ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα [Βίντεο] Το πρώτο προϊστορικό αποτύπωμα ποδιού στην Ευρώπη - Έχει «ηλικία» 800.000 χρόνια Το φαράγγι του Βίκου στην Ήπειρο - Tο αποκαλούν και το «Γκραντ Κάνιον της Ελλάδας» [Εικόνες] Τα εννέα είδη νοημοσύνης και πώς διακρίνονται Ο χάρτης σεισμικής επικινδυνότητας της Ελλάδας Tα πλάνα του CERN για το μέλλον Κύπρος: το πανάρχαιο νησί του πολιτισμού και του μαρτυρίου Oι υπέροχες δυνατότητες του ανθρώπου - Ένα βίντεο που δεν μπορείς να πατήσεις το pause Ο άλλος Μαραθώνας: Η ιστορική νίκη των Αθηναίων επί των Δωριέων (1000 π.Χ.) Η ανάπτυξη αλλάζει το όνομα του Καζακστάν Τζαμί πάνω στα ερείπια εκκλησίας έφτιαξαν οι Τούρκοι - Για εσκεμμένη ενέργεια μιλά ο τοπικός Σύλλογος Αρχιτεκτόνων 33 χρόνια από την τραγωδία στο Καραϊσκάκη [8 Φεβρουαρίου 1981] «Συρακουσία»: Η πολυήρης του Αρχιμήδη
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα [Βίντεο]
Posted: 09 Feb 2014 12:46 AM PST
Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα τάχθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την τελευταία του ταινία, «Μνημείων άνδρες».
Συνέχεια »Το πρώτο προϊστορικό αποτύπωμα ποδιού στην Ευρώπη - Έχει «ηλικία» 800.000 χρόνια
Posted: 08 Feb 2014 01:18 PM PST
Το πρώτο προϊστορικό αποτύπωμα ποδιού στην Ευρώπη αποκαλύφθηκε στην ανατολική Αγγλία.
Οι πατημασιές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, χρονολογούνται περισσότερο από 800.000 χρόνια πριν και βρέθηκαν στις ακτές του Χάπισμπουργκ, στο Νόρφολκ Κόουστ.
Συνέχεια »Το φαράγγι του Βίκου στην Ήπειρο - Tο αποκαλούν και το «Γκραντ Κάνιον της Ελλάδας» [Εικόνες]
Posted: 08 Feb 2014 11:57 AM PST
Το φαράγγι του Βίκου στην Ήπειρο το αποκαλούν και το «Γκραντ Κάνιον της Ελλάδας»!
Πρόκειται για το μεγαλύτερο φαράγγι παγκοσμίως σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες και ξεκινάει από τη γέφυρα του Κόκορου και τελειώνει στη γέφυρα του Βοϊδομάτη
Συνέχεια »Τα εννέα είδη νοημοσύνης και πώς διακρίνονται
Posted: 08 Feb 2014 10:44 AM PST
Το 1983 ο Howard Gardner στο βιβλίο του «Frames of Mind», διατύπωσε τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης, σύμφωνα με την οποία η νοημοσύνη κάθε ανθρώπου χωρίζεται σε εννιά (τουλάχιστον) τομείς, οι οποίοι εδράζουν σε διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου
Συνέχεια »Ο χάρτης σεισμικής επικινδυνότητας της Ελλάδας
Posted: 08 Feb 2014 10:15 AM PST
Οι μετακινήσεις των λιθοσφαιρικών πλακών που προκαλούν τον Εγκέλαδο και οι επικίνδυνες από πλευράς μεγάλης σεισμικότητας περιοχές της Ελλάδας.
Συνέχεια »Tα πλάνα του CERN για το μέλλον
Posted: 08 Feb 2014 09:53 AM PST
Η πολυπλοκότητα της κατασκευής των εγκαταστάσεων στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) απαιτεί μακρόχρονο σχεδιασμό.
Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) για παράδειγμα, μέσω του οποίου ανακαλύφθηκε πειραματικά το σωματίδιο Χιγκς, χρειάστηκε περισσότερα από 25 χρόνια για να υλοποιηθεί και αναμένεται να λειτουργήσει για περίπου 20 ακόμη χρόνια.
Συνέχεια »Κύπρος: το πανάρχαιο νησί του πολιτισμού και του μαρτυρίου
Posted: 08 Feb 2014 09:29 AM PST
Αναζητώντας τόσον καιρό τα ίχνη των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, ερχόμενοι σε επαφή, μέσω των άρθρων μας, με την ελληνική κουλτούρα προσαρμοσμένη στον εκάστοτε λαό σε όλον τον πλανήτη, προσπαθήσαμε να σας δώσουμε μία γεύση από το αέναο ταξίδι του Ελληνισμού…
Συνέχεια »Oι υπέροχες δυνατότητες του ανθρώπου - Ένα βίντεο που δεν μπορείς να πατήσεις το pause
Posted: 08 Feb 2014 05:27 AM PST
Oι υπέροχες δυνατότητες του ανθρώπου, ένα βίντεο που θα σας καθηλώσει και δεν θα μπορείτε να πατήσετε το pause
Συνέχεια »Ο άλλος Μαραθώνας: Η ιστορική νίκη των Αθηναίων επί των Δωριέων (1000 π.Χ.)
Posted: 08 Feb 2014 05:10 AM PST
Κατά το πρώτο μισό της 2ης προχριστιανικής χιλιετίας, η Αττική ήταν διηρημένη σε αρκετές ανεξάρτητες κοινότητες.
Συνέχεια »Η ανάπτυξη αλλάζει το όνομα του Καζακστάν
Posted: 08 Feb 2014 03:21 AM PST
Σε Καζάκ Ελί σκέφτεται να μετονομάσει το Καζακστάν ο Ναζαρμπάγεφ.
Να κόψει την κατάληξη "-σταν" από το Καζακστάν για να ξεχωρίσει την αλματωδώς αναπτυσσόμενη και πλούσια σε πετρέλαιο χώρα του από την υπόλοιπη κεντρική Ασία, όπου τα άλλα κράτη με την κατάληξη "σταν" είναι τα περισσότερα βυθισμένα στη φτώχεια, σκέφτεται ο Νουσουρλτάν Ναζαρμπάγιεφ.
Συνέχεια »Τζαμί πάνω στα ερείπια εκκλησίας έφτιαξαν οι Τούρκοι - Για εσκεμμένη ενέργεια μιλά ο τοπικός Σύλλογος Αρχιτεκτόνων
Posted: 08 Feb 2014 03:04 AM PST
Την κατασκευή τεμένους στα ερείπια εκκλησίας που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, καταγγέλει ο τοπικός Σύλλογος Αρχιτεκτόνων.
Συνέχεια »33 χρόνια από την τραγωδία στο Καραϊσκάκη [8 Φεβρουαρίου 1981]
Posted: 08 Feb 2014 02:30 AM PST
Το χρονικό της τραγωδίας εκείνης της ημέρας
Εκείνη η ημέρα… Εκείνος ο αγώνας…
Η χαρά που μετατράπηκε σε θλίψη, απορία, απόγνωση… Εκείνη την ημέρα δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν. Τι θα ακολουθούσε. Εκείνη την ηλιόλουστη ημέρα, εκείνη την ποδοσφαιρική ημέρα, εκείνη την «ερυθρόλευκη» ημέρα… 8 Φεβρουαρίου 1981, 33 ολόκληρα χρόνια μετά…
Συνέχεια »«Συρακουσία»: Η πολυήρης του Αρχιμήδη
Posted: 08 Feb 2014 02:04 AM PST
Σημαντικότερος ερευνητής της ελληνιστικής εποχής είναι αναμφίβολα ο Αρχιμήδης (285-212 π.Χ.) από τις Συρακούσες, ο οποίος είχε επισκεφτεί για κάποιο χρονικό διάστημα την Αλεξάνδρεια.
Κατασκεύασε αντλίες νερού (κοχλίες), πολύσπαστα, έλικες, γερανούς και καταπέλτες, τους τελευταίους για την υπεράσπιση της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Συνέχεια »