Quantcast
Channel: Ελλάδα
Viewing all articles
Browse latest Browse all 831

[Armageddon]

$
0
0

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα


Οι άλλοι είναι η κόλαση Ο θρύλος του σκιάχτρου ΓΙΓΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΚΙΔΑ ΤΗΣ ΓΗΣ Λεφτεριά, ναι, αλλά να μας αξίζει! Η παρακολούθηση Ασάνζ κοστίζει ακριβά… ΚΥΡΙΕ ΔΙΚΑΣΤΑ… Σκελετός μαμούθ βρέθηκε στην κεντρική Ιταλία ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ Τί είναι τρέλα; Με 666 λέξεις απολογήθηκε στον ανακριτή ο 22χρονος σατανιστής απο την Γλυφάδα! ο τελευταίος Μεγάλος Τελικός * Ρόδος: Αλεξάνδρα Γκράβας... Ερωτας...Πάθος...Φαντασία…ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ Μπορεί η συνείδηση να γνωρίζει το περιεχόμενό της; Ό, τι ανθίζει πρέπει να έχει ελευθερία, πρέπει να έχει φως ~ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ Κρισναμούρτι “Η εκπαίδευση και το νόημα της ζωής” Οι λόγοι που οι γυναίκες συγχωρούν τους άπιστους άντρες Όταν η εξάρτηση γίνεται υπερβολή Οι μυστικές δυνάμεις του σκύλου σου Τα ούρα μας δείχνουν αν πάσχουμε από κάποια ασθένεια Πώς να επανέλθετε μετά από μια μεγάλη αποτυχία Σύμφωνα με το νόμο ήμουν... Εξισορροπώντας το νερό για να σώσουμε ζωές Είμαστε πολυ_διαστασιακά όντα, είμαστε "Νερό". . Είμαστε Αγάπη ! Ο ΛΕΩΝ ΤΟΥ PORTO-LEONE Ή ¨ΔΡΑΚΟΛΙΜΑΝΟΥ"

Οι άλλοι είναι η κόλαση

Posted: 19 Jun 2014 02:46 PM PDT

Ο Σαρτρ υιοθέτησε την άποψη ότι οτιδήποτε εκδηλώνεται μέσα στη συνείδησή μας αναφέρεται σε κάτι. Όταν, λόγου χάρη, επιθυμούμε, επιθυμούμε κάτι ένα παγωτό όταν πιστεύουμε, πιστεύουμε κάτι ότι θα κερδίσει η ομάδα μας ή ότι αύριο θα κάνει καλό καιρό· το ίδιο και όταν φοβόμαστε, φοβόμαστε κάτι το σκοτάδι, το θάνατο ή το αεροπλάνο, κ.ο.κ. Η συνείδησή μας είναι πάντοτε συνείδηση τινός.
existentialism
Είναι σαφές ότι το σημείο αναφοράς της συνείδησής μου είναι υποδεέστερο αυτής. Εκείνο στο οποίο αναφέρεται η συνείδησή του -ένα παγωτό, ας πούμε, στην περίπτωση που η συνείδησή μου, επιθυμώντας το, αναφέρεται σ' αυτό- το αντιμετωπίζω έτσι, ώστε να ικανοποιήσω μια προσωπική ανάγκη μου· είναι υποχείριο μου. Ακόμη και αν κάτι στο οποίο αναφέρεται η συνείδησή μου -όπως το σκοτάδι, στην περίπτωση που φοβάμαι το σκοτάδι- με υπερβαίνει, προσπαθώ να το φέρω στα μέτρα μου, για να το χειριστώ, όπως με ικανοποιεί καλύτερα.
Όταν όμως το σημείο αναφοράς της συνείδησής μας είναι κάποιος συνάνθρωπος μας, η σχέση μας αποκτά άλλη σημασία. Γίνεται ανταγωνιστική.
Γιατί, αν υποτεθεί ότι εγώ καθιστώ κάποιον σημείο αναφοράς της συνείδησής μου, τον μεταχειρίζομαι σαν ένα αντικείμενο έτοιμο να ικανοποιήσει κάποιο αίτημά μου. Τον αλλοτριώνω, καθώς από εκεί που ήταν μια αυτόνομη, ανεξάρτητη και αξιοπρεπής ύπαρξη, τον καθιστώ υποχείριο των διαθέσεών μου.
Από την άλλη πλευρά βέβαια, η συνείδηση του άλλου, τον οποίο έχω κάνει αντικείμενο της δικής μου συνείδησης, αισθάνεται θιγμένη, υποτιμημένη και καταλαμβάνεται από το αίσθημα της ντροπής. Η αντίδραση του ανθρώπου που θίχτηκε η συνείδησή του είναι να προσπαθήσει να φέρει εμένα στη θέση τη δική του και να με καταστήσει αντικείμενο της δικής του συνείδησης.
Σκεφτείτε, για παράδειγμα, κάποιον που βρίσκεται με τη σύντροφο του στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Όσο ξέρει ότι είναι ασφαλής πίσω από την πόρτα του δωματίου, αισθάνεται άνετα. Αν, κάποια στιγμή, καταλάβει ότι κάποιος τον παρακολουθεί μέσα από την κλειδαρότρυπα, καταλαμβάνεται από το αίσθημα της ντροπής, επειδή έγινε αντικείμενο της συνείδησης κάποιου άλλου. Η αντίδρασή του τότε είναι, ας πούμε, να ανοίξει την πόρτα και να συλλάβει τον παρατηρητή του επ' αυτοφόρω, ο οποίος με τη σειρά του κυριεύεται από το αίσθημα της ντροπής, επειδή κατέστη αντικείμενο της συνείδησης του ανθρώπου τον οποίο, έως πριν από τη στιγμή της αποκάλυψης, είχε κάνει αυτός αντικείμενο της συνείδησής του.
lenfercestlesautresjeanpaulsartreΟ Σαρτρ θεωρεί ότι ανάλογα ανταγωνιστικές είναι όλες οι κοινωνικές σχέσεις μας.Ο καθένας προσπαθεί να αλλοτριώσει τον άλλο καθιστώντας τον από αυτόνομη ύπαρξη αντικείμενο της συνείδησής του, ο οποίος, με τη σειρά του, προκειμένου να ανακτήσει τη χαμένη ανεξαρτησία του, επιχειρεί να κάνει αντικείμενο της συνείδησής του εκείνον που τον είχε κάνει υποχείριο της συνείδησής του κ.ο.κ. H συνείδηση του ενός επιδιώκει να καταστήσει αντικείμενο τη συνείδηση του άλλου, προκειμένου να διατηρήσει την ελευθερία της. Ο αγώνας για την ελευθερία μας είναι ένας ανελέητος αγώνας, για να απαλλαγούμε από τους άλλους που επιχειρούν να αλλοτριώσουν την ύπαρξή μας καθιστώντας την αντικείμενο της συνείδησής τους. Με αυτή την έννοια, οι άλλοι είναι η κόλαση.
Έτσι, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του υπαρξισμού, ο ηθικός τρόπος διαβίωσης του ανθρώπου προσέλαβε από το Σαρτρ έντονα δραματικό τόνο. Έχοντας κανείς, κατά το Σαρτρ, γεννηθεί σε έναν ξένο και αφιλόξενο κόσμο, που η παρουσία των άλλων τον έχει μετατρέψει σε κόλαση γι' αυτόν, καλείται -προκειμένου να δημιουργήσει τον εαυτό του πορευόμενος από το μηδέν στο ον, από εκείνο που θα μπορούσε να γίνει σ' εκείνο που τελικά θα γίνει- να πράττει το σωστό μόνος του, εντελώς αβοήθητος, μην περιμένοντας τη βοήθεια κανενός Θεού, μην έχοντας για στήριγμα καμιά ηθική αρχή.
Άλλοι φιλόσοφοι ωστόσο, κατά τον εικοστό αιώνα επίσης, κινούμενοι σε ένα διαφορετικό από εκείνο του υπαρξισμού πλαίσιο διανόησης και επιχειρημάτων, επιδίωξαν να προσεγγίσουν τα ζητήματα ηθικής συμπεριφοράς του ανθρώπου χωρίς τη δραματική έξαρση με την οποία τα αντιμετώπισε ο Σαρτρ. Πρόκειται για τους φιλοσόφους εκείνους που διατύπωσαν τις καλούμενες μεταηθικές θεωρίες, εμπνεόμενοι από τον Τζ. Μουρ κλπ, από τα κελεύσματα της γλωσσαναλυτικής μεθόδου.
Αρχές Φιλοσοφίας του Θεοδόση Πελεγρίνη
sciencearchives
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο θρύλος του σκιάχτρου

Posted: 19 Jun 2014 02:23 PM PDT

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα σκιάχτρο. Ένα σκιάχτρο που δεν είχε φίλους και δούλευε σ΄ένα χωράφι σταριού.Η δουλειά δεν ήταν πολύ δύσκολη, αλλά σίγουρα ήταν πολύ μοναχική. Μέρες και νύχτες περνούσαν δίχως κανέναν για να μιλήσει. Το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει ήταν να κοιτάει τα πουλιά. Κάθε φορά που περνούσαν , εκείνο τα χαιρετούσε. Αλλά αυτά ποτέ δεν του απαντούσαν.Πετούσαν μακριά, σα να το φοβόντουσαν.Μια μέρα το σκιάχτρο έκανε κάτι απαγορευμένο: πρόσφερε σε ένα πουλί μερικούς σπόρους. Αλλά ακόμα κι έτσι , το πουλί δεν έμοιαζε να ενδιαφέρεται και αυτό αναρωτιόταν γιατί κανένας δεν ήθελε να γίνει φίλος του. Κι έτσι περνούσε ο καιρός. Ώσπου μια κρύα νύχτα, ένα τυφλό κοράκι έπεσε μπροστά στα πόδια του. Το κοράκι έτρεμε και ήταν έτοιμο να πεθάνει από την πείνα. Το σκιάχτρο αποφάσισε να το βοηθήσει. Μετά από μερικές μέρες το τυφλό κοράκι καλυτέρευε. Το σκιάχτρο διηγήθηκε στο κοράκι πώς το τύλιξε σε ένα κασκόλ και του έδωσε σπόρους για να φάει. Πριν φύγει, το σκιάχτρο το ρώτησε, γιατί τα πουλιά δεν ήθελαν ποτέ να γίνουν φίλου με τα σκιάχτρα. Κι εκείνο του εξήγησε ότι η δουλειά των σκιάχτρων ήταν να τρομάζουν τα καημένα τα πουλιά. Ήταν διαβολικά και αποτρόπαια. Τέρατα! Γεμάτο ντροπή το σκιάχτρο απάντησε: Δεν είναι αλήθεια! Πάρε εμένα για παράδειγμα. Εγώ δεν είμαι κακός, και είμαι σκιάχτρο. Και για μια φορά ακόμα , το σκιάχτρο απέμεινε χωρίς φίλους. Την ίδια νύχτα πήρε μια απόφαση. Ήθελε μια άλλη δουλειά. Δεν ήθελε πια να τρομάζει τα πουλιά. Βλέποντας το σκιάχτρο να μιλάει , ο γεωργός ούρλιαξε και τρομοκρατημένος ξύπνησε όλους τους γείτονές του. Είπε σε όλους ότι το σκιάχτρο του είχε ζωντανέψει και ότι αυτό μόνο δουλειά του Διαβόλου θα μπορούσε να είναι .Έτσι ξεκίνησαν να πάνε να τον εξοντώσουν..έβαλαν φωτιά στον ανεμόμυλο που είχε κρυφτεί και το σκιάχτρο ούρλιαζε, αλλά δεν ένοιαζε κανέναν, εκτός από μερικά κοράκια που πετούσαν εκεί γύρω. Ένα απ΄ αυτά ήταν το τυφλό κοράκι. Οι φίλοι του του είπαν ότι οι χωρικοί έκαιγαν έναν ανεμόμυλο, όπου ένα σκιάχτρο με πολύ μακρύ κασκόλ προσπαθούσε να κρυφτεί. Τότε το τυφλό κοράκι τους είπε ότι αυτό ήταν το καλό σκιάχτρο που είχε σώσει τη ζωή του.Συγκινημένα από την ιστορία , θέλησαν να σώσουν το σκιάχτρο. Αλλά ήταν πολύ αργά και δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα.Το σκιάχτρο κάηκε ζωντανό.Τα κοράκια περίμεναν ως την αυγή και όταν έσβησαν οι φλόγες, πήγαν στα συντρίμμια του ανεμόμυλου.Πήραν τις στάχτες του σκιάχτρου και πέταξαν ψηλά, πολύ ψηλά Κι από κει ψηλά, σκόρπισαν τις στάχτες στον αέρα. Ο άνεμος μετέφερε τις στάχτες σ΄όλη τη χώρα.Οι στάχτες πέταξαν πλάι πλάι με όλα τα πουλιά.Έτσι το σκιάχτρο δεν θα ήταν ποτέ ξανά μόνο του,επειδή οι στάχτες του πετούσαν τώρα με τους καινούργιους του φίλους.Στη μνήμη του τραγικού θανάτου του σκιάχτρου, το τυφλό κοράκι κι όλοι οι φίλοι του αποφάσισαν να ντυθούν πένθιμα. Και γι αυτό , από τότε , όλα τα κοράκια είναι μαύρα, στη μνήμη του σκιάχτρου που ήθελε να γίνει φίλος των πουλιώνΙστορίες να σκεφτείςΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΓΙΓΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΚΙΔΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Posted: 19 Jun 2014 02:09 PM PDT

alt
Γεννήθηκε το 1623 ο Γάλλος Μπεζ Πασκάλ σε εποχή που έπεφτε πολύ ψάξιμο από διανοούμενους σπουδαίους, αλλά και γελοίους. Κάποιους που πράγματι κάτι είχαν να πουν, και άλλους που άξιζαν μπουγέλωμα. Σου λέω ότι στην καρδιά της Ευρώπης, το Παρίσι, έπεφτε ο στοχασμός και έπαιζε η μόδα να προσκυνήσουμε το παληό, το καταξιωμένο, όπως και να το αμφισβητήσουμε.Ο Μπέζ Πασκάλ, που σήμερα έχει γενέθλια, γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου, βρέθηκε στον κύκλο του Μαρέν Μερσέν ενός θεολόγου και μαθηματικού, που αποτελούσε σχολή φιλοσοφική με θαυμαστές και επικριτές, κάποια στιγμή αξίζει τον κόπο να τον πλησιάσουμε. Γράφω για τον Πασκάλ, ότι «έχει γενέθλια», διότι ζει ακόμα πνευματικά, με την έννοια ότι τα προσωπικά του αγγίγματα και πλησιάσματα στον Θεό και τον Άνθρωπο προκαλούν ακόμα την προσοχή. Και λειτουργούν χρηστικά σαν ερεθίσματα για όποιον διανοούμενο θέλει να ξύσει τη μπογιά, να προχωρήσει περισσότερο.Ο φυσικός Πασκάλ απέδειξε την ύπαρξη του κενού, ότι το κενό έχει τη δική του παρουσία, σε πείσμα της αντίθετης θέσης που επικρατούσε στην αρχαιότητα.Προβληματίστηκε επίσης στη θεωρία των πιθανοτήτων, όπως μπορεί να θεωρηθεί ο πρόδρομος της πληροφορικής. Είχε κατασκευάσει αρκετά μοντέλα ενός «υπολογιστή», «Πασκαλίνο» τον έλεγαν, με τη βοήθεια του οποίου γινόντουσαν αριθμητικές πράξεις, προσθέσεις, αφαιρέσεις.«Με τρομάζει η αιώνια σιωπή του άπειρου διαστήματος» έγραψε, για να ακούσουμε και τον φιλόσοφο Μπλεζ Πασκάλ. «Τι είναι ο άνθρωπος μέσα στο άπειρο; Πόσα βασίλεια μάς αγνοούν. Η γη, αυτό το άστρο, είναι μια κουκίδα απειροελάχιστη στο παγκόσμιο στερέωμα. Ας δούμε τη φύση, το ολόλαμπρο φως, το αιώνιο λύχνο που φωτίζει το σύμπαν. Μην κρίνουμε τη φύση σύμφωνα με τον εαυτό μας, αλλά σύμφωνα με την ίδια».
apodytiriakias
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Λεφτεριά, ναι, αλλά να μας αξίζει!

Posted: 19 Jun 2014 01:05 PM PDT

Εικόνα Λευκό περιστέρει σπάει τα δεσμά του
«Όσοι το χάλκεον χέριβαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι.»
Ο ραγιαδισμός μας δεν έχει όρια.
Όσον καιρό λειτουργεί αυτό το μπλογκ έχω προσπαθήσει, όσο μπορώ, ν' αποφύγω να μας κατηγορήσω. Έχω μάλιστα δυσφορήσει μ' εκείνους που, επειδή βλέπουν ότι είμαστε ραγιάδες, μας κατηγορούν γι απάθεια, αδιαφορία, εαυτουλισμό, ωχαδερφισμό, όλα τους τούτα τίποτε μα τίποτε περισσότερο από γνήσιο σήμα κατατεθέν του ραγιά.
Έρχεται όμως κάποια στιγμή που το όριο του ανθρώπου ξεπερνιέται, και δεν μπορείς πια να συγκρατηθείς. Έτσι και με το δικό μου όριο. Ξεπεράστηκε.
Δεν είναι οι εξαγορασμένες ψήφοι, παρά τα μέτρα που ήρθαν για ν' αποκαλύψουν μιαν ακόμα προεκλογική εξαπάτηση ότι τάχα δεν επρόκειτο να υπάρξουν. Όχι, δεν είναι αυτές οι ψήφοι που ξεπέρασαν το όριό μου.
Ούτε είναι η σιωπή για τη Βουλή που έκλεισε, ώστε να την βγάλει καθαρή ο Βενιζέλος με τα υποβρύχια.
Ούτε είναι η τηλεθέαση της Βούλτεψη που σκούζει ότι τίποτε δεν παραγράφεται, εξαιρώντας  για τα προσχήματα το αδίκημα της απιστίας, ωσάν να είναι κάτι το επουσιώδες η ίδια Βούλτεψη παρακαλώ που, αν δείτε τι έλεγε κι έγραφε για τον Βενιζέλο και τα υποβρύχια πριν γίνει Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα φρίξετε, θα πάθετε ζημιά.
Ούτε είναι η ανοχή στον Αθανασίου που κράταγε καταχωνιασμένες στα συρτάρια του τις καυτές δικογραφίες, μη τυχόν κι έσκαγαν μες την προεκλογική περίοδο.
Δεν είναι καν οι αντοχές στον Βενιζέλο που εξαπολύει επίθεση κιόλας στην Εισαγγελέα, επειδή διανοήθηκε αυτή να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή· εγκαίρως!
Ούτε είναι τα πολλά-πολλά άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός και πλήθος, ένας απύθμενος βόθρος που όζει, ζέχνει κι έχει ξεχειλίσει στους δρόμους και τα σπίτια ολόκληρης της χώρας και μας πνίγει μες το σκωρ.
Τίποτε από όλα αυτά δεν είναι.
Είναι που έχουμε αφήσει στο έλεος του Θεού τις καθαρίστριες, που μόνες τους, ολομόναχες επιμένουν ν' αγωνίζονται και αποδεικνύουν ότι εκείνες πάντως προσπαθούν να μην είναι ραγιάδες. Σαν να μη φθάνει αυτό, τις κατηγορούμε κι από πάνω. Ε, μεγαλύτερος ραγιαδισμός από αυτόν δεν υπάρχει!
«Ακόμα τούτη η Άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες», έγραφε ο Ρήγας. Πάει και τούτη η Άνοιξη, λέω εγώ. Τώρα, καλοκαίρι, καλοκαιράκι
Έτσι κι έρθει ποτέ η λεφτεριά, την άλλη Άνοιξη ή την παράλλη, να μου το θυμηθείτε, θα το καταφέρουμε και αυτό, να τη φέρουμε στα μέτρα μας. Ναι, ως και τη λεφτεριά. Τα μέτρα μας τα ραγιάδικα, εννοείται. Για να την κάνουμε και τη λεφτεριά ραγιάδικη, να μοιάζει με τα μούτρα μας και να την αντέχουμε. Έλα, έλα, μην τρελαίνεσαι! Δεν θα είναι η πρώτη φορά
Ραγιάδες, σας βαρέθηκα! Είναι πολύ ακριβή η λεφτεριά για να την αποκτήσετε. Στο κάτω-κάτω δεν σας αξίζει.

Η παρακολούθηση Ασάνζ κοστίζει ακριβά…

Posted: 19 Jun 2014 01:03 PM PDT

Η παρακολούθηση Ασάνζ κοστίζει ακριβά
Η παρακολούθηση του ιδρυτή του WikilLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, από τη βρετανική αστυνομία, στοιχίζει περίπου 11.000 ευρώ ημερησίως στους Βρετανούς φορολογούμενους, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα από τη Σκότλαντ Γιαρντ.
Από τις 19 Ιουνίου 2012, την ημέρα που ο Ασάνζ- ο οποίος είχε κατηγορηθεί στη Σουηδία για βιασμό, κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και ζήτησε άσυλο, μέχρι τον Μάιο του 2014, η παρακολούθηση στοίχισε συνολικά 6,4 εκατομμύρια λίρες (περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ).
Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται οι μισθοί των αστυνομικών που απασχολούνται με την υπόθεση αυτή, η χρήση οχημάτων, γραφείων και εξοπλισμού. Εδώ και δύο χρόνια οι αστυνομικοί βρίσκονται σε μόνιμη βάση έξω από την πρεσβεία η οποία στεγάζεται σε ένα κτίριο πολύ κοντά στα καταστήματα Harrods.
Για λόγους ασφαλείας η Σκότλαντ Γιαρντ δεν διευκρίνισε πόσοι αξιωματικοί ασχολούνται με την παρακολούθηση του 42χρονου Αυστραλού. Εάν ο Ασάνζ αποφασίσει να κάνει έστω και ένα βήμα έξω από την πρεσβεία, θα συλληφθεί για να εκδοθεί στη Σουηδία για να δικαστεί για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση.
Ο πρώην χάκερ που υποστηρίζει ότι είναι αθώος φοβάται ότι η Στοκχόλμη θα τον παραδώσει στις ΗΠΑ για να δικαστεί εκεί για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων διπλωματικών εγγράφων μέσω του ιστοτόπου WikiLeaks.
"Βασιζόμαστε στον Ισημερινό να βοηθήσει ώστε να μπει ένα τέλος στη δύσκολη και δαπανηρή φιλοξενία του Ασάνζ", δήλωσε την Τετάρτη ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του θα παρέχει προστασία στον Ασάνζ για όσο διάστημα το επιθυμεί ο Αυστραλός.
mignatiou
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΚΥΡΙΕ ΔΙΚΑΣΤΑ…

Posted: 19 Jun 2014 12:33 PM PDT

alt"Όλως περιέργως, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το δημόσιο μπορεί να κατάσχει χωρίς προειδοποίηση καταθέσεις οφειλετών του, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση που είχε κρίνει αντιθέτως.
Όλως περιέργως, ο Άρειος Πάγος δέχτηκε την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών κατά των καθαριστριών, ανατρέποντας την απόφαση του Πρωτοδικείου η οποία διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.
Όλως περιέργως,  το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε (με ανούσιους αστερίσκους) ότι οι δήμοι μπορούν να γεμίζουν τους δρόμους με παρκόμετρα, ανατρέποντας προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών πρωτοδικείων.
Όλως περιέργως, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ο όρος "φειδωλή εξόρυξη" που το ίδιο είχε διατυπώσει παλαιότερα, καλύπτει επαρκέστατα το ρημαδιό των Σκουριών.
Όλως τυχαίως, η δικαστική εξουσία κρίνει τελεσίδικα καταπώς προστάζουν οι ανάγκες της τάξης που κυβερνά. Ακριβώς όπως κάνουν οι έτερες εξουσίες, η εκτελεστική και η νομοθετική. Εξουσίες είναι αυτές και μάλιστα διακριτές. Ενδυματολογικά τουλάχιστον.
Όλως περιέργως, υπάρχουν ακόμα φουκαράδες που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε κάποια από τις αστικές εξουσίες. Συνήθως δε στη δικαστική. Περιμένουν δικαίωση από αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις και τις ανατρέπουν, ακόμα κι αν χρειαστεί να αλλάξουν επί τούτου οι άβολοι νόμοι. Τό 'να χέρι νίβει τ' άλλο, και τα δυο την αστική εξουσία.
Όλως περιέργως υπάρχουν ακόμα φουκαράδες που υπομένουν τον καπιταλισμό γιατί τουλάχιστον παρέχει ελευθερία. Την ελευθερία να τρέχεις στο δικαστήριο για να δικαιωθείς. Πρωτοδίκως."
http://stratolatis.blogspot.gr/2014/06/fair-enough.html
Kύριε Δικαστά
γιατί μου παίρνεις το σπίτι
γιατί μου παίρνεις τη δουλειάγιατί επικυρώνεις δουλοπρεπώς τη βούληση τους;Αν ήσουν εγώ κι ήμουν εσύθα καταλάβαινες τη φρίκη που μου σέρνεται στη ψυχήθα έβλεπες οικογένειες να διαλύονται απ'τη γκρίνια κι απ΄τη μιζέριαθα έβλεπες την απόγνωση στα μάτια των γονιών που τα παιδιά τους δεν αποκτούν αξιακό κώδικαπου ό,τι τα μάθαμε, ήτανε λάθος και τώρα δεν έχουμε τίποτα να τους μάθουμεπόσο εύκολα αποσυντίθεται η πραγματικότητα μπροστά στα μάτια μαςπόσο εύκολα σβήνει του Αυριο η φωτιά,
κύριε Δικαστάτί σημαίνει το δημόσιο συμφέρον όταν οι τράπεζες και η εφορία μου παίρνουν το σπίτιόταν μου παίρνουν τη δουλειάτί αξία έχει το δημόσιο συμφέρον όταν αυτό γίνεται φονιάςκαι σκοτώνει αυτήν και την επόμενη γενιά;κύριε Δικαστάπώς και δε κόβονται τα δικά σου τα λεφτά;Τι σημαίνει αναδρομικά;Αν ήμουν εσύ κι ήσουν εγώ, μπορεί να σε καταλάβαινα,μπορεί κι εγώ να προάσπιζα τον "σκληρό πυρήνα του κράτους"σε χρειάζονται για να επιβληθεί το δημόσιο συμφέροντους χρειάζονται για να μας πνίξουν στο ξύλο και τα χημικάσας χρειάζονται γιατί τίποτα δε θα είχε περάσει δίχως εσαςσας χρειάζονται γιατί καμιά γενοκτονία δε μπορεί να επιβληθεί δίχως ματκαι δίχως εσένακύριε Δικαστά,
κύριε Δικαστάεύχομαι κανένα δημόσιο συμφέρον να μη σε φέρει ποτέπιο κοντάστην ιδέα του θανάτουστην ιδέα του να τα εγκαταλείψεις όλα και να φύγεις μακρυάμακρυά από αυτούς που παίρνουν τα σπίτια,τις καταθέσεις, τη δουλειά,από αυτούς που αφήνουν τα παιδιά σου νηστικάαπό αυτούς που ουσιαστικά μας λένε να τους αδειάσουμε τη γωνιάνα μείνουν μόνο οι απαραίτητοι,ξένοι σκλάβοι για τις ΕΟΖπέντε γιατροί, πέντε δικηγόροι και πέντε μηχανικοίπέντε φούρνοι και πέντε ταξίένα νοσοκομείο και μία οικοδομήδε φτάνει πια ετούτη η γηγίναμε πολλοί'εναν έναν μας παίρνουνε από το μαντρίκαι μας πάνε στις λεπίδες των αποφάσεων σου,μας πάνε στις κωλοτούμπες σου,σε εκβιάζουν ή σου τάζουν περισσότερα;Ή και τα δύο μαζί;'Ανοδο στην Ιεραρχία;Είναι δύσκολο να ξεφύγεις από τη συμμορία,το καταλαβαίνω.Σε νιώθωκι ας νιώθω μέσα μου να φεύγει η ζωή.
Κύριε Δικαστάονειρεύτηκα ότι μείναν χωρίς κεφάλιαυτοί που μας πήραν το σπίτιαυτοί που μας πήραν τη δουλειάαυτοί που απολύουν κι αυτοί που απελευθερώνουνε τις απολύσειςαυτοί που με διαλύουν και τα φερέφωνα που τους δικαιολογούνε στις ειδήσεις.Δε τους το πήρε κανείς,μόνοι τους το βγάλαν από ντροπή..Για να μη το αντικρύζουν στους καθρέπτες και αηδιάζουνμε αυτό που αντικρύζουν.Γιατί, με όσα κάνουν, με ανομολόγητες τύψεις γεμίζουν.Τις νύχτες, το δημόσιο συμφέρον γίνεται αυτό που σε πατάει στο στήθοςκαι δε σε αφήνει να κοιμηθείς..Το φαγητό στο τραπέζι γίνεται πνιγμός.Μπορεί να με σκοτώνεις, μα ούτε κι εσύ είσαι ζωντανός.Βρυκόλακας που χρειάζεται το αίμα μου για να μη του χαθεί ο μισθός.'Αψυχο πτώμα άταφο, νεκροζωντανός.Εγώ χάνω το κορμί μα εσύ χάνεις τη ψυχή.Κάποτε, οι Ερινύες θα πάψουν να ανησυχούν για τη τροχιά του Ήλιουκαι θα επισκεφτούν όσους εξόντωσαν εκείνονπου είναι ταγμένοινα αποφασίζουν στο Όνομα του.Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού.Στην εξόντωση αυτού του περισσευάμενου Εχθρού.Στη Γενοκτονία του.Μόνοι τους το βγάλαν από ντροπη και τώρα,σαν αποκεφαλισμένα κοτόπουλα,γυρνούν στους δρόμους και στις δουλειές τους,ξεφτιλισμένοιαλλά με γενναιόδωρη παράταση ζωής.Καλή ζωή σου εύχομαικύριε Δικαστή.Τα όνειρα δεν είναι προφητικά, μην ανησυχείς.Το κεφάλι σου θα μείνει στη θέση του.Μα κρύψου όταν περνάς απο καθρέπτες,κρύψου όταν σε κοιτάζει η οικογένεια σου,κρύψουγιατί όσο με εξοντώνεις, τόσο θα φαίνεται η ασχήμια σου,όσο μου τα παίρνεις όλα, τόσο θα φαίνεται το τίποτα σου,κάθε ρυτίδα στο πρόσωπο σου, θα είναι οι θάνατοί μου,κάθε σκιά στο βλέμμα σου, θα είναι η άβάσταχτη ζωή μου,κάθε ήχος που βγάζεις, θα είναι οι λυγμοί μου.Δάκρυα στα δάκρυα,κύμα στο κύμα,πλημμύρα στην πλημμύρα,κατακλυσμός στον κατακλυσμό,
μέχρι τίποτα να μη σημαίνει τίποτα πια.
Και τότε, θα τα πούμε ξανά,
κύριε Δικαστά.
ΥΓ Κι ένα ακόμα, άκρως συκοφαντικό για την αδέκαστη Δικαιοσύνη μας, λιβελλογράφημα
και με "περίεργα" υπονοούμενα, θίγοντα την ησυχία-τάξη-ασφάλεια,από τον Μπογιόπουλο, έτσι για συμπλήρωμα.
http://www.imerodromos.gr/revolution/
Πηγή.http://celinathens.blogspot.com/2014/06/blog-post.html#ixzz350v1sgPT
bluebigΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Σκελετός μαμούθ βρέθηκε στην κεντρική Ιταλία

Posted: 19 Jun 2014 12:25 PM PDT

Ιούνιος 18, 2014.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Περούτζιας ανακάλυψαν  στην περιοχή Ούμπρια, στην κεντρική Ιταλία, σκελετό από μαμούθ που χρονολογείται ότι έζησε πριν από πάνω από ένα εκατομμύρια έτη.
Οι ανασκαφές διεξήχθησαν στην κοινότητα Ellera Corciano της περιφέρειας της Περούτζιας.
Παλαιοντολογικές και γεωλογικές αναλύσεις έδειξαν ότι οι εύφορες κοιλάδες της περιοχής ήταν κάποτε πυκνοκατοικημένες από μια ποικιλία μεγάλων θηλαστικών.
Τα υπολείμματα του Μαμούθ βρέθηκαν από την αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δρ Marco Cherina του Πανεπιστημίου της Περούτζιας - Universit degli Studi di Perugia, πριν από αρκετό καιρό, αλλά τώρα έγιναν γνωστά τα ευρήματα.
Εκτός από τον σκελετό του μαμούθ, η παλαιοντολογική αποστολή βρήκε λείψανα από χελώνες στεριάς καθώς και είδος ελαφιού που έχει εκλείψει.
Νωρίτερα, το 2011, οι παλαιοντολόγοι βρήκαν πάνω από 200 σκελετούς από διάφορα ζώα, συμπεριλαμβανομένων ιπποπόταμους, βουβάλια , ίππους και τσιτάχ.
mikres-ekdoseis
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ

Posted: 19 Jun 2014 11:24 AM PDT

.................................................................................
ΑΡΕΤΕΣ
.....................................................................................................
Ενδοσκόπηση είναι το σημείο συνάντησης ανάμεσα στην ομορφιά και στην απλότητα. Είναι όταν εξωτερικά υπάρχει μόνο αγάπη και ζεστασιά-οι ιδιότητες κάθε αξιοπρεπούς ανθρώπινης ζωής-αλλά εσωτερικά υπάρχει σοφία και αντίληψη. Είναι όταν εξωτερικά υπάρχουν σχέσεις με μερικούς, και εσωτερικά υπάρχουν αρκετά για να τροφοδοτηθεί μια σχέση με όλο τον κόσμο. Εξωτερικά υπάρχει το ενδιαφέρον για το παρόν και εσωτερικά υπάρχει η επίγνωση του μέλλοντος. Η ενδοσκόπηση είναι η πόρτα η οποία χωρίζει τα δύο-όχι σταθερά- γιατί μια πόρτα πάντα θα ανοίγει, αλλά προστατευτικά γιατί είναι νύχτα και υπάρχουν κλέφτες γύρω.
  
Τι είναι νύχτα; Νύχτα είναι όταν κανένας δεν ξέρει πραγματικά τι θέλει ή τι κάνει. Νύχτα είναι όταν οι άνθρωποι ρωτάνε πράγματα, έτσι η πόρτα πρέπει να είναι κλειδωμένη γιατί όταν οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν, κλέβουν οτιδήποτε. Οι θησαυροί του νου που αναπτύσσονται στη σιωπή πάντα βρίσκονται σε κίνδυνο. Έτσι χρειάζεται να δοθεί προσοχή.
Η ενδοσκόπηση θα πρέπει επίσης να μπαίνει σε πρακτική εφαρμογή μετά από μια συνάντηση με μια παρέα όπου υπήρξε ένα πολύτιμο μοίρασμα. Τότε, πρέπει ευγενικά να κλείσει η πόρτα ακόμη και στους πιο στενούς  φίλους και να υπάρξει απομόνωση. Είναι η προσοχή η οποία ελέγχει προσεκτικά ποιον προσκαλεί μέσα, στην πρώτη θέση, όχι από φόβο αλλά από αγάπη για αυτό που της έχουν εμπιστευτεί να φροντίσει.
Και όμως η ενδοσκόπηση δεν είναι πια σιωπή όπως η πραγματική απομόνωση είναι.
Είναι συμμετοχή, αλλά όχι μόνο συμμετοχή. Είναι το να μιλάς με γαλήνη, να περπατάς με ταπεινότητα, να εργάζεσαι με αγάπη. Όταν η δράση συνοδεύεται από ένα βάθος ποιότητας, αυτό είναι ένα σημάδι ενδοσκόπησης. Είναι όταν αντί να μείνεις μέσα, επιλέγεις να τολμήσεις να πάρεις μαζί σου κάτι πολύτιμο για όλους, μέσα από την πόρτα.
Δεν θα είναι πάντα νύχτα. Θα έρθει κάποια στιγμή που θα ξημερώσει. Τι θα συμβεί μετά; Οι κουρτίνες θα τραβηχτούν και αυτό που υπάρχει μέσα θα είναι ορατό από τα παράθυρα. 
Τα μάτια αντανακλούν καθαρά τη ζωή του νου. Αν και δεν μπορεί να αγγιχτεί, μπορεί όμως να γίνει ορατή και να την απολαύσεις.
Και όταν η μέρα έρχεται τα παράθυρα και οι πόρτες ανοίγουν. Ο νους είναι ανοιχτός, προσβάσιμος και το φως του ήλιου εξισώνει αυτό που είναι μέσα με αυτό που είναι έξω.
Θα έρθει κάποια εποχή όπου η ιδιωτικότητα και η 'ατομικότητα', η προστασία και η προσοχή θα έχουν περάσει. Θα έρθει μια μοναδική εποχή μοιράσματος, όταν ο νους του καθένα θα είναι τόσο ανάλαφρος ώστε θα μπορεί να περάσει από τον καθένα χωρίς να πληγωθεί. Μια εποχή κατά την οποία η αρετή που η ενδοσκόπηση έχει προστατεύσει θα ξεχυθεί σε μια κοινή πηγή χαράς. Θα είναι παράδεισος. 
                                                                   Μετάφραση από: Church Anthea (1994). Inner Beauty. Australia: Εternity Ink
truthandspirituality
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τί είναι τρέλα;

Posted: 19 Jun 2014 08:06 AM PDT

Είναι δύσκολο να ειπωθεί γιατί η Τρέλα και ο θάνατος εκφράζουν τις ακραίες αλλά ταυτόχρονα «ανθρώπινες, πολύ ανθρώπινες» μορφές ετερότητας της ανθρώπινης ύπαρξης. Τα ίδια τα πάσχοντα άτομα συχνά δυσκολεύονται να εκφράσουν αυτό που τους συμβαίνει.
Οι λέξεις, λοιπόν, είναι δύσκολο να αποδώσουν το βίωμα μιας κατάστασης που υπερβαίνει την δυνατότητα της έκφρασής μας.
Ωστόσο, μπορούμε να επιχειρήσουμε να το προσεγγίσουμε.
Συνώνυμο της Τρέλας είναι η Ψύχωση. Αλλά, όχι με την κοινή έννοια της εμμονής, του 'κολλήματος', του φανατισμού ή της 'πόρωσης' αν και μπορεί ένα 'κόλλημα' να είναι ένα  ψυχωτικό σημείο.
Κατ' αρχήν, ας παραμερίσουμε τα στερεότυπα ότι η Τρέλα είναι ωραία, ότι η Τρέλα είναι επαναστατική, ότι η Τρέλα είναι μαγκιά, ότι ο τρελός προσποιείται, κ.λπ.
Επίσης, ας παραμερίσουμε την δαιμονοποίησή της αλλά και την αυτόκλητη υπεράσπισή της ως δήθεν μη διαφορετικής κατάστασης από εκείνης των υπόλοιπων ατόμων.
Ας παραμερίσουμε ακόμη, το θρησκευτικό ή μαγικό νόημα που μπορεί να της αποδίδεται, την πολιτική εμπάθεια ή τον προσεταιρισμό της, τις ιστορικές και κοινωνικές θεωρήσεις διαχρονικά και συγχρονικά, δηλαδή το νόημα που αποδίδει μια κοινωνική ομάδα σ' αυτό που συμβαίνει εντός της.
Ας παραμερίσουμε επίσης, εκείνες τις ανεκδιήγητες απόψεις που πάνε βάσει κοινωνικών στερεοτύπων να ορίσουν το φυσιολογικό και μη φυσιολογικό στη ζωή μας, το λογικό και το παράλογο, το πολιτικά ορθό και το απορριπτέο όταν δεν συνάδει με  τη σκέψη εκείνου που κρίνει.
Κυρίως, όμως, ας παραμερίσουμε αν θέλουμε κάτι να καταλάβουμε, τις δικές μας φαντασιώσεις για τον επικίνδυνο τρελό, τις Χολυγουντιανές αναφορές για τον τρομακτικό ψυχοπαθή, το για 'πέταμα' άτομο, το κρυφό ή φανερό γέλιο της υπεροχής μας ως λογικών, την συμπονετική κατανόησή μας που είναι ταυτόχρονα απόρριψη.
Μια απόπειρα προσέγγισης:
Η Τρέλα είναι μια ψυχική κατάσταση που θίγει σε βάθος το σύνολο της προσωπικότητας και του συναισθηματικού κόσμου, ολόκληρη την παρουσία και την ύπαρξη του ατόμου στον κόσμο. Το άτομο  δεν έχει επίγνωση της κατάστασης  του (σε αντίθεση με τη Νεύρωση όπου το άτομο έχει επίγνωση του προβλήματος του παρότι δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει) οι δε νοητικές λειτουργίες του παραμένουν ανέπαφες.
Κύριο χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι η αποκοπή από την κοινή πραγματικότητα και η επινόηση μιας νέας (παραλήρημα) ή η ερμηνεία της κοινής πραγματικότητας μ' έναν τρόπο εξωλογικό, απόπειρες που αποσκοπούν στην επούλωση της απώλειας της πραγματικότητας.
Η απώλεια της πραγματικότητας (πραγματικότητα = ο κόσμος των νοημάτων, των εννοιών, των σημασιών, του σημαίνοντος, ο τρόπος που ο άνθρωπος τοποθετείται μέσα στον κόσμο του) συνοδεύεται από τρόμο, πανικό, αγωνία, ενοχή και απέραντο πόνο δυνατότερο από εκείνο των καρκινοπαθών στο τελευταίο στάδιο-  αίσθημα της απώλειας του εαυτού,  κατάρρευσης του κόσμου,  δευτέρας παρουσίας, σεισμού, κ.λπ.
Η παραληρητική οργάνωση είναι φτιαγμένη από μια απόπειρα ανασύστασης της πραγματικότητας δηλαδή μιας νέας σημασίας της πραγματικότητας έστω και τρελής- ενώ ταυτόχρονα διακατέχεται από μια βαθιά ευχαρίστηση γι' αυτό που συμβαίνει, μια τέτοια ευχαρίστηση που αφ' ενός  κάνει το άτομο να δέχεται τα δεινά που του συμβαίνουν και αφ' ετέρου καθιστά δύσκολη την θεραπευτική προσέγγιση αφού το άτομο αρνείται να αφήσει την κατάστασή του την οποία επιπλέον θεωρεί ως πραγματική αφού  την ζει.
Η κατάσταση αυτή συνοδεύεται συχνά από ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις ή άλλου τύπου αισθητηριακές διαταραχές, ανακαλύψεις σκοπού της ζωής  ή νοημάτων με θέματα θρησκευτικά, μεγαλείου, καταδίωξης, κ.λπ.
Ας σημειώσουμε ότι ο τρελός στο παραλήρημά του αναφέρεται στο τι του κάνει ο Άλλος, κατέχεται από τον Άλλον, είναι έρμαιο της απόλαυσης του Άλλου ή αναφέρεται στο τι συμβαίνει στο σώμα του το οποίο βιώνει ως αποδιοργανωμένο, κομματιασμένο, ανοίκειο, φλεγόμενο πράγμα που συχνά φαίνεται μέσα στις ζωγραφιές τους.
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι οι κύριοι άξονες που συγκροτούν την τρέλα είναι το νόημα της σχέσης με τον Άλλον και το σώμα, ότι δηλαδή αφορά και τον καθένα μας αλλά στη βάση μιας αλλοίωσης της σχέσης αυτής.
Η Τρέλα δεν είναι μόνο αυτά. Αλλά, σίγουρα είναι αυτά.
Εκείνο που οφείλουμε να κατανοήσουμε είναι ότι η Τρέλα είναι μια βαθιά και αποκλειστικά ανθρώπινη κατάσταση, μια σπαρακτική υπαρξιακή εμπειρία, ένα βίωμα που αναδύεται από τον πιο βαθύ πυρήνα του ψυχισμού του καθενός κάτω από ορισμένες συνθήκες και προϋποθέσεις, μια απελπισμένη προσφυγή σε νόημα.
Κλείνω με τα λόγια του Ζ. Λακάν: «Η ανθρώπινη ύπαρξη όχι μόνο δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς την τρέλα αλλά δεν θα ήταν καν ανθρώπινη ύπαρξη αν δεν είχε μέσα της την τρέλα σαν ορόσημο της ίδιας της της ελευθερίας.»
Φώτης Καγγελάρης
afigisizois
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Με 666 λέξεις απολογήθηκε στον ανακριτή ο 22χρονος σατανιστής απο την Γλυφάδα!

Posted: 19 Jun 2014 08:01 AM PDT

666
Αμετανότητος για την  πίστη του στο Σατανά που όπως ο ίδιος συνεχίζει εμφατικά και περήφανα να υποστηρίζει, ήτανε και αυτή η οποία τον οδήγησεστην απεχθή δολοφονία της 41χρονης άτυχης άστεγης ανήμερα του φετινού Πάσχα, συνεχίζει να δηλώνει ενώπιον των αρχών ο 22χρονος σατανιστής από τη Γλυφάδα ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Τρίτη από τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Άκρως ενδεικτική της πλήρους αδιαλλαξίας που επιδεικνύει μέχρι στιγμής ο 22χρονος φανατικός λάτρης του Εωσφόρου, είναι η γεμάτη θρησκευτικό νόημα στάση που επέλεξε αυτός να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης για σήμερα απολογίας του στις ανακριτικές αρχές η οποία και έφτασε στο τέλος της πριν λίγη ώρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του komikotragiko, οι οποίες μάλιστα επιβεβαιώνονται κατηγορηματικά ακόμη και από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του 22χρονου σατανιστή και γνωστότατο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Φαήλο Κρανιδιώτη,το γραπτό απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα ο 22χρονος πελάτης του στις ανακριτικές αρχές αποτελούνταν -προφανώς και όχι συπτωματικά- από συνολικά 666 λέξεις.
Ο 22χρονος όχι τυχαία, όπως παραδέχθηκε ανοιχτά και ο ίδιος στον ανακριτή , θέλησε έτσι να δείξει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στον Σατανά πως συνεχίζει να είναι ακόμα και τώρα απολύτως αφοσιωμένος και πιστός σε αυτόν, παρά το γεγονός ότι  πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη αντικειμενικά θέση λόγω των βαρύτατων κατηγοριών με τις οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος.
« Μόνο ο Σατανάς μπορεί να με κρίνει. Δεν αναγνωρίζω το χριστιανικό σας πανηγυράκι. Δεν έχω τίποτα να απολογηθώ σε χριστιανούς. Πάρτε την -και καλά- απολογία μου και στο τέλος μετρήστε όπωσδήποτε σας παρακαλώ πόσες λέξεις συνολικά έγραψα. Ο Σατανάς θα είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη».
φώναξε (μεταξύ άλλων) με μίσος στον ανακριτή ο 22χρονος σατανιστής αμέσως μόλις πέρασε το κατώφλι του 19ου ανακριτικού γραφείου.
Ο ανακριτής εμφανώς ξαφνιασμένος από το σατανιστικό κήρυγμα μίσους του 22χρονου αφού προσπάθησε πρώτα να ηρεμήσει τον κατηγορούμενο, εν συνεχεία ξεκίνησε να μετράει προσεκτικά τις λέξεις του κειμένου του 22χρονου, για να επιβεβαιώσει δυστυχώς λίγα λεπτά αργότερα τον συνολικό και παράλληλα σατανικό αριθμό των λέξεων του απολογητικού υπομνήματος που του είχε παραδώσει ο κατηγορούμενος  μέσω του δικηγόρου του(666).
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης όταν ρωτήθηκε  από τους δημοσιογράφους, σχετικά με την κίνηση αυτή του πελάτη του να απολογηθεί με συνολικά 666 λέξεις, δήλωσε πως ο συνολικός αριθμός των λέξεων της απολογίας του 22χρονου αποτελούσε προσωπική επιθυμία του νεαρού εντολέα του, την οποία ως δικηγόρος όφειλε σε κάθε περίπτωση να σεβαστεί.
komikotragiko
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ο τελευταίος Μεγάλος Τελικός *

Posted: 19 Jun 2014 07:59 AM PDT

31199300
Στον τελευταίο πραγματικά συναρπαστικό τελικό που έχω ευλαβικά φυλαγμένο στο σκληρό μου δίσκο και σε τριπλό backup κλειδωμένο σε θυρίδα, είχα κατέβει στο γήπεδο με τα πόδια πουά απ' τα κουνούπια και τα χέρια γεμάτα με κρύους κεφτέδες πάνω σε μια φέτα αληθινό ψωμί. Όχι σαν τα σημερινά ξερατά.
Κόντευε έξη. Βαθύς Ιούλιος.
-«Δεν πιστεύω να θες να παίξεις έτσι», μουρμούρισε ο εκλέκτορας της γειτονιάς και αρχηγός της ομάδας, που ΄χε κλείσει τα δεκατέσσερα ανήμερα πρωτομαγιά.
-«Η μάνα μου είπε πως αν δεν φάω τρεις κεφτέδες θα με κρατήσει κλειδωμένο μέσα όλο το καλοκαίρι», γκρίνιαξα.
-«Πες τότε της μάνας σου να 'ρθει να μαρκάρει το Ντεμέλο, φτου σου ρε τσογλανάκι, είσαι εντελώς μαμάκιας, απορώ γιατί σε βάζω μέσα».
Απορούσα κι εγώ, μέχρι που τα χαρτάκια του αδερφού μου με το Γονιό, τον Κεφαλίδη και τον Παμπουλή από εκατό γίναν πενήντα, τριάντα, είκοσι. Στοίχιζε ακριβά μια θέση στην ομάδα της Κοραή & Αγίας Λαύρας αλλά χαλάλι. Η μούρη μου είχε υψηλή αξία μεταπώλησης. Αντίθετα η υπόληψή μου ως αδερφού είχε προ πολλού πιάσει πάτο.
Ντεμέλο!
To όνομα θρύλος της Δυτικής Ξάνθης. Στην ανατολική, την παλιά πόλη, είχε μόνο Αχμέτ και Ερόλ και Ερντίλ, τότε τουρκάκια, μετά μουσουλμανάκια, σήμερα ξανά τουρκάκια αλλά πάντα Αχμέτ, Ερόλ και Ερντίλ όπως και να τα βαφτίζουμε εμείς οι άλλοι. Ο «δικός μας» ήταν ένας ξανθομπάμπουρας γύρω στα δώδεκα με μπόι που δεν θα το ζήλευε ούτε ντενεκές με τελεμέ αλλά μάτι που γυάλιζε σαν σπασμένο τζάμι καταμεσής στην έρημο, αριστερό πόδι που κάρφωνε πρόκες ξυπόλητο και στόμα που όταν -σπάνια- άνοιγε έκανε τις μανάδες μας να σταυροκοπιούνται και να φτύνουν μέσα απ' τις ανοιχτές ρόμπες τον ιδρωμένο κόρφο τους : «μακριά από αυτόν γιατί θα σου κόψω τα πόδια, κατάλαβες κακομοίρη μου;»
Όσο πιο μακριά του μας έδιωχναν, τόσο πιο πολύ θέλαμε να του μοιάσουμε. Εκτός από μπόι όλα τα άλλα τα είχε το τσογλάνι. Διακόσα κιλά μπάλα ήξερε, παπούτσια ζίτα ελλάς με τάπες φόραγε, ωραία μακριά ξανθά μαλλιά είχε ενώ εμείς προβάραμε το κούρεμα του κυρίου -Θεός σχωρεσ' τον- Γεωργίου I. Μπούρα : σβέρκος και πλαϊνά νεκρή γη, τρεις πόντοι ζωντανοί μπρος ίσα για να μην αυτοκτονήσει η χτένα -και που να 'ξερε τι την περίμενε χρόνια μετά-.
Το σκατό ερχόταν πάντα με πεντέξι αυλικούς του που μας πρόγκαγαν κάθε φορά που τρώγαμε χύμα μέχρι που έκλεινε στο τέλος ο λαιμός τους. Γιατί ο σκοπός του δεν ήταν να κερδίσει μόνο.Όχι! Ήταν να μας κάνει να πέσουμε στο χώμα εκλιπαρώντας τον να φύγει, να τσακιστεί να γυρίσει τρεις δρόμους παρακάτω στη γειτονιά του, να ντριπλάρει εκεί μπαϊλντισμένες από τη ζέστη γιαγιάδες, φρεσκοβρεμένες σκάλες, πατημένα μούρα, φρικαρισμένες γάτες, ντενεκέδες με καρπουζόφλουδες και κασόνια με γκαζόζες Εσπέρια μέχρι να πέσει λιπόθυμος, να τον μαζέψει ο Γιάννος ο Ντελής ή ο φριχτός Γαλόπουλος, να τον χώσουν μέσα σ' ένα τσουβάλι και να μην ξανακούσουμε ποτέ ξανά γι αυτόν.
Χρόνια μετά μάθαμε πως αυτό που μας έκανε να υπομένουμε τα μαρτύρια και τον εξευτελισμό ήταν από τότε κατοχυρωμένο ως μαζοχισμός. Στα δεκατρία μας όμως, η μόνη γνωστή λέξη ήταν «εκδίκηση». Περιμέναμε καρτερικά τη μια και μόνη φορά που θα έφευγε με το κεφάλι κάτω, τα γόνατα να στάζουν αίμα, το ξανθό μαλλί γεμάτο ιδρώτα και χώμα, και γέλια, πολλά γέλια, μαχαίρι σκέτο πίσω απ την πλάτη του. Την περιμέναμε αυτή τη μέρα αλλά ποτέ δεν ήρθε.
Τη μέρα του μεγάλου τελικού, αυτός που έπρεπε να πιει το πικρό ποτήρι ήμουν εγώ. Ο Σωτηράκης, που συνήθως ήταν το θύμα του Ντεμέλο, το πετ του Μινώταυρου, είχε πάει εκείνο το απόγευμα να δει τη μάνα του στο νοσοκομείο, στη ρίζα του βουνού πάνω απ΄ την πόλη.
-«Ζήτησε να με δει ρε σεις», μας είπε σχεδόν ένοχα. «Δέκα μέρες είναι μέσα και δεν ήθελα να πάω αλλά τώρα με ζήτησε, δεν γίνεται να το αρχινήσουμε  μιαν ώρα αργότερα;»
Δεν γινόταν. Πριν νυχτώσει, ο χοντρός θα πήγαινε να δει Ξανθόπουλο στο Όσκαρ κι ο Ανεστάκος στις οκτώ θα έπρεπε να βοηθήσει τον μπαμπά του να φτιάξει πάγο για αύριο.
-«Να πας», είπε εμφατικά ο εκλέκτορας. «Αν προλάβεις και γυρίσεις θα μπεις κι εσύ να βοηθήσεις αυτόν, αν στο μεταξύ δεν τον φωνάξει σπίτι η μάνα του».
Πληγώθηκα με το «αυτόν» αλλά έμεινα σιωπηλός. Με τέσσερα χαρτάκια ακόμη, Μπέλλη, Συμιγδαλά, Κεραμιδά και Βερόν, θα εξασφάλιζα πως δεν θα με ξαναξεφτέλιζε δημόσια.
Ο Σωτηράκης έφυγε.
Δεν είχε τελειώσει ο τρίτος κεφτές ακόμη όταν έφαγα την πρώτη τρίπλα. Ξαναγύρισε και μου 'ριξε και δεύτερη. Ο Θωμάς ο χοντρός άφρισε : «βλέπε τη μπάλα ρε, δώσε τον κεφτέ να τον κρατάω εγώ, πέντε γκολ θα φάμε μέχρι να τον τελειώσεις».
Κεφτέ ο χοντρός δεν θα βλεπε από μένα. Μου το 'χε πει η μάνα μου : «και κοίτα μη τους κάνεις διανομή τους κεφτέδες, τα χάλια σου δες, κώλος δεν υπάρχει μέσα στο παντελόνι».
Σε ένα τέταρτο τρώγαμε πέντε. Δε λέω, θυμάμαι ακόμη και σήμερα πως στα τρία έφταιγα εγώ που έχασα ως και τη σκιά του Ντεμέλο αλλά το ψωμί μου το τέλειωσα μέχρι το τελευταίο ψίχουλο.
Εφτά η ώρα και τα κεφάλια βάραιναν. Για κάθε ένα που βάζαμε τρώγαμε τρία. Το ξανθό μαλλί εκεί, αγέρωχο στη θέση του, μετά από χρόνια είδα το ίδιο στην τηλεόραση να το φοράει κι ο Μπατιστούτα αλλά -το ορκίζομαι- θαρρώ πως Ντεμέλο δεν είδα άλλον, όσα χρόνια και να πέρασαν από τότε. Ίσως να φταίει το ότι τα πράγματα είναι αλλιώς στο γυαλί, ίσως ότι άλλη γεύση έχουν οι κεφτέδες μέσα στο γήπεδο, μπορεί να είναι και το ότι εκεί -στη χαράδρα που περνάγαμε για να φτάσουμε στην αλάνα που τσακίζαμε γόνατα και ανοίγαμε μύτες- πέσαν μπάζα και σηκώθηκε εδώ και χρόνια το σχολείο που φιλοξένησε στα σπλάχνα του τα παιδιά μου.
Ίσως όμως να ναι και η εικόνα του Σωτηράκη, που κατέβαινε απ΄ το νοσοκομείο σκασμένος στο κλάμα την ώρα που τα μαζεύαμε για επιστροφή.
-«Τι έγινε ρε;» μας πρόλαβε ο εκλέκτορας, «τι κάνει η κυρία Μαίρη;»
-«Πάει η μαμά μου ρε σεις, πάει»
Πέσαμε όλοι δέκα χιλιόμετρα βαθιά στη χαράδρα. Στην άβυσσο του ντερέ. Νιώθω πως μέχρι και σήμερα, σχεδόν σαράντα χρόνια από τότε, πάτο δεν βρήκαμε.
Τι πάει να πει «πάει»;
Πού «πάει»;
Πώς «πάνε» δηλαδή οι μανάδες όταν είσαι δεκατρία;
Το χώμα από κάτω μας έγινε μέσα σε μια στιγμή αφιλόξενο, άγριο κι ανεπιθύμητο. Κουβέντα δεν ακούστηκε, ήθελα να πάω σε μια γωνιά να βγάλω από μέσα μου τους κιμάδες, ο Ανεστάκος ζωγράφιζε με το δάχτυλο κυκλάκια στο χώμα κι άφησε τον πάγο στο σπίτι να λιώνει, ο χοντρός κυνηγούσε με θολωμένο βλέμμα φανταστικά κουνούπια, ο Τάσος -ο εκλέκτορας- πήγε να μαζέψει τη μπάλα με βήματα που φαινόταν ατέλειωτα κι ο Ντεμέλο βρισκόταν ήδη τρεις γειτονιές πιο κάτω. Έτσι κι αλλιώς δεν ήταν, ποτέ δεν θα γινόταν ένας από «μας».
Αλλά κανείς μας δε μίλησε.
Κανείς.
Εκτός απ το Σωτηράκη την ώρα που σκούπιζε τα μάτια του.
-«Τι έγινε ρε σεις; τι κάναμε σήμερα;»
μια 101% πραγματική & αντρική ιστορία , με όλη μου την αγάπη στους αιώνιους κυπελλούχους Σωτηράκη, Χοντρό, Τάσο, Ανεστάκο, Τσικολή, Σπίθα, στον μικρό μου αδερφό που έμαθε -τόσα χρόνια αργότερα- πού επενδύθηκαν τα χαρτάκια του. Στον Δημήτρη τον «γρανίτη» που πρόλαβε και μας την έκανε ο μπαγάσας νωρίς και στον άλλον τον Δημήτρη που βιάστηκε κι αυτός να του κάνει παρέα λίγους μήνες μετά
amancalledkkmoiris
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ρόδος: Αλεξάνδρα Γκράβας... Ερωτας...Πάθος...Φαντασία…ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

Posted: 19 Jun 2014 07:47 AM PDT

Εμφάνιση Gravas_Poster_New.JPG
HΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
Αλεξάνδρα Γκράβας                                 Alexandra Gravas
In Concert
                          Ερωτας...Πάθος...Φαντασία
ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
Μια Ελληνίδα του κόσμου, ένα κορίτσι δικό μας, μια μεσόφωνη διεθνούς φήμης. Έχεις αμέτρητες επιλογές για να περιγράψεις την Αλεξάνδρα Γκράβας.
Μια φωνή που θα σας ταξιδέψει από χώρα σε χώρα με τραγούδια ξένων συνθετών καί βέβαια Eλλήνων. 
Τραγούδια πού θα γνωρίσουμε η πού ξανά θα ανακαλύψουμε μέσα από την ιδιαίτερη ερμηνεία της Αλεξάνδρας. Αξίζει κανείς να απολαύσει μια βραδιά γεμάτη όνειρα και αναμνήσεις με τη συνοδεία σπουδαίων μουσικών από τη Ρόδο.
Special guests της βραδιάς θα είναι ο εξαιρετικός κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης κ ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, που θα συντροφευσουν την Αλεξάνδρα σε σπουδαία τραγουδια.
Η διεθνούς φήμης Μέτζοσοπράνο Α.Γκράβας, γεννημένη στή Γερμανία καί με κατοικία στη Βιέννη,  έχει εμφανισθεί σε πολλές χώρες τού κόσμου όπως  Γερμανία, μεγάλη Βρεττανία,  Βέλγιο, Αυστρία, Ουγγαρία, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία,  Σουηδία,  Ολλανδία,  Ελλάδα,  Κύπρος,  Μαλαισία,  Η.Π.Α.,  Καναδάς,  Ιαπωνία, Χιλή, Bρασιλια, Μεξικό, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και  Ισραήλ.
Με την Ελλάδα πάντα στήν καρδιά της, στίς συναυλίες της ανα τον κόσμο, αφιερώνει πάντα ένα κομμάτι των προγραμμάτων της στην Ελληνική μουσική δημιουργία. Εμφανίσθηκε επίσης πλάι στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεωδοράκη, σε συμφωνικές συναυλίες του, στήν Γερμανία καί την Αγγλία. Πρόσφατα κυκλοφόρισε καί το CD RAVEN CARNEVAL"  τού Μίκη Θεωδοράκη με την Αλεξάνδρα Γκράβας σαν βασική ερμηνεύτρια, όπως και η πρώτη τις δισκογραφική συνεργασία με τον Μιμή Πλέσσα.
Η διακριτική χροιά της φωνής της έχει εντυπωσιάσει βαθειά το κοινό, τους μουσικολόγους και τούς μουσικοκριτικούς οι οποίοι εκφράστηκαν με ενθουσιασμό γιά τις ερμηνείες της Αλεξάνδρας Γκράβας.
Το σμαραγδένιο νησί είναι στην καρδιά της, έχει αναπτύξει δεσμούς με τη Ρόδο κ τους ανθρώπους εκεί. Με πολύ χαρα κ ανυπομονησία η Αλεξάνδρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στις 2 Ιουλίου στο Ήχος και Φως.
Γενική είσοδος 12 ευρώ
Η τέλεια ταύτιση λόγου καί μελωδίας πού ερμηνεύονται με πάθος, εσωτερικότητα καί απλότητα από μιά πλούσια εκφραστική φωνή...»
Απόσπασμα από την συνέντευξη της κυρίας Γκραβας στην κυριακάτικη εφημαρίδα «η Σημερινή»  
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Μπορεί η συνείδηση να γνωρίζει το περιεχόμενό της;

Posted: 19 Jun 2014 05:59 AM PDT

Aware, Shocked, Concious.... by freakin-cherry
Μπορεί η συνείδηση να γνωρίζει το περιεχόμενό της τη στιγμή που υφίσταται; Ή μήπως η συνειδητοποίηση έρχεται μετά από τη σκέψη; Οι περισσότεροι από εμάς έχουν συνείδηση κάποιου γεγονότος, κατάστασης, αφότου αυτό συμβεί. Μπορεί να υπάρχει συνείδηση της σκέψης αυτής καθαυτής;
 Όταν ολόκληρη η ζωή είναι βασισμένη στη σκέψη, η οποία αναγνωρίζει το συναίσθημα, τα ρομαντικά αισθήματα, τη φαντασία κ.ο.κ. 
Η σκέψη τα αναγνωρίζει όλα αυτά. Η σκέψη είναι το μέσο όλων των πράξεων, κάθε δράσης. Δεν υπάρχει αυθορμητισμός. 
Εάν δείτε τον εαυτό σας καθαρά, αυθορμητισμός υπάρχει όπου υπάρχει απόλυτη και ολοκληρωτική ελευθερία ψυχολογικώς.Όταν αρχίζετε να θυμώνετε, μπορεί να υπάρξει επίγνωση καθώς ανεβαίνει στην επιφάνεια το αίσθημα της ζήλιας; Ή της απληστίας; Ή γνωρίζετε ότι ζηλεύετε, ότι θυμώνετε, ότι είστε άπληστοι; Αυτό πολλοί άνθρωποι το βλέπουν αφότου η σκέψη παρεμβληθεί. 
Αλλά μπορεί κανείς να βρίσκεται εκεί, την ίδια στιγμή που ο θυμός ξεκινά από μέσα; Να δει ολόκληρη την κίνηση του θυμού. Ή της απληστίας, βλέπετε κάτι που θέλετε και υπάρχει άμεση δράση, υπάρχει όμως επίγνωση της όλης διαδικασίας; Μπορεί να υπάρχει επίγνωση του ίδιου του μηχανισμού της σκέψης;Το να δείτε την ολότητα της ύπαρξής σας, όχι μόνο τις σεξουαλικές απαιτήσεις σας. Διότι το σεξ δεν είναι η μοναδική πτυχή της ζωής σας. Υπάρχουν οι φόβοι, ο θάνατος, το άγχος, η ενοχή, απόγνωση, κατάθλιψη, θλίψη. Όλα αυτά αποτελούν τμήμα της ζωής σας.
 Έτσι λοιπόν, όλα αυτά είναι η συνείδησή σας. Και διερωτάται κάποιος, είναι δυνατόν η συνείδηση να έχει επίγνωση ολόκληρου του περιεχομένου της; Αυτό σημαίνει, υπάρχει κάποια συνολική παρατήρηση;
Η συνείδηση δημιουργείται από τον χρόνο, μέσα από αυτό που καλούμε εξέλιξη. Στη ζωή σας υπήρξαν συμβάντα, ατυχήματα, αναμνήσεις φυλετικές, εθνικές, οικογενειακές και άλλες. Όλα αυτά, είναι μια κίνηση που εμπεριέχεται μέσα στη συνείδηση. Οπότε, είναι ποτέ δυνατόν να είμαστε απολύτως ελεύθεροι από αυτό το περιεχόμενο;
Τζίντου Κρισναμούρτι
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ό, τι ανθίζει πρέπει να έχει ελευθερία, πρέπει να έχει φως ~

Posted: 19 Jun 2014 05:40 AM PDT

thoughts by finomaxpictures
Επίγνωση είναι εκείνη η κατάσταση του νου που συλλαμβάνει τα πάντα -το πέταγμα του κορακιού στον ουρανό, τα λουλούδια στα δέντρα, οι άνθρωποι που κάθονται μπροστά μας, τα χρώματα που φορούν- το να έχεις ακέραια επίγνωση, η οποία απαιτεί κοίταγμα, παρατήρηση, να παίρνεις τη μορφή του φύλλου, το σχήμα του κορμού, το σχήμα ενός άλλου, του τι κάνει.
Το να έχει κάποιος ακέραια επίγνωση και από εκεί να δρα-είναι να έχει επίγνωση του συνόλου της ύπαρξής του. Αν έχετε μια κατακερματισμένη πνευματική αντίληψη και μείνετε προσκολημένος στην ικανότητα αυτή και αντλήσετε εμπειρία μέσα από αυτή την ιδιότητα η οποία είναι εξαρχής περιορισμένη-αυτό δημιουργεί μια κατώτερη ποιότητα του νου, περιορισμένη, στενή. 
Αλλά η συνειδητοποίηση του συνόλου της ύπαρξής σας, κατανοητή μέσω της επίγνωσης της κάθε σκέψης και του κάθε συναισθηματος, που ποτέ δεν το περιορίζετε, αφήνοντας κάθε σκέψη και κάθε συναίσθημα να ανθίσει έχοντας επίγνωση αυτού-αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από τη δράση ή την συγκέντρωση η οποία είναι μια απλή πνευματική αντίληψη και ως εκ τούτου περιορισμένη σε έκταση.
Το να αφήσετε μια σκέψη ή ένα συναίσθημα να ανθίσει απαιτεί προσοχή-όχι συγκέντρωση. Η άνθηση μιας σκέψης δίνει ελευθερία σε αυτό και μπορείτε να δείτε πώς κινείται εντός σας, αυτό που συμβαίνει στη σκέψη σας, στο συναίσθημα σας. Οτιδήποτε ανθίζει πρέπει να έχει ελευθερία, πρέπει να έχει φως, δεν μπορεί να παραμένει περιορισμένο.
 Δεν μπορείτε να αποδώσετε οποιαδήποτε αξία σε αυτό, δεν μπορείτε να πείτε, "Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι λάθος. Αυτό θα πρέπει να είναι, και αυτό δεν θα πρέπει να είναι"-έτσι περιορίζετε την άνθηση της σκέψης. Και μπορεί να ανθίσει μόνο σε αυτή την επίγνωση. Ως εκ τούτου, αν μπείτε σε αυτό πολύ βαθιά, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η άνθηση της σκέψης είναι το τέλος της σκέψης.
Τζίντου Κρισναμούρτι
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ

Posted: 19 Jun 2014 05:36 AM PDT

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ. Ένα γραφείο ή μία αξιοσέβαστη θέση δίνουν αξιοπρέπεια. Είναι σαν να φοράς γραβάτα. Η γραβάτα, το κοστούμι, το πόστο, δίνουν αξιοπρέπεια. Ένας τίτλος ή μια θέση δίνουν αξιοπρέπεια. Ξεγύμνωσε όμως τους ανθρώπους απ' όλα αυτά και θα δεις ότι πολύ λίγοι θα έχουν εκείνη την ποιότητα της αξιοπρέπειας που δίνει η ελευθερία τού να μην είσαι τίποτα. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΑΧΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ, και με το να είναι κάτι, παίρνουν θέση στην κοινωνία που θεωρείται σεβαστή. Οι άνθρωποι κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες -έξυπνοι, πλούσιοι, επιστήμονες, άγιοι- κι όποιος δε μπορεί να καταταγεί σε μια κατηγορία αναγνωρισμένη από την κοινωνία, θεωρείται πρόσωπο περιθωριακό. Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, δε μπορεί να καλλιεργηθεί, και αν κανείς είναι συνειδητά αξιοπρεπής, σημαίνει ότι όλη την ώρα νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, που σημαίνει ότι είναι ασήμαντος, μικροπρεπής. Το να είσαι τίποτα σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος από την ιδέα τού να είσαι κάτι. Αληθινή αξιοπρέπεια υπάρχει, όταν δεν ανήκεις ή βρίσκεσαι σε κάποια ξεχωριστή θέση. Αυτό δε μπορεί κανείς να σ' το αφαιρέσει, θα υπάρχει πάντα. ΤΟ Ν' ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙ, σημαίνει ύπαρξη πραγματικής επίγνωσης. Ο ανθρώπινος νους είναι σαν το κόσκινο, που άλλα κρατάει κι άλλα αφήνει να περνάνε. Εκείνα που κρατάει έχουν το μέγεθος των επιθυμιών του και οι επιθυμίες, όσο κι αν είναι βαθιές, δυνατές ή ευγενικές, είναι μικρές κι ασήμαντες γιατί η επιθυμία είναι κατασκεύασμα του νου. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ να μη συγκρατείς τη ζωή, αλλά να την αφήνεις να κυλάει ελεύθερα, χωρίς να κάνεις καμιά επιλογή. Πάντοτε διαλέγουμε και κρατάμε -διαλέγουμε εκείνα που έχουν σημασία και τα κρατάμε για πάντα. Αυτό είναι που ονομάζουμε εμπειρία, και τον πολλαπλασιασμό των εμπειριών τον ονομάζουμε πλούτο της ζωής. Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ. Η εμπειρία που παραμένει, που κρατιέται, εμποδίζει εκείνη την κατάσταση όπου το γνωστό δεν υπάρχει. Το γνωστό δεν είναι ο θησαυρός, αλλά ο νους προσκολλιέται σ' αυτό κι έτσι καταστρέφει ή ρυπαίνει το άγνωστο. ΕΙΜΑΣΤΕ -ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ή μιας ποικιλίας από διαθέσεις. Λίγοι από μας ξεφεύγουν απ' αυτό. Για μερικούς έχει σχέση με τη σωματική τους κατάσταση, για άλλους με τη διανοητική και μας αρέσει αυτή η «μια πάνω μια κάτω» κατάσταση, νομίζουμε ότι αυτή η αλλαγή διάθεσης είναι μέρος της ύπαρξης ή πάλι απλώς αφήνει κανείς να παρασύρεται μια από τη μία διάθεση και μια από την άλλη. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ σ' αυτό το «πάνω κάτω», που είναι ελεύθεροι από το να παλεύουν να γίνουν κάτι, έτσι που εσωτερικά υπάρχει μια σταθερότητα που δεν είναι αποτέλεσμα θέλησης, μια σταθερότητα που δεν έχει καλλιεργηθεί, που δεν είναι σταθερότητα από συγκεντρωμένο ενδιαφέρον σε κάτι, ούτε είναι αποτέλεσμα κάποιας δραστηριότητας σαν τις παραπάνω. Εμφανίζεται, όταν η θέληση παύει να δρα.
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ. Ένα γραφείο ή μία αξιοσέβαστη θέση δίνουν αξιοπρέπεια. Είναι σαν να φοράς γραβάτα. Η γραβάτα, το κοστούμι, το πόστο, δίνουν αξιοπρέπεια. Ένας τίτλος ή μια θέση δίνουν αξιοπρέπεια. Ξεγύμνωσε όμως τους ανθρώπους απ' όλα αυτά και θα δεις ότι πολύ λίγοι θα έχουν εκείνη την ποιότητα της αξιοπρέπειας που δίνει η ελευθερία τού να μην είσαι τίποτα.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΑΧΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ, και με το να είναι κάτι, παίρνουν θέση στην κοινωνία που θεωρείται σεβαστή. Οι άνθρωποι κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες -έξυπνοι, πλούσιοι, επιστήμονες, άγιοι- κι όποιος δε μπορεί να καταταγεί σε μια κατηγορία αναγνωρισμένη από την κοινωνία, θεωρείται πρόσωπο περιθωριακό.
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, δε μπορεί να καλλιεργηθεί, και αν κανείς είναι συνειδητά αξιοπρεπής, σημαίνει ότι όλη την ώρα νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, που σημαίνει ότι είναι ασήμαντος, μικροπρεπής. Το να είσαι τίποτα σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος από την ιδέα τού να είσαι κάτι. Αληθινή αξιοπρέπεια υπάρχει, όταν δεν ανήκεις ή βρίσκεσαι σε κάποια ξεχωριστή θέση. Αυτό δε μπορεί κανείς να σ' το αφαιρέσει, θα υπάρχει πάντα.
ΤΟ Ν' ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙ, σημαίνει ύπαρξη πραγματικής επίγνωσης. Ο ανθρώπινος νους είναι σαν το κόσκινο, που άλλα κρατάει κι άλλα αφήνει να περνάνε. Εκείνα που κρατάει έχουν το μέγεθος των επιθυμιών του και οι επιθυμίες, όσο κι αν είναι βαθιές, δυνατές ή ευγενικές, είναι μικρές κι ασήμαντες γιατί η επιθυμία είναι κατασκεύασμα του νου.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ να μη συγκρατείς τη ζωή, αλλά να την αφήνεις να κυλάει ελεύθερα, χωρίς να κάνεις καμιά επιλογή. Πάντοτε διαλέγουμε και κρατάμε -διαλέγουμε εκείνα που έχουν σημασία και τα κρατάμε για πάντα. Αυτό είναι που ονομάζουμε εμπειρία, και τον πολλαπλασιασμό των εμπειριών τον ονομάζουμε πλούτο της ζωής.
Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ. Η εμπειρία που παραμένει, που κρατιέται, εμποδίζει εκείνη την κατάσταση όπου το γνωστό δεν υπάρχει. Το γνωστό δεν είναι ο θησαυρός, αλλά ο νους προσκολλιέται σ' αυτό κι έτσι καταστρέφει ή ρυπαίνει το άγνωστο.
ΕΙΜΑΣΤΕ -ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ή μιας ποικιλίας από διαθέσεις. Λίγοι από μας ξεφεύγουν απ' αυτό. Για μερικούς έχει σχέση με τη σωματική τους κατάσταση, για άλλους με τη διανοητική και μας αρέσει αυτή η «μια πάνω μια κάτω» κατάσταση, νομίζουμε ότι αυτή η αλλαγή διάθεσης είναι μέρος της ύπαρξης ή πάλι απλώς αφήνει κανείς να παρασύρεται μια από τη μία διάθεση και μια από την άλλη.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ σ' αυτό το «πάνω κάτω», που είναι ελεύθεροι από το να παλεύουν να γίνουν κάτι, έτσι που εσωτερικά υπάρχει μια σταθερότητα που δεν είναι αποτέλεσμα θέλησης, μια σταθερότητα που δεν έχει καλλιεργηθεί, που δεν είναι σταθερότητα από συγκεντρωμένο ενδιαφέρον σε κάτι, ούτε είναι αποτέλεσμα κάποιας δραστηριότητας σαν τις παραπάνω. Εμφανίζεται, όταν η θέληση παύει να δρα.
Γιάννης ΧριστΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Κρισναμούρτι “Η εκπαίδευση και το νόημα της ζωής”

Posted: 19 Jun 2014 04:10 AM PDT

Αν δεν φέρουμε ηθελημένα μια ριζική αλλαγή στην εκπαίδευση, είμαστε άμεσα υπεύθυνοι για τη διαιώνιση του χάους και της δυστυχίας- και όταν τελικά γίνει κάποια τερατώδης και βάναυση επανάσταση, θα δώσει απλώς την ευκαιρία σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων να γίνουν εκμεταλλευτές και απάνθρωποι. Η κάθε ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία αναπτύσσει τα δικά της μέσα καταπίεσης, είτε πρόκειται για μία ψυχολογική πειστικότητα προπαγάνδας, είτε για ωμή βία. Για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, η πειθαρχία έχει γίνει ένας σπουδαίος παράγοντας της σημερινής κοινωνικής μας δομής, και εξαιτίας της επιθυμίας μας να είμαστε ψυχολογικά ασφαλείς, δεχόμαστε και ακολουθούμε διάφορες μορφές πειθαρχίας. Η πειθαρχία εγγυάται ένα αποτέλεσμα- και για εμάς ο σκοπός είναι πιο σημαντικός από τα μέσα - όμως τα μέσα καθορίζουν το σκοπό. Ένας από τους κινδύνους της πειθαρχίας σ' ένα σύστημα -πολιτικό, θρησκευτικό και λοιπά- είναι ότι το σύστημα γίνεται τελικά πιο σημαντικό από τα ανθρώπινα πλάσματα που είναι εγκλωβισμένα μέσα σ' αυτό. Και τότε η πειθαρχία γίνεται το υποκατάστατο της αγάπης. Επειδή οι καρδιές μας είναι άδειες, μένουμε προσκολλημένοι στην πειθαρχία. Η ελευθερία δεν μπορεί να έρθει ούτε με πειθαρχία ούτε με αντίσταση, γιατί η ελευθερία δεν είναι στόχος, δεν είναι κάποιος σκοπός που πρέπει να τον πετύχουμε. Η ελευθερία βρίσκεται στο πρώτο βήμα- η ελευθερία βρίσκεται στην αρχή, όχι στο τέλος, δεν είναι κάτι που θα το βρεις κάποτε σε κάποιο μακρινό ιδανικό. Ελευθερία δεν σημαίνει ευκαιρία για αυτοεπιβεβαίωση ή ότι παύεις να υπολογίζεις τους άλλους. Ο δάσκαλος που είναι ειλικρινής θα προστατέψει τα παιδιά και θα τα βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο να μεγαλώσουν με τρόπο που να είναι αληθινά ελεύθερα. Αλλά είναι αδύνατον να το κάνει αυτό αν ο ίδιος είναι εξαρτημένος από μια ιδεολογία, αν είναι με οποιονδήποτε τρόπο δογματικός ή ιδιοτελής. Η ευαισθησία δεν μπορεί ποτέ να ξυπνήσει με εξαναγκασμό. Μπορεί κανείς να εξαναγκάσει ένα ατίθασο παιδί να είναι φρόνιμο, αλλά έτσι δεν θα έχει αντιμετωπίσει εκείνο που κάνει το παιδί να είναι πεισματάρικο και αναιδές. Ο εξαναγκασμός γεννά την αντίδραση και το φόβο. Ανταμοιβή και τιμωρία, με οποιαδήποτε μορφή, κάνουν το νου δουλικό και θολωμένο- και αν αυτό είναι που θέλουμε για τα παιδιά μας, τότε ο εξαναγκασμός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να προχωρήσουμε. Αλλά ένας τέτοιος τρόπος εκπαίδευσης δεν μας βοηθάει να κατανοήσουμε το παιδί, πλάνα για μια «Ουτοπία» δεν θα φέρουν ποτέ εκείνη τη ριζική αλλαγή της καρδιάς, που είναι ουσιαστική αν θέλουμε να δούμε να μπαίνει τέλος στους πολέμους και στην παγκόσμια καταστροφή. Τα ιδανικά δεν μπορούν να αλλάξουν τις σημερινές μας αξίες. Αυτές μπορούν να αλλάξουν μόνο με το σωστό είδος εκπαίδευσης που θα καλλιεργήσει την κατανόηση «εκείνου που είναι». Κρισναμούρτι
Αν δεν φέρουμε ηθελημένα μια ριζική αλλαγή στην εκπαίδευση, είμαστε άμεσα υπεύθυνοι για τη διαιώνιση του χάους και της δυστυχίας- και όταν τελικά γίνει κάποια τερατώδης και βάναυση επανάσταση, θα δώσει απλώς την ευκαιρία σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων να γίνουν εκμεταλλευτές και απάνθρωποι. Η κάθε ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία αναπτύσσει τα δικά της μέσα καταπίεσης, είτε πρόκειται για μία ψυχολογική πειστικότητα προπαγάνδας, είτε για ωμή βία.
Για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, η πειθαρχία έχει γίνει ένας σπουδαίος παράγοντας της σημερινής κοινωνικής μας δομής, και εξαιτίας της επιθυμίας μας να είμαστε ψυχολογικά ασφαλείς, δεχόμαστε και ακολουθούμε διάφορες μορφές πειθαρχίας. Η πειθαρχία εγγυάται ένα αποτέλεσμα- και για εμάς ο σκοπός είναιπιο σημαντικός από τα μέσα - όμως τα μέσα καθορίζουν το σκοπό.
Ένας από τους κινδύνους της πειθαρχίας σ' ένα σύστημα -πολιτικό, θρησκευτικό και λοιπά- είναι ότι το σύστημα γίνεται τελικά πιο σημαντικό από τα ανθρώπινα πλάσματα που είναι εγκλωβισμένα μέσα σ' αυτό. Και τότε η πειθαρχία γίνεται το υποκατάστατο της αγάπης. Επειδή οι καρδιές μας είναι άδειες, μένουμε προσκολλημένοι στην πειθαρχία. Η ελευθερία δεν μπορεί να έρθει ούτε με πειθαρχία ούτε με αντίσταση, γιατί η ελευθερία δεν είναι στόχος, δεν είναι κάποιος σκοπός που πρέπει να τον πετύχουμε. Η ελευθερία βρίσκεται στο πρώτο βήμα- η ελευθερία βρίσκεται στην αρχή, όχι στο τέλος, δεν είναι κάτι που θα το βρεις κάποτε σε κάποιο μακρινό ιδανικό.
Ελευθερία δεν σημαίνει ευκαιρία για αυτοεπιβεβαίωση ή ότι παύεις να υπολογίζεις τους άλλους. Ο δάσκαλος που είναι ειλικρινής θα προστατέψει τα παιδιά και θα τα βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο να μεγαλώσουν με τρόπο που να είναι αληθινά ελεύθερα. Αλλά είναι αδύνατον να το κάνει αυτό αν ο ίδιος είναι εξαρτημένος από μια ιδεολογία, αν είναι με οποιονδήποτε τρόπο δογματικός ή ιδιοτελής.
Η ευαισθησία δεν μπορεί ποτέ να ξυπνήσει με εξαναγκασμό. Μπορεί κανείς να εξαναγκάσει ένα ατίθασο παιδί να είναι φρόνιμο, αλλά έτσι δεν θα έχει αντιμετωπίσει εκείνο που κάνει το παιδί να είναι πεισματάρικο και αναιδές. Ο εξαναγκασμός γεννά την αντίδραση και το φόβο. Ανταμοιβή και τιμωρία, με οποιαδήποτε μορφή, κάνουν το νου δουλικό και θολωμένο- και αν αυτό είναι που θέλουμε για τα παιδιά μας, τότε ο εξαναγκασμός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να προχωρήσουμε.
 Αλλά ένας τέτοιος τρόπος εκπαίδευσης δεν μας βοηθάει να κατανοήσουμε το παιδί, πλάνα για μια «Ουτοπία» δεν θα φέρουν ποτέ εκείνη τη ριζική αλλαγή της καρδιάς, που είναι ουσιαστική αν θέλουμε να δούμε να μπαίνει τέλος στους πολέμους και στην παγκόσμια καταστροφή. Τα ιδανικά δεν μπορούν να αλλάξουν τις σημερινές μας αξίες. Αυτές μπορούν να αλλάξουν μόνο με το σωστό είδος εκπαίδευσης που θα καλλιεργήσει την κατανόηση «εκείνου που είναι».
Κρισναμούρτι "Η εκπαίδευση και το νόημα της ζωής" εκδ.Καστανιώτη
Krishnamurti Library of Athens
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Οι λόγοι που οι γυναίκες συγχωρούν τους άπιστους άντρες

Posted: 19 Jun 2014 03:09 AM PDT

Στατιστικά και μόνο να το δεις οι γυναίκες συγχωρούν πιο εύκολα την απιστία.Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει στο μυαλό της γυναίκας αυτής και την ωθεί να μην τον αφήσει;ΑποτυχίαΕίναι μια λέξη που δεν θέλει να υπάρχει στη ζωή της και πόσο μάλλον στα ερωτικά της. Το να μην τον δεχτεί πίσω θα είναι σαν να παραδέχεται ότι η σχέση  και η αγάπη της απέτυχε. Έτσι προτιμά να ξαναπροσπαθήσει και μάλιστα να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να κολλήσει το γυαλί.
Ο φόβος του αγνώστου
Είναι μαζί του πολύ καιρό, έχει δεθεί και έχει μάθει να ζει μέσα στη σχέση αυτή. Το να τον αφήσει και να επιστρέψει σε μια κατάσταση πολύ μακρινή για εκείνη την φοβίζει. Και αυτό που τη φοβίζει ακόμα περισσότερο είναι το πώς θα είναι να ζει χωρίς εκείνον. Έτσι προτιμά να μείνει σε κάτι που γνωρίζει, έστω κι αν είναι λάθος, από το να αντιμετωπίσει το άγνωστο.
Πιστεύει ότι θα τον αλλάξει
Ή τουλάχιστον έτσι θέλει να πιστεύει. Στο γυναικείο της μυαλό δεν μπορεί να καταλάβει και να συνδυάσει τα κομμάτια του. Πως γίνεται δηλαδή αυτός που την φροντίζει και δείχνει με κάθε τρόπο τη νιώθει για εκείνη να είναι ο ίδιος άνθρωπος που την κεράτωσε. Κι αυτό την κάνει να πιστέψει ότι θ' αλλάξει, ότι δεν θα ξαναγίνει και ότι θα γίνει πάλι αυτός που την φροντίζει και την αγαπάει.
Χαμηλή αυτοεκτίμηση
Οι γυναίκες που δεν ξέρουν τι αξίζουν είναι αυτές που συνήθως συγχωρούν την απιστία. Δεν τους ενδιαφέρει ο εαυτός τους, δεν έχουν εγωισμό και έτσι μπαίνουν στη διαδικασία να ξεχάσουν γρήγορα την απιστία, να τον δικαιολογήσουν απλά γιατί φοβούνται ότι δεν πρόκειται να βρουν κάτι καλύτερο. Θέλει κάποιος μια τέτοια γυναίκα δίπλα σου;
Της ανήκει
Μπορεί να έχει πληγωθεί από την απιστία του αλλά ακόμα είναι δικός της. Και δεν μιλάμε μέσα στη σχέση, αλλά μέσα στο μυαλό της είναι κτήμα της. Δεν μπορεί να δεχτεί ή ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμη να τον «ανακυκλώσει» και να τον αφήσει στα χέρια μια άλλης γυναίκας. Το να μείνει μαζί του, όσο αρρωστημένο κι αν ακούγεται, είναι ο τρόπος της να υποστηρίξει το φρούριο της.
Κολώνα του σπιτιού
Αν νιώθει ότι αυτή είναι που στηρίζει τη σχέση, το να τον αφήσει είναι δύσκολο. Κι αυτό συμβαίνει της περισσότερες φορές όταν υπάρχουν παιδιά. Έχοντας οικογένεια νιώθει ότι έχει να σκεφτεί και άλλους, όχι μόνο τον εαυτό της, κι έτσι δεν χωρίζει για να μην πέσει σ' εκείνη το βάρος της διάλυσης της οικογένειας.
Ιστορία μου, Αμαρτία μου
Αν είναι πολύ καιρό μαζί του και είναι και λίγο συναισθηματική, είναι πολύ δύσκολο να τον αφήσει. Αυτό που σκέφτεται είναι το παρελθόν σας και όλα όσα έχουν μοιραστεί. Τη δική τους ιστορία από το πρώτο ραντεβού μάλιστα. Και προτιμά να μείνει μαζί του παρά να τον αφήσει και να επιστρέψει στη μοναξιά της, εγκαταλείποντας ότι έκανε για να είναι μαζί του.
Οικονομική στήριξη
Κι όμως υπάρχουν ακόμα γυναίκες που στηρίζονται οικονομικά στον σύντροφό τους. Πολλές φορές αυτός είναι ο λόγος που απατημένες γυναίκες δεν εγκαταλείπουν τους συντρόφους τους. Γιατί να μείνει μόνη της, να ξεβολευτεί άμα τα έχει όλα έτοιμα; Επειδή την απατησε; Δεν είναι τόσο ισχυρό για εκείνη.
Επενδύσεις
Αυτό έχει να κάνει τόσο με συναισθήματα, όνειρα, χρόνο και χρήματα. Ότι κι αν έχει επενδύσει στη σχέση της δεν θέλει να το εγκαταλείψει. Έτσι επιλέγει να μείνει και να «δουλέψει» για ότι επένδυσε σ' αυτόν από το να φύγει και να νιώσει ότι τα χάνει όλα.
Δυνατά αισθήματα
Αν ρωτήσεις γυναίκες που δέχτηκαν την απιστία η πιο κοινή απάντηση που θα λάβεις είναι «μα τον αγαπάω». Ακούγεται ρομαντικό και ουτοπικό σ' εσένα αλλά είναι αλήθεια. Τις περισσότερες φορές θα το δεχτεί απλά γιατί νιώθει πολύ δυνατά πράγματα για εκείνον. Στο χέρι του λοιπόν είναι αν θα το εκτιμήσεις ή όχι

Όταν η εξάρτηση γίνεται υπερβολή

Posted: 19 Jun 2014 03:05 AM PDT

Της Θέκλας Βασιλείου.
Ο συμβιβασμός ανάμεσα στο ζευγάρι αποτελεί το κλειδί για την επιβίωση της σχέσης, τι γίνεται όμως όταν ο ένας εκ των δύο εξαρτάται τόσο πολύ από τον άλλο που δεν υπολογίζει το κόστος και τις συνέπειες;
 Μπαίνοντας σε μια σχέση η έννοια του συμβιβασμού και των αμοιβαίων υποχωρήσεων αποτελούν κλειδιά στη συμβίωση και στην ανάπτυξη μιας υγιούς και ελπιδοφόρας σχέσης.
Η ικανότητά μας να δινόμαστε στον άλλον, να επενδύουμε συναισθηματικά και να του επιτρέπουμε να αποτελεί μέρος της ζωής μας είναι επίσης αναγκαία. 
Η  σκέψη «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα» έχει περάσει από το μυαλό του κάθε ερωτευμένου. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που πραγματικά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον άλλο, φτάνοντας συχνά στα όρια της υπερβολής σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τη σχέση και το σύντροφο παρόντες στη ζωή τους, ανεξαρτήτως κόστους και συνεπειών. 
Τι συμβαίνει στις περιπτώσεις εκείνες που ο ένας σύντροφος είναι απόλυτα εξαρτημένος, δεν μπορεί να αντιληφθεί τον εαυτό του χωρίς τον άλλον, θυσιάζεται για την ευχαρίστηση του συντρόφου απαιτώντας ανάλογες συμπεριφορές, πνίγοντας και καταδυναστεύοντας την ανάγκη του άλλου για ανεξαρτησία;ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑΤο εξαρτημένο άτομο τρομοκρατείται με τη σκέψη να μείνει μόνο του, επομένως οποιαδήποτε σχέση είναι καλύτερη από τη μοναξιά, ακόμα και αν πρόκειται για κακή σχέση. Με άλλα λόγια ο σύντροφος δεν επιλέγεται με βάση αυτά που δύναται να προσφέρει και την ανιδιοτελή αγάπη, αλλά μέσα από την ανάγκη του ατόμου να καλύψει τα κενά του. Δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τους άλλους με αποτέλεσμα να αμφιβάλει για την πίστη και την εντιμότητα του συντρόφου, ενεργώντας συνεχώς με σύμβουλο το φόβο της εγκατάλειψης. Προθυμοποιείται να κάνει πράγματα για τον άλλον ακόμα και αν του είναι δυσάρεστα ενώ εμφανίζει μεγάλη δυσκολία να θέσει όρια στην εκμετάλλευση και τις κακοποιητικές συμπεριφορές. Εξαιτίας της μεγάλης ανάγκης του για επιβεβαίωση, νιώθει συχνά ότι δεν εκτιμάται ο ίδιος ή η προσφορά του. Ο μη εξαρτημένος σύντροφος ακόμα και αν είναι δοσμένος στη σχέση, συχνά κουράζεται από την έλλειψη βοήθειας του άλλου, τη συνεχή ανάγκη του για επιβεβαίωση, τη ζηλότυπη συμπεριφορά, τις σκηνές. Στην αρχή της σχέσης όλες αυτές οι υπερβολές μπορεί να φαντάζουν γλυκές και χαριτωμένες, όταν όμως αυτό ενταθεί, γίνει ρουτίνα και καθημερινότητα παύει και να ελκύει. Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΖΗΛΙΑΈνα σημαντικό κεφάλαιο στις σχέσεις εξάρτησης είναι συνήθως και η ζήλια. Ο εξαρτημένος σύντροφος εφόσον επιζητά την αμέριστη προσοχή και τη συνεχή παρουσία του άλλου, συχνά καταλήγει να ζηλεύει παθολογικά. Οι ζηλοτυπικές συμπεριφορές είναι παράλογες, ακραίες και έντονες. Το άτομο παύει να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αρχίζει να ερμηνεύει την πραγματικότητα μέσα από το πρίσμα των δικών του (συνήθως λανθασμένων) πεποιθήσεων. Κατατρέχεται από τον εμμονικό φόβο πως ο σύντροφός του τον απατά, θα τον αφήσει, τον κοροϊδεύει, του λέει ψέματα. Η μόνιμη αμφισβήτηση της αφοσίωσης και των συναισθημάτων του συντρόφου, οδηγεί σε κινήσεις απελπισίας. Ο εξαρτημένος σύντροφος αρχίζει να ψάχνει το κινητό και τις τσέπες του συντρόφου για αποδεικτικά στοιχεία, κάνει συνεχόμενα τηλεφωνήματα για να διαπιστώσει πού βρίσκεται και αιφνίδιες εμφανίσεις για να τον «πιάσει στα πράσα», «ψαρεύει» τους φίλους του, ελέγχει τα λεπτά που άργησε να γυρίσει από τη δουλειά, κατηγορεί πως «ήσουν με άλλην/άλλον», παρακολουθήσεις και άλλα πολλά ευφάνταστα. Πριν το καταλάβει, το άτομο, έχει κυριευτεί σε τέτοιο βαθμό από την εμμονική του ζήλια, που πλέον οι σκέψεις και οι πράξεις του περιστρέφονται γύρω από την υποτιθέμενη απιστία.  Ακόμα και όταν οι «αποδείξεις» που έχει, καταρρέουν η μια μετά την άλλην, δεν ακούει τη φωνή της λογικής. Αντίθετα, το εκλαμβάνει ως επιβεβαίωση πως όχι μόνο τον απατά ο σύντροφός του αλλά και καταφέρνει να κρύβεται αριστοτεχνικά. Όσο προσπαθεί ο σύντροφος να επιβεβαιώσει την πίστη του τόσο τροφοδοτεί τις υποψίες του εξαρτημένου. Αν συμπεριφερθεί γλυκά και τρυφερά το κάνει για να του  «ρίξει στάχτη στα μάτια». Αν αντιδράσει με θυμό ή αν αδιαφορήσει, το χρησιμοποιεί σαν άλλη μια απόδειξη της απιστίας του. Η παθολογική ζήλια πυροδοτεί έντονα συναισθήματα φόβου, θυμού, ανασφάλειας και εκδίκησης, βάζοντας τον εξαρτημένο σε ένα φαύλο κύκλο, όπου η ανασφάλεια πυροδοτεί τη ζήλια και η ζήλια δημιουργεί ακόμα εντονότερα συναισθήματα ανασφάλειας. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως στις σχέσεις εξάρτησης η ζήλια δεν περιορίζεται στο φόβο της απάτης. Στρέφεται και απέναντι σε φίλους, οικογένεια, κοινωνικό περίγυρο, χόμπι και ενδιαφέροντα. Το εξαρτημένο άτομο αντιδρά απέναντι σε οποιοδήποτε άτομο ή κατάσταση «κλέβει» την προσοχή ή το χρόνο του συντρόφου. Οι σκηνές αφορούν συχνά φρασεολογία όπως «πάλι με τους φίλους σου θα βγεις;», «εμένα πότε θα με δεις;», «αν με αγαπούσες θα ήθελες να είσαι μόνο μαζί μου», «αν με αγαπούσες δεν θα περνούσες καλά χωρίς εμένα».ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑΦυσικά μέσα από την εξαρτητική σχέση δεν ταλαιπωρείται μόνο ο άλλος. Και ο ίδιος ο εξαρτημένος υποφέρει. Εξαντλείται μέσα από την υπερπροσπάθεια να προλάβει τις ανάγκες του άλλου πριν εκείνος τις εκφράσει. Οι προσδοκίες του ματαιώνονται καθημερινά, μπορεί να κακοποιείται στη σχέση ψυχολογικά ή σωματικά και είναι πολύ εύκολα εκμεταλλεύσιμος και χειραγωγήσιμος. Φράσεις όπως «εάν δεν κάνεις αυτό θα φύγω», ακούγονται συχνά στις σχέσεις αυτές και ο εξαρτημένος κάθε φορά υποκύπτει για να μην αντιμετωπίσει την απώλεια. Η συναισθηματική ικανοποίηση, η χαρά και η πληρότητα είναι συναισθήματα που δεν εξαρτώνται από το ίδιο το άτομο αλλά από τη συμπεριφορά του άλλου, ενώ ποτέ δεν νιώθει πως έχει τον έλεγχο της ζωής του. Το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα είναι πως ο εξαρτημένος χάνει την ελευθερία του, την ελευθερία να επιλέγει ποιον θα αγαπά αλλά και την ελευθερία να φύγει. Παγιδευμένο στο φαύλο κύκλο της απογοήτευσης το άτομο αυτό γίνεται όλο και πιο κτητικό, πιεστικό και αβοήθητο, κουράζει και απωθεί. Τελικά, σε μια μορφή αυτοεκπληρούμενης προφητείας, προκαλεί ακριβώς αυτό που προσπαθούσε να αποφύγει, την απώλεια. ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣΤο οξύμωρο εδώ έγκειται στο γεγονός πως το εξαρτημένο άτομο αναζητά την απόλυτη, ουτοπική και άνευ όρων αγάπη από το σύντροφό του όταν το ίδιο αδυνατεί να αγαπήσει τον εαυτό του, ενώ παράλληλα δεν μπορεί και να προσφέρει την ίδια αγάπη στους άλλους. Η σχέση εξάρτησης όπως και κάθε άλλη εξάρτηση έχει συνέπειες και κόστος. Η σχέση νοσεί, ο σύντροφος ασφυκτιεί ή εκμεταλλεύεται, η προσωπική ελευθερία, η υγεία, η ευτυχία, οι φίλοι και η οικογένεια θυσιάζονται στη βωμό του εξαρτημένου έρωτα και της εμμονικής αναζήτησης για επιβεβαίωση μέσα από τους άλλους.Θέκλα Βασιλείου, ψυχολόγοςΙατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου ΑσκητήΠεριοδικό Life, Τεύχος 57

Οι μυστικές δυνάμεις του σκύλου σου

Posted: 19 Jun 2014 02:48 AM PDT

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Οι μυστικές δυνάμεις του σκύλου σου    
Συμβουλές για την επιλογή του
Όταν το σκυλί σου κάθεται με αγάπη δίπλα στα πόδια σου και κουνά την ουρά του, θυμήσου ότι: ξέρει τι έφαγες την τελευταία φορά, αν έχεις τρέξει ένα χιλιόμετρο κι ίσως αν έχεις πρόβλημα υγείας. Μπορεί επίσης να καταλάβει, εάν έκανες πρόσφατα σεξ. Είναι γνωστό ότι η όσφρησή του είναι εκατομμύρια φορές δυνατότερη από τη δική σου. Μάλιστα είναι τόσο καλή, που μπορεί να δοκιμάσει και να νιώσει την γεύση από ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αραιωμένο σε ένα εκατομμύριο λίτρα νερού.
Πίστεψέ με, το να επιλέξεις το κατάλληλο σκυλί, μπορεί να σε βοηθήσει στους στόχους που θέλεις. Έτσι είναι καλύτερα να μην επιμένεις σε μια συγκεκριμένη ράτσα, καθώς διαφορετικοί τύποι σκύλων μπορούν να σε βοηθήσουν, αλλά με μαγικό τρόπο.Όχι δεν μιλώ για μαγεία, όπως το εννοείς. Θα σου εξηγήσω.
mauro mesaaaa
Τα μαύρα σκυλιά είναι φορείς ισχυρής ροής ενέργειας. Αλλά αν το μυαλό σου είναι κολλημένο σε αρνητικές σκέψεις, με το μαύρο σκυλί θα αυξηθούν αρκετά. Έτσι, το μαύρο σκυλί συνιστάται μόνο αν στην οικογένειά σου η ειρήνη βασιλεύει. Στη συνέχεια, το μαύρο σκυλί θα μπορέσει να παράγει καλή ενέργεια. Πιστεύεται μάλιστα ότι το μαύρο σκυλί φρουρεί το σπίτι από κεραυνό.Τα μαύρα σκυλιά είναι κατάλληλα για ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά σε πνευματιστικές σεάνς και στον αποκρυφισμό, καθώς ένα σκυλί με αυτό το χρώμα προωθεί την καλή επαφή με τη μετά θάνατον ζωή και τα αστρικά όντα.
Τα chows είναι κατάλληλα, αν είσαι από τους ανθρώπους που έχουν δεσμευτεί σοβαρά με πνευματικές πρακτικές όπως γιόγκα, διαλογισμό ή άλλα είδη. Αυτό το σκυλί θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ισορροπία σου στις διάφορες μορφές ενέργειας.
Τα σκυλιά που έχουν μια λευκή κηλίδα πάνω από κάθε μάτι, είναι ιδανικοί φύλακες για το σπίτι σου από τα κακά πνεύματα, αλλά επίσης μπορεί να σε βοηθήσουν στις ακριβείς προβλέψεις.Πιστεύεται ότι αυτές οι λευκές κηλίδες, οι οποίες είναι γνωστές ως «μάτι στο άλλο κόσμο», κάνουν το σκυλί να έχει εκείνη την μαγική ιδιότητα που του επιτρέπει να δει σε άλλους κόσμους.
leuko mesa
Τα ολόλευκα σκυλιά συνιστώνται, αν είσαι από εκείνους που τσακώνονται συχνά στο σπίτι, επειδή μετατρέπουν την αρνητική ενέργεια σε θετική. Ένα λευκό σκυλί μπορεί να υιοθετηθεί από οποιονδήποτε, δεδομένου ότι θα του μεταφέρει την ειρήνη και θετική ενέργεια.
Σκύλοι με κοκκινωπό τρίχωμα είναι ιδανικοί για να σε προστατέψουν ενάντια σε ξόρκια και μαγεία.
Τα σκυλιά με σκούρο τρίχωμα, από την άλλη, συνιστώνται εάν είσαι λίγο παραπάνω συναισθηματικός/η. Όπως και να έχει, να θυμάσαι ότι οι σκύλοι με σκούρο τρίχωμα θα σε βοηθήσουν να ισορροπήσεις τα συναισθήματά σου και να μην είσαι επιρρεπής σε διάφορους.
Φυσικά, η επιλογή πάνω απ' όλα είναι δική σου και θα πρέπει να εμπιστευτείς τα δικά σου συναισθήματα, όταν επιλέγεις ένα σκυλί. Μάλιστα, είμαι σίγουρη ότι η διαίσθησή σου, θα σου προτείνει την καλύτερη επιλογή.
astrologyΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τα ούρα μας δείχνουν αν πάσχουμε από κάποια ασθένεια

Posted: 19 Jun 2014 02:32 AM PDT

Οι αλλαγές που παρατηρούνται στο χρώμα των ούρων μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας σας. Τα ούρα σας μπορεί να αποκαλύψουν τι έχετε φάει, πόσο έχετε πιει και τι ασθένειες μπορεί να έχετε. Τα ούρα είναι ένα υδατικό διάλυμα οργανικών και ανόργανων ουσιών, άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού ή προϊόντων της διατροφής.
Η ανάλυση των ούρων αποτελεί μία από τις αρχικές μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστώσουν πιθανές ασθένειες. 
Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές από τις ουσίες που κυκλοφορούν στο αίμα, όπως η περίσσεια πρωτεΐνης και γλυκόζης (σάκχαρο) καταλήγουν τελικά στα ούρα.
Ήδη από τον 17ο αιώνα οι γιατροί είχαν ανακαλύψει πως τα ούρα των διαβητικών είχαν γλυκιά γεύση, γεγονός που τους βοηθούσε στη διάγνωση της νόσου.
Η αλλαγή στο χρώμα θα μπορούσε να είναι κάτι ακίνδυνο ή να είναι σημάδι μιας σοβαρής κατάστασης.
Κίτρινο
Φυσιολογικά το χρώμα των ούρων ποικίλλει από ανοιχτό έως βαθύ κίτρινο. Αν είναι σκούρα πιθανά σημαίνει ότι δεν πίνετε πολύ νερό, ενώ αντίθετα τα ανοιχτόχρωμα συνήθως δείχνουν ότι πίνετε πολλά υγρά ή ότι παίρνετε διουρητικό.
Κόκκινο
Το κόκκινο χρώμα των ούρων μπορεί να ποικίλει από ένα απαλό ροζ μέχρι ένα πολύ σκούρο κόκκινο. Συνήθως υποδηλώνει αιματουρία (αίμα στα ούρα) που μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε σημείο του ουροποιητικού συστήματος, δηλαδή νεφροί, ουρητήρες, ουροδόχο κύστη και ουρήθρα.
Ο κατάλογος με τα πιθανά αίτια είναι μακρύς και περιλαμβάνει πέτρες στα νεφρά, σπειραματονεφρίτιδα, κυστίτιδα, καρκίνος της ουροδόχου κύστεως και στους άντρες προστατίτιδα, καλοήθης υπερπλασία και καρκίνος του προστάτη.
Αλλά αίτια, εκτός του ουροποιητικού, όπως η δρεπανοκυτταρική αναιμία και ορισμένα φάρμακα μπορεί να ευθύνονται για την πρόκληση αιματουρίας.
Το κόκκινο χρώμα δεν υποδηλώνει απαραίτητα την παρουσία αίματος και μία απλή εξέταση μπορεί να το εξακριβώσει. 
Για παράδειγμα η μυοσφαιρίνη που βρίσκεται στα μυϊκά κύτταρα μπορεί να χρωματίσει τα ούρα κόκκινα μετά από βλάβη των μυών όπως π.χ. η ραβδομυόλυση. Ένα σπάνιο σύνολο καταστάσεων που είναι γνωστές ως πορφυρίες μπορεί επίσης να κάνουν τα ούρα κόκκινα. Τέλος ορισμένες τροφές όπως τα παντζάρια μπορεί να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Καφέ
Το καφέ χρώμα των ούρων συνήθως οφείλεται στην παρουσία χολερυθρίνης, η οποία μπορεί να εμφανιστεί από διάφορα αίτια όπως ηπατίτιδα, κίρρωση ήπατος και οτιδήποτε προκαλεί απόφραξη του χοληδόχου πόρου (πέτρες, όγκος, κύστη κτλ.).
Η αιμολυτική αναιμία που χαρακτηρίζεται από αυξημένη καταστροφή ερυθρών αιμοσφαιρίων παράγει επίσης ένα πλεόνασμα χολερυθρίνης, το οποίο εμφανίζεται στα ούρα. Το καφέ χρώμα μπορεί να οφείλεται στην παρουσία μελανίνης στα ούρα, όπως συμβαίνει σε σπάνιες περιπτώσεις σε ασθενείς με μελάνωμα.
Πορτοκαλί
Αρκετά φάρμακα μπορεί να κάνουν τα ούρα πορτοκαλί, όπως αυτά για τη θεραπεία της φυματίωσης, οι υψηλές δόσεις ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2) καθώς επίσης και η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καρότων.
Γαλακτώδες λευκό
Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να κάνουν τα ούρα να έχουν ένα λευκό γαλακτώδες χρώμα, λόγω της πληθώρας των λευκών αιμοσφαιρίων. Ίδιο χρώμα μπορεί να προκύψει από την παρουσία λιποπρωτεϊνών π.χ. στο νεφρωσικό σύνδρομο,ή λέμφου π.χ. λόγω επικοινωνίας λεφικού-ουροποιητικού συστήματος.
Τέλος, οι κρύσταλλοι ουρικού οξέος που ανιχνεύονται στα ούρα μπορεί να δώσουν μία τέτοια όψη και χροιά.
biologikaorganikaproiontaΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πώς να επανέλθετε μετά από μια μεγάλη αποτυχία

Posted: 19 Jun 2014 02:30 AM PDT

Η αποτυχία σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο, ανάλογα με τα πρότυπα και τους στόχους που έχει θέσει.
success_failureΩς «μεγάλη αποτυχία» μπορούμε να θεωρήσουμε την αδυναμία επίτευξης ενός στόχου που καθορίζει την πορεία της ζωής μας.
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν αν οι προσπάθειές μας πέσουν στο κενό; Μπορούμε να ξεκινήσουμε από μερικά απλά βήματα.
Παράπονα τέλος: Κάθε αποτυχία συνοδεύεται σίγουρα και από μια γερή δόση απογοήτευσης. Η ασταμάτητη γκρίνια όμως δεν πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα και μας εμποδίζει να προχωρήσουμε παρακάτω.
sucessΣυγχωρούμε τον εαυτό μας: Όταν θα έχουμε πλέον αναλάβει τις ευθύνες μας για την αποτυχία, θα μπορέσουμε να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας. Πρέπει να αναγνωρίζουμε το λάθος αλλά ταυτόχρονα να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας για την προσπάθεια που κάναμε.
Αποδεχόμαστε την αποτυχία: Είναι σίγουρα το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά το πιο σημαντικό. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι δεν πρόκειται να κερδίσεις αν δεν παίξεις.
Ανάλυση και περισυλλογή: Πα να μάθουμε από την αποτυχία μας, πρέπει να αποστασιοποιηθούμε και να δούμε τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Πρέπει να εντοπίσουμε πού πράξαμε σωστά και πού όχι, τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει διαφορετικά και ποιους παράγοντες δε λάβαμε υπ1 όψιν μας.
Νέο πλάνο: Με βάση όσα μάθαμε, πρέπει να φτιάξουμε ένα καινούριο πλάνο δράσης ώστε να κυνηγήσουμε τον επόμενο στόχο μας.
sciencearchives
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Σύμφωνα με το νόμο ήμουν...

Posted: 19 Jun 2014 02:25 AM PDT

Ορισμένες φορές... ναι.. υπάρχουν κείμενα που δεν θα ήθελες να διαβάζεις.. 
ισχύει αυτό για μια κατηγορία ανθρώπων.Είναι η κατηγορία των ανθρώπων που ενώ ναι.. πάνε στο.. όχι.. και όταν 
διαβάζουν παρόμοια κείμενα.. τότε είναι που λένε.. 
αποκλείεται.. ή αυτά είναι βλακείες..Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία που διαβάζει κείμενα και λέει... 
κοίτα να δείς.. για κάτσε.. εμένα δηλαδή τι μου λείπει 
από το χαρακτήρα μου για να αντιδράσω κατά αυτό το τρόπο...Το παρακάτω κείμενο είναι και για τις 2 αυτές κατηγορίες. Ένα είναι σίγουρο. 
Κανείς δεν αντιδρά με τον ίδιο τρόπο όταν διαβάζει κάτι.
Θίγει, και θα συμφωνήσω μαζί σας, το εγωισμό. Σε σημείο που να σου θυμίζει
 τις αδυναμίες του χαρακτήρα σου, που δεν έχουν βέβαια να κάνουν με 
συμπεριφορές, αλλά με το τι νοοτροπία έχεις ως άνθρωπος.. φοβάσαι ή όχι? 
Τολμάς ή κάνεις πίσω? Διεκδικείς ή συμβιβάζεσαι?Πριν σας παραθέσω το κείμενο, θα έλεγα ότι μερικώς έχει σχέση με το παρακάτω.." Το βασικό πρόβλημα που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι δεν κάνουν
 τίποτα για να λύσουν το βασικό τους πρόβλημα "
Dr. Norman Vincent Price.Για να διαβάσουμε πώς κάποιος το έλυσε." Σύμφωνα με τον νόμο ήμουν ενήλικας, όμως δρούσα εθελοντικά σαν ατίθασος
 έφηβος, θέλοντας να αποφασίζω μόνος μου.. 
ενώ.. ήμουν απόλυτα εξαρτημένος.. από τους πραγματικούς ενήλικες στη ζωή 
μου...Στους πραγματικούς ενήλικες που μου έδιναν κάθε μήνα το μισθό μου, τους 
πραγματικούς ενήλικες που μου έλεγαν πώς να
 έρχομαι ντυμένος στη δουλειά μου.. τι ώρα θα ερχόμουν.. πότε μπορούσα να 
φύγω για διακοπές.. τους πραγματικούς ενήλικες 
που είχαν την δύναμη ή να με ανεβάσουν ψηλά.. ή να με τσακίσουν..Ένιωθα σαν το παιδί που έμενε με τους γονείς τους.. " Δικό μου το σπίτι, δικοί 
μου και οι κανόνες.."Το εισόδημά μου εξαρτιόταν από τους άλλους.. ποιός εξάλλου λαμβάνει αυτά που 
αξίζει.. το ωράριο μου.. εξαρτιόταν από 
άλλους.. {έχουμε πολύ δουλειά.. κάτσε..} η ευτυχία μου.. εξαρτόταν από
 άλλους..Το 1986 παραιτήθηκα.. και τότε αποφάσισα να κάνω την δική μου δουλειά.. 
και έτσι ξεκίνησαν τα πιο παραγωγικά χρόνια 
της ζωής μου και τα πιο εύπορα. Όταν μάζεψα τα πράγματά μου, ξεκίνησε η
 δική μου Ημέρα Της Ανεξαρτησίας.."Dr. Steve Price, πρώην καθηγητής και προπονητής στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόις.
 Είναι ιδιοκτήτης επιχειρήσεων, επενδυτής
 ακινήτων και συγγραφέας. Έχει γράψει -μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους- 
περισσότερα από 20 βιβλία προσωπικής βελτίωσης και επιχειρηματικότητας.
21dreamlifeΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Εξισορροπώντας το νερό για να σώσουμε ζωές

Posted: 19 Jun 2014 02:19 AM PDT

Μικροσκοπικές πρωτεΐνες που έχουν μεγάλη επίδραση

Η πρόκληση

Η διατήρηση μιας τέλειας κυτταρικής ισορροπίας του νερού είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα μας ώστε να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε. 
Αυτή είναι η δουλειά των μικροσκοπικών πρωτεΐνων, γνωστών ως ακουαπορινών, οι οποίες μεταφέρουν το νερό κατά μήκος των κυτταρικών μεμβρανών. 
Πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι ακουαπορίνες είναι παρόντες σε όγκους και μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη ορισμένων καρκίνων.
 Οι ερευνητές έχουν επίσης ανακαλύψει ότι η νόσος του Devic, μια ανίατη αυτοάνοση διαταραχή που μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση, προκαλείται από αντισώματα που επιτίθενται στις ακουαπορίνες.

Η Μεγάλη Ιδέα

Πολλαπλά εργαστήρια στοχεύουν τις ακουαπορίνες καθώς εργάζονται για να αναπτύξουν νέες θεραπείες για τη νόσο.
 Για τον καρκίνο, αυτό σημαίνει αναγνώριση ενός μορίου που να μπορεί να μπλοκάρει τις ακουαπορίνες σε καρκινικά κύτταρα. 
Είναι μια δύσκολη πρόκληση. 
«Το νερό βρίσκει πάντα ένας τρόπο," λέει ο Δρ Alan Verkman, καθηγητής της ιατρικής και φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο. 
Οι κορυφαίοι αναστολείς είναι τα βαρέα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος. Ενώ είναι πολύ δηλητηριώδεις τώρα, εξακολουθούν να αποτελούν γόνιμο έδαφος για τους ερευνητές και μπορεί να είναι βιώσιμοι στο μέλλον.
 Πιο κοντά στην υλοποίηση μπορεί να είναι μια θεραπεία για τη νόσο του Devic, η οποία εκτός από την παράλυση μπορεί να προκαλέσει ταχεία τύφλωση και απώλεια της κύστης και του εντερικού ελέγχου. 
Το Εργαστήριο Verkman εντόπισε ένα μόριο που μπορεί να μπλοκάρει τα αντισώματα που στοχεύουν τις ακουαπορίνες, και έχει δώσει υποσχέσεις σε προκλινικές δοκιμές.
 Το νερό δίνει ζωή, όπως λέει και η παροιμία, αλλά η κατανόηση και ο χειρισμός της κίνησης του μέσω των κυττάρων μπορεί να αποδειχθεί ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της ιατρικής του 21ου αιώνα.
Αυτό το άρθρο αρχικά εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στο issue of Popular Science.
popsciΑπόδοση Κειμένου dorieasΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Είμαστε πολυ_διαστασιακά όντα, είμαστε "Νερό". . Είμαστε Αγάπη !

Posted: 19 Jun 2014 01:40 AM PDT

Είμαστε πολυ_διαστασιακά όντα,
είμαστε "Νερό". .
Είμαστε Αγάπη !
Είμαστε πολυ_διαστασιακά όντα,
είμαστε "Νερό".
.....μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι σαν το Νερό !
~
Μπορούμε να είμαστε διαλλακτικοί και όμορφοι,
σαν το Νερό !
~
Απλοί και διάφανοι
σαν το Νερό !
~
Είμαστε η ενέργεια της Αγάπης,
έτσι λοιπόν το πνεύμα μας
δεν σημαίνει μυαλό..
......σημαίνει Καρδιά,
σημαίνει Ζωή,
σημαίνει Γέννηση,
σημαίνει Αγάπη !
~
Η Αγάπη είναι σαν το Νερό,
η Αγάπη είναι Νερό !
.....κυλά μέσα μας και γύρω μας,
δημιουργεί και μας αναδημιουργεί συνεχώς,
πλάθει και ανανεώνει,
κάνει χώρο για τον εαυτό της μέσα μας όταν τηναφήνουμε
και χτίζει μονοπάτια και κόσμους,
αγαπώντας όλους τους εαυτούς μας μαζί,
όλους τους κόσμους μας μαζί !
~
Το Πνεύμα μας
είναι Φως,
είναι Αγάπη,
είναι Νερό !
~
Αγκαλιάζει και Αγαπά,
ρέει και δίνει πάντα την Επιλογή σε μας,
στον άνθρωπο,
Συγχωρεί και πάντα συνεχίζει να λάμπει !
~
Είμαστε η ενέργεια της Αγάπης,
έτσι λοιπόν το πνεύμα μας,
δεν σημαίνει μυαλό,
Είναι Αγάπη !
Ιωάννης Χαραλαμπίδης Spiritual guidance & healer
therapyart
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο ΛΕΩΝ ΤΟΥ PORTO-LEONE Ή ¨ΔΡΑΚΟΛΙΜΑΝΟΥ"

Posted: 19 Jun 2014 01:38 AM PDT

ο Λέων του Πειραιώς , στη Βενετία.Γνωστόν τυγχάνει ότι κατά τους σκοτεινούς του μεσαίωνος χρόνους, καθ΄ούς μετά του μαραθέντος της Ελλάδος κλέους είχεν εξαφανισθεί εκ του εδάφους αυτής και αυτή των τέως περικλεών γεωγραφικών ονομάτων η μνήμη, ο Πειραιεύς εκαλείτο Porto- Leone , ή κοινώς "Δράκο-λιμάνι". ΄Ωφφειλε  δε την ονομασίαν ταύτην εις κολοσσιαίον μαρμάρινον λέοντα, όστις άγνωστον πώς και πότε εις την θέσιν εκείνην ιδρυθείς και φέρων επί της ράχεως επιγραφάς μυστηριώδεις ομοιαζούσας προς Σκανδιναυικούς Ρούνους, είχεν απομείνει επί της ερήμου εκείνης παραλίας, ως έσχατον λείψανον  της ποτέ καλλιμαρμάρου πόλεως και δια των λιθίνων αυτού οφθαλμών εξηκολούθει ατενίζων ορφανήν πλέον, την προ των ποδών αυτού ρυτιδουμένην γλαυκήν επιφάνειαν, ήν άλλοτε ώργουν αλαζόνες τριήρεις. μέχρις ού ελθών ο επάρατος Μοροζίνης ο τον Παρθενώνα εις τον αέρα ανατινάξας, απέσπασεν εκ του βάθρου αυτού και τον ατυχή κολοσσόν, και ίδρυσεν αυτόν προ του ναυστάθμου της πατρίδος αυτού Βενετίας, όπου και νυν έτι ευρίσκεται.Χάρις τη προφρόνω ευγενία του κ. Νικ. Βαρότζη, διευθυντού του εν Βενετία Μουσείου Κορέρ, περιήλθεν εις χείρας ημών σύγγραμα περιεργότατον επιγραφόμενον Guida per l; Arscualle di Venezia, 1829 , " , ;ήτοι "Οδηγός δια τον ναύσταθμον της Βενετίας" δημοσιευθείς εν τη πόλει εκείνη κατά το ρηθέν έτος. Εν αυτώ υπάρχει εικών παριστώσα την πρόσοψιν του εν λόγω καθιδρύματος, εφ΄ής φαίνεται και ο ημέτερος λέων μεθ΄ενός ετέρου, ως και ακριβές σχέδιον επί των νώτων του κολοσσού οφιδοειδούς επιγραφής, της περιεχούσης τους προμνησθέντας ρούνους. Λέγει δε περί αυτών ο σοφός του φυλλαδίου συγγραφεύς τα εξής:"Oι δύο λέοντες προσήχθησαν εις την πόλιν ημών το 1687, ότε τα Βενετικά όπλα υπό τον Φραγκίσκον Μοροζίνην, τον μετέπειτα Δόγην, κατέλαβον την Αχαίαν, επεφάνησαν εν Ευβοία και κατέκτησαν την όλην Πελοπόννησον. Ο μείζων, δεξιώς της Πύλης ίστατο εν Πειραιεί, καλουμένω ακόμη, τούτου ένεκεν, Porto Leone . ο έτερος κεκλιμένος αριστερώς της αυτής πύλης, ελήφθη εκ της οδού, ήτις φέρει εκ του λιμένος εκείνου εις την πόλιν, ανεκαίνισε δε την κεφαλήν αυτού τεχνίτης ήκιστα δεξιός.¨Ο πρώτος καθήμενος επί των οπισθίων ποδών τυγχάνει περιεργότατος, ως εξ΄αρχαιοτάτων τινών επιγραφών, ή κάλλιον ειπείν, ως εκ  χαρακτήρων τινών ελικοειδώς επιφαινομένων υπό τον τράχηλον και κατά τα νώτα του θηρίου. Σπανίως εκεντήθη η περιέργεια των σοφών και ησχολήθη η γλώσσα και ο κάλαμος των αρχαιολόγων, ως τούτο συνέβη προς εξήγησιν των παραδόξων εκείνων σημείων. επενοήθησαν δε περί αυτών, ελέχθησαν και δια του τούτου υπεστηρίχθησαν εικασίαι τόσον επιτήδειαι,, όσον και αλλόκοτοι τοσούτον δε προέβη η μανία αύτη, περί την εξιχνίασιν του μυστηρίου και την υποστήριξιν των διαφόρων γνωμών, ώστε κατά τινας δημοσεύσεις, οι εν λόγω λέοντες εκηρύχθησαν έργον μη ελληνικόν, καίτοι λαξευθέντες εκ μαρμάρου του Πεντελικού όρους, κειμένου παρά τας Αθήνας και ληφθέντες εκ της πόλεως εκείνης, γεγονότων, άπερ επαρκώς διαψεύδουσιν την ματαιόσχολον ταύτην υπόθεσιν.αντίγραφο του Λέοντος στην είσοδο του λιμένος Πειραιώς¨Ερανιζόμεθα περί της φιλολογικής ταύτης έριδος τα εξής εκ του προσφάτου (1815) συγγράμματος του ελλογιμοτάτου κ. Jiannantonio Moshiini, συνενούντος προς την βαθείαν μάθησιν, ευρείαν αγχίνοιαν και λεπτοτάτην οξυδέρκειαν. Διχογνωμούσι, λέγει , περί του αντικειμένου τούτου οι αρχαιολόγοι. Κατ΄άλλους πρόκειται περί ρουνικών επιγραφών , και  κατ΄άλλους περί Πελασγικών. Την πρώτην γνώμην υπεστήριξεν ο Σουηδός κ. Akerblad  γράψας περί αυτού εν έτει 1803 , και μετ΄αυτόν ο μεταφραστής και σχολιαστής αυτού κ. d΄ Ause de Villoison. Κατά τον εν λόγω σοφόν ο λέων τυγχάνει μεταγενέστερος της εποχής των Αντωνίνων και η επιγραφή έτι νεωτέρα οφειλομένη ίσως εις τους Βαριάγους οίτινες αργότερον κατά τον δέκατον αιώνα επωνομάσθησν  Αγγλοι (;) Την γνώμην δε ταύτην παραδέχεται και ο σοφός Filiasi.Απ΄εναντίας ο κ. d; Harcanville κηρύττει την επιγραφήν Πελασγικήν και τον λέοντα έργον μη ελληνικόν, εις ο εν τούτοις ουδόλως συμφωνεί ο ημέτερος διάσημος Κανόβας (αναφέρεται προφανώς στονAntonio Canova ,τον οποίο γνωρίζουμε ως Βενετό γλύπτη, αυτό το "ημέτερος" όμως, μήπως σημαίνει πως ήταν ελληνικής καταγωγής, άν και πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο;), αναγνωρίζων εν αυτώ την μεγαλοφυίαν της ελληνικής σμίλης. Ο εκ Μιλάνου κ. Bossi  παραδέχεται την γνώμην του d΄ Harcanville , αλλά φρονεί, ότι αι επιγραφαί τυγχάνουσι σύγχρονοι του λέοντος , ον θεωρεί ως έργον μεταγενέστερον των κλασικών εν Ελλάδι χρόνων. Ταύτα δε πάντα επικυροί η γνώμη του κ. Rink  όστις νομίζων ότι διακρίνει τας λέξεις  ΑΘΕΝΕΙΕΡ ως και σκιάν τινα της λέξεως ΛΕΟΝ αποφαίνεται τον λέοντα Ιερόν της Αθηνάς.¨Εν τοίτοις, υπάρχει και ο υποστηρίζων ότι ο λέων ημών ελαξεύθη εις ανάμνησιν της εν Μαραθώνι μάχης. Εάν τούτο αληθεύει, κατέχομεν έργον αριθμούν 2.308 έτη, και υπομιμνήσκον την ανδρείαν του Μιλτιάδου, του Αριστείδου και του Αισχύλου, μεγάλου συνάμα ποιητού και μαχητού." Ο εν λόγω κολοσσός φέρει προσέτι και μεταγενεστέρας επιγραφάς. Πέντε έτη μετά την άλωσιν επεσκέφθη άγνωστός τις την Ελλάδα, χαράξαν επ΄αυτού τα εξής BIEF VIT NICHO LAUS BRES DIE XXVII MARCI 1458.οι επιγραφές"Επί δε της βάσεως εύρηται η κατωτέρω επιγραφή, ήτις μέχρι του έτους 1797 ήν εκ χαλκού FRANCISCUS MAYROGENUS PELOPOSIACUS EXPUGNATIS ATHENIS MARMOREA LEOMUM SIMULACRA. TRIUMPHALI MANU E PIREO DIREPTA IN PATRIAM TRAN STULIT FUTURA VENETI LEONIS QUAEFUERANT MINERVAE ATTICAE ORNAMENTA ( Περιεργοτάτη εν τη επιγραφή ταύτη τυγχάνει ιδίως η γραφή MAUROGENUS,  εξ΄ής προκύπτει ότι ο Μοροζίνης περί ού καταφανώς πρόκειται , αληθώς Μαυρογένης καλούμενος, και πιθανώς εκ Πελοποννήσου καταγόμενος, ήν καταγωγής ελληνικής)."Και υπό τον έτερον δε λέοντα αναγιγνώσκονται σήμερον τα εξής, αφαιρεθέντος του χαλκού  ATHENIENSIA VENETAE CLASIS TROPHEA VENETI SENATUS DECRE TO IN NAVALIS VESTIBULO CONSTITUNA..μετ΄αυτόν υπάρχει τρίτος, όστις, καθ΄άς δοκεί κατετέθη όπου ευρίσκεται κατά το 1716, καθ΄όσον επ΄αυτού αναγινώσκομεν ANNO CORCURAE LIBERATAE." Τέλος δ΄επί τετάρτου τινός, προς την τάφρον, υπάρχουσιν απλώς οι λέξεις ΕΧ ATTICIS' Εκ πάντων δε των προμνησθέντων συγγραμμάτων σπουδαιότερον εστί το του Akerblad , επιγραφόμενον   Notia sur deux inscriptions en caracteres runiques trouvees a Venise"  και καταχωρισθέν εις το  Magazin Encyclopedique  του Α. L.Millia  έτος Θ΄τόμ.Ε΄σελ.55. Παρίσιοι 1804Βερολίνον                                                               Κλέων Ραγκαβής(Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό και φιλολογικό περιοδικό ΣΦΑΙΡΑ το 1903)Ο Κλέων Ρίζος Ραγκαβής (1842 - 1917) ήταν Έλληνας λόγιος, θεατρικός συγγραφέας και διπλωμάτης.)

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ .. Πρώτος ο Δανός Akerblad το 1799 επικεντρώθηκε στο θέμα και εξέδωσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του σε μια φιλολογική εσπερίδα στην Κοπεγχάγη. Πολλοί μετά απ' αυτόν χρησιμοποίησαν ή τροποποίησαν τη συγκεκριμένη εργασία. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο πρώτος Έλληνας που ασχολήθηκε με τη μετάφραση των επιγραφών ήταν ο Α. Μουστοξύδης. Το πότε χαράχτηκαν οι επιγραφές αυτές είναι ένα ερώτημα που απασχόλησε πολλούς μελετητές. Ο Laborde υποστήριξε ότι οι επιγραφές χαράχτηκαν την εποχή κατά την οποία το λιοντάρι μεταφέρονταν από το Μαραθώνα στην Αθήνα. Υποστηρίζει δηλαδή ότι το μνημείο είναι δημιούργημα των Αθηναίων σε ανάμνηση της νίκης των Ελλήνων στο Μαραθώνα. Αντιθέτως, με βάση τον Bugge, οι επιγραφές χαράχτηκαν γύρω στα μέσα του 11ου αιώνα. Με αυτή την άποψη συμφωνεί και ο Γρηγορόβιος και προσθέτει πως οι επιγραφές χαράχτηκαν από την ακολουθία του Βασίλειου του Βουλγαροκτόνου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα το 1018. O Grimm τοποθέτησε χρονικά τη χάραξη των επιγραφών αυτών το 12ο ή το 13ο αιώνα. Οι λόγιοι της Άρκτου υποστηρίζουν την άποψη του Γρηγορόβιου και προσθέτουν ότι οι επιγραφές χαράχτηκαν κατ' εντολή του κόμη Καίνιξμαρκ (Konigsmark) ή από στρατιώτη του για διασκέδαση το 1688.Οι Akerblad, Kopish, Grimm, Bugge, Γρηγορόβιος, Αρβανιτόπουλος, Χιωτέλης υποστήριξαν ότι οι επιγραφές χαράχτηκαν από Σουηδό μισθοφόρο, ο οποίος υπηρετούσε στη φρουρά των Βαράγγων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας τον 11ο αιώνα. Ο Laborde αντιτίθεται με την εκδοχή αυτή υποστηρίζοντας ότι οι Βάραγγοι δεν είχαν ούτε τη συνήθεια αλλά ούτε και την γνώση που απαιτείται για τέτοιου είδους επιγραφές.Η γλώσσα των επιγραφών υπήρξε πεδίο πολλών αντιπαραθέσεων και διαφωνιών. Ο Bossi και ο αρχαιολόγος D' Hancarville διακρίνουν πελασγική γραφή. Ο Laborde υποστήριξε ότι μοιάζουν με ελληνικά, φοινικικά, σιναϊτικά γράμματα σε πρωτόγονη μορφή. Υπήρξαν πολλοί όμως, με επικεφαλής τον Akerblad, οι οποίοι έχουν την άποψη ότι τα γράμματα είναι ρουνικά. Ρουνικό αλφάβητο χρησιμοποίησαν διάφοροι βόρειοι λαοί, κυρίως σκανδιναβικοί, για πάρα πολλούς αιώνες. Δεδομένου ότι η επίσκεψη τέτοιων φύλων ήταν συνεχής στο πέρασμα των αιώνων, στον ελλαδικό χώρο, ενισχύεται η θεωρία με βάση την οποία έγιναν οι διάφορες μελέτες.Ο πρώτος ο οποίος έδωσε πλήρη ερμηνεία των επιγραφών είναι ο Σουηδός Rafn το 1856. Μετάφραση της επιγραφής αυτής υπάρχει αυτούσια στην «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Κων. Παπαρηγόπουλου και είναι η εξής:Για την αριστερή πλευρά «Ο Χάνων με τον Ουλφ, Ασμούνδ και Οέρν κυρίευσαν αυτό το λιμάνι. Αυτοί μαζί με το Χάραλδ τον Μακρό επέβαλαν βαριές χρηματικές ποινές εξαιτίας της αποστασίας του ελληνικού λαού. Ο Δαλκ αιχμαλωτίστηκε, ο Έγιλ και ο Ραγνάρ εκστράτευσαν σε Ρουμανία και Αρμενία».Για τη δεξιά πλευρά «Ο Άσμουνδ με τον Ασγείρ, Θορλείφ, Θορ και Ιβάρ χάραξαν τις επιγραφές αυτές κατόπιν παραγγελίας του Χάραλδ του Μακρού παρά την οργή των Ελλήνων να τους εμποδίσουν».Οι ερμηνείες αυτές έχουν υιοθετηθεί από πολλούς, αλλά έχουν απορριφθεί επίσης από πολλούς. Ωστόσο το μόνο υπαρκτό πρόσωπο στην επιγραφή είναι ο Χάραλδ ο Μακρός, για τον οποίο όμως δεν υπάρχει μαρτυρία για την εμφάνισή του στον Πειραιά, παρά μόνο για τις δραστηριότητές του στην ευρύτερη περιοχή. (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)stinkoiladatonmousonΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
You are subscribed to email updates from Αποκάλυψη Το Ένατο Κύμα To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. Email delivery powered by Google Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610
-- Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Armageddon τη 6/19/2014 11:48:00 μ.μ.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 831

Trending Articles