείνης  της εποχής, που εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα, άρχισαν να χτίζουν απόλυτα όμοια συστήματα παραγωγής, που ήταν θέμα χρόνου η σύγκρουση τους μέσα στην παγκόσμια αγορά, μέρος της οποίας είναι και η αντίστοιχη εθνική. Συστήματα όμοια μεταξύ τους με κεφάλαιο μεταβλητό, όπως είναι η γνώση, δημιουργούν μία δυναμική, που απαιτεί ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς.Αν προσδιορίσουμε χρονικά την εποχή από την οποία αυτά τα υποσυστήματα υπάρχουν και λειτουργούν στην τέλεια μορφή, για πρώτη φορά βρισκόμαστε λίγα χρόνια πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Πρώτος προβληματισμός είναι γιατί ο πόλεμος αυτός ονομάστηκε παγκόσμιος και δεν ονομάστηκαν τόσοι άλλοι,  που έγιναν από αυτοκρατορίες, που τη δεδομένη στιγμή είχαν πρακτικά την κοσμοκρατορία. Γιατί εκείνος ο πόλεμος ονομάστηκε παγκόσμιος; Ποιο χαρακτηριστικό του δίνει αυτήν την ιδιότητα; Πριν βρούμε αυτό το χαρακτηριστικό, θα πρέπει να δούμε την παγκόσμια κατάσταση εκείνης της εποχής. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι ο κόσμος εκείνη την εποχή ήταν γνωστός στο σύνολο του και όχι μόνον ήταν γνωστός, αλλά είχε διαμοιραστεί στα ισχυρά έθνη εκείνης της εποχής. Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία του βήματος της Βαβυλώνας ως σύστημα εξουσίας παύει να εξασφαλίζει συνθήκες επιβίωσης, εφόσον εξαλείφονται τα βασικά δεδομένα. Η δυνατότητα επέκτασης στο χώρο που της δίνει δύναμη, έφτασε εκείνη την εποχή στο οριακό της σημείο. Δεν μπορεί η Αγγλία να ξεκινήσει πόλεμο σ ' άλλους χώρους, υποσχόμενη στους δούλους της φέουδα και πλούτη. Οι στρατοί όλου του κόσμου περιορίζονται στο να διαφυλάγουν τα κεκτημένα σ' έναν κόσμο, που δεν έχει άλλες δυνατότητες προσφοράς εδαφών. Από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, το σύνολο της ανθρωπότητας περνά σε μία νέα φάση, που αποκλείει το ενδεχόμενο της επιστροφής στο βήμα της Βαβυλώνας. Ενώ όπως αναφέραμε στην αρχή της θεωρίας, το βήμα αυτό είναι συνεχώς επαναλαμβανόμενο, εκείνη την εποχή εξαλείφθηκαν όλοι οι παράγοντες που  το έκαναν να λειτουργεί. Εδώ είναι απαραίτητη μία διευκρίνιση. Λέμε ότι το βήμα τέσσερα έχει την τάση να μεταμορφώνεται και να εμφανίζεται ως βήμα της Βαβυλώνας, όταν απαιτείται. Αυτό δεν έρχεται σ' αντίθεση μ' αυτό που συνέβαινε εκείνη την εποχή. Θα ερχόταν μόνον, αν η μεταβολή ήταν μόνιμη και λειτουργούσε. Όμως στην περίπτωση του βήματος τέσσερα εμφανίζεται  για να παρασύρει τους ανθρώπους κι αφού αλλάξουν τα δεδομένα, η κοινωνία σταδιακά επανέρχεται στο ίδιο βήμα. Αυτό θα το δούμε καλύτερα όταν θα εξετάσουμε τις συνθήκες οικονομικής κρίσης που οδηγούν στον πόλεμο.  Σημασία έχει ότι πριν απ' αυτήν  την εποχή οι φεουδάρχες, όταν γίνονταν πολλοί και μειωνόταν ο πλούτος τους, είχαν δυνατότητα επέκτασης, ενώ μετά απ'  αυτήν όχι.Σ' αυτήν την οριακή όσο και πρωτόγνωρη κατάσταση έχουμε τα δύο κύρια υποσυστήματα ως τους κατ' εξοχήν χαμένους. Η εκκλησία και το στρατιωτικό κατεστημένο που στηρίζει το βασιλιά, από κείνη τη στιγμή έχουν μόνο να χάσουν κι αυτό που τους απομένει είναι η επιβράδυνση των εξελίξεων και τίποτ' άλλο. Πάλι η εκκλησία είναι αυτή που αναλαμβάνει την κατάσταση στα χέρια της και παίζει το βρωμερό της ρόλο. Όπως κάποτε έκρινε και έπραττε με δύο μέτρα και δύο σταθμά που χώριζε τους ανθρώπους σε κύριους και δούλους, έτσι και τώρα επαναλαμβάνει τον εαυτό της. Η πρακτική είναι γνωστή κι εφαρμοσμένη στο σύνολο των εθνών που βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό χώρο. Η κατάσταση είναι αδύνατο να μην εξελιχθεί και γι' αυτό, όπως είδαμε, τηρείται διαφορετική πολιτική έναντι του κέντρου απ' αυτήν της επαρχίας. Όπως δούλεψαν τα έθνη, έτσι δουλεύει πλέον το σύνολο του κόσμου. Η εκκλησία μετατρέπει σταδιακά το σύνολο του χώρου έξω από την Ευρώπη σε παγκόσμια επαρχία. Αυτό επιτυγχάνεται με τον πιο απλό τρόπο. Διαφορετικές απαιτήσεις έχει η εκκλησία από ένα Ευρωπαίο πιστό σε σχέση με ένα Λατινοαμερικάνο. Ο Γάλλος αγρότης μπορεί να υστερούσε έναντι του Παριζιάνου φιλοσόφου, αλλά η γνώση για την επανάσταση, για τα δικαιώματα, τον έκαναν λιγότερο ελεγχόμενο σε θέματα που αφορούν την προσωπική του ζωή. Αυτήν τη γνώση δεν την είχε ο Βραζιλιάνος κι αυτό τον έκανε όχι μόνον ελεγχόμενο, αλλά και προβλέψιμο στις αντιδράσεις του. Το σύστημα είχε γνώση από Γάλλους αγρότες για το τι μπορεί να σκέφτεται και να επιδιώκει ο Βραζιλιάνος αγρότης. Εφόσον ο εχθρός του συστήματος ήταν η γνώση, σ' αυτό το σημείο έπεσε το κέντρο βάρους της δράσης του εναντίον αυτών των ανθρώπων. Η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει αυτήν τη συμπεριφορά, είναι η υποκρισία.ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗΥΔΡΟΧΟΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥeamb-ydrohoosΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Γιατί τιναζόμαστε πριν μας πάρει ο ύπνος;

Posted: 06 Apr 2014 12:56 PM PDT

Καθώς πέφτουμε για ύπνο μερικοί απότομοι σπασμοί μας κάνουν να «τινάζουμε» τα χέρια και τα πόδια μας για μια μικρή στιγμή ή να αισθανόμαστε ότι πέφτουμε από μεγάλο ύψος. Μερικοί το αγνοούν, άλλοι ντρέπονται ή φοβούνται. Εντούτοις, το 70% των ανθρώπων βιώνουν τέτοιες εμπειρίες. Συνήθως, όταν κοιμόμαστε το σώμα μας είναι σε παράλυση, ακόμα και κατά τη διάρκεια των ποιο έντονων ονείρων μας, οι μύες του σώματος μας παραμένουν απολύτως χαλαροί δείχνοντας μηδαμινά σημάδια εσωτερικής δραστηριότητας. Όμως η πόρτα ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα δεν είναι κλειστή. Οι ποιο συχνές κινήσεις που κάνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, είναι οι έντονες κινήσεις των ματιών. Όταν ονειρευόμαστε τα μάτια μας κινούνται ανάλογα με το τι βλέπουμε. Αυτές οι κινήσεις ξεφεύγουν από τον κόσμο των ονείρων και μπορούμε να τις παρατηρήσουμε. Μάλιστα, το μεγαλύτερο σημάδι που υποδεικνύει ότι κάποιος ονειρεύεται, είναι η κίνηση των ματιών του.
Οι σπασμοί κατά τον ύπνο, είναι πιο συχνοί στα παιδιά και επίσης δεν αντιπροσωπεύουν επακριβώς αυτό που βλέπουμε στο όνειρό μας. Αν ονειρεύεσαι ότι κάνεις ποδήλατο για παράδειγμα, δεν κουνάς τα ποδιά σου κυκλικά! Οι σπασμοί αυτοί είναι σημάδι ότι το σώμα μας έχει ακόμα τον έλεγχο τη στιγμή που μας καταλαμβάνει η παράλυση του ύπνου.Ο εγκέφαλος όμως δεν έχει κάποιον ON/OFF διακόπτη που μας μεταφέρει από το όνειρο στην πραγματικότητα. Έχει 2 συστήματα ισορροπημένα μεταξύ τους, τα οποία καθημερινά παλεύουν για τον έλεγχο.Βαθιά στον εγκέφαλο, κάτω από το φλοιό, βρίσκεται το ένα από αυτά: ένα δίκτυο νευρικών κυττάρων, που ονομάζεται δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης. Αυτό είναι φωλιασμένο ανάμεσα στα τμήματα του εγκεφάλου που ρυθμίζουν τις βασικές φυσιολογικές διαδικασίες, όπως η αναπνοή. Όταν το δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης είναι σε πλήρη ισχύ, αισθανόμαστε ανήσυχοι και σε εγρήγορση, αυτό σημαίνει ότι είμαστε ξύπνιοι. Αντίθετα, σε αυτό το σύστημα, λειτούργει ο πυρήνας VLPO ο οποίος βρίσκετε στο κάτω μέρος και προς την άκρη του εγκεφάλου και βρίσκεται λίγο πριν από το σημείο όπου συναντιούνται τα νεύρα των ματιών. Πιθανότατα για να μπορεί να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την αρχή και το τέλος της ημέρας και έτσι να επηρεάσει τους κύκλους του ύπνου μας.Καθώς ο εγκέφαλος σταματά να ερμηνεύει τον εξωτερικό κόσμο και αρχίζει να παράγει την δική του «ψυχαγωγία», ο αγώνας ανάμεσα στο σύστημα ενεργοποίησης και στο VLPO, τείνει προς το δεύτερο. Η παράλυση του ύπνου παίρνει θέση και το τι συμβαίνει μετά δεν είναι ξεκάθαρο. Η μάχη για τον έλεγχο δεν έχει τελειώσει, καμιά φορά το σύστημα ενεργοποίησης νικά ένα σωρό μάχες στη σειρά σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια έκρηξη ενέργειας που μας προκαλεί τυχαίες κινήσεις.Με λίγα λόγια το «τίναγμα» που νιώθουμε καμιά φορά πριν τον ύπνο, δεν είναι πάρα οι τελευταίες προσπάθειες του δικτυωτού συστήματος ενεργοποίησης να κρατήσει τον έλεγχο! Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Πηγή, BBC News
Απόδοση, Δημήτρης Γιάκας
demgiakas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Όμορφος Δυαδικός Κόσμος

Posted: 06 Apr 2014 12:49 PM PDT

Πίσω από κάθε αλήθεια, κρύβεται ένα αθέατο ψέμα.Πίσω από κάθε ψέμα κρύβεται μια αθέατη αλήθεια. Η πρόκληση είναι να αντιλαμβανόμαστε το αθέατο, όχι να κρίνουμε το θεατό. Μια πρόκληση που ακόμα φορτίζεται με άπειρες πλάνες και καταχωρημένες πεποιθήσεις που εμποδίζουν την όραση. Η πραγματικότητα θ' αλλάξει πολλές φορές καθώς ανοίγουν σταδιακά τα δικά μας, ατομικά μάτια. Πολλά που τώρα φαίνονται αληθινά θ' αποδειχτούν ψεύτικα και το αντίστροφο. Αυτοί που παρακολουθούν την πορεία τους με αντικειμενικότητα διαπιστώνουν, με δέος, όλες τις συνεχόμενες αλλαγές που δεν μπορεί ο γραμμικός, επιφανειακός νους να καταγράφει. Ό,τι ήταν κάποτε σημαντικό, τώρα, έχει χάσει την αίγλη του. Ό,τι ήταν κάποτε αναγκαίο, τώρα μοιάζει ψευδαίσθηση, από την οποία έχουμε απελευθερωθεί. Αυτό που έμοιαζε εχθρικό, σήμερα έχει διαλυθεί στο φως της επίγνωσης. Αυτό που φάνταζε άπιαστο, είναι τώρα βίωμα και κατάκτηση. Η αξία του ταξιδιού καθώς και κάθε κατάκτησης είναι ανεκτίμητη. Ο κάθε προορισμός, όσο δελεαστικός κι αν είναι, παραμένει προσωρινός. Μα είναι τόσο όμορφος καθώς αλλάζει το περιβάλλον, καθώς ανακαλύπτουμε νέες προκλήσεις και νέες κατακτήσεις που οφείλουμε να τολμήσουμε. Μένουν πίσω μόνο όσοι θέλουν να γαντζώνονται, να διατηρούν αναλλοίωτο ό,τι έχουν κατακτήσει, να επιδεικνύουν τα επιτεύγματά τους. Για λίγο, αυτό αρκεί και μοιάζει δελεαστικό. Οι άλλοι θαυμάζουν... Όμως μέσα μας, υπάρχει μόνο ο Εαυτός μας, τον οποίο ψάχνουμε και στον οποίο ανήκουμε…Όμορφος δυαδικός κόσμος, που κρύβει τα διαμάτια του από αυτούς που ακόμα θέλουν να εστιάζονται αποσπασματικά! synthesieautouΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Οι φιλικοί δεσμοί είναι πιο ισχυροί και από τους ερωτικούς, ισχυρίζεται βρετανική έρευνα

Posted: 06 Apr 2014 12:45 PM PDT

«Η γυναίκα δεν μπορεί να γνωρίσει φιλία. Γνωρίζει μόνο τον έρωτα», υποστήριζε ο «κακοποιημένος» από το ασθενές φύλο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε. Πρόσφατη όμως έρευνα Βρετανών κοινωνιολόγων φαίνεται ότι ανατρέπει αυτό τον ισχυρισμό, αποκαλύπτοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, και κυρίως οι γυναίκες, δεν χαλάνε εύκολα τις φιλίες τους, ακόμη κι αν αυτές είναι πηγή άγχους ή δυσαρέσκειας.
alt
Όπως μάλιστα ομολογούν τα ίδια τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, τούς είναι πιο εύκολο να χωρίσουν από τον/την ερωτικό τους σύντροφο από ό,τι να διακόψουν μια πολύχρονη φιλική σχέση.
«Ο κώδικας συμπεριφοράς που ρυθμίζει τις σχέσεις μεταξύ φίλων είναι τόσο ισχυρός ώστε καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διακοπή της φιλίας, ακόμη κι αν αυτή έχει πάψει να είναι ευχάριστη, εξαιτίας των ενοχικών αισθημάτων που γεννά. Υπάρχει σε κάθε φιλία ένα κοινό αίσθημα καθήκοντος, το οποίο δύσκολα παραβιάζεται», εξηγεί η Carol Smart, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και συνδιευθύντρια του Κέντρου Μόργκαν για τη Μελέτη των Σχέσεων και της Προσωπικής ζωής.
women-and-coffeeΗ λήξη μιας φιλίας, σύμφωνα με την έρευνα, είναι μια εμπειρία εξαιρετικά επώδυνη και τραυματική και για τα δύο μέρη της σχέσης, τόσο για τον φίλο που εγκαταλείπει όσο και για αυτόν που εγκαταλείπεται. Για τον πρώτο επειδή αισθάνεται μεγάλες ενοχές για την πράξη του και για τον δεύτερο επειδή αισθάνεται προδομένος και κλονίζεται η αυτοεκτίμησή του. Γι' αυτό και όσοι επιθυμούν να αποδεσμευτούν από μια φιλική σχέση σπάνια επιλέγουν τη βίαιη ρήξη, αλλά στην πλειονότητα τους επιλέγουν να απομακρυνθούν σταδιακά.
Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο επειδή ανατρέπουν βαθύτατα ριζωμένες προκαταλήψεις για τη γυναικεία στάση απέναντι στη φιλία, αλλά και γιατί εστιάζουν για πρώτη φορά στο πώς άνδρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται τη φιλία και την απώλειά της.
Η έρευνα βασίστηκε στις προσωπικές μαρτυρίες 200 και πλέον ατόμων, που συμμετέχουν εθελοντικά στο λεγόμενο «Mass Observation Project» (ΜΟΡ), μία από τις μεγαλύτερες (πάνω από 4.000 άτομα έχουν συμμετάσχει από το 1981 έως σήμερα), μακροβιότερες (ξεκίνησε το 1937, διακόπηκε το 1960 και επανενεργοποιήθηκε το 1981) και πλέον πρωτότυπες κοινωνιολογικές έρευνες στον κόσμο, που έχει θέσει ως στόχο να καταγράψει λεπτομερώς την καθημερινή ζωή στη Μ. Βρετανία.
Ελυθεροτυπία
sciencearchives
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τί μας κάνει ευτυχισμένους;

Posted: 06 Apr 2014 12:43 PM PDT

Οι άνθρωποι βρίσκουν την ευτυχία σε διαφορετικές ενασχολήσεις όλους όμως τους κάνει ευτυχισμένους το...σεξ!
Επιστήμονες από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι στη Νέα Ζηλανδία, προσπάθησαν να ομαδοποιήσουν και να κατηγοριοποιήσουν τα 10 απλά καθημερινά πράγματα που υπόσχονται ευτυχία. 
Τα κριτήρια τους ήταν α) η ευχαρίστηση, β) το νόημα και γ) η χαλάρωση που προσφέρουν. Ο επικεφαλής της έρευνας Σάιμον Κεμπ, τόνισε ότι το σεξ, φυσικά και έρχεται πρώτο στη λίστα των πραγμάτων που μας κάνουν ευτυχισμένους.
Τα υπόλοιπά είναι:
- το σεξ- τα πάρτυ- ο εθελοντισμός και να φροντίζουμε τους άλλους- η προσευχή και ο διαλογισμός- η φροντίδα των παιδιών μας και το παιχνίδι μαζί τους- το να ακούμε μουσική και να ταξιδεύουμε με τη φαντασία μας- οι χαλαρές συζητήσεις με φίλους για διάφορα θέματα- η ενασχόληση με κάποιο χόμπι- τα ψώνια- τα βιντεοπαιχνίδιαΣτην ίδια έρευνα οι ψυχολόγοι εντόπισαν άλλα 10 πράγματα τα οποία ουσιαστικά είναι άχρηστα. Δηλαδή μας συμβαίνουν καθημερινα αλλά δεν προσφέρουν κάτι στον ψυχικό μας κόσμο και στην ευτυχία μας.
Αυτά είναι:
- οι ασθένειες- το Facebook- οι δουλειές του σπιτιού- η μελέτη- η αποστολή SMS και email- τα μαθήματα για το σχολείο ή το πανεπιστήμιο- η εργασία επί πληρωμή- η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς- η ενασχόληση με το Ίντερνετ και το κομπιούτερ- το πλύσιμο, το ντύσιμο και η προσωπική φροντίδα.
tovimatisgynaikas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τα κινητά τηλέφωνα και η γονιμότητα των ανδρών

Posted: 06 Apr 2014 11:54 AM PDT

Η επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα στο σπέρμα των ανδρών και κατά συνέπεια στη γονιμότητά τους, απετέλεσε για πρώτη φορά αντικείμενο διερεύνησης.
Επιστήμονες από πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας εξέτασαν σε 200 άνδρες τη βιωσιμότητα και κινητικότητα του σπέρματος τους.
Η ανάλυση των αποτελεσμάτων τους, έδειξε ότι οι άνδρες οι οποίοι είχαν μαζί τους καθημερινά τα κινητά τηλέφωνά τους σε λειτουργία και σε κατάσταση αναμονής, είχαν κατά 33% μικρότερη ποσότητα σπερματοζωαρίων σε σύγκριση με άνδρες που δεν είχαν τηλέφωνο μαζί τους.
Εκτός από τη μείωση του συνολικού αριθμού των σπερματοζωαρίων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στους άνδρες αυτούς υπήρχαν και προβλήματα κινητικότητας στα υπόλοιπα σπερματοζωάρια.
Τα ευρήματα αυτά είναι ανησυχητικά διότι πιθανόν να επηρεάζουν τη γονιμότητα των ανδρών.
Εάν επιβεβαιωθούν και από άλλες έρευνες αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων επηρεάζει αρνητικά τις δυνατότητες τεκνοποίησης των ανδρών που φέρουν μαζί τους τα κινητά τους τηλέφωνα και τα έχουν σε κατάσταση αναμονής.
Πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός του ότι είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται σε έρευνα η σχέση σπερματοζωαρίων και κινητών τηλεφώνων, στην πραγματικότητα η εν λόγω έρευνα προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα παρά να δώσει απαντήσεις.
Στο 20ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας που έγινε στο Βερολίνο από τις 27 έως 30 Ιουνίου 2004, πολλοί άλλοι ειδικοί άσκησαν κριτική για την εργασία αυτή τονίζοντας ότι η μείωση του αριθμού και των ιδιοτήτων των σπερματοζωαρίων σε χρήστες κινητών τηλεφώνων πιθανόν να οφείλεται σε άλλους παράγοντες και όχι στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά κατά τη χρήση τους.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι αυτοί που χρησιμοποιούν συνεχώς τα κινητά τους, έχουν ένα πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής σε σύγκριση με αυτούς που δεν τα χρησιμοποιούν. Η κοινωνική τάξη, η ηλικία, το στρες, οι χώροι όπου ζουν και κινούνται οι άνδρες, ο ρυθμός και ώρες εργασίες, είναι μεταξύ των παραγόντων που πιθανόν να επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά του σπέρματος. 
Στην έρευνα των Ούγγρων, οι πιθανοί αυτοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάζουν και να οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα δεν έχουν ληφθεί υπ' όψη.
Είναι γεγονός ότι η έρευνα, είναι ευάλωτη για τους πιο πάνω λόγους.
Όμως εμείς πιστεύουμε ότι η αξία της έγκειται στο ότι τραβά την προσοχή της ερευνητικής κοινότητας και των γιατρών σε ένα πιθανό πρόβλημα που μπορεί να είναι υπαρκτό ή όχι.
Το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε ότι η εργασία αυτή, θα υποχρεώσει και άλλες ερευνητικές ομάδες να εξετάσουν σε μεγαλύτερο αριθμό αντρών, την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τα κινητά τηλέφωνα στην ποσότητα και ποιότητα του σπέρματος. 
Σε μια τέτοια έρευνα σίγουρα θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψη οι παράγοντες που επηρεάζουν και δημιουργούν σύγχυση οδηγώντας σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Μέχρι που να έχουμε αποτελέσματα και συμπεράσματα τέτοιων ερευνών, δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν αρνητική επίδραση στο σπέρμα και στις δυνατότητες τεκνοποίησης των ανδρώνtovimatisgynaikasΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Μίσος ή αγάπη ;

Posted: 06 Apr 2014 11:49 AM PDT

...από την Αγγελική
Ο Βίκτωρ Ουγκώ είχε γράψει:«Η υπέρτατη ευτυχία της ζωής είναι η σιγουριά ότι μας αγαπούν, μας αγαπούν γι' αυτό που είμαστε ή μάλλον μας αγαπούν κι ας είμαστε όπως είμαστε».
Λένε ότι αγάπη και μίσος τέμνονται από μια λεπτή διαχωριστική γραμμή. Από μια τρίχα των μαλλιών, θα έλεγα εγώ.
alt
Αγαπάς κάποιον; Στο τέλος μπορεί και να τον μισήσεις.Μισείς κάποιον; Στα φέρνει έτσι η ζωή και τον ερωτεύεσαι.
Είναι για γέλια ;Όχι είναι η πραγματικότητα. Το μίσος και η αγάπη είναι δυο συναισθήματα που μπορούν να εναλλάσσονται πολύ εύκολα.
Γιατί και τα δυο, είναι για εμάς τους ανθρώπους .Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κρατήσεις έναν έρωτα ζωντανό;Πού γίνεται το μοιραίο λάθος και εξαφανίζετε  το πάθος;Γιατί να πρέπει να παίρναμε από αυτό το στάδιο και να πονάμε;Γιατί μας φτάνουν στα όριά μας, άνθρωποι που αγαπήσαμε πολύ, γιατί εκείνη την στιγμή δεν μπορούν να βάλουν την λογική να δουλέψει;
Γιατί δεν θέλουμε να ακούμε ούτε καν' το όνομά τους, να φτάνουμε στα άκρα; Ακόμη και ανάμεσα σε φιλικές σχέσεις που δημιουργούνται στις ανθρώπινες κοινωνίες που ζούμε, καθημερινά το μισός εμφανίζεται και καταδυναστεύει σχέσεις χρόνων.
alt
Οι άνθρωποι, είναι παράξενα όντα…Αγαπάνε και μισούν με το ίδιο πάθος, με την ίδια ένταση, με τον ίδιο τρόπο…Είναι σε θέση να πληρώσουν με τίμημα βαρύ, για να πουν ότι «αγάπησαν» ή «μίσησαν»…με το ίδιο πάθος !Με δεδομένο ότι για το μίσος μπορείς να εγκληματήσεις, για την αγάπη μπορείς να κάνεις το ίδιο – ναι, μπορείς! - τελικά είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο..Αφηνόμαστε στο έντονο συναίσθημα που έρχεται μετά την αγάπη και λέγετε μίσος, γιατί; Πόσο μπορεί να μισήσει κάποιος; Σε ποιο βαθμό μπορεί να φτάσει κάνεις όταν μισεί;Αλλά γιατί αφού έχουμε αγαπήσει πριν, γιατί μετά να μισήσουμε; Όλα ξεκινούν εγκεφαλικά λένε οι επιστήμονες ……….
Απεικονίσεις εγκεφάλων από ανθρώπους στους οποίους προβλήθηκαν εικόνες ατόμων που μισούσαν αποκάλυψαν δραστηριότητα που εν μέρει πραγματοποιείται στις ίδιες περιοχές που σχετίζονται με την αγάπη, σύμφωνα με τον Σεμίρ Ζέκι και τον Τζον Πολ Ρομάγια, του Κολλεγίου του Λονδίνου.
alt
«Η σχέση αυτή μπορεί να αποδεικνύει το λόγο, που η αγάπη και το μίσος συνδέονται τόσο μεταξύ τους στη ζωή» αναφέρουν οι ερευνητές στη σχετική δημοσίευση.
alt
«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει ένα μοναδικό μοτίβο δραστηριότητας στον εγκέφαλο σχετικά με το μίσος».
Στη μελέτη τους, οι ερευνητές έδειξαν σε 17 άντρες και γυναίκες, εικόνες ατόμων που οι ίδιοι είχαν αναφέρει ότι μισούν, μαζί με τρία ακόμη, οικεία πρόσωπα.
 Τα μισητά πρόσωπα ήταν όλα πρώην αισθηματικές σχέσεις ή ανταγωνιστές στη δουλειά, εκτός από την περίπτωση ενός διάσημου πολιτικού.Οι εγκεφαλικές απεικονίσεις έδειξαν ακολουθία δραστηριότητας σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου που οι επιστήμονες ονόμασαν «κύκλωμα του μίσους» που ενεργοποιήθηκε όταν τα άτομα είδαν πρόσωπα που απεχθάνονταν.
Μάλιστα, το κύκλωμα αυτό ήταν διαφορετικό από αντίστοιχη εγκεφαλική δραστηριότητα που παρατηρείται στον φόβο, την απειλή και τον κίνδυνο. Μία από τις περιοχές που ενεργοποιεί το «κύκλωμα του μίσους» θεωρείται κρίσιμη στην πρόβλεψη των αντιδράσεων άλλων ανθρώπων, στοιχείο που θεωρείται κλειδί όταν κάποιος βρίσκεται αντιμέτωπος με άτομο που μισεί.
alt
Επιπλέον, εγκεφαλική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στον πρόσθιο κεντρικό λοβό, περιοχή που ενεργοποιείται όταν οι άνθρωποι βλέπουν ένα αγαπητό πρόσωπο.
 Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την περιοχή αυτή με επιθετικές συμπεριφορές, ανέφερε ο Ζέκι.Παράλληλα, υπήρξαν και σημαντικές διαφορές.
 Μεγάλο μέρος του εγκεφαλικού φλοιού, περιοχής που συνδέεται με την κρίση και την αιτιολογία, απενεργοποιείται με το αίσθημα της αγάπης σε σχέση με το μίσος, ενώ οι επιστήμονες τόνισαν ότι οι ερωτευμένοι άνθρωποι συχνά είναι λιγότερο κριτικοί προς τον σύντροφό τους σε σχέση με κάποιον που μισούν.(kathimerini)τελικά το μίσος είναι αγάπη ; Και η αγάπη μίσος ;Έντονα συναισθήματα γεμάτα πάθος και τα δυο………..Πάντως αν έχει αγαπήσει κάποιος δυνατά, δεν νομίζω ότι μπορεί να τον μισήσει μετά, δεν γίνετε μπορεί να θυμώσεις….. αλλά κατά βάθος θα τον αγαπά για πάντα !!
fe-mail
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΜΙΣΟΣ…ΕΓΙΝΕ…Η ΑΓΑΠΗ…

Posted: 06 Apr 2014 11:49 AM PDT

Της δημοσιογράφου Κατερίνας Ράγιου.
Πόσο απέχουν αυτά τα δυο συναισθήματα; Κατά τη γνώμη μου καθόλου, αγάπη και μίσος συναισθήματα που σίγουρα τα έχουμε νιώσει, βιώσει όλοι μας. Πόσο όμως μπορεί να απέχουν μεταξύ τους, κάποιοι μέσα σε αυτούς και εγώ η ίδια θα σας πω καθόλου. 
Εύκολα μπορούμε να αγαπήσουμε κάποιον για πολλούς και διαφόρους λόγους, όπως τα μάτια του, ο τρόπος που σε κοιτάζει, το γέλιο του, οι απόψεις του, η στάση ζωής του και άλλα που ίσως κανένας δεν έχει ανακαλύψει ακόμα. Για το προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, όσο μπορεί να αγαπήσεις και όχι μόνο να λατρέψεις έναν άνθρωπο, άλλο τόσο και το διπλό μπορεί να τον μισήσεις. 
Λένε ότι το κακό γυρίζει εις διπλούν σ αυτόν που το νιώθει, το μίσος είναι ένα κακό συναίσθημα που πλήττει στο μέγιστο βαθμό και τους δυο δηλαδή και αυτόν που τον νιώθει και αυτόν που το δέχεται.
Είναι σαν ένα κουτί στο πίσω μέρος του μυαλού μας που το έχει ως μυστικό και δεν το αποκαλύπτει ούτε στο ίδιο το άτομο. Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα τόσο όμορφο με τόση μεγάλη αξία, η διαφορά στην οποία την αντιλαμβανόμαστε είναι στο ότι δεν μας δίνεται έμφυτη αλλά την καλλιεργούμε. Μέρα με την μέρα χρόνια με τα χρόνια. Αρχίζοντας από την αγάπη που λαμβάνουμε από τους γονείς μας και γενικότερα από τους συγγενείς μας. Στη συνέχεια αυτήν την αγάπη και στην ουσία την αποδοχή μπορείς να την προσφέρεις, αρχικά στους φίλους σου, σ ένα γενικότερο πλαίσιο στα άτομα που συναναστρέφεσαι και τέλος στον σύντροφο σου.Σ αντίθεση το μίσος είναι κάτι που το έχουμε έμφυτο, έναυσμα του είναι ο θυμός, ποιος σαν παιδί δεν θύμωσε άμα δεν του έκαναν τα χατίρια. Το θέμα είναι με τον τρόπο του ο περίγυρος μας να μην μας κάνει να νιώθουμε θυμό και απόρριψη, αλλά να μας δώσει να καταλάβουμε ότι η ζωή δεν είναι «μονά ζυγά δικά μας.» Οπότε στην περίπτωση που μετριάσουμε τα άσχημα αυτά συναισθήματα δεν θα μπορέσουμε σε καμία περίπτωση να μισήσουμε. Πάντα θα χαλιναγωγούμε ότι αρνητικό μεταλλάσσοντας το σε θετικό, ακόμα και να δεν είναι. Κατά κάποιο τρόπο είναι σαν αυτό που λέμε « δες ότι μέσα από το αρνητικό της υπόθεσης, υπήρξε και κάτι θετικό.» Τώρα βέβαια θα μου πείτε ότι όλα αυτά είναι θεωρητικά, ναι θα συμφωνήσω μαζί σας. Δεν εξαρτάτε από μας οι αρχές που θα μας δοθούν από το σπίτι μας, αλλά από τους δικούς μας. Δεν μπορούμε εμείς να είμαστε πάντα κυρίαρχοι των καταστάσεων και να μην αισθανθούμε μέσω αυτών αρνητικά συναισθήματα. Το ανθρώπινο μυαλό είναι ο πιο περίεργος μηχανισμός, θεωρώ πως και οι ψυχολόγοι ακόμα  δεν έχουν μπορέσει να καταλάβουν την ψυχοσύνθεση του κάθε ατόμου μεμονωμένα. Αυτό μας το αποδεικνύει ότι οι ψυχολόγοι τους ασθενείς τους χωρίζουν σε κατηγορίες, ναι μεν λένε κάθε περιστατικό είναι μεμονωμένο αλλά δεν ξεχνάνε τις κατηγορίες π.χ (καταληπτικός, μανιακός, κ.τ.λ.) Δεν είμαι εγώ που θα κρίνω την ιατρική και ούτε καν θα εκφέρω την γνώμη μου πάνω στις κατηγορίες ασθενών διότι δεν είμαι η ειδικός. Το μόνο που εγώ μπορώ να αναφέρω είναι ότι έχουμε δει πολλά περιστατικά, όπως ερωτικά τρίγωνα τα οποία πάντα κάποιος είναι ο θιγμένος, ο πληγωμένος και το θύμα και προσπαθεί να κάνει κακό στον άνθρωπο που μέχρι τότε αγαπούσε. Πόσες περιπτώσεις παιδιών τα οποία θα έπαιρνες όρκο ότι είναι ήρεμα και υπάκουα δεν έχουν σκοτώσει τους γονείς τους η αδέλφια τους. Συνοψίζοντας η αγάπη είναι δώρο θεού, για όποιον την βιώσει και νιώσει όλο της το μεγαλείο, που είναι ο έρωτας και στην συνέχεια το δάκρυ ο πόνος, ο θυμός, ακόμα και το αίσθημα εκδίκησης φτάνει όλα αυτά να τα χαλιναγωγήσει το άτομο και να τα φέρει στο σημείο που δεν κάνει κακό σε κανέναν, ούτε στον ίδιο του τον εαυτό. Το γνωστό λαϊκό τραγούδι δεν λέει « αλλοίμονο σ αυτούς που δεν αγάπησαν… αλλοίμονο σ αυτούς που δεν δακρύσανε ζωή την ομορφιά σου δεν γνωρίσανε…» Οπότε ως συμβουλή και συμπέρασμα όταν νιώσουμε ότι μία κατάσταση και ένα άτομο μας κάνει να αντιστρέψουμε τα συναισθήματα μας, τότε καλύτερα ας αποχωρίσουμε την κατάλληλη στιγμή , μερικές φορές δεν είναι κακό να φεύγεις αλλά να μένεις σε κάτι που σε φθείρει. Και όπως μου είπε τώρα τελευταία και ένας φίλος μου «η ζωή δεν είναι δίκαιη, γιατί να είμαι εγώ…;»tovimatisgynaikasΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Χόρεψε στη βροχή και μην περιμένεις να κοπάσει η καταιγίδα

Posted: 06 Apr 2014 11:41 AM PDT

Χόρεψε στη βροχή και μην περιμένεις να κοπάσει η καταιγίδα
Η ζωή δεν είναι να περιμένεις για να κοπάσει η καταιγίδα. Είναι για να μάθεις να χορεύεις στην βροχή.
Ένα άτομο δεν χρειάζεται να είναι πίσω από κάγκελα για να είναι φυλακισμένος. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι αιχμάλωτοι των ίδιων των επιλογών τους. Για αυτό πες στην επιτροπή αρνητικότητας που συνεδριάζει μέσα στον κεφάλι σου να κάτσει κάτω και να βγάλει το σκασμό.
Όταν ονειρεύεσαι, καλύτερα να ονειρεύεσαι μεγάλα πράγματα, όταν σκέφτεσαι, καλύτερα να σκέφτεσαι μεγάλα πράγματα, όταν αγαπάς, καλύτερα να αγαπάς αληθινά. Η ευτυχία είναι επιλογή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην προσπαθείς για το καλύτερο για την ζωή σου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το να ζεις με ένα τρόπο που κατά συνέπεια σε κάνει δυστυχισμένο.
Η ζωή δεν είναι να περιμένεις για να κοπάσει η καταιγίδα. Είναι για να μάθεις να χορεύεις στην βροχή. Ορίστε δέκα λάθη ευτυχίας που πρέπει να αποφεύγονται:
1. Το να σκέφτεσαι ότι έχεις ήδη χάσει την ευκαιρία σου. – Η ζωή σου, με όλα τα σκαμπανεβάσματα τα της, σε έχει προετοιμάσει για το γενικότερο καλό. Η ζωή σου είναι ακριβώς αυτό που έπρεπε να είναι. Μην νομίζεις ότι έχεις χάσει χρόνο. Χρειάστηκε κάθε κατάσταση που αντιμετώπισες για να φτάσεις στην τρέχουσα στιγμή. Και κάθε στιγμή της ζωής σου, συμπεριλαμβανομένης και αυτής τώρα, είναι ένα νέο ξεκίνημα. Αν έχεις το κουράγιο να το παραδεχτείς όταν φοβάσαι, την ικανότητα να γελάς ακόμα και όταν κλαις, το θράσος να μιλήσεις ακόμα και όταν η φωνή σου τρέμει, την αυτοπεποίθηση να ζητήσεις βοήθεια όταν την χρειάζεσαι και την σοφία να την πάρεις όταν στην προσφέρουν, τότε έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να βάλεις τον εαυτό σου σε μια καλύτερη θέση.
2. Να χρησιμοποιείτε αποτυχημένες σχέσεις ως δικαιολογία. – Η ζωή δεν σου παρουσιάζει πάντα τους ανθρώπους που θέλεις να συναντήσεις. Μερικές φορές η ζωή σε φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που χρειάζεσαι να συναντήσεις – για να σε βοηθήσουν, να σε πληγώσουν, να σε αφήσουν, να σε αγαπάνε και σταδιακά να σε ενισχύουν να γίνεις το πρόσωπο που ήταν γραφτό να γίνεις.
3. Να αλλάξεις αυτό που είσαι για να ικανοποιήσεις τους άλλους. – Άσχετα με το πόσο δυνατές είναι οι απόψεις τους, οι άλλοι δεν μπορούν να επιλέξουν το ποιος είσαι. Η ερώτηση δεν θα έπρεπε να είναι «Γιατί δεν τους αρέσω όταν είμαι ο εαυτός μου;». θα έπρεπε να είναι «Γιατί χάνω τον χρόνο μου ανησυχώντας για το τι σκέφτονται για εμένα;» Αν δεν πληγώνεις κανέναν με τις πράξεις σου, συνέχισε να προχωράς μπροστά με τη ζωή σου. Να είσαι χαρούμενος. Να είσαι ο εαυτός σου. Αν δε αρέσει στους άλλους, ας είναι. Η ζωή δεν είναι για να ευχαριστείς τον καθένα.
4. Να τα βάζεις με αρνητικούς ανθρώπους και αρνητικές σκέψεις. – Ήρθε η ώρα να φύγεις μακριά από όλο το δράμα και τους ανθρώπους που το δημιουργούν. Περιέβαλε τον εαυτό σου με αυτούς που σε κάνουν να χαμογελάς. Αγάπα τους ανθρώπους που σου φέρονται σωστά και προσευχήσου για αυτούς που δεν το κάνουν. Ξέχνα την αρνητικότητα και επικεντρώσου στα θετικά. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να είσαι οτιδήποτε άλλο παρά χαρούμενος. Το να κάνεις λάθη και να πέφτεις κάτω είναι ένα μέρος της ζωής, αλλά το να σηκώνεσαι πάλι και να συνεχίζεις είναι αυτό για το οποίο ζεις.
5. Να επικεντρώνεις την προσοχή σου σε άλλο τόπο και χρόνο. – Αυτή η μέρα δεν πρόκειται να έρθει ξανά. Απόλαυσε την. Λάτρεψε τον χρόνο σου. Είναι συχνά δύσκολο να πεις την πραγματική αξία μιας στιγμής, μέχρι την στιγμή που θα γίνει ανάμνηση. Κάποια μέρα μπορεί να ανακαλύψεις ότι τα μικρά πράγματα ήταν πραγματικά μεγάλα. Για αυτό μάθε να εκτιμάς ότι έχεις πριν ο χρόνος σε αναγκάσει να εκτιμήσεις αυτά που κάποτε είχες.
6. Να αγνοείς αυτά που έχεις και να επικεντρώνεσαι σε αυτά που δεν έχεις. – Οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να εξαπατούν τους άλλους και τους εαυτούς τους επειδή δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που χάνουν, αντί για αυτά που έχουν. Αντί να σκέφτεσαι τι χάνεις, σκέψου τι έχεις και όλοι οι άλλοι χάνουν.
7. Να μάχεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις. – Αν δεν είχες πέσεις κάτω, ποτέ δεν θα είχες μάθει πώς να στέκεσαι ξανά στα πόδια σου. Αν δεν είχες αναγκαστεί να το αφήσεις και να προχωρήσεις, ποτέ δεν θα είχες μάθει ότι έχεις την δύναμη να σταθείς μόνος σου. Αν δεν είχες χάσει την ελπίδα, ποτέ δεν θα είχες βρει την πίστη σου. Το καλύτερο συχνά έρχεται αφού έχουν συμβεί τα χειρότερα. Μπορείς είτε να προχωρήσεις μπροστά ή μπορείς να σταθείς στα πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις. Για αυτό μάθε από το παρελθόν και στη συνέχεια φύγε από εκεί. Πάντα θα γίνεσαι δυνατότερος από τον πόνο, αν δεν τον αφήσεις να σε καταστρέψει.
8. Να θυσιάζεις συνεχώς την δική σου ευτυχία για όλους τους άλλους. – Ποτέ μην αφήσεις την δική σου ευτυχία να μαραθεί καθώς προσπαθείς να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Η ζωή δεν είναι το να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Η ζωή είναι το να είσαι ειλικρινής και να μοιράζεσαι την ευτυχία σου με αυτούς.
9. Να χάνεις τον έλεγχο των στόχων σου και των ιδανικών σου. – Το να ξέρεις ποιος είσαι ένα πράγμα, αλλά το να πιστεύεις πραγματικά να ζεις σαν ο εαυτός σου είναι άλλο πράγμα. Με όλα τα κοινωνικά φαινόμενα στην κοινωνία μας μερικές φορές ξεχνάμε να μείνουμε πιστοί στον εαυτό μας. Μην χάσεις τον εαυτό σου εκεί έξω. Σε αυτό τον τρελό κόσμο που προσπαθεί να σε κάνει να μοιάζεις όπως όλοι οι άλλοι, μείνε πιστός στον εκπληκτικό εαυτό σου.
10. Να ασχολείσαι με το άγχος του να εξαπατάς τους άλλους. – Αν πεις ότι πρόκειται να κάνεις κάτι, ΚΑΝΤΟ! Αν πεις ότι πρόκειται να πας κάπου, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ! Αν πεις ότι νιώθεις κάτι, ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ! Αν δεν μπορείς, δεν θέλεις και δεν το κάνεις, τότε ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΨΕΜΜΑΤΑ. Είναι πάντα καλύτερο να λες στους ανθρώπους την αλήθεια εξαρχής. Ζήσε με τέτοιο τρόπο που αν κάποιος αποφάσιζε να επιτεθεί στον χαρακτήρα σου, κανείς δεν θα το πίστευε. Ζήσε έτσι ώστε όταν οι άνθρωποι γύρω σου σκέφτονται δικαιοσύνη, φροντίδα και ακεραιότητα, να σκέφτονται εσένα.
Και να θυμάσαι, η ζωή ποτέ δεν θα είναι τέλεια, άσχετα με το πόσο σκληρά προσπαθείς. Ακόμα και αν ρίξεις την καρδιά και την ψυχή σου σε αυτή, ποτέ δεν θα καταφέρεις μια κατάσταση απόλυτης τελειότητας. Πάντα θα υπάρχουν στιγμές αβεβαιότητας. Πάντα θα υπάρχουν μέρες που τίποτα δεν θα πηγαίνει καλά. Αλλά καθώς ο χρόνος κυλά, θα μάθεις ότι ακόμα και οι πιο χάλια καταστάσεις μπορεί να γίνουν καλύτερες με λίγη αγάπη και λίγο γέλιο.
medicaltv
thessalonikiartsandculture
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Αισιοδοξία: Οδηγίες χρήσεις για να την κατακτήσετε

Posted: 06 Apr 2014 11:39 AM PDT

Η ζωή είναι ωραία, ψιθυρίζουν οι ερωτευμένοι. Χρειάζεται όμως να μας έχει χτυπήσει το βέλος του φτερωτού θεού για να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο; Όχι. Τα καλά νέα; Η αισιοδοξία είναι μια στάση ζωής και μαθαίνεται!
Αισιόδοξος είναι μόνο όποιος έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον; Όχι. Αισιόδοξος είναι εκείνος που μπορεί να δει όσα συμβαίνουν στη ζωή του με θετικό τρόπο, ακόμα και όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες και αντίξοες. Άραγε έχει να κάνει με ένα στοιχείο του χαρακτήρα μας με το οποίο γεννιόμαστε ή με ένα επίκτητο χαρακτηριστικό, που μαθαίνουμε καθώς περνάει ο καιρός, για παράδειγμα μέσα από τον τρόπο που μας μεγαλώνουν οι γονείς μας; 
Οι ειδικοί εξηγούν ότι πρόκειται για ένα εγγενές χαρακτηριστικό με το οποίο κάποιοι από εμάς είχαμε την τύχη να γεννηθούμε. Παρ' όλα αυτά, και οι υπόλοιποι -όσοι δεν το έχουμε από τη φύση μας- δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε, αφού μπορούμε να το αποκτήσουμε. Πώς; Προσπαθώντας. Αυτό τουλάχιστον μας συμβουλεύουν οι ειδικοί, να προσπαθήσουμε να εκπαιδευτούμε στη θετική ψυχολογία και την αισιόδοξη στάση ζωής.
Θέλει προσπάθεια
Όταν μιλάμε για αισιοδοξία, σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε να «μετακομίσουμε» σε μία διαφορετική πραγματικότητα και να φανταζόμαστε ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι τέλεια, αλλά αντίθετα να προσπαθούμε να εστιάζουμε στη ζωή μας σε όσα πράγματι μας χαροποιούν. Ο στόχος δεν είναι απλώς να χαιρόμαστε και τίποτε άλλο. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να αρνηθούμε τα δεδομένα και όσα συμβαίνουν γύρω μας και να προσπαθήσουμε μόνο με τη δύναμη της θέλησής μας να αλλάξουμε τη σκέψη μας και ξαφνικά να παίρνουμε τη ζωή από τη θετική της πλευρά. Αυτό που χρειάζεται να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε είναι ο τρόπος που ερμηνεύουμε τα όσα μας συμβαίνουν – αυτό είναι άλλωστε και η αιτία της ταραχής μας, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και όχι αυτή καθαυτήν η πραγματικότητα, όπως έλεγε και ο στωικός φιλόσοφος Επίκτητος. Προφανώς, το να καταφέρουμε να βλέπουμε τα πράγματα θετικά δεν είναι κάτι που θα συμβεί εύκολα, αλλά είναι κάτι που χρειάζεται εκπαίδευση και προσπάθεια.Κάνει καλό στην υγείαΠολλές έρευνες το αποδεικνύουν: Οι αισιόδοξοι έχουν καλύτερη υγεία. Η αρτηριακή τους πίεση είναι πιο χαμηλή, έχουν δυνατότερο ανοσοποιητικό σύστημα, αναρρώνουν καλύτερα μετά από μία επέμβαση… Η αισιοδοξία και η θετική στάση ζωής είναι, λοιπόν, πιθανό να μακρύνουν τη ζωή μας και σίγουρα θα την κάνουν πολύ πιο όμορφη. Οι ειδικοί αποδίδουν μέρος της εξήγησης στο ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι τρέφονται καλύτερα, κερδίζουν περισσότερα χρήματα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παντρευτούν και λιγότερες να χωρίσουν. Επιπλέον, είναι πιο δημιουργικοί τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή, καθώς δεν απασχολούν το μυαλό τους με το να μεμψιμοιρούν.
Δεν είναι συνταγήΑς προσέξουμε όμως. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της τάσης που μας παροτρύνει να θεωρούμε ότι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα με ελαφριά διάθεση και να τα δούμε όλα θετικά, ακόμα και τις δύσκολες στιγμές, ακόμα και τις ατυχίες, τις ασθένειες, τα ατυχήματα ή τις αναποδιές. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, αλλά και ουτοπικό, για την πλειονότητα των ανθρώπων, που συν τοις άλλοις έχουν ανάγκη και είναι απαραίτητο να «θρηνήσουν» όταν περνούν μια δυσκολία, πράγμα που είναι και το αναμενόμενο, στο μέτρο βέβαια του φυσιολογικού. Η συγκεκριμένη τάση όμως βρίσκει επίσης αντίθετους αρκετούς επιστήμονες, που τονίζουν ότι μια τέτοια θεωρία θα μπορούσε να γίνει ακόμα και επικίνδυνη, καθώς είναι πιθανό να οδηγήσει τελικά τον άνθρωπο να νιώθει πολύ χειρότερα: ένοχος και υπεύθυνος τόσο επειδή δεν μπορεί να δει θετικά τα όσα τον ταλαιπωρούν και τον προβληματίζουν όσο και επειδή δεν έχει καταφέρει να επηρεάσει τα πράγματα -αφού τον έχουν ωθήσει να πιστεύει ότι όλα είναι στο χέρι του- ώστε να αποβούν τελικά θετικά για τον ίδιο.
Τα 5 βήματα που θα μας μάθουν να σκεφτόμαστε αισιόδοξα και θετικά
1.  Αποστασιοποιούμαστε από τις σκέψεις μαςΠροκειμένου να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που σκεφτόμαστε δεν είναι απαραιτήτως αληθινό, δεν είναι αυτό που συμβαίνει και δεν χρειάζεται να το πιστεύουμε πάντα, είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με τη φράση: «Σκέφτομαι…».
2.  Ξεχωρίζουμε τα γεγονόταΜία σκέψη δεν είναι ένα γεγονός. Είναι έτσι βασικό να διαχωρίζουμε όσα έχουν πραγματική υπόσταση από αυτά που συμβαίνουν μόνο στο μυαλό μας.
3. Αποκωδικοποιούμε τα συναισθήματά μαςΔεν είναι πάντα εύκολο να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας. Μας έχουν μάθει ότι μπορεί να δείχνουν αδυναμία ή ότι δεν πρέπει να τα εξωτερικεύουμε. Για να συνειδητοποιήσουμε τι νιώθουμε, πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε αν νιώθουμε ευχάριστα ή δυσάρεστα. Έπειτα, θα πρέπει να ταυτοποιήσουμε το συναίσθημά μας – είναι π.χφόβος, λύπη ή θυμός; Αν αποκωδικοποιήσουμε τα συναισθήματά μας, θα μπορέσουμε να αποστασιοποιηθούμε από αυτά και να καταλάβουμε ότι είναι σχετικά. Αυτό από μόνο του θα μας κάνει να δούμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα.
4. Ψάχνουμε για κρυμμένα νοήματαΥπάρχει άραγε άλλη ερμηνεία, δεδομένης της κατάστασης; Αν ναι, θα πρέπει τότε να επιλέξουμε αυτήν που θα μας προκαλέσει όχι ένα δυσάρεστο, αλλά ένα ευχάριστο συναίσθημα, όπως είναι για παράδειγμα η ανακούφιση ή ακόμα και η χαρά.
5. Αλλάζουμε συμπεριφοράΗ θετική οπτική γωνία μάς βοηθά να σταματήσουμε να εστιάζουμε μόνο σε όσα δεν πάνε καλά. Δεν ψάχνουμε πια τον κρυφό ένοχο. Θέτουμε ερωτήματα και αναζητούμε απαντήσεις.
Οι αισιόδοξοι είναι αιθεροβάμονες;Έχουμε συνηθίσει να μας φαίνεται περίεργο το να απομακρυνόμαστε από μια ζωή γεμάτη άγχος και στρες. Θεωρούμε ότι το να είμαστε απαισιόδοξοι σημαίνει ότι είμαστε ρεαλιστές και ότι έτσι θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες της ζωής και τελικά να επιβιώσουμε. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και παράλληλα ρεαλιστές. Ο αισιόδοξος δεν είναι ούτε αιθεροβάμων ούτε ανεύθυνος, είναι απλώς ένας άνθρωπος που προσπαθεί να βλέπει τη θετική πλευρά των όσων συμβαίνουν, αντιμετωπίζοντάς τα με σκέψη και υπευθυνότητα, όπως και ο απαισιόδοξος.
Χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, περιγράφουμε και σχολιάζουμε συνεχώς στον εαυτό μας τα όσα μας συμβαίνουν. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι διηγούνται πάντα στον εαυτό τους τις ωραιότερες ιστορίες.Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κ. Ναταλία Κουτρούλη, MSc, ψυχολόγο υγείας, με εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και τη Συμβουλευτική, διευθύντρια στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.
vita
skaravaios
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
You are subscribed to email updates from Αποκάλυψη Το Ένατο Κύμα To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. Email delivery powered by Google Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610
-- Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Armageddon τη 4/07/2014 11:50:00 μ.μ.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 831

Trending Articles